20
Nov

Nationalismul Romanesc

   Posted by: admin   in Morala Minimala

Romania-UngariaNe-avand Cultura/Identitate culturala… ci doar Oameni de Cultura sau Identitate efectiva de Cult Crestin… ci doar Superstitii si Traditii, singura Parghie Mobilizatoare ramasa in “cazul românilor” este Nationalismul - si acesta… Anti-Maghiar.

Nationalismul Romanesc are o mare problema: Este Orientat Gresit.

Daca am fi inteles… dupa 1300e.n. ca “Ungurii” disparusera la 1000e.n… am fi fost DEPARTE. Nu avea insa,.. Cine sa inteleaga!.. eram niste ciobani apolitici; oameni politici am inceput sa avem tarziu… prin sec. XVIII,.. incepand cu Micu-Klein.

Noi… fiind “bulgarizati” prin religie, am adoptat “agenda pravoslavnica”: …jos ungurii!.. jos papistashii!.. jos imperialii!.. jos occidentul!..

O problema… si mai mare… este INSTRUMENTALIZAREA Nationalismului Romanesc de catre “Mama Roshie” - incepand cu Rusia Tarista.

Instrumentalizarea Nationalismelor Balcanice face parte din Doctrina de Aparare ‘n Rusia!

Asa… au ajuns sa se creada Romanii-Daci; Bulgarii-Traci; Sarbii-Iliri; Grecii-Antici; Ungurii-Huni; Moldovenii-Moldoveni.

La…  cat sunt de primitivi balcanicii si de slavofili central-europenii… n-ar fi nicio problema pentru “Sovietici”… daca… in Romania n’ar exista Limba Romana si’n Ungaria - Vaticanul.

Prin Pozitionare, Ungaria si Romania sunt un Cosmar pentru Rusia; cosmarul numit “Occident la Marea Neagra”.

Prin Identitate Culturala, Romania si Ungaria sunt SlavoFobe; românii au românizat slavi la fel de bine precum ungurii i-au turanizat. Si unii,.. si altii… am venit in Carpati peste slavi; locurile poarta nume date de ei.

Dar!.. De ce sa nu ne dam in cap?! De ce sa nu ne intrebam ca idiotzii: Cine’a fost primu’n Ardeal?! De ce sa nu fim “Maimutzoii Moskovei prin Carpati”?

De ce sa nu ne scoatem intre noi ochii… de cretini ce suntem… in timp ce ei plescaie linistiti mahorca?!

…In timp ce… ei se “ocupa” de Unguri prin Miscari National-Reformate;

…In timp ce… ei se “ocupa” de Romani prin Miscari National-Ortodoxe;

…Noi… invartim la infinit si aiurea manivela flashnetei numita: “Transilvania”… de dragul Inimii Pravoslavnice si Verdelui Hunic nu-i asa?!

Avem “ocupatie”…nu gluma!

Ocupatia, din pacate, este Straina… atat pentru Unguri… cat si pentru Romani.

Este incredibil sa vezi Ura Incitata de RusoFili… intre doua Natiuni care… in mod natural coexista de o mie de ani in Transilvania.

Incredibil…

…Sa realizezi ca…

…Daca românii ar fi “trecut” inapoi la Catolici - ungurii ar fi vorbit astazi Romana. Istoria insa, a fost Rationala - nu meritau ungurii o soarta atat de cruda… si nici romanii un teritoriu atat de intins.

Ne meritam unii pe altii; avem ce invata - unii de la altii; avem loc in Transilvania - si unii… si altii, impreuna.

Istoria insa, nu merita sa fie batjocorita - si de unii… si de altii… cand jucam aiurea Kazaciok-ul altora.

Inevitabil… Parghia Nationalismului este folosita “diabolic” de promotorii Viziunii EurAsiatice… atat in Romania cat si in Ungaria. De ce Diabolic?

