10
May

Modelul Modelului

   Posted by: admin   in Morala Minimala

foursome

Toti “marii comandanti”… defapt… Tyranii l-au avut ca model pe Alexandru… “cel mare”.

Totusi, Alexandru a fost un tzashty-bashty in fata lui Diogene - “cainele” din Sinope; tot ce putea sa faca Alexandru in fata lui Diogene… era… sa se dea la o parte din Lumina filosofului.

Cu toate acestea… a ramas un exemplu de Mare Comandant si un model pentru viitorii “imparati” ai Civilizatiei Europene. Fie ca vorbim de Cezar, de Napoleon sau Hitler… nu gresim daca-i numim “orori ale istoriei”.

Cezar… pe cand era questor in Hispania… realizeaza ca la varsta pe care o avea… facuse nimic in comparatie cu Alexandru. Din acel moment… incepe nebunia. O va sfarsi prost, injunghiat ca un porc batran; lasand “mostenire” pentru Traian… campania orientala si Obsesia Estului. Traian moare imbolnavit si ingenunchiat de pierderile suferite in Orient… ca Alexandru.

Napoleon, alt pitic sugrumat de ambitii,.. era nervos pe compatriotii francezi si vremurile care s-au dovetit a-l vremui… ca nu-l mai recunoaste nimeni de Imparat si Fiu de Dumnezeu. Modelul lui era… bineinteles… Alexandru! Un… Alexandru care se declarase de mai multe ori Zeu… si era tratat ca atare de tot Estul… cu proskynesis cu tot. Napoleon si-a furat-o… si el… intr-o Campanie Orientala. A sfarshit prost… si el… Pe o insula de kkt inconjurata de Apele Britanice.

Hitler,.. alt pitic obsedat… o va da inainte spre Est, pe motiv de “drang nach osten”. Vroia sa ajunga in Tibet si sa faca din Caucaz - domeniu skiabil pentru austrieci. A sfarsit-o prost, de prost,.. si asta. Drangu’ s-a transformat in zdrang… si ambitiile lui intr-un mare fasss.

…………………………………………………………..

Toti acesti nebuni de legat, internat si tratat… au in comun, dincolo de toate cele evidente… una imanenta. Si anume: MODELUL.

Modelul este Alexandru cel Mare.

Dar oare… Modelul lui Alexandru…

Cine era modelul lu’ Alex… ?!

Sa fi fost ta’su?.. Sa fi fost ma’sa?.. Sa fi fost stagiritu’ ?…

Nu! Nimeni din ashtia!

“Alex al nostru” se credea DionYsus!.. Fiul lui Zeus! Prima data i-a shoptit-o la urechiutza ma’sa… Olympia.

Olympia fiind o devotata a lui DionYsus… si-o iscusita manipulatoare de sherpishori, barbati, cupe de vin otravite. Sugand din laptele otravit al misandriei, Alex va dezvolta identitate sexuala problematica. Ascultand povestile otravite despre izbanzile lui DionYsus in India… va dezvolta o intreaga “patologie dionysiaca”: violentza, etilism, megalomanie, universalism.

alexander-dionysus

Nonnus… cu Dionysiaca lui cu tot, scrisa la 800 de ani dupa Alexandru… ne poate oferi o imagine despre folclorul grecesc din sec. V-IV i.e.n. Acest folclor trebuia sa gaseasca o explicatie pentru popularitatea unui zeu strain. Un zeu care promoveaza credinta oarba, extazul bahic si sexual, nesupunerea civica… si este venit dintr-un Orient Indepartat calarind un Tigru, Leopard, Pantera sau… Magar.

Oricum… niciodata Dion Ysus nu calareste, normal,.. un Cal; in nicio reprezentare.

Este un Zeu Strain Europei. Asa cum va fi si este Ysus-ul actual.

Ca si astazi,.. si atunci… trebuiau inventate niste “evanghelii” care sa-l justifice pe Ysus ben Panthera.

…………………………………………………………….

In concluzie:

Cand un Strategos Autokrator adopta modelul oferit de Dion Ysus Cherestus… devine Tyran.

Iar tyranii… ne dau, inevitabil, “salvarea” de la moartea adusa de ei - Credinta in Ei.

Partea buna in toata urgia acesta orgiastica adusa de Shiva pe Pamant… este ca…

…pentru fiecare Tyran se naste intotdeuna, “din pamant,din piatra seaca”…  un Pileatus… cu un junghier in mana.

.

.

.

Vlad Totoianu

This entry was posted on Saturday, May 10th, 2014 at 1:55 pm and is filed under Morala Minimala. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed at this time.