1
Sep

Lykaion Oros

   Posted by: admin   in DesTainuiri

DyausPe vremea lui Pausanias mai era un Singur Stejar in Hiera Oikia de la poalele Muntelui Tomaros.

Asa este si Acum…

Zas vine in Apeiros peste Dione cand era ascultata in soaptele frunzelor de catre Peleiade.

Acolo se naste Iubirea Imaculata ca Aphros… venita pe Aripi Negre din Aigyptos.

Un loc foarte bun de Trezire la Umbra Soarelui pe Cerul Senin. Unde Apa este mai buna decat vinul si Ghinda mai hranitoare decat carnea.

Eroii care i-au lasat in urma Thesprotieni si Mollosi au ajuns sa o caute pe Fiica lui Tyndareus.

…si cand te gandesti ca Hellenii erau etichetati de catre oamenii singurei carti… drept pagani si barbari; de miculutzii lu’ peshte care zideau niste bisericutze sighinashe puse aiurea… printr-o Stoa gandita sa expuna Standarde. O facusera si romanii inaintea galileenilor… cand strunjeau Circuri din tot ce prindeau mai rotund la Greci. In general cretinii vin dupa ghiolbani. Nu ai cum sa scapi de Tristete in Messenia… chiar daca o privesti de pe Ithome.

Erau insa… locuri cu mult mai intunecate in Arcadia; locuri unde… Lumina era pastrata Aprinsa pe Altare… cu mari Sacrificii.

imageZeul nu va putea straluci si’n Imprejurimile unui Megalopolis in care se va naste Polybius. Nu era asa precum “Se Credea” in lume; era precum “Se Urzea” de Moire.

In acei munti erau deja Lupii supusi doar Despoinei,.. si Armasarul Negru - Areion,.. si Pietre Detunate.

Odata ajuns pe Taramul Misterelor… va fi invins de Potnia… si sacrificat cu Fierul de Parintele Kavirilor.

Cand a dat-o Mortii pe Fiica,.. Mama ei a pustiit pamantul… Iar Kavira s-a dovedit intangibila pe cele Trei Taramuri. In Arcadia, Dyaus a devenit doar un om caruia i s-au scos din teasta omniscienta, nemurirea si razboiul.

Acolo, in Muntii Furtunosi, pe Adevaratul Olimp, s-a nascut Teatrul… din Thea-Ktoron… locul unde esti intampinat in Pragul Casei de catre Stapana Treimii - DemsPotnia.

Campionul Jocurilor Ei era sfartecat. Mai apoi… Campionul Jocurilor Lui era Fiul Sacrificat… Si Lupii erau Tineri pentru Noua Ani facuti in Lycaeum.

Telesterion-ul Pre-Grecesc din Lycosura avea Noua Trepte… iar Jocul era intre Cele Negrele si Cei Albi.

In “Fenomenul Grecesc”… Orchestra va fi un Myster Rotund Impatrit in Alb si Negru, Skena va fi Un Tripylon pentru Kalliope, Melpomene si Thaleia… iar Spectatorii vor fi Teletai impartiti de Zece Klimakes si asezati in Noua Kerkides…

Mastile erau Trei… si toate… ale Ei.

.

.

.

Vlad Totoianu

This entry was posted on Thursday, September 1st, 2016 at 3:16 pm and is filed under DesTainuiri. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed at this time.