Pentru ca se dau Electoratului in Alegeri… Aceleasi Doua Optiuni: Fie Calea Nostalgic-NeoComunista(vezi USL/MSZP),.. fie Calea Noii Drepte Nationalist-AntiComuniste(vezi ARD/FIDESZ). Sunt “Aceleasi”… pentru ca amandoua duc spre Realizarea Proiectului Eurasia; o Europa Ruso-Germana… fara Anglia,.. fara NATO.

Vai de Noi… cu Ardealul “nostru” cu Tot!

.

Vlad Totoianu

This entry was posted on Tuesday, November 20th, 2012 at 12:27 pm and is filed under Morala Minimala. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

4 comments so far

Dan
 1 

Cat se poate de adevarat!
E incredibil cum “ura” dintre romani si unguri nu e altceva decat o manipulare a politicienilor, probabil influentati, constient sau nu, de catre cei ce pun la cale Proiectul Eurasia…
Din pacate, masele sunt receptive la asemenea provocari.
Pana acum, cred ca faceam o confuzie de termeni. Vedeam nationalismul ca pe o modalitate de a promova, conserva, apara si incuraja valorile si particularitatile (pozitive) unei natiuni. Fara a exclude sau ofensa o alta natiune, dar canalizat spre valori occidentale. Imi imaginam sarbatori nationaliste maghiare la care sa fie invitati nationalisti romani si viceversa, la care fiecare sa se mandreasca cu ce are mai bun neamul lui!
E greu de crezut cat de asemanatori suntem si cum in momentul in care intr-un grup mai larg, cu persoane de mai multe nationalitati, fara exceptie, ne cautam compania, unguri cu romani.

November 23rd, 2012 at 4:36 am
 2 

… si… doar ti-am spus… sa nu mai citesti! Iti face rau.
………………………………………..
Randurile scrise de tine se doresc a fi o ironie; n-ai reusit pana la capat.
1. Eurasia a fost demult “pusa la cale”; astazi “se intampla”… doar.
2. Pacatul “receptivitatii” nu este al maselor; este al “intelectualilor” care sustin o asemenea abominatie.
3. O confuzie de termeni este caracterizata… in primul rand de… prezenta acelor Termeni; este chiar ceea ce nu reusesc sa disting in expunerea ta.
4. Nationalismul nu are cum sa promoveze ceva inteligent - mai ales in cazul romanilor. Identitatea romanica nu are cum sa fie “nationala”; eventual… “Civica”, “Europeana”, “Catholica”.
5. La sarbatorile nationaliste maghiare… chiar participa (neinvitati) nationalisti romani. Si invers… bineinteles. Cheltuieli si nervi… aiurea.
6. Chiar suntem asemanatori… si dpdv genetic. In plus,.. ei au asemanari comparabile cu cehii; asa cum noi avem cu sarbo-croatii.
…………………………………………………..
In concluzie:
Multumesc pentru ocaziile oferite inspre ajutorul tau. Imi doresc… sa-ti fie de folos.

November 23rd, 2012 at 11:14 am
Dan
 3 

Hai sa o luam mai incet.
Nu inteleg unde am incercat sa te ironizez! Chiar mi-a placut ce ai scris.
Daca nu vad lucrurile ca tine de fiecare data, asta nu inseamna ca te consider dusman sau ca trebuie sa te combat la orice postezi pe blog. Plus ca am decis sa nu mai intru in polemica, cel putin pe net. Cu nimeni.
Cat despre ce mi-ai spus, lasa la latitudinea mea ce imi face rau sau nu. Avand un blog, inseamna ca te manifesti in spatiul public. Poti sa nu imi postezi mesajele, dar nu sa imi interzici sa mai citesc blogul tau.
……………………………………
Invatam in fiecare zi, de la cine nici nu ne asteptam.

November 23rd, 2012 at 6:26 pm
 4 

Ceea ce este public… nu este obligatoriu; este doar usor-accesibil.
De interzis… nu-mi sta in putere. Judecata sta… in masura comuna.
Imi pare rau ca nu ti-am raspuns adecvat sensului dorit de tine.
Imi pare bine ca ti-a placut ce-am scris.
……………………………………………………………..
O seara buna.

November 23rd, 2012 at 10:13 pm