25
Sep

Credo quia Absurdum est

   Posted by: admin   in DesTainuiri

pia-fidelis

A crede… este un verb ratat.

Io cred ca… Tu crezi ca… Multi cred ca… Se crede ca…

Credinta este o atitudine stupida. Cum ar fi sa ne declaram: “Io cred ca tu existi”… sau “Io cred ca te iubesc”… sau “Io cred ca-mi esti prieten “… Suna ca dracu!

Mai Omeneste ar fi: “Noi suntem”,.. “Te iubesc”…”Stiu ca-mi esti prieten”

Cum sa cred in ceva despre care stiu deja?.. Cum sa cred in ceva ce am trait?

Credinta este un Pariu Absurd… facut advers fata de Cunoastere. Credinta este o parere.

Ei bine… In Dumnezeu nu pot sa cred… Este ca si cum mi-as da cu parerea despre El. Daca majoritatea are tupeul jegos sa creada in El, eu nu pot sa fiu asa de nesimtit. Nu am cum sa fiu atat de absurd incat sa cred ca o Crima… in toate aspectele ei, poate fi RasCumparata. Ceea ce facem.. si mai ales… cum facem - Ramane Intotdeauna.

Credinta implica Incertitudine,.. incertitudinea - Spaima,.. spaima - Ritual,.. si tot asa… Pana cand Trairea Sacrului ajunge sa fie Pelerinaj la Moaste. Iar Cuvantul,.. plescaiala unor ipocriti in fata unor abulici.

Cu cat stii mai mult, crezi mai putin… adica ai pareri mai putine si afirmatii mai dese… adica faci mai mult si speri mai putin… adica faci saltul ontologic de la pastor - la cultivator.

Un credincios este plin de Sperante, Pareri, Tupeu si Voie Buna… Suna familiar?! Sigur ca da!

Este chiar cazul românilor… Cei mai Mari Credinciosi ai Europei. Dar si… unii dintre cei mai prosti din Europa. Ca o spun io… nu-i bai!.. dar o spun Sondajele, Studiile si ISTORIA… adica tocmai AIA cu care N’aaavem noi treaba.

Noi,.. credem in Romania… Evident!.. si inca intr-una Mare… de tot.

DAR! Traim in Romania?.. Facem ceva pentru Romania?.. Ne afirmam Romanitatea?.. NU!

Traim cu gandul Dincolo, asteptam sa ne dea Boc, si afirmam un kkt.

Noi… credem in Libertate… Evident!

DAR! Traim Libertatea?.. Facem ceva pentru Libertatea Noastra si a Copiilor Nostri?.. Ne-o aparam cu pretul vietii unor cretini care nu si-au dorit-o niciodata?.. NU!

Traim holbandu-ne la TeVeu, asteptam sa vina Hristos sa ne-o dea(Libertatea sau Eliberarea…sau…), ne indignam pe noi insine cand vin minerii si ne-o fura.

Noi,.. in nemernicia caracteristica… ne incheiem fasss-urile cu inevitabilul: “Da Doamne!” sau “Asa o dat Domnu” sinonime cu “E bine si asa” respectiv “Asa o fost sa fie” . In loc sa FACEM NOI, ACUM… sau sa DAM NOI, ACUM.

Noi,.. tot in nemernicia noastra… folosim zicerea crestina “Crede si nu Cerceta” ca - argument, povatza, scuza. NICAIERI in BIBLIE nu scrie asa ceva!.. desi, rezulta firesc din “I Corinteni 1″ sau… apare explicit in Celsus. Dar noi suntem Schmecheri (cei mai schmecheri din Europa) si asa intelegem noi sa ne “simtem bine” in prostia si putoarea noastra. Adica… “Mai draga animalule de intelectual ce esti… degeaba inventezi tu bideul… pentru ca io Cred ca… un cocean e mai ergonomic… si oricum izmana se poarta si pe dos”.

Un om… nu crede in ce este bine… ci,.. Cauta sa faca bine ce face Zi de Zi.

Un român… nu crede in Romania… ci,.. o Construieste Zi de Zi.

Un barbat… nu crede intr-o femeie… ci,.. o Iubeste Zi de ZI.

Un spirit… nu crede in Sacru… ci,.. Il Simte in Sine Zi de Zi.

Din pacate pentru noi… NU suntem oameni, români, barbati, spirite… Noi suntem o adunatura de Enoriasi.

Pe teritoriul actualei Romanii… erau incartiruite in sec.II … LXIIIG si LVM. Aceste Legiuni si-au castigat titlurile de: Pia Fidelis si Pia Constans.

Pietas, Fidelitas, Constantia erau Virtuti Romane. Acei legionari nu Credeau ca pot sa-si faca Datoria, ca pot sa fie Loiali, ca pot fi Neclintiti… Ei…chiar… erau.

Pietatea nu are nimic in comun cu pioshenia creshtinutzilor iar Fidelitatea nimic in comun cu orice fel de credintza. Ele sunt Valori Umane Studiate Disciplinar in Etica… adica o ramura a Filosofiei… adica aia pe care o luam noi in bashcalie pe la chiolhanele numite pomeni.

“Valorile” crestine sunt: Credinta, Speranta si Mila… iar cel care ni le-a facut cadou se numea Paul(din lat. paulus: modest, mic; sinonim cu parvus). Virtutile Antice Europene erau Alt Ceva; Athena nu era Jerusalim.

Virtus inseamna Barbatie; Pietas inseamna Simt al Datoriei; Dignitas inseamna Demnitate; Gravitas inseamna Seriozitate; Humanitas inseamna Rafinament Cultural; Salubritas inseamna CurAtenie; Prudentia inseamna Intelepciune; Constantia inseamna Verticalitate.

N’aaavem noi treaba… Nici cu “kiestiile astea”… Evident!

Problema Monoteismelor Desertului este ca transforma Umanul in Jertfa pentru Zeu; DeValorizeaza Umanitatea si o Transfera Sacrificial si Absurd catre Sacru.

Sacralitatea se Recunoaste si se Traieste… nu “se Crede”.

Nu are sens sa crezi in prietenie… dar este Uman sa ai Incredere (in) Camaradul din dreapta ta cand te Scut-este de loviturile barbarilor.

Vlad Totoianu