31
May

Apollon vs Dionysus?

   Posted by: admin   in DesTainuiri

orpheus-eurydice…DA!…

Tragedia noastra s-a nascut din acest Conflict vechi de milenii.

Unii dintre noi stim sa murim. Altii… ne agatam de viata cu disperare orgiastica.

Unii dintre noi… mergem pe calea Strabunilor nostri; Calea Cunoasterii prin Stiinte si Arte; Calea Prometheica; Calea Sacrificiului… in Numele Ordinii si Luminii.

Altii… aleg sa Creada in Nemurirea predicata isteric de psihopati. Astia… care aleg sa creada sunt o multime; au crezut in Dionysus, in Krishna, in Thammuz, in Cherestos, in Osiris,.. etc.

In cazul nostru, de Europeni ce suntem,.. ne intereseaza DionYsus.

Cultul acestui zeu apare ca o razbunare matriarhala, tenebroasa, abatuta asupra Lumii patriarhale, solare,.. a Epocii Bronzului Mediteraneean. De la bun inceput, a fost prezentat ca o Parodie… a Cultului Apollinic; un Zeu Priapic… inconjurat de cateva Desfranate. De la inceput… este o Blasfemie - sanctionata ca atare… de artistii Scenei. Ceea ce, in treacat fie spus, nu se mai putea in sec. IV en… cand nu aveai unde sa-l parodiezi pe Ysus-ul Cherestos la moda.

Abominatia numita Dionysus, este “nascuta” intr-un mod “original” - cum altfel?! Avorton al unei relatii a “Marelui Taur Ceresc”, avuta cu Zeita Lunii. O NeFericita - Selene… parlita in toate sensurile de Olympianu’ Fulgerica. Avortonul este cusut in Coapsa Zeiasca - spre maturare… si apoi aruncat in Lume - spre inchinare. Dintr-un exces (bacchic?)… este numit Fiu & vrednic mostenitor al Nemarginirilor.

Numai ca… socoteala lui zeus - socotela de Mare Rege Oriental,.. este data peste cap de Titani. Acestia il sfarteca pe Dionysus si Sarbatoresc Moartea acestei Progenituri Infernale, prin Euharistie. Bineinteles… Zeus se razbuna… nu inainte de a-l reinvia cu ajutorul prea-bunei sale mamici - Rhea. Spre viitoare protectie, ii da Juniorului Reasamblat din tocana titanica… un intreg cortegiu de Menade-Iele. Pe undeva,.. modelul de Garda-Harem à la Gaddafi; de undeva trebuia sa se nasca idealul oricarui cretin.

BacchusVictima  Bacchantelor este Orpheus; un Orpheus devenit ulterior “Orfeus Bacant” - “victima propagandei” dionysiace facute de catre asa-numitii “iobakchos”. Ce-au avut insa, taraturile lui DionYsus, cu Orpheus - de l-au omorat cu bestialiatate-fanatica?

Orfeu era primul care Zambea Soarelui Apollon… de pe cel mai inalt Munte al Lumii… in fiecare Dimineata ramasa Vietii Lui… dupa Euridike. Orfeu este un Erou Solar - purtator al Lyrei Apollinice… asa cum era Mithras - purtator al Arcului si Sagetilor Apollinice.

Mascaradele dionysiace cuprind Lumea Greceasca… si odata cu ea,.. Europa intreaga. Asa ajunge in Lumea Keltica personajul numit Hesus. In numele acestui “Hesus” si din “ratiuni” Druidice… pornesc Galii, prin sec. III i.e.n. intr-o “inexplicabila” migratie spre Anatolia, ajungand intr-o regiune, de atunci numita - Gallatia. Tinta lor fusese Mariandynia… tinutul asa-numitei… SyraMaga… “Vrajitoarea Syriaca” - in viziunea “celorlalti”.

Ceilalti fiind…

Cei care… in Numele Timpului Viitor… luptau cu armele Cunoasterii… impotriva Dezmatzului & Fanatismului Oriental;

Cei care… Eliberati de Tenebre,.. in ascensiunea lor catre Lumina Lumii Acesteia… erau dispusi sa-si taie o bucata din Coapsa - spre a o da Sufletului-Inaripat… asemenea lui Praslea. Cei care si-au transformat Carnea in Aur… si Sangele in Apa Vie.

Cei care… il aruncau Mortii pe Dionysus - hrana Vulturilor; ciozvarta de carne din Coapsa Indumnezeirii,.. dupa exemplul dat de Pythagoras - cu… a lui coapsa… de aur… dupa excizia pestilentzei dionysiace.

Cei care nu repetau greseala Celui care s-a Crezut mai Presus de Timp!

……………………………………………………………….

De Mii de Ani…

Omenirea este impartita intre… Cei care se tem de Moarte si… Cei care O iau Cum si Cand este sa Vina.

Cei care Cred intr-o Viata de Apoi si… Cei care Stiu ca nu au cum sa Moara.

Cei care isi bocesc mortii si… cei care isi Canta pe cei dusi Dincolo… asemenea lui Orfeu.

…………………………………………………………….

Dragi Enoriashi si Preacuvioshi,..

In oricati avatari identici cu Ies-Chrishna (din sangele neamului Yadu, nascut dintr-o Maryamma s’un Josa, printr-o bunavestire à la Brahma)… “alegeti sa credeti”…

Moartea este Universala si Inevitabila. Suntem in Viata pentru a da o Dimensiune Reala - Neantului. Si pentru aceasta Ne este Re-Cunoscator…

…in cazul fericit… cand suntem in stare sa ne recunoastem muritori.

…………………………………………………………………

Si atunci,.. are rost dialectica Apollon / Dionysus?

Are rost impartirea lui Nietzsche intre Muzica si Dans - pe de-o parte… si Sculptura, Poezie, Pictura - pe de alta parte? Are rost sa despartim Muzele din Hora lor - asemenea acelui “nefericit german”… doar pentru ca ne-au luat mintile Bocitoarele unui oarecare Ysos - ai carui “anti-profeti” ne imaginam a fi?!

NU!

…multi istorici & filosofi au frecat betzigashul degeaba… fara sa iasa foc. A iesit doar zeama.

Ar fi avut sens - Orpheus vs Dionysus,.. Lyra vs Fluierash,.. Hora vs Zmuceala,.. Inspiratie vs Posedare,.. Eros vs Orgie,.. Cunoastere vs Credinta,.. etc

Apollon, chiar daca Sanctuarul din Delphi a fost impartit cu sceleratii TzaPului,.. nu a fost infrant de niste desfranatzi.  Apollon, eventual, poate fi alaturat intr-o Pozitie de dominanta - pe un Firmament impartit cu Selene.

Insa… mai Presus de Soare; de un Soare in care trebuie sa “crezi” cand este noapte…

…cu mult mai Presus de El…

…Exista Altceva.

…………………………………………………………

Se numeste… Eternitate!.. Eternitatea lui Cronos…

Eternitate intinsa peste Ape asemenea unui Navod Legat cu Pietre.

Unde fiecare piatra este un omphalos.

Din care se va Naste… prin Vointa… O Legatura peste Timp intre Muritori si Atotvazatori; un Mithras… dincolo de orice Soare.

omphalos-delphi

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Vlad Totoianu

This entry was posted on Friday, May 31st, 2013 at 11:12 pm and is filed under DesTainuiri. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed at this time.