19
Jul

Hermes

   Posted by: admin   in DesTainuiri

saosDupa ce intelegi acea insula… numita de Cei Vechi - Saos… devi mai… Senin.

Soarele straluce mai calm iar Luminile Afroditei dau reflexii mai atragatoare decat Luna.

Din locuri unde apele se amesteca… urcand pe firul celor bune de baut, dai de Anaktoron-ul Kavirilor.

Iei o masa frugala impreuna cu ei,.. te privesti in Soarele de Piatra,.. pasesti dincolo de Pragul Mormantului,.. doar pentru a fi Ridicat in Lumina cea Noua.

Mergi mai departe… pe apa in sus, spre izvoare…

…si dai mana dreapta in salut cu Hephaistos prin Dactyli. Sanctuarul se acorda celor care prin lucrul zilnic facut… scot si dau forma Fierului; il rup din Munte,.. il topesc in Cuptoare,.. il bat cu Ciocane,.. il ascut in spiritul utilitatii si-l dau inapoi ca Ajutor celor care Respecta Limitele.

Urci mai sus pe Vaile Insulei Verzi… dincolo de ape. Din Varful Muntelui te uiti spre Rasarit in cuprinderea Orizontului Troian vazut de Poseidon.

Dincolo de varful sterp este doar coborarea… spre Ghria Vathra; spre Paradis. Acolo vezi si traiesti Inceputurile Misteriilor Europene… in Grota Zerynthiei de Trei ori Maiastra.

Cele Trei nu sunt deloc batrane… Sunt doar Vechi de cand Haul.

Vatrele te pot curatza de Cuvinte… asa cum doar linistea din Ape sau din Imprejurul unui Foc de Vara… o pot face.

Lasi in urma Saos…

…pornind pe Mare intr-un Avant Liber de orice Naufragiu omenesc… asemenea unei Inaripari menite sa aduca Speranta Primaverii peste Locurile de unde ai plecat spre Toamna.

hekate-hermes

Ai inteles ca Hermes este Cel de-al Treilea, cel cazut si ridicat. Un Hermes-Pastor care-si trimite doi caini negri, Geri si Freki, sa adune turmele… precum Yama; pentru ca El Este Calauza Sufletelor spre plaiurile verzi. Un Hermes salvat din Tenebre de Hekate… si ramas calauza… asemenea Ei.

hermesEi sunt gardienii Marelui Joc. Fara Lucifera, Lumea de Dincolo devine Abis; fara Joker, Thoth Jocul Lumii Noastre devine o simpla Socoteala.

Ea poarta doua faclii - ca sa Lumineze, o cheie si-o franghie - ca sa Libereze,.. un sarpe si-o sabie - ca sa Razbune.

El poarta un kerykeion - in amintirea batelor ciobanesti care i-au adus pierzania; in amintirea celor Doi Luceferi Justitiari; in Semn de vestire a Invierii.

El poarta Aripi care sa-l poarte dincolo de orice pas muritor; dincolo de orice poate mintea sa intrevada.

Ei sunt primii ingeri din Mintile Europenilor dintotdeauna… Angelos.

Ei sunt Cei din Raspantii dintotdeauna intrite… Trioditis/Trikephalos/Trimorphis.

Ei sunt Salvatorii muritorilor… Hermes Soter si Hekate Soteira.

Un Keryx Athanaton nu va fi vreodata un “dionysus”… un Propylaios nu are cum sa fie inlocuit de “ysus”… un Hermeneutes nu are cum sa devina un “iobakkhos”.

………………………………………

Ce altceva sa fie Hermes?.. Altceva decat Numele Lui.

Herma inseamna Semn.

Semn de Cale pe Drumurile Pastorilor… Movila de Pietre.

Semn de Cale pentru Calator… invitat sa puna si el o piatra peste pietrele puse de altii… inaintea lui… pentru cei ce vor veni pe aceeasi cale.

Este Primul Semn al Calatoriei Omului prin Lumea Naturala; un Semn de Solidaritate; un semn de Umanitate in Salbaticie.

herma……………………………………….

Exista un Semn in Samothrace; un semn stiut ca fiind “al Kabirilor”; un semn reliefat in pietrele demult cioplite. Un Semn uitat.

…duos anguis… sacer est locus…

Este un Nod Marinaresc facut din Doi Serpi.

Este premisa unei Calatorii Sigure; este amintirea Marii purtate pe Crestele Muntilor; este  memoria ancorei lasate intr-un sanctuar.

Este Victoria tuturor celor care au venit pe furtuna in Saos si s-au intors pe cer senin, inapoi… printre ai lor… cu un Fluture pe Buze.

……………………………….

Ei au fost Trei… Anguis, Serpens si Draco… in Ape, in Pamant si’n Ceruri.

Regina…

.

.

.

Vlad Totoianu

This entry was posted on Sunday, July 19th, 2015 at 5:04 pm and is filed under DesTainuiri. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed at this time.