6
Oct

Tineret-Sperante

   Posted by: admin   in Morala Minimala

tineret-corporatist

“- Daca… tot mi-ai naucit… si’n seara asta… Trebuie sa o scrii.”

……………………………………………………………

Ieri,  un prieten in decada patru, imi spunea mie - aflat in decada trei:

“- Voi,.. si cu astia de 20 de ani… cu siguranta nu veti tolera o revenire a comunismului, chiar si disimulata; pe voi nu va pot intoarce; orice derapaj democratic il veti sanctiona dur”

L-am intrerupt dintr-un gest firesc de fumator impatimit… printr-o argumentantie abrupta care ducea catre arderea sperantelor si consumarea inutila a tigaretei;

…………………………………………………………..

Fii bah serios!

Ii vad pe ai mei in fiecare zi; la fiecare sedinta; in fiecare companie pentru care am lucrat. Sunt “colegii mei de romanie”… si majoritatea sunt Sardine de Conserva. Ii vad si p’astia de 20 - sunt pulbere .

Asa cum activistii de partid stergeau pe jos cu parintii lor; politrucii - cu bunicii lor; asa si ei, astazi, sunt carpe’n curul unor taraturi corporatiste. Am lucrat in multe tipuri de management; am dat… si de oameni ok. Majoritatea, insa, erau niste leprozerii.

Leprozerii “manageriate” de niste caricaturi UTC-iste cu viata personala ratata.

Leprozerii mishunate de speriati in costume… care ‘n fiecare “quarter” isi mai pierd o halca din demnitatea umana - stand ghiocel prin sedinte de evaluare cu ciocane.

Astia?!!!

Astia sa faca ce!??? Dizidenta?

Astia… sa ia Atitudine???!

Astia inghit dejecte zilnic… in jet… de la Angajatorii exasperati. Raman din frica. O fac, insa, din Incompetenta crasa.

Incompetenta&Impotenta lor de sardine… Servilismul lor de pionieri… fac sa degenereze orice tip de management aplicat pe ei. Degenerare spre Discretionar&Arbitrar.

Exact ca’n Comunism: Toti ‘l critica pe “Carmaci”; Majoritatea “o freaca la treaba”; Minoritatea workaholica fuge de “pustiul de acasa”; Carmaciul o ia razna blindandu-se cu rules&regulations impotriva “copiilor” angajati.

More or Less, Sooner or Later… Organizatia devine un Slow Drifting Shit catre restructurare. Restructurare venita “din afara” in lipsa evidenta de rezultate ok si evolutie sanatoasa.

De ce?

Pentru ca avem Comunismul in Fiinta… in Amintiri… in Nostalgii… in Mandria de Roman.

Si, prin urmare, in relatia de job suntem infantili… iar in relatia de familie - endogami.

Tinerii de astazi sunt niste Speriati-Infantili-Endogami cu nostalgii National-Comuniste!

Ce vrei sa faca astia????

… Si… fii atent!.. Astia’s cei mai rasariti din generatia mea. Nu ma refeream la restu’ cretinilor!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Revino-ti!

Suntem… mancati. Aia Cincizeci de Ani ne-or gatat!.. Intelegi?

Umanitatea Europeana e… Pa!.. in Romania.

………………………………………………………………………

” - N-ai fumat nimic din tigareta aia… Scuza-ma.

- Ai dreptate. La dracu!”

.

.

.

Vlad Totoianu

This entry was posted on Thursday, October 6th, 2011 at 7:22 pm and is filed under Morala Minimala. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comments so far

Anonymous
 1 

La dracu! Ai dreptate.
N-am fumat nimic din tigareta aia, da pune ca n-am dormit si-am pipat dup’aia la greu, cu cocoasa generatiei de sub mine incastrata in gat.
Ar fi putut fi o povara de dus pentru oricine crede ca generatia lui e maturata de ai batrani ce nu se lasa dusi. Ar fi putut fi cocoasa umpluta cu apa in caz de vipie sociala. Ar fi putut fi un motz hidos al generatiei din decada patru, un motz gata de extirpare atunci cand cei … “care este” … s-ar fi saturat de canibalismul fratricid ce sfaraie peste tot.
La dracu, ai dreptate! Nu e decat un botz ticalos de carne omeneasca, cangrenat, dar cu miros imbietor, asemenea multor moashte purtate cu postalionul printre veacuri sterpe.
Ohhhhh, v(u)oi, che entrati! Kokoasha e pandemica. Nimic nu mai putrezeste sub soare!

October 15th, 2012 at 2:06 pm
 2 

Revelatiile devin infernale… dupa…
Oricum… niciodata nu treci dincolo… singur. Fiecare avem un barcagiu.
Oricum… drumul nu este lung. Avem Timp de o Tigara.

October 15th, 2012 at 4:03 pm

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment