Archive for the ‘Morala Minimala’ Category

25
Dec

Traditii Romanesti

   Posted by: admin

Motto: “Tovarasi, principala noastra problema este lipsurile noastre!” Gheorghe Pintilie 01.03.1950

romania-stramoseasca

“Viitor de AUR Tara noastra are… Ne este clar acum Tuturor cred.

…Vaaai… cum a fost posibil?! Noi nu suntem asa! Noi suntem Toleranti si Pro-Vestici… si minunatzi… si patrunshi… pana’ n maduva oaselor de valorile Europene.

Ei na!.. Sa fim Sinceri. Nu putem fi decat rezultatul unor 45 de ani de National-Comunism plus inca 30 de ani de Capitalism Mimat si Indoctrinare Religioasa.

Comunismul romanesc a fost o bestie aparte; caracterul sau revolutionar fiind indreptat impotriva Taranimii si Identitatzii Colective in aceeasi masura cat a fost indreptat impotriva Intelectualilor si Culturii Occidentale. De asemenea, National-Comunismul Romanesc a avut un puternic filon Xenofob - ura impotriva tiganilor, ungurilor, sasilor, evreilor… era inoculata sistematic printr-un discurs ne-oficial dar prezent la orice pas. Inca un element specific acelei perioade a fost tolerarea ritului ortodox si intolerantza fata de orice alta manifestare de credintza - greco-catolici, catolici, protestanti, discipline orientale.

Dupa ‘90 asistam la o inlocuire treptata si bine coordonata a unei Autoritatzii Laice - Statul… cu una Clericala - BOR. Totul a fost facut, la inceput (pana prin anii 2000) sub pretextul ca Statul Comunist a prigonit Credintza. Fals! Credintza nu inseamna, chiar si pentru romani, doar “Ortodoxie” iar BOR nu a fost prigonita de Stat. Bisericile “ortodoxe” sunt bine-mersi in picioare si nu au fost nici macar ocupate de alte culte sau rituri. Pun intre ghilimele “ortodoxia” pentru ca BR, istoric vorbind, nu este de limba greaca. Intr-adevar ritualul este ortodox dar Limba Bisericii… pana la Cuza a fost Bulgara iar Datinile din popor si Limba vorbita au fost Romanice/Romana.

In prezent, increderea in Stat este prabusita. Romanul are incredere in Armata - Autoritate Militara… si BOR - Autoritate Clericala. Este exact ceeea ce se intampla in Statele Islamice. Romanii acorda defapt Incredere unei Autoritatzi Religioase si Armate… inca separate. Asta se intampla in Europa sec. XXI!

Dincolo de inlocuirea treptata si de mare succes… a Statului cu Biserica si Armata, s-a petrecut, dupa ‘90 si o Profunda Mistificare a Traditiilor Romanesti. Aceasta mistificare a fost coordonata in sensul Slavizarii si Ruperii de Romanitate. Tot acest blog, inca de acum 10 ani, se refera la fenomenul amintit.

Daca ar fi sa amintesc doar cateva dintre aceste mistificari; ele se refera la:

1. Fenomenul Dacopat - “Noi nu suntem urmashii Romei”

2. Inlocuirea Sf. Petru/Sf. Ion/Sf. Vasile… cu Sf. Andrei “Ocrotitorul Romaniei”

3. Inlocuirea Martisorului cu Dragobetele “Dacic/Tracic/Slavic”

4. Dacizarea Obiceiului romanic al Calusarilor

5. Dacizarea Binecuvantarilor Romanice numite Colinde

6. Aparitia unor “pelerinaje” la moashte “sud-dunarene”

…si…

7. …mai nou… Inlocuirea Craciunului cu Sarbatoarea nasterii domnului

………………………………………………………………………………………………………………..

Ce ma uluieste in toata skema asta pusa la cale de pseudo-intelectualii nostri… ajutatzi si incurajati de GRU… este Eficientza!

Ceea ce nu au reusit 2000 de ani de Istorie… Complicata - vasalitatzi, iobagie, invazii, prigonire pe criterii etnice facute impotriva noastra, a romanilor… au reusit Intelectualii Nostri in 30 de ani. Bravo… voua/noua! Noi si numai noi… Din lipsa crasa de cultura si bun-simt.

App de Cultura… sunt curios catzi dintre “ideologii dacopatzi” au avut curiozitatea sa rasfoiasca - “Sarbatorile la Romani - Simion Florea Marian 1899/1901″?

Sunt sigur ca niciunu. Asa cum niciun membru al Tineretului de Aur de aici sau de aiurea… habar nu are ca Strabunicii lor stiau sa povesteasca intamplare cu intamplare din: “Alexandria/Lisandria” (…aia despre AlexandruMacedon) sau “Istoria Troadei” (…aia de o jucat smardoi Brad Pitt).

Da!… mai…dacilor…dragilor. Strabunicii vostri tarani sau iobagi…povesteau din cap despre Alexandru si Hector!.. nimic despre Burebista, Zalmoxe si Decebal! Mai sa fie!.. I-auzi ia si hop-asha! Pai daca este sa vorbim cu onestitate de Traditzia Orala Poporana de sec. XIX… de ce nu spunem de astea doua macar?! In schimb, inventam traznai si prapastii, vehiculate in cercuri de “mari initziatzi”, de “calibrul”celei numite: “Legile lui Zalmoxe”. Incultura crasa!… kamarazi!.. resursa umana lasa de dorit!.. avem probleme mari prin glave.

…………………………………………………………………………………….

Sa le luam pe rand, spre aflare si informare corecta:

1. Fenomenul Dacopat - “Noi nu suntem urmashii Romei”

Pentru asta, recomand… de exemplu… postarile intitulate: Falxul dacic sau Dacia preistorica din categoria Morala Minimala.

2. Inlocuirea Sf. Petru cu Sf. Andrei “Ocrotitorul Romaniei”

Pe langa ce am spus in postarea “Dumnezeu si sfantul Petru” din categoria “DesTainuiri”… adaug cateva idei din “Sarbatorile la Romani - Simion Florea Marian 1899/1901″. Cu Andrei este simplu… el ne-fiind sarbatorit la Romani. Sfantul Andrei devine sarbatoare religioasa dupa ‘90. Nu exista o traditie religioasa pentru Sfantului Andrei; in folclorul romanesc, ziua aceasta era despre superstitzii cu varcolaci! Existau sarbatoriti: San Petru, Sf. Vasile, Sf. Ioan, San Toader,.. Mosii,..Babele. Nimic la 1900 de Sf. Andrei!

Nimic interesant despre Andrei si “lupu dacic”… din contra! Patronul Lupilor pe Teritoriul Romaniei este Sf. Petru. Lupii sunt numiti in Traditia Romaneasca… CAINII lui SAN PETRU!

Mai mult, Pestera Sfantului Andrei este inventia lui Ion Dinu din Adamclisi prin 1940. Vezi link:

https://www.vice.com/ro/article/93wk83/originile-sfantului-andrei

Acum… dupa ce am aflat ca “Traditia Sf. Andrei” este o scorneala ridicata la rang de Adevar Identitar National… putem sa ne intrebam si noi… DE CE?!

…ca de unde… stim; din rusia.

De ce BOR si “oamenii de cultura” inventeaza traditia unui Sfant care ne leaga de Rusia…desi avem o Traditie Populara Romaneasca legata de Sf. Ioan sau Sfantul Petru?! …oare… pentru ca Roma?… oare… pentru ca Occident?

3. Inlocuirea Martisorului cu Dragobetele “Dacic/Tracic/Slavic”

In Lucrarea “Sarbatorile la Romani - Simion Florea Marian 1899/1901″ aflam despre Dragobete urmatoarele:

Adica… Dragobetele era la 1900 cvasi-Ne-Cunoscut in Romania iar in Transilvania nu exista. Pentru ca el exista in cateva satuce din Jud. Gorj si Olt. Adica… de aici…pana la a face din Dragobete - Sarbatoarea Iubirii la Romani este o cale foarte lunga sau imposibila pentru oameni rezonabili. Noi nu suntem rezonabili.

Noi avem o problema cu Martisorul:

Martisorul…adica un obicei din Bucovina, Moldova, Muntenia, Dobrogea…dar si Transilvania. Adica… din toata Romania.

Preferam o elucubratzie de-a lui Hashdeu: Andrei -Cap de iarna si Dragobete - Cap de Primavara… unei Realitati Traditionale Romanesti la 1900.

Realitatea asta se numeste: Martisor!.. de la Marte… “cap de Primavara”.

…v-au mai zis-o si rhushii prin ‘50: kamarazi!.. avetzi mari probleme cu resursa umana! Aia erau proletari prin NKVD/KGB… dar nu erau idiotzi! Vedeau problema noastra clar.

4. Dacizarea Obiceiului romanic al Calusarilor

Aici va recomand postarea “Calusarii” din “DesTainuiri”

5. Dacizarea Binecuvantarilor Romanice numite Colinde

Am abordat subiectul in mai multe postari; sper eu explicite: Spirit Romanesc, Leru-i Doamne, Etnogeneza Romanilor, O Laie… Bucalaie.

6. Aparitia unor “pelerinaje” la moashte “sud-dunarene”

Mai nou…plin de moashte prin Romania. Chiar si’n Carantina. Mai ales in Carantina! Adica… aia prin Occident se dau cu capu’ de ceasu’ mortzii sa gaseasca vaccinuri si strategii eficiente de sanatate publica iar noi avem dileme… legate de moashte si botnitze pe guritza enoriashilor.

Care moashte… sunt ale Paraskevei imaginata de Patriarhu’ Eftimie din Tarnovo (..din Bulgaria) - Vezi:

https://www.vice.com/ro/article/qjpdx7/povestea-reala-a-moastelor-sfintei-parascheva

…si ale lu’ Dimitrie Basarabov (…tot din Bulgaria) - Vezi:

https://www.vice.com/ro/article/4adyqg/originea-moastelor-sfantului-dimitrie-cel-nou

DE CE tocmai nishte moashte pravoslavnice sunt in asemenea hal promovate unui popor…si asa vitregit de lipsa educatiei si culturii… in general si’n particular deopotriva?

De ce face BOR asa ceva?.. De ce facem noi asa ceva?.. De ce lasati voi sa se “intample” asa ceva?… Pentru ca Mama Rusia?!..

7. …mai nou… Inlocuirea Craciunului cu Sarbatoarea Nasterii Domnului

Mai nou…mi-a fost dat sa aud pe la radio, pe facebook si prin lectzii “deschise” pe zoom o alta mare traznaie. “Craciunul si Bradul de Craciun sunt Obiceiuri recente si imprumutate din Occident. Romanii sarbatoreau Nasterea Domnului”. Nu spune nimeni ca nu se poate celebra de Craciun si Nasterea Domnului… Dar…

Craciunul exista pe la noi de cel putin 2000 de ani. Iata niste extrase interesante din Colinde romaneshti Verzi ca Bradu’

„În casa lui Moş Ajun, / Şade fiul lui, Crăciun, / Lângă el Sfântul Vasile, / La un cap de An Nou vine. / Mai colea, Sfântul Ioan, / Strângea masa, şi-o ştergea, / Maica Sfântă îi privea, / Pentru lume se ruga, / Cu toţi sfinţii la un loc, / De belşug şi de noroc. / De Crăciun, Fiu a venit, / Sărbătorile-a-nceput. / Sfântul Ion le sfârşeşte, / Cu veselii şi ospeţe.”

Dupa dealul cel mai mare
R: Valerim si Valer, Doamne
Rasarit-a mandrul Soare R:
Mandru Soare nu era R:
Ci era o manastire R:
Cu paretii de-alamaie R:
Si cu usa de tamaie R:
Dar intr-insa cine sade R:
Mos Craciun cu Mos Ajun…

„La vârful a nouă meri, / Hai, lerunda, lerului Domnului, / Îmi ard nouă lumânări, / Sus îmi arde, jos îmi pică, / Picătura ce-a picat, /Trei pâraie a format, / Un’ se scaldă Moş Ajun şi Moş Crăciun. / S-au scăldat, s-au îmbăiat, / Veştmânt nou au îmbrăcat.”

Avem si o mare traditie a Bradului; apare chiar si’n Mioritza - aia de care nu ati auzit; Brad legat de Viatza si Moarte… de Nunta si Ingropaciune

“…Cand vantul a sufla

Fluierul a fluiera

Si Bucinul a bucina

Numai rasunul

Ca mi-a rasuna

Peste munti numai la ai mei doi Parinti

Si rasunul de me-a merje

Peste brazi la ai mei Frati…”

…………………………………………….

“……Cine a veni sa ma scoata

Vina frate si vina Tata si vina Maica

Oile mi le-au luat

Si mana mi-au taiat

Si m-au legat

Cu spatele la Brad.

Avem colinde, dragi patriotzi, dragi neaoshi ai unei generatzii de tot hauru…si legate de Nasterea Domnului. Doar ca nu sunt prin “metoda porumbelului”…

“La o piatra neslovata,

Lerui Doamne,

Sade Maica-ngenuncheata

Ca sa nasca fiu din piatra.

Fiu din piatra si-a nascut…”

este vorba de “metoda ler”… Ler adica  Valer… din valere, valeo.

………………………………………………………………………………………..

Revenind, in incheiere, la mirarea de inceput - Cum de… ceea ce nu au reusit 2000 de ani de Istorie… Complicata - vasalitatzi, iobagie, invazii, prigonire pe criterii etnice facute impotriva noastra, a romanilor… au reusit Intelectualii Nostri in 30 de ani?

Este dramatic sa vezi cum sunt luate drept Traditie Milenara… niste inventzii ridicole de acum 30 de ani.

Este dramatic pentru cativa oameni din aceasta tara care nu-si iau diplomele prin plagiat si nu se documenteaza de pe feisbuk.

Din pacate… dau intru-totul dreptate celor care spun ca Intelectualii de astazi sunt sub nivelul Taranilor de la 1900. Nu este Nostalgie si nici exaltarea valorilor traditzionale… Este Evidentza anului 2020.

Voi!… intelectualilor de doi lei…care va confirmatzi intre voi…cily-sha in batatura… Voi suntetzi Responsabili pentru tot ce s-a intamplat cu Romania Noastra in ultimul Secol. Taranii si Proletarii v-au urmat cu incredere.

Visul unitatzii Nationale spulberat in 1940; forma oribila de comunism instaurat in Romania din ‘45-’47; mimarea democratizarii de dupa ‘90 si indoctrinarea religioasa evidenta in 2020…. sunt rodul Lasitatzii si Educatiei Voastre Precare.

Acesta Romanie de… “doamne’ajuta” care inlocuieshte Salutul cu blagoslovirea… este creatia voastra pioasa. Inchinatzi-va si va crucitzi in continuare… “academicilor”.

Am zis… si-o sa mai zic.

.

.

.

Vlad Totoianu

13
Jan

Unii cu Libertatea, altii cu mamika

   Posted by: admin

jesus-charliesursa: www.cagle.com

Intr-un mod abject… o mare parte din opinia publica romaneasca “omoara” inca o data pe acei tineri eroi din ‘89; pe acei tineri care strigau: “Libertate!”; pe acei tineri care insumau sub 1% din populatia Romaniei. Bineinteles… romanii nu sunt singulari; exista un intreg curent de opinie la nivel international… Dar asta nu ne scuza.

La 25 de ani… opinia publica romanesca este de acord sa se ingradeasca libertatea de exprimare.
La 25 de ani… o gramada de enoriashi spun cu “intzelepciune milenara”: ” …lasa bah ca nici aia nu erau departe! Si-au meritat-o! Ce!.. daca unu te injura de mama, tu nu-l “rezolvi”?..”
Am nishte intrebari dragi enoriashi romani:
1. De ce numai… ” de mama”?.. De ce nu si “de Tata”?.. De ce nu si de “Nevasta”? De ce nu si “de Copii”?.. Familia inseamna Mama?..
2. “De Cristoshi” este egal cu “de Mama”?.. Punem egal intre Religie si Familie?.. Spatiul Public este egal cu Religia si Spatiul Privat?
3. Injuratura este sinonima cu Ironia? Blasfemia este sinonima cu Pamfletul?
4. Renuntam la libertatea de exprimare si preferam Cenzura atat de facil?.. Preferam sa numim Frica - Modestie sau Cumintenie?.. Este de “bun-simt” controlul?
5. Consideram Teroarea un raspuns adecvat Cuvantului rostit dintr-un Crez Etic?.. Empatizam spontan cu niste fanatici ai unei Religii apropiate… in fata “atacului” dat de dusmanul comun - Ratiunea Caustica?
………………….
Probabil… Raspunsul predominant este “Da!”… Si atunci… diferenta intre noi si Ei este colosala:
…noi ne-o cautam “cu lumanarea” (ca enoriashii) fara sa ne-o gasim.
… Ei si-au gasit-o prin scris… exprimand-o.
Pentru ca Libertatea nu se cauta si nu se ingradeste. Libertatea se exprima si se asuma. Libertatea este protejata prin Limita data de Lege intr-un Stat Laic.
…………………..
Din pacate… aceasta atitudine a publicului romanesc nu “exprima” doar primitivism; este vorba aici… si de un “instinct istoric primar” teribil de precis. Tocmai pentru ca vine din strafundurile promiscuitatii zgandarite in pegra.
Este vorba de anticiparea sinistra a unei viitoare victorii. Victoria Religiei asupra Statului; victoria fervorii islamice asupra Europei Vechi; victoria barbariei orientale (ruso-asiatice) asupra decadentei vestice (romano-germanice). Inconstient… abrutizatii din Romania stiu ca acest fapt s-a mai petrecut. S-a petrecut cu Imperiul in fata Crestinismului din Sud si Barbariei germanice din Est.
Este vorba de simpatia inconstienta… manifestata la adresa unui fenomen care i-a facut posibili astazi.
Occidentul ramane Strainatate iar Religiozitatea ramane de Bun-Simt.
Suntem intr-un tipar istoric teribil pentru Civilizatie.
Greseala noastra, asa cum a fost Greseala Romanilor, este martirizarea lor; ei - cu sabia in arena, noi cu drona pe internet. Fanaticii asta vor; este reclama pe care si-o fac cel mai facil. Calendarul Crestin este plin de fanatici executati cu 2000 de ani in urma. Nu mai avem sansa Romanilor - de “oficializare” si deturnare a crestinismului de la scopul declarat - Anarhia. Nu mai putem “aranja” Scripturile in Favoarea Noastra; n-o mai putem strecura p’aia cu : …Cezaru’i cezar si yeshu e Bogu…
……………………….
Din pacate… Trebuie sa ne repliem pe Familie/Natiune Republicana si Cetatean/Patrie Republicana. Daca vrem sa Supravietuim Istoriei.
Este un pas inapoi… fata de o Constructie Imperiala Tripolara… Dar… Merita.
Natiunea si Patria… intelese Republican… sunt “moartea” fanatismului Religios.
Monoteismele nu “inteleg” Identitatea Familiala, Cetateneasca si Nationala.
Monoteismele nu “inteleg” Politica dusa din Ratiuni de Stat.
Monoteismele nu “inteleg” Ironia, Dialogul si Indoiala.
……………………….
Natiunea si Patria trebuie recuperate din “confiscarea” Eurasiatica. Ele sunt Valori Europene… prost intelese de Adversarii Nostri din Rasarit. Barbarii nu inteleg politica. Barbarii inteleg biciul si supunerea; suspiciunea si nostalgia.
……………………….
Ne-vindecati de Crestinism… riscam caderea in Islamism. Este razbunarea la scara istorica… a unui Crestinism Confiscat si a unui Mozaism Persecutat.
Solutia este: Statul de Drept, National si Republican… Adica…
Revenirea la Themata… Unde Tema… este Republica.
Este vulgar de simplu: Cand Totul este Unul, totul se poate Prabusi; cand Unul este Pluralitate, Totul sta in Fiecare.
.
.
.
Vlad Totoianu
P.S.
Familia vine din latinescul Famulus si oscanul Fama - inrudit cu grecescul Thema si sanskritul Dhama… toate insemnand casa/de’al casei.
Spatiul Public este un spatiu al Libertatii Civice; libertate civica compusa din Libertatea de Exprimare, Dreptul de a Vota, Dreptul de Confidentialitate… printre altele. In ultima perioada se incearca, in mod repetat, incalcarea acestor trei aspecte ale Libertatii Civice.
Spatiul Privat este un spatiu al servitutii fata de interesele personale si familiale.
P. S. 2
…hop!.. si Papa; cu mamika… si un eventual “pumn in gura” dat secretarului personal.
Nici macar Vaticanu’…
…Sub Tiara Popularitatii,.. cu glumitze in programul artistic… si agenda anti-capitalista… E de Rau.
Poate ca… in loc sa incurajeze Tangoul curcubeu - varianta originala,.. mai bine s-ar apuca de o Tarantella sanatoasa cu Mogherini.
D’aia zic io… ca “suntem pa!”
Care Vatican… aflam din nou, da acces unor targovetzi la manuscrise deja traduse in ‘66… pentru a fi “re-interpretate dacologic & tulburator” in lumina pravoslavnica. Manuscrisele se refera la o ancheta facuta de Fostul Vatican, prin sec. XV, in legatura cu sifonarea unor “fonduri europene” de catre Matei Corvin & Co… adica Vlad Tepes. Banii nu erau dati pentru autostrazi; erau pentru lupta anti-otomana. Cata naivitate!
3
Dec

Attila Rasinari 420

   Posted by: admin

Motto: “Ce iaste inlauntru aiestui Ocol iaste Pamant Rumanesc,..,nimanui induplecat”

………………………………………………………………………………………

AttilaDe multi ani - doua sute, daca este sa luam sursele din 1800, o informatie de importanta colosala pentru Istoria Romanilor trece neobservata:

“La 1488, in zilele “Marii sale de Dumnezeu cinstit Matias Craiu, prefacutu-s-au si s-au preinoit carte ocolnita a hotarului a satului Rasinariului, prin îndemnarea si ruga a cinstit scaun de leaghe 40 batrîni, pentru ca sa se stie si sa se pazeasca pe unde margi(ni)le hotarului nostru a Rasinariului, preste tot imprejur, precum veachia carte hotarnica, cea de la bunul si vechiul Craiu Atila 420…”. Dupa ce se indica punctele de hotar, iscalesc cneazul Bunea si cei 40 de bâtrîni, nu inainte de a inscrie in act aceasta tulburator de hotarita incheiere: “Ce iaste inlauntru aiestui ocol iaste pamant rumanesc a satului Rasinariului, nimanui induplecat, n-are nime a-l porunci nice in pamant, nice în apa, nice în ghinde, nice în jir…” Sursa: Monografia Comunei Rasinari/ BCU Cluj

Comuna Rasinari, de ceva vreme, nu inseamna doar Marginime, Junii Sibiului, Goga si Cioran. Daca este adevarat…

…comuna Rasinari, prin gasirea acelei “ocolnitze” care face referire la o “carte hotarnica”,.. devine epicentrul romanitatii romanilor.

Romanitate… prezenta in anul 420 e.n.,.. recunoscuta de Attila in 420 e.n.

In 420 Attila se intoarce la “ai lui” din captivitatea romana. Fusese dat romanilor drept garantie de pace intr-un pact cu Imperiul. Intoarcerea din 420 s-a facut cu promisiunea de revenire in calitate de cuceritor. Promisiunea a fost pe punctul de a se materializa in 452. I-au stat in cale Cuvintele Papei Leo I. Peste 3 ani… cuvintele n-au mai fost de ajuns in fata Vandalilor.

In 420 e.n. exista un pamant romanesc pe teritoriul fostei Dacii Romane… Unde “pastorii romanilor” isi duceau traiul, pe un pamant recunoscut de Attila, alaturi de alte neamuri germanice.

Avem o “enclava romanica” de pacurari si juni romani… in sec. V e.n.

…si noi tacem. Tacem din prostie.

Pentru ca… Attila?! Asa si?… Hoarda hunica era o CONFEDERATIE legata de TOLERANTA ETNICA si respect pentru un om; o hoarda in care elementul etnic dominant era gotic.

Pentru ca… Attila in Ardeal?! Asa si?… Chiar nu conteaza romanii din 420?

Pentru ca… Attila este amintit cu REVERENTA de romanii pacurari din Marginime?! Asa si?.. Poate ca asa a fost! Bun!.. cu o mana de pastori care vorbeau romaneste; o limba cunoscuta Lui.

Ne-o recunoscut Attila in 420… Si noi, acum,.. nu o mai facem. Jenant.

Daca nu este adevarat…

…si totul este o inventie a unui prelat din sec. XVIII… asa cum credea Iorga in 1906,.. devine penibil. Penibil dpdv al argumentelor fantasmagorice folosite de rasinarenii aflati intr-un litigiu funciar…cu sashii sibieni.

Oricum… motivatia data de Iorga acestui “evident falsh” este hilara: “…intrebuinteaza izvoare mai vechi si cuprinde o multime de nume, de lucruri si de oameni.” Aceasta nu este cea mai mare problema pentru Iorga in cazul de fata; pentru ca prin 1869, cu mult inainte ca el sa-si dea cu parerea, erau publicate doua variante in latina de catre T. Cipariu - pentru acelasi act de hotarnicie. Amandoua cu “…bonae memoriae pervetusti regis Attilae in anno CDXX statutum existerat…”; amandoua…. “…fuit facta tempore Matthiae regis, dum erat annus MCDLXXXVIII, die XXII mensis Maj”. Ele erau copiate din J. Kemeny la 1731; ele au fost reluate de  G. Baritiu in 1874.

In concluzie…

Asa cum Sibiul este… mult peste Brasov,… Marginimea este mult peste Sacele.

Iar Scoala Romaneasca din Rasinari este mult peste “Prima Scoala Romaneasca”.

Ocolnita din Rasinari predateaza Scrisoarea lui Neacshu cu 33.

:-)

Hai pa!

.

.

.

Vlad Totoianu

1
Dec

Falxul Dacic…

   Posted by: admin

…Pardon!

Este vorba despre Falx-ul Celtic/Germanic… si despre Sica Celtica/Germanica.

Adica… despre Caste de Razboinici Indoeuropeni… care foloseau aceste arme impotriva Cavaleriei.

Bineinteles… kotkodacii delireaza… dand abitir la foale prin imaginarul Apulon - capitala apulilor.

………………………………………………………………………………………………………

Daca ar fi luat mana de pe ciocan si ar fi pus-o pe o carticica interesanta - Ancient Germanic Warriors: Warrior Styles from Trajan’s Column to Icelandic Sagas” scrisa de Michael P. Speidel in 2002 si editata de Routledge in 2004… ar fi observat niste capitole interesante; “Horse-stabbers” si “Horse-hewers”… adica “junghietori de cai” si “taietori de cai”.

Junghietorii foloseau junghiere tip sica… iar taietorii foloseau sabii curbe tip falx.

Aceasta casta de razboinici celti/germanici folosea lame incovoiate… pentru a taia burta sau picioarele cailor calariti de adversari. Rezultatul?

Calaretul/Cavalerul se prabusea, eventual prins sub cal,.. si murea decapitat de acelasi adversar neinfricat.

Acesti “taietori de cai” erau spaima cavaleristilor; atacau frontal cavaleria si se lasau, brusc, in fata cavaleristului, trecand pe sub cal… taind ce prindeau mai usor in lama.

Impotriva acestor fanatici, germanii se aparau prin insotirea cavaleriei de catre un numar egal de “scutieri” si o “sarja” mult mai lenta, in pasul de fuga al insotitorilor. Metoda a fost adoptata si de romani.

Bineinteles ca romanii verzi… “de specialitate”… habar nu au. Pentru ca nu au citit.

……………………………………………………………………………………………………

Romanii Verzi ca Dacul o tin in prostie cu Falxu’ shi Sica… ne-avand habar despre descoperirile celtice din Bulgaria, Serbia si Romania… si mai toata Europa. Plus Anatolia.

Aia putzini care o stiu… recunosc degeaba (atunci cand sunt matol): “Bah… Asculta la mine!.. La Tene-ul in Romania este Celtic”. Degeaba… daca nu o scriu negru pe alb… si nu o spun verde’n fatza. Degeaba.

celtic-europe

Iote ce descoperira Bulgarii pe la ei:

inventar-mormant-celtic-coralliSursa: balkancelts

Sa juri… nu alta… ca sunt morminte cu inventar TIPIC DACIC!… Numai ca… Fault!

Romanii Verzi ca Dacu’ sunt lasatzi in Offside de Realitatea Celtica. Sunt Morminte Celtice pe langa asezari Celtice aflate pe teritorii invecinate… care nu au resentimente la adresa celor ramashi oale si ulcele… si spun clar:… “indoirea armelor simbolizeaza omorarea lor odata cu inmormantarea luptatorului celt”

Iote altu:inventar-mormant-celtic-montana

Sursa: balkancelts

Pinteni kotkodacilor!.. Exact ca’n Apuseni… la voi acolo… @ Balgrad.

Si Sica… tipica pentru… daci?! No shit!… balgradenilor.

Iote inca unu de pe la noi din tara… pe la voi p’acolo @ Balgrad… in Silivas:

silivasu-1925
Sursa: balkancelts

Superb!.. Falx “dacic” in mormant celtic! Fabulos!

Oare ce sa insemne oare?!

Convietzuire?!… Asimilare?!…

Sau poate, cine stie… o fi fost vrun “calaret singuratic”… vrun migrator nenorocit & ratacit?!

……………………………………………………………………………………………………

Inseamna doar ca habar nu avetzi. Nu cititi nimic relevant. Va dati cu parerea despre ce nu stiti. Scrieti o Istorie FALSA.

Cu Nerushinare!

Nerushinarea cu care putetzi spune despre populatii care au nenumarate necropole descoperite… si asezari… si depozite de arme… Ca au fost MIGRATORI sau RATACITZI!

Bah… PAPAGALILOR!… Daca s’or ingropat mai multe generatzii in pamantu asta… cum puteti spune ca au fost migratori. Ma refer la Celtii din La Tene si la Gepizii din Post-Romana! Cretinilor!

Lasati-ne sa fim ce-am fost dintotdeauna: Romani.

Lasati-ne in pace cu dacii vostri… care numai “daci” nu sunt.

P.S. 1

Am o intrebare pentru kotkodaci:

Materialul de constructii cu care au fost “suprainaltate” turnurile-locuinta din cetatile dacice este chirpici? Adica… Gunoi de grajd?.. Balegar?

Da?!

P.S. 2

…mai am o intrebare pentru kotkodaci:

De ce se numea “capitala statului dac”… Sarmi&Getusa?…

De ce nu se numea… Daci&Getusa?!… adica… The Mighty Geto-Ducks… the offsprings of dah Trucks.

De ce Sarmati si Geti?.. despre care Geti… multi spun ca erau Goti sau Geats - daca este sa citim Beowolf.

Printre astia multi se afla si Eminovich; si nu numai cu “Odin si Poetul”… Odinismul eminescian este notoriu.

.

.

.

Vlad Totoianu

30
Aug

Translatio Reipublicae

   Posted by: admin

translatio-reipublicae

Multi au teoretizat ideea de “Translatio Imperii”; este si foarte usor de urmarit Imperiul-Satrapie. O facea Orosius, la inceputul sec. V e.n… Pentru el era clara trecerea de la Babylon pana la Roma, trecand prin Pella si Cartagina.

Am putea sa continuam rostogolirea Coroanei de Laur… spre Constantinopolis, Istambul, Moskova…
Am putea sa ne intoarcem… si sa adaugam Persepolis… intre Babylon si Pella.
Este evident Caracterul Oriental… in aceasta “celebra” translatie; imperiul vine din Est… si se intoarce in Est; unde satrapia si preotia merg impreuna.
Respectiv: autoritatea si preacuvioshenia.
Respectiv: imparatul si patriarhul.
Respectiv: primul ministru si presedintele… schimbatzi intre ei de votul unanim al gloatelor preacuvioase.
Respectiv: acvila bicefala.
Este la fel de evident si faptul ca… Imperiul - Satrapie este un fenomen Telorocratic.
…………………………………
Putzini au indraznit sa observe insa fenomenul originar si sincron: translatio reipublicae.
Republica incepe cu un Act de Aparare al Demnitatii Umane. Incepe cu razbunarea unei violari a traditiei gentilice. Incepe in 509 i.e.n. cu Lucius Junius Brutus.
Republica nu dispare in 47 i.e.n.
Ea ramane vie prin Senat.
Republica nu dispare in sec. VII e.n.
Ea ramane in Venetia si infloreste prin Amalfi, Florenta, Genova si Ragusa; toate - Republici Maritime.
Apare in sec XIV ca “Hansa” in jurul Orasului-Port Lubeck… si cuprinde tarmurile Marii Nordului si Marii Baltice.
In sec XVI o vedem manifestandu-se in Confederatia Lithuanio-Poloneza… si… consecutiv, in Anglia sub Cromwell.
Trece Atlanticul odata cu Paine in America… si… consecutiv, explodeaza in Franta.
Din Franta… infloreste in toata Europa.
Este evident caracterul Occidental si European al acestei… mai putin “celebre” translatii; republica se naste in Roma, cuprinde Europa si America.
Este la fel de evident si caracterul Talasocratic al Republicii.
Republica inseamna Libertate Individuala, Egalitate in fata Legii, Fraternitate Civica.
Republica devine, in conditii exceptionale,.. Imperiu Colegial. Un Imperiu Colegial stapanitor al Marilor.
………………………………….
Ce treaba avem noi, romanii, cu Republica?… Pai…
…incepand cu ce ne place… cu KotKoDacii…
“Kosonul”… era o pitzula republicana fluturata de kotkodaci pe la nasul romanilor… in Zenitul Imperiului.
“Dacii” fiind cat se poate de “republicani” in sec. I i.e.n. prin sprijinul negociat cu Pompei si ura… atrasa din partea lui Cezar.
Imperiul ii va face tocana… pe kotkodaci…
Numai ca… legiunile care transforma Dacia in Provincie sunt “contaminate” de Mithraism si de Cultul Cavalerilor; amandoua fiind O-culte pythagoreice; impreuna alcatuind un ferment disolutiv al autoritatii imperiale si disciplinei cazone. Pe cale de consecinta,.. dupa “momentul Dacia”,.. imparatii incep sa cada unul dupa altul… sub Sabia lui Mithras manuita de pretorieni.
Imperiul se agatza cu disperare de Crestinism… dar…
Spre ne-norocul Imparatului din Constantinopol… Roma Veche renaste in Vatican.
In Dacia Romana ajung urmasii celor plecati din “Cetatea Venetiei”… Urmasii celor numiti: Roman si Vlahata.
Din Venetia… puteau sa vina doar “Republicani” si “Latini”; niste “venetici” veniti peste slavii autohtoni.
Slavi asupriti non-stop de “tatari” - avari, kabari, bulgari, unguri, tatari, turci, etc… Destin slavic… de sclav.
“Sclavini” asimilatzi de “pastores romanorum”… pe teritoriul fostei Gepidii; fosta Dacie.
……………………………………..
Destinul nostru european este Republican si Catolic. Adica… Virtual… si Nerealizabil.
Destinul nostru eurasiatic este Monarhic si Pravoslavnic (incorect numit - ortodox). Adica… Pohta pohtita de Cretini. Adica… Ceea ce traim de cand ne stim.
Alegerea noastra este… Clara… Si simpla.
Este aceeasi… de o mie de ani!
.
.
.
Vlad Totoianu
P.S. 1
Pentru cei care fac urticarie, se zvarcolesc si-si trantesc necontenit cruciulitze… flegmandu-si stafilococii in sanul transpirat - doar la gandul: ROMANII CATOLICI?!!
…Dragi nefericitzi condushi de preafericitzi:…
1. O mie de ani ati mimat crestinismul… prin BOSCORODIRE.
2. Dupa o mie de ani s’or hotarat nishte papistashi sa faca Romania… pentru ca valahii erau nishte iobagi.
3. Si papistashii au icoane si ciolane de care sa va frecatzi… pentru ca doar asta intzelegetzi din crestinism.
4. In plus,.. slujba la catolici este mai scurta si mai simpla… pentru ca sa avetzi timp de baut - mai mult.
5. Papistashii, statistic vorbind, put mai putzin… pentru ca se barbieresc mai des. Defapt…
Igiena nu este un argument intr-o tara de haznale si chirpici!
5. Mai bine asta: papistashii au mai putzine zile de post… pentru ca sa nu crapatzi in chiolhanele de dupa!
Asa ca…
Lasati-o dreku de ura prosteasca; habar nu avetzi despre ce-i vorba - nici cu pravoslavnicia… nici cu papistashia… Pentru voi: “Catolic=Ungur”…
…iar parerile voastre sunt oricum o blasfemie… prin lipsa crasa de inteligentza.
Ca idee:
Iredentismul maghiar a fost si este catalizat de “pastorii” “protestanti”.
Catolicismul a incercat dintotdeauna sa starpeasca “regishorii veleitari” si “colonishtii independentzi”.
………………………………………………………..
P.S. 2
Relaxati-va!.. N-o sa se intample asta cu noi; Boborul va alege, in continuare Bog’ umilii.
Luatzi d’acilea groscioru’…
ortodoxia-romaneasca
31
May

Dacia Preistorica

   Posted by: admin

Motto: “There is no Spoon!”

Grecia

Cine erau Dacii?..

Sau… CE erau dacii?!

…………………………………………

Timp de 200 de ani ne-am pus o intrebare gresita, la care-am gasit, constant, raspunsuri eronate.
De fiecare data cand am facut-o, i-am gandit pe daci in sens etnic; cautand sa-i fixam intr-o “realitate” imaginata de noi.
Problema pe care noi nu ne-am pus-o niciodata este ca…
Asa cum nu existau “germani” in Germannia, “italieni” in Italia, “gali” in Gallia, “britani” in Britannia, “norici” in Noricum, “hispani” in Hispania, “iliri” in Illyria… Fix asa!.. Nu existau “daci” in Dacia.
In Germania existau: suevi, cherusci, hermanduri, quazi, marcomani, burgunzi, vandali, etc.
In Italia existau: greci, latini, etrusci, cenomani, sabini, samniti, etc.
In Galia existau: kelti, belgi si aquitani.
In Noricum existau: ambisonti, alauni, sevaci, etc.
In Hispania existau: bracari, lusitani, carpetani, celtiberi, etc
In Illyria existau: scordisci, daursi, ardei, plerei, labeanti, albani, etc.
In Britannia existau: briganti, ordovici, iceni, canti, coritani, etc.
……………………………………….
In “Dacia” , iubitzi dacomani, existau urmatoarele 6 triburi - demonstrate prin etnonime: anarti, teurisci, coestoboci, biephi, ciagisi si  piephigi. Foarte romanesti denumirile astea…
Ce inseamna Germania?… Nu se stie exact… dar “inseamnatatea” este in limba greceasca.
Ce inseamna Italia?… Nu se stie exact… dar “inseamnatatea” este in limba greceasca.
Ce inseamna Gallia?… Nu se stie exact… dar “inseamnatatea” este in limba greceasca.
Ce inseamna Noricum?… Nu se stie exact… dar “inseamnatatea” este in limba greceasca.
Ce inseamna Hispania?… Nu se stie exact… dar “inseamnatatea” este in limba greceasca.
Ce inseamna Illyria?… Nu se stie exact… dar “inseamnatatea” este in limba greceasca.
Ce inseamna Britannia?… Nu se stie exact… dar “insemnatatea” este in limba greceasca.
……………………………………..
Ce inseamna Dacia?… Se stie exact… dar inseamnatatea este in limba greceasca si noi habar nu avem de ea.
De ce?
Pentru ca Grecii au inventat si denumit Geografia - “γεωγραφία”
De ce?
Pentru ca noi… nu avem habar de Greci. Noi suntem foarte recentzi pe scara istoriei si civilizatiei.

Oricum… dakologii vor gasi, cu siguranta, “mesopotamieni” in “Mesopotamia”… care “mesopotamieni” - veri buni cu hipopotamienii… veneau, bineinteles, din Carpatzi.

……………………………………….
Dakos (δάκος) inseamna “animal cu muscatura periculoasa”,.. “animal otravitor”. Fabulos! Cata dreptate au avut Grecii. Cat spirit de observatie si anticipatie!

Pentru cultura noastra generala… putem explora si intelesurile celorlalte Provincii Romane… Denumite de Greci, cu mult timp inainte ca Romanii sa fie pe tzeava istoriei.

Gallia vine din grecescul “gala” care inseamna lapte; sensul fiind de “tara celor albi ca laptele”… Iar Celtii fiind “keltoi”, adica “strainii, cei ascunsi”… de ochii grecilor, bineinteles.

Germannia vine din limba greaca si semnificatia lui “Γέρμα / γέρνω” este obscura; posibil… “taramul amurgului”.

Italia vine din grecescul “italoi” si semnificatia este de “plai cu boi”.

Noricum vine din grecescul “norops”… ca epitet pentru armele facute din bronz si fier… care au facut celebra aceasta Provincie.

Hispania vine din grecescul “hesperia”, adica “tinutul de Vest”.

Anatolia vine din grecescul “Ἀνατολή”… adica Rasarit; taramul de Est.

Illyria vine din grecescul “illyroi”… cei veniti din Ilium.

Britannia a fost definita, in mod clar, de greci: “νῆσοι Βρεττανικαὶ, Ἀλβίων καὶ Ἰέρνη”… Insulele Britanice, Albionul si Irlanda.
…………………………………………..
Asa ca… iubitzi descoperitori de “artefacte dacice” si preanumeroshi “dacomani”… mai luatzi la mana Istoria - din grecescul “ἱστορία”… Si mai apoi… lasati-o balta cu “dacii” vostri.

“Pasiunea” voastra este… fara obiect. Maturizati-va si voi! Atashati-va de ceva real si romanesc!
Dacii… si Dacia… sunt termeni generici… pentru fiecare trib de jivine otravitoare… aciuat p’acilea… de-a lungul timpului. Au fost “daci”… si sarmatii,.. si getii,.. si gotzii,.. si gepizii,.. si avarii,.. si slavii,.. si valahii,.. etc.

.

.

.
Cu simpatie:
Vlad Totoianu

P.S.1

Roma vine din grecescul “rhoma”… Adica: Tarie!

Numele grecilor vine din “ Γραικοί”… adica… “Inchinatorii Graiei”… Zeitza aia… Tripla’ n forma ca anotimpurile’n “Grecia”. Da… degeaba!

P.S.2

Identitea “dacica” apare dupa cucerire… ca “identitate provinciala”.

10
May

Modelul Modelului

   Posted by: admin

foursome

Toti “marii comandanti”… defapt… Tyranii l-au avut ca model pe Alexandru… “cel mare”.

Totusi, Alexandru a fost un tzashty-bashty in fata lui Diogene - “cainele” din Sinope; tot ce putea sa faca Alexandru in fata lui Diogene… era… sa se dea la o parte din Lumina filosofului.

Cu toate acestea… a ramas un exemplu de Mare Comandant si un model pentru viitorii “imparati” ai Civilizatiei Europene. Fie ca vorbim de Cezar, de Napoleon sau Hitler… nu gresim daca-i numim “orori ale istoriei”.

Cezar… pe cand era questor in Hispania… realizeaza ca la varsta pe care o avea… facuse nimic in comparatie cu Alexandru. Din acel moment… incepe nebunia. O va sfarsi prost, injunghiat ca un porc batran; lasand “mostenire” pentru Traian… campania orientala si Obsesia Estului. Traian moare imbolnavit si ingenunchiat de pierderile suferite in Orient… ca Alexandru.

Napoleon, alt pitic sugrumat de ambitii,.. era nervos pe compatriotii francezi si vremurile care s-au dovetit a-l vremui… ca nu-l mai recunoaste nimeni de Imparat si Fiu de Dumnezeu. Modelul lui era… bineinteles… Alexandru! Un… Alexandru care se declarase de mai multe ori Zeu… si era tratat ca atare de tot Estul… cu proskynesis cu tot. Napoleon si-a furat-o… si el… intr-o Campanie Orientala. A sfarshit prost… si el… Pe o insula de kkt inconjurata de Apele Britanice.

Hitler,.. alt pitic obsedat… o va da inainte spre Est, pe motiv de “drang nach osten”. Vroia sa ajunga in Tibet si sa faca din Caucaz - domeniu skiabil pentru austrieci. A sfarsit-o prost, de prost,.. si asta. Drangu’ s-a transformat in zdrang… si ambitiile lui intr-un mare fasss.

…………………………………………………………..

Toti acesti nebuni de legat, internat si tratat… au in comun, dincolo de toate cele evidente… una imanenta. Si anume: MODELUL.

Modelul este Alexandru cel Mare.

Dar oare… Modelul lui Alexandru…

Cine era modelul lu’ Alex… ?!

Sa fi fost ta’su?.. Sa fi fost ma’sa?.. Sa fi fost stagiritu’ ?…

Nu! Nimeni din ashtia!

“Alex al nostru” se credea DionYsus!.. Fiul lui Zeus! Prima data i-a shoptit-o la urechiutza ma’sa… Olympia.

Olympia fiind o devotata a lui DionYsus… si-o iscusita manipulatoare de sherpishori, barbati, cupe de vin otravite. Sugand din laptele otravit al misandriei, Alex va dezvolta identitate sexuala problematica. Ascultand povestile otravite despre izbanzile lui DionYsus in India… va dezvolta o intreaga “patologie dionysiaca”: violentza, etilism, megalomanie, universalism.

alexander-dionysus

Nonnus… cu Dionysiaca lui cu tot, scrisa la 800 de ani dupa Alexandru… ne poate oferi o imagine despre folclorul grecesc din sec. V-IV i.e.n. Acest folclor trebuia sa gaseasca o explicatie pentru popularitatea unui zeu strain. Un zeu care promoveaza credinta oarba, extazul bahic si sexual, nesupunerea civica… si este venit dintr-un Orient Indepartat calarind un Tigru, Leopard, Pantera sau… Magar.

Oricum… niciodata Dion Ysus nu calareste, normal,.. un Cal; in nicio reprezentare.

Este un Zeu Strain Europei. Asa cum va fi si este Ysus-ul actual.

Ca si astazi,.. si atunci… trebuiau inventate niste “evanghelii” care sa-l justifice pe Ysus ben Panthera.

…………………………………………………………….

In concluzie:

Cand un Strategos Autokrator adopta modelul oferit de Dion Ysus Cherestus… devine Tyran.

Iar tyranii… ne dau, inevitabil, “salvarea” de la moartea adusa de ei - Credinta in Ei.

Partea buna in toata urgia acesta orgiastica adusa de Shiva pe Pamant… este ca…

…pentru fiecare Tyran se naste intotdeuna, “din pamant,din piatra seaca”…  un Pileatus… cu un junghier in mana.

.

.

.

Vlad Totoianu

26
Mar

Aur in Poiana Brasov ?!

   Posted by: admin

.

Diranj mari cu Poiana di pi langa Brasheu…

…………………………………………………………………………..

Sunt happy bah-baietzi!… Vorba cantecului: “I’m walking on air” (click)

Di shi?!…

La distanta de o luna… “apar ca din senin” doua bucati din acelasi colier, la cativa km una de alta, ca un facut, pe langa doua descoperiri facute de noi.

Una este Piatra Corbului - in 2003… si alta Poienile Neagului/Valea Sticlariei - in 2005.

Prima data au fost “descoperite” patru zale de aur… in zona Piatra Corbului 1 si Piatra Corbului 2 (vezi site artaintramuros.ro)… prin Februarie.

Apoi, prin Martie 2014… acelasi “detectorist”… descopera in zona Poiana Junilor… restul de 21 de zale… din aur… ale aceluiasi colier.

aur-poiana-2

*imagine preluata de pe forumul historydetecting.com*

colier-aur-poiana-ii

*imagine preluata de pe forumul historydetecting.com*

………………………………………………………………………………………….

Bah-baietzi… suntetzi maxximi!

Va doare tare-tare… faptul ca in Muntii Poienii Brasovului au trait mult si bine (pan’ au dat hunii si avarii peste ei) Gotii si Gepizii??!… asta ca sa fiu baiat gigea - si sa nu mai zic despre Celti.

Doare Tare-Tare?!

Rau-Rau?!

Adica… Vreti voi… sa credem ca…

Vine un ins,.. “novice intr-ale detectiei”… cu numele de forumist “predestinat dacologiei”… si gaseste brusc AUR.

Si nu orice fel de aur…

Aur Tracic!!!… identic celui din Kosoni!!!

………………………………………………………………………………

Mai sa fie!..

Let’s Get Real Guys!

V-am mai spus io… Sunteti doar niste PAPAGALI TRICOLORI (click)

Doar papagali.

Vedeti ca… mai am inca vreo  26 de Descoperiri de “acoperit” cu aur “dacic”… just in case… ca vine vrunu’ care sa vada mai adanc.

Dar… De ce v-ati panicat asa… chiar acum, in 2014????

Pana in 2013 ziceati ca Piatra Corbului este “depozit de munitie” din WW I… iar despre Vestigiile din Muntii Poienii - “hotarnicii dintre doua stani” si “cuptoare medievale”. Doar ca…

Pe la sfarsit de 2013… “incep sa apara kestii”… Adica: arme de fier, unelte, zabale, catarame, tezaure monetare din argint de sec. IV e.n.

Despre arme… spuneti rapid ca sunt “dacice”… desi sunt celtice; despre unelte spuneti ca sunt dacice… desi pot fi gotice; despre zabale si catarame spuneti ca sunt dacice… desi sunt gepidice; despre tezaurul monetar spuneti ca este al unui soldat roman… desi este tribut platit de romani catre gotii de p’acilea. Astea, toate,.. prin Poiana.

Unde mai pui ca… prin Sacele incep sa apara inele celtice… prin zona Ciocleanu-Angelescu. Cosmar total!

Erau prea multe… prea de tot… prea ca la tzara… Incepeau sa rada si curcile arheologiei de voi.

Asa ca… ati zis:

“- Bagati naibii ceva dacic pe zona aia!.. Sa ia ochii!.. Sa se faca sit!… Numa’ sa nu mai scoata infractorii aia, din pamant, toate porcariile migratorilor!

- Ce bagam shefu?

- AUR Dorele!… Aur dacic… sau mai bine… tracic! Ce altceva intreseaza pe ruman?! Aur si kosoni!

- S-a facut shefu! Stai sa sun baietzii!?”

……………………………………………………………………………..

Sa va faceti voi mici-mici… mai mici decat suntetzi… Ca n-a fost asa?

Va stiu papagalilor….!

Va stiu pe de rost… Nationalishti bolshevici ce suntetzi!

.

.

.

P.S. 1

Cand o sa descoperiti un tumul tracic asa ca asta :-) (click) ,.. pan Brasheu,.. atunci sa va permiteti s-o ziceti p’aia cu…

…”Za Dax kmz from dah Trax”…

Pana atunci… mukles (click)! …si vedeti pe unde ascundetzi “Celtii aia”… care au facut cetati prin Transilvania… Sau “Gepizii aia migratori”… care au stat mai mult ca romanii prin Transilvania. Vedeti… poate-i dositzi pe la Racosh.

Vedetzi bah-baietzi… puteati sa le declarati sit-uri inca din 2003 si 2005!.. de acum 10 ani. Nu mai era nicio problema in 2014…

“Cave Aurum!” (click)

P. S. 2

…aveti grija cu “modelul” de la Tauteni (…sau Tauteu)… Pentru ca… este Celtic iar numele acelui sat… este Gepidic.

PAPAGALILOR!

Cand o faceti… faceti-o cum trabah… Sau… cine stie!?…

Celtii topeau Kosoni sa-si faca lantzuri?!…

.

.

.

Cu respect:

Vlad Totoianu si Lucian Comsa

3
Mar

Intelectualul Roman II

   Posted by: admin

alexandru-ioan-cuzaCu mult timp in urma demonstram ca nu avem intelectuali. Nu avem cum.  Aceasta “rasa nobila” vine din istorie. Fiind anistorici… “nu se poate”.

Intelectualul este Suveran. Intelectualul nu este Servil.
…………………………………………
Avem insa “pseudo-intelectuali” usor identificabili prin cateva simptome care compun “Sindromu’ rumunului rasarit”.
Pseudo-intelectualul rumun are nevoie de titluri… si devine plagiator sau impostor… de traditie.
Pseudo-intelectualul rumun este “de stanga” desi se viseaza “liberal”; este un “homo sovieticus” care habar n-are de John Locke - parintele Liberalismului Clasic si teoretizator al Separarii Bisericii de Stat prin anii 1690.
Pseudo-intelectualul rumun devine, in zenitul puterii lui creatoare,.. un Enoriash Exemplar. Este felul tipic de eshuare lamentabila si previzibila a unui om cultivat si ne-educat.
Pseudo-intelectualul rumun “urashte occidentul”… deshi… vacantzele si le petrece constant in Occident.
Pseudo-intelectualul rumun a citit cu sarg din “clasicii rushi”…. ajungand, finalmente, sa identifice eronat, originile artelor in Rusia; ne-avand totusi curiozitatea sa-si mishte fizicul prin Rusia… in “calatorii de regasire”… pe la mormintele “fratzilor tolstoievski”.
Pseudo-intelectualul roman nu are curaj sa-si sustina prin fapte… Convingerile Interioare.
Pseudo-intelectualul rumun Fura ca ultimul borfash rumun,.. Mananca asemenea porcului din cotetz,.. Reguleaza ca ultimul dezmatzat din lumpen,.. Minte ca ultima curva shtirba.
Pseudo-intelectualul rumun este un scapatat care’si mascheaza declasarea printr-o acumulare patologica… de… carti si albume, anturaj, destinatii turistice, proprietati, experiente asa-zis “personale”… desi sunt cautate “la gramada”.
Pseudo-intelectualul rumun este urmashul unor tzaranoi ajunshi in orashele altor etnii… dupa 1900.
Pseudo-intelectualul rumun, mai ales in Transilvania, ne-avand proprietatea cuvintelor, saluta cu “Ciao” sau… “Servus”; amandoua insemnand, e adevarat - in latina, “sunt servil”.
Pseudo-intelectualul rumun este un traditionalist nostalgic inclinat spre esoterism; adica un rebut intr-o zona de “interferenta culturala”… adica… marginala oricarei culturi. Un impostor aflat la “rascrucea imperiilor”… asemenea unui cershetor in intersectie; incapabil de a lua un drum inainte; alintandu-se mioritic in conditzia de “hangitza” dezamagita de fiecare drumetz… care-si inventeaza propria “metafizica de plai”. Scarbos!
…………………………………………..
Am fi avut intelectuali… daca ar fi ramas in Tara… Germanii, Evreii, Armenii. Sau… daca Ungurii n-ar fi trecut la Reforma si agenda politica utopic-revizionista.
Intr-o Europa… numita… Lumea Veche… nu ai cum sa pretinzi, ca rumun,.. ca esti intelectual… Cand, eventual, bunica-tu era popa sau invatator.
Intelectualii… in Europa… vin.. tocmai din Bologna, Paris, Oxford, Cambrige… inainte de anii 1210.
Universitarii nostri apar in Iasi… dupa 1860… pentru ca l-am avut pe Alexandru Ioan Cuza.
…………………………………………..
Vom putea avea intelectuali… la un moment dat… in viitor.
Occidentului… i-au trebuit cinci secole… din 529 (Academia) pana’n 1088 (Bologna) sa-si revina dupa crestinism.
Deocamdata… cei mai “rasaritzi dintre rumani” fac un titlu de glorie din a fi crestin-ortodox-nationalist. Deocamdata suntem “pe langa”… si “in urma”.
Iar pentru “Intelectualii de Maine” trebuie sa lupte, in Prezent, oamenii rezonabili.
Tot ceea ce putem face in Prezent… este sa fim constienti de Locul si Misiunea Noastra; de Europa si exercitiul Democratic intr-un Stat Republican.
La tot ce putem spera din partea “celor mai rasaritzi dintre noi”… este… sa fie Rezonabili. Este maximul nostru posibil in acest moment istoric.
.
P. S. 1
.
Este simptomatic… pentru sindromu’ rumunului rasarit… felul in care acesta se raporteaza la evenimentele din Ukraina. Pseudo-intelectualu’ nost’ va cataloga miscarea pro-europeana exact cum o face Rusia… adica: “fascista”. Va condamna “instigatorii occidentali” si “oculta mondiala”. Va aprecia interventia virila, plina de caracter si… in virtutea “dreptului-istoric”… facuta de Putin. Va spune ca romanii nu trebuie sa planga la mormantul strain al unei tari care “ne-a furat teritorii”.
Acesti pseudo-romani… filorusi… sunt complet orbi la dimensiunea europeana… a demersului civic ukrainean.
Acei ukrainieni vor doar… un viitor european! Nu vor la “tztzika mamicii Rusia”! Ei, spre deosebire de 70% dintre romanashi, sunt dezvoltati normal dpdv psihic!.. Iar… in Europa ne vom intalni cu romanii din Bucovina si Basarabia deopotriva!…
Doar ca acesti pseudo-intelectuali nu vad bine realitatea inconjuratoare… Si nici nu stiu prea bine istorie… Pentru ca daca ar fi stiut… si-ar fi dat seama ca teritoriile romanesti au fost “rapite” de autoritatea Sovietica… sau Tzarista - niciuna “ukraineana”. Numai ca ei… sunt niste filo-rusi-sadea. Ei vor vota no-matter-what USL-ul asa cum au votat FSN-ul asa cum parintii lor au adulat PCR-ul. Ei vor sa mute capitala… evident in Sarmizegetusa… evident Regia. Pentru ca… evident… sunt si monarhishti.
…Debililor!..
.
P. S. 2
.
… prima universitate apare prin Rusia in 1724 sau 1755… nici ei nu stiu bine,.. prin Moskova sau Petersburg. La cinci secole (500 de ani) dupa Occident.
Universitatea Frunze, aia pah care o shtitzi voi,.. a fost deschisa accesului tinerelor sperante ale bolshevismului… dupa 1919.
.
.
.
Vlad Totoianu
30
Jan

Apulum

   Posted by: admin

a-puliiAceste randuri sunt dedicate AlbaNezilor… Alba-Iulieni… Mai ales celor care se cred urmashii imaginarului “trib dacic” al Apulilor.

In viziunea acestor omuletzi cu Profesionala de Istorie la FF,.. a existat un “antic Apulon” - “capitala dacilor apuli”, enoriashi ai zeului Apollon venerat pe Piatra Craivii.

Din pacate pentru aceshti suferinzi… nu exista nicio sursa istorica in sprijinul acestui “delir national-ceaushist”.

In fatza semidoctilor dacologiei… ar fi normal… sa ia atitudine Specialishtii, Academicienii si totzi Emeritzii… pentru calmarea Spiritelor. Dar nu se intampla asa. Concluzia?

Suntetzi si voi… pah nicaieri bah!

Sa incep cu un sfat… urmat de un indemn:

Lasati-o mai moale… adica flasca… in ce priveste tribul dacic… al Apulilor… enoriashi ai lui Apollon… cu “capitala” in Apulum. Unde ati vazut voi asa ceva?… Pe ce harta antica apare in Dacia tribul a pulilor ?..

…sau este vorba despre o “auzenie”?.. Sau despre dacopatie?

Luati-o p’asta mai “tare” cu regiunea din Italia numita Apulia… Cu, intr-adevar, capitala in Teanum APULUM - fundat pe la 300 i.e.n… De une or vint aia de vor dat un nume… din care voi ati facut Balgrad. Voi, urmashii bulgarilor balgradeni, n’aveatzi cum sa shtitzi d’astea.

… Daca nu shtitzi… Apulia, Calabria si Lucania sunt in Magna Graecia… Aia unde limba este inteligibila cu romana.

……………………………………………….

…si uitatzi-o p’aia cu Geografia lui Ptolemaeus… Claudius…

Ala ’shi facea hartile prin 160 e.n..!..la 50 de ani dupa Fundarea Apulum-ului Roman.

……………………………………………….

…uitatzi-o si pe cealalta cu Ovidiu… care spune prin Consolatio ad Liviam:

“…et Dacius orbe remoto
-Appulus huic hosti perbreve pontus iter -”

Nishte oameni Educati prin Marea Britanie, cu titluri luate pe bune & merit… au tradus-o asa:

“”We should translate as follows:
“and the Dacian in a distant land… - the Apulian sea (Appulus… pontus) is a very short (perbreve) journey (iter) for this enemy”.
The poet means that the Dacians would soon have marched on Rome if they had not been dealt with by Drusus.”" Heather White

Aia… prin Britannia… l-au avut pe Occam.

Occam avea un “brici” numit… lex parsimoniae. Noi…

Voi… chiar suntetzi…

……………………………………………….

…si termin indata… Si cu voi… nu inainte de a explica si faza cu Potaisa voastra de pelazgodaci.

Se numea PATAVISSA… loazelor. Exista un Patavium prin Veneto…

Chiar asa va obsedeaza Cele Doua Legiuni? Chiar asa uratzi Tricolorul?

Chiar asa!.. Exista si Alburnus in Lucania; Alburnus Mons. Debililor.

……………………………………………….

hai pa!

…si retzinetzi ideea principala: “Colonizare cu Italici”.

………………………………………………..

…si da! Imi permit sa va atrag atentzia… de la nivelul meu de amator. Pentru ca “istoriografia voastra” este o porcarie evidenta… chiar si pentru amatori.

P.S.

Cand v-a intrat Mishu - pruncul Targului de Floci (prunc… din pornicus/pornia), in Alba… A fost intampinat de catre episcopul Demetrius - oferindu-i-se cheile Cetatii. Adica… in Spiritul Epocii… era vazut drept un cuceritor al unui teritoriu catolic. Mai mult, el s-a “incoronat”, ca voievod pravoslavnic, intr-o Catedrala Episcopala Romano-Catolica. La astea s-a adaugat si Sigiliul cu “NML BJE MLRDIE”. Adica…

.

.

.

Vlad Totoianu

22
Dec

De Ignat

   Posted by: admin

si-vis-pacem-para-bellum.

Barbatii sunt porci…Mda…

Doar barbatii adevarati pot fi porci… Restul sunt papagali; adica nishte pasarici.
Chiar si Cristosu’ iudeilor spune asta… prin evangelia dupa Marcu. Zice colea Neniku Marcu despre Yeshu… ca a bagat in draci o Legiune (a X a Fretensis) si a casapit vreo 2000 dintre ei (exagerare!… defapt era vb de vreo 200)… “dandu-i pe apa”. Adica… nishte guerille mesianice au ambuscat printr-un vad din Gadara nishte “porci de romani”.

Se razbuna astfel, Skizo-Yeshu… pe “porcu de ta-su’…” care o violase in duh… pe Miriam… cu treizeci de ani in urma.
Si uite asa… l-au agatzat de cruce impreuna cu prietenii lui, talharii… Porcii aia nenorocitzi… de Romani!
………………………..
Romanii adevarati… sunt nishte porci. Mari porci.
Facem cu placere porcarii. Le facem cu placere… chiar de Sarbatorile Crestine…
Alea despre care “intelectualii lu’ peshte”… pro-usl si dac-ortodocsi… spun ca sunt de origine “dacica”; adica… in mintea lor facuta piftie de Antene… zic despre Saturnalia… ca-i Ignat sau Craciun… Sau despre porcu’ nost’ de Maial ca este “ofranda catre soare”… si alte kkt-uri.
Bah… crestinilor!… In Sicilia si Calabria mananca talienii porcarii exact ca noi… Si exact de Solstitiu… Si au si piftie: “gelatina di maiale”… Crestinilor!
Suntem Romani si Punctum!.. dovada sta porcu!..
………………………..
Pana la razboaiele cu dacii… elementul culinar preferat era Porcul. Dupa acele razboaie s-a adaugat Specialitatea intitulata: “Cap si mana de dac pe varza la tava”. Mancarea Traditionala pe care au mancat-o Porcii in Razboaiele dacice a fost: “gulash de dac”… Acest gulash tzaranesc a fost rafinat ulterior… si servit pe tava.

Sa va si exemplific…( mai enoriashilor verzi ca prazu; specialishtii PCalului… in istoria militara…)… cum s-au desfasurat in teren Romanii:

Exact ca ‘n bucatarie, pentru gatirea unei tocane din mancatori de varza-barza-manz…

In Muntii Sureanu… Legiunile s-au desfasurat asa:

desfasurare-legiuni-sureanu-regia

Adica:

Porcii de Romani… i-au atacat pe nobilii daci… exact pe culoarul de retragere. Adica i-au Anulat din Start. Degeaba erau nobili si plini de cunostinte astronomice… I-au facut tocana pi cant ahh… Gulash.
Nu au venit sa-i cucereasca; au venit sa-i Extermine.
Sa-i mance… de Saturnalii…
Sa-i prapadeasca de tot.
Au reusit.
Au venit de pe plaiuri, de sus, din ceruri… Pentru ca atunci Porcii zburau cu d(a)racii ‘n cap.

………..

Manca-ne-am Porcu’ linishtitzi… in cinstea nashterii lu’ Yeshu… Cu involuntara ironie!

:-)

.

.

.

Vlad Totoianu

15
Dec

Da au Ba?

   Posted by: admin

cant-run-cant-hide

Afirmatia si Negatia din limba romana sunt de etimologie Sud-Slavica; sarbo-croata si bulgara.
Conjuntia din expresiea “da au ba” este insa de etimologie latina - “aut”.
Asa ca… Nu prea conteaza daca este “da” sau “ba”; este acelasi “drac”. Conteaza sintaxa si morfologia. Lexicul este majoritar protoslavic… Undeva la originea bg & scr.
Conteaza cum o spui. Conteaza cum o faci. Conteaza cum invingi.
Sa va dau un exemplu: Razboaiele Daco-Romane.

……….
A fost vorba despre un Discurs Latin venit din Sudul Dunarii spre Carpatii Sarmatici… intr-un plin Fond Lexical Oriental… in sec. I e.n.
Dacii erau oameni de munte… isi vedeau lumea pe verticala. O lume in care asezarile omenesti urca pana la 1000m alt. Dincolo de 1000 urmeaza Plaiurile si Zeii. Vedeau cat “vedea” Lupul. Paduri si Stanci. Elemente de fundal.
Romanii erau oamenii marilor… isi vedeau lumea spre Orizont. Vedeau cat vedea Acvila. Lumea era limita lor. Erau Discursivi.
Peste vorbele dacilor din Verde (verde-praz) a cazut morfologia&sintaxa romana din Albastru; peste Zarmizegetusa Regia s-au aruncat Romanii de pe plaiurile Muntilor Sureanu. N-au atacat “de jos”… ca “oamenii”. Au venit de pe Plai, de Sus, din Cerul dacilor, ca Lumina si Tunetul.
In 101 au “cazut cerurile” pe ei… spre implinirea celei mai mari Frici; frica celtilor pe vremea lui Macedon :-))
……………………………………
Limba noastra arata insa, ca si cum dacii ar fi fost slavi… Sau romanii ar revenit peste un mileniu, tot din Sudul Dunarii, peste Fondul Slavic… dandu-i o Forma romanica si latinofona.
Da au Ba?!

Vlad Totoianu

11
Dec

Cristelnitza… vietii.

   Posted by: admin

Cristelnita Secuiasca sec XICalatorind prin zona Rupea,.. si fiind onest - cu sinea ta… nu ai cum sa nu te enervezi.

Sa te enervezi pe grobianismul rumunesc:  nesimtire-ignoranta-impostura-agresivitate.

Toata zona Rupea este una rumunizata brutal in perioada comunista… si apoi rrromizata extensiv dupa “revolutie”.

Vezi tot felu’ de calatori nostalgici-monarhishti-uselishti… facand fotografii minunate prin… Viscri - asa… ca “de exemplu”. Pentru ei… Viscri inseamna Charles/Mihaitza/Regalitate/Nobletze si… Delir.

Habar nu au… ca de obicei.

Viscri inseamna o Cristelnitza de sec. XI… secuiasca… aflata intr-o biserica saseasca de sec. XII; adica romanic-secuiesc si gotic-sasesc. Adica Transilvania. Prezentul etnic este rrromitik… sa nu uitam.

Ce am fost noi in stare sa facem?!..

Sa rumunizam denumirile satelor… intr-un fel execrabil:

Din Zoltan am facut Mihai Viteazu; din Garat sau Stein am facut Dacia; din Kohalom sau Reps am facut Rupea visand aiurea la Rupes… sau Ripa; din Bodendorf sau Buda am facut Buneshti; din Olt Heviz am facut Hoghiz; din Keisd sau Szaszkezd am facut Saschiz; din Kreutz am facut Critz; din Feheregyhaza sau Weiskirch am facut Viscri.

Istoria acelor pamanturi este binecunoscuta de cei cativa sashi ramashi sa fie abuzati si jefuitzi de rrromi prin tzarishoara lu habarnam:

“Noi am fost adusi aici in 1180. Am gasit aici biserica alba secuiasca. Peste ea, am construit biserica noastra dar am pastrat cristelnitza lor. Totzi, ne-am botezat in ea… si ne-am ingropat in cimitirul de langa biserica noastra. Acum suntem cativa; in fiecare seara traim cu groaza ca ne fura sau ne violeaza nenorocitzii ashtia. Sincer iti spun… Astept sa ma ia Dumnezeu… Nu mai rezist.”… unde “noi” inseamna sas, “lor” inseamna secui si “ashtia” inseamna rrromi.

Noi?!

Noi… ce “memorie” avem?… Parca ne laudam cu Memoria milenara si Crestinismul milenar… si alte milenarizmene…

Vai de Cristelnitza… vietzii noastre de borfashi notorii ce suntem!

.

.

.

Cu respect: Vlad Totoianu

5
Nov

Bucuria de a fi Roman

   Posted by: admin

Alba

Paradoxal… luand in consideratie ceea ce traim de aproape 100 de ani, exista o bucurie, traita la nivel individual, de a fi roman. Bucurie izvorata din constientizarea complexitatii Fondului “romanesc”… dincolo de Formele modernitatii - tarista, imperiala, otomana; francofila, germanofila, sovietofila; nationalista sau proeuropeana.

Pornind de la urmatoarele premize:
………
1. Tripartitia naturii umane: constient - personal, subconstient - individual, inconstient - colectiv.
2. Impuritatea etnica a fiecarui “roman”; fiecare avand in el “sange” de: roman, ungur, sas, rrrom, evreu/khazar, armean, bulgar/sarb-slovac-rus, iranian/dac/sarmat, turc, tatar etc
3. Existenta a doua modele istorice de succes in ce priveste toleranta religioasa si coexistenta multietnica - Imperiul Roman si Khazaria.
………
Dezvoltarea ulterioara este fireasca:

Subconstientul este Mediatorul intre Lumea de Astazi si Istoria Umanitatii.
Asa cum este util sa fim racordati la Realitate… este fundamental sa stim Istorie. Din Realitatea traita de noi, putem aduce in adancurile inconstientului, idei de o mare valoare pentru Specie; idei care se arhiveaza spontan si devin, de la un moment dat, accesibile tuturor oamenilor. Din Istoria Umanitatii, putem aduce in realitatea care ne inconjoara, un plus de coerenta si sens; putem da o adancime nebanuita clipelor prezente, pe care le vom deschide spre viitor.
In mod natural, Subconstientul fiecaruia dintre noi este de gen opus Persoanei; femeile avand un Sine… iar barbatii avand… Sinea lor. Tinem cont de aceasta Realitate in Terapii, Inductii, Antrenamente sau Debriefinguri?!

Subconstientul este “locul shamanului”. Shamanul “urca” din Constient spre intalnirea cu Sinea lui… pentru a calatori impreuna cu Ea, androginic, spre Marele Om/Spirit/Cel cu o Mie de Fetze.

Ajuns in Fata Lui… si vazandu-Te Unul intr-Unul… poti face o schimbare sau un schimb… dar Judecata, Balanta si Greutatea… pot fi neobisnuite.
In fiecare zi avem sansa de a cunoaste intelepciunea Marelui Om/Metatron; a-l iubi pe Celalalt/Umbra care Iubeste in Noi; a trai o Viata Personala.
Comunicarea in Treimea Umana este continua si bidirectionala; persoana modeleaza individul iar acesta modeleaza colectivitatea… si invers. Ceea ce facem Noi il va influenta pe Celalalt… si pe Toti.
Ceea ce proiectam si la Ce ne supunem este o Supra-Realitate culturala/politica/sociala/economica; este proiectia din viitor, cu care ne intalnim perpetuu, ca Persoane, zi de zi. Spiritul Epocii este o Reflexie la limita intre vis si veghe… a Inconstientului colectiv. Este un Orizont de Convergenta a Realitatii, originar din Actualitate.

Ce facem noi, romanii?!
Suntem niste oameni dezorientati prin lumea in care traim. La nivel personal si la nivel inconstient suntem desincronizati cu Ce Inseamna… Umanitatea.
Supra-realitatea Romaniei Europene…. este una Straina de “noi”.
Istoria Culturii si Civilizatiei… ne este necunoscuta.
Lipsa educatiei serioase si instructiei spirituale… duce la conflicte grosolane in fiecare dintre noi.

Nu avem o Matrice comuna, cat de cat, in Subconstientul nostru; la fiecare 50 de km, pe orice directie, in Romania se schimba specificul istoric si etnografic. Suntem foarte diferiti. Este un dat.
Asemenea diferente pot fi inglobate de o Supra-Realitate “Imperiala”: un prezent articulat prin toleranta etnica si religioasa… un viitor comun spre bunastare comuna.
In toata istoria noastra, nu am fost stapaniti de un singur/ nu ne-am coagulat intr-un singur… Imperiu. Franta, Anglia, Germania, Turcia, Rusia… au facut-o.
Nici macar atunci cand am cazut sub Sovietici… nu am fost resoftatzi prin NLP-izarea bolshevika… din cauza Intolerantei doctrinare caracteristice. Cu alte cuvinte… comunismul, cel mai mare experiment social dupa crestinislamism, s-a ratat in shushanea, prin Romania…. din start.

Ceea ce avem noi… este Modelul Roman sau Khazar… si Viitorul.
Noi…
Noi nu am fost… inca. Noi putem fi. Noi nu am fost niciodata… asa cum ne place sa ne mintim cu orice ocazie.
Noi avem sansa sa fim in viitor!
Nu suntem… pentru ca nu suntem, inca, destui care sa fim oameni intregi.
Omul intreg este cel care parcurge, cu sau fara voia lui, cele trei etape arhaice, minim necesare, ale “individuatie”: nigredo, albedo si rubedo. Prea putina Disperare Reala; prea putina Iubire de Sine; prea putina Sete de Cunoastere… prea putini oameni printre romani!
La nivelul Persoanei ne bantuie Nevrozele; la nivelul Subconstientului ne bantuie Nostalgiile Copilariei si Fixatiile Parentale; la nivelul Inconstientului ne bantuie Ignoranta.
Salvarea noastra… poate sa rezide intr-o Educatie in Spiritul Tolerantei Etnice si Religioase… si poate rezulta in urma unei Stapaniri Imperiale Civilizate.
Cu alte cuvinte: “Romania” sau “Noul Ierusalim”.
…………..
Din pacate… Sansele unei Reale Tolerante Etnice si Religioase… in Romania sunt Minime.
In consecinta… ne ramane fiecaruia Sansa unei salvari Individuale; adica Emigrarea in Spatiul Matriceal de care Apartinem. Miza este Integritatea noastra psihica; pentru ca Romania, va ramane, in continuare, un spatiu al Anihilarii Individuale si Colective.

Imbecilii emigreaza degeaba; vor duce cu ei prostiile d’acasa. Nu vor scapa de “senzatie”. De emigrat, emigrezi dupa ce “te-ai regasit”… sau nu o faci!

Bineinteles… exista sansa de a te regasi “apartinand” romanitatii sau tzionului…

Si atunci… esti unde trebuie sa fii.

…………..

Bucuria de a fi Roman?!
Fatza de iadul imbecilitatzii din privirea trecatorilor… cu vederea - a distrugerii sistematice prin “dacizare” si “antisemitism” a “Spiritului Romanesc”… orice alt iad este o gluma!

.

.

.

Vlad Totoianu

19
Oct

Popa si Medicul

   Posted by: admin

crucea

Inevitabil, in Tzara lu’ Habarnam, ajungi Tampit - mai devreme sau mai tarziu… si Bolnav - mult mai frecvent decat este normal in Europa.

Adica… Ajungi sa mergi la Popa sau la Medic. Odata ajuns la ei… urmeaza, inevitabil sa dai bani - pe pomeni sau medicamente. Problema cu banii astia… este ca ajung, pe diverse cai, sa alimenteze un Stat Falimentar.
Un stat Falimentar… pentru ca incurajeaza proliferarea Inchinatorilor la Putere si Reprezentantz(i/e)lor; in defavoarea Cetatenilor si Producatorilor. Este de inteles, intr-o Ratiune Bolsevika, nevoia de Inchinatori si nu de Cetateni; nevoia de Reprezentantze Occidentale bune de Stors si nu de Producatori Interni… care pot deveni o Clasa Sociala… cu reprezentare Politica.
………………………..
Tot habarnistu’ baga-bani in sutana popii… Chiar si Reprezentantzele “strainilor” (cu “manageri” din randul “ba-baietzilor”) baga-bani in Biserica… Chiar si Statul baga-bani in Cruciulitza. Unde ajung banii astia?
Laba ietzii nostri!.. Evident.
Evident, pe sub mana…  Din motive Politice,.. din motive de eficientza a Culegerii Informatiilor,.. din motive Geo-Politice,.. din motive Culturale.

Pai… este mai ok sa bagi la greu propaganda anti-occidentala prin biserici… decat prin goarnele monitorizate de “creditorii externi”. Este mai eficient sa faci in fiecare UM, cvartal sau catun cate o biserica drept-inchinatoare… decat sa plateshti “cadre” in conditii vitrege de finantare. Este mai indicat sa orientezi electoratul spre EurAsia pe la vecernii… decat fatzish - ca vine Barroso si-ti taie cashu de la guritza hrapareatza. Este mai eficient sa Propovaduieshti decadentza occidentala si protocronismul “culturii” habarneshti… decat sa foloseshti metoda hilara - tip caloriferu’.

……………………

Tot habarnistu’ baga-bani in leacuri. Banii astia,.. Surpriza!.. Nu ajung la “nenorocitzii de occidentali din Lumea Intai”. Ajung Laba Ietzii nostri. Cum?
Prin Distribuitorii Autohtoni care detzin, in mod aberant, Retzele de Farmacii; retzele care au sufocat si omorat Farmaciile Independente. Prin Distribuitori care impun, in plus fata de Ministere, conditii draconice Producatorilor - pentru “prezenta pe raft”. Distribuitori… despre care nimeni nu sufla o Vorba… in toate anchetele si reportajele de kkt facute pe sticla… la comanda… in perioade pre-electorale. Reportaje in care… personajele principale sunt “gushterii din farma” si “medicii vandutzi”.
Este explicabil intr-un Stat Bolsevik… in care principala grija este zadarnicirea coagularii civice a Elitei si daramarea Occidentului prin secatuire financiara si propaganda demonizatoare.
……………………..
In Tzara lu’ Habarnam, la nivel Individual,.. trebuie plecat de la premiza de Incompetentza.
In Tzara lu’ Habarnam, la nivel Statal,.. trebuie plecat de la premiza de Rea-Vointza.
Reaua-vointa vine de Incompetentza acelor Indivizi - bugetari… platiti sa gandeasca si sa faca o Tzara Fericita. Incompetentzii sunt si prospera… prin Parazitare. Mai mult, impun majoritatzii si Tarii un “model de existentza parazitara”.

Da!.. Suntem, impreuna cu totzi bolshevicii acestei Lumi, niste Parazitzi Ordinari ai Occidentului… pe care-l Uram din rarunchi. Ura cu care… o Iedera Dionisiaca sufoca un Stejar dintr-o Dumbrava Minunata.
……………………..
Noi, in prostia noastra, credem ca Increderea se Castiga. Increderea Lumii Intai… sau increderea Omului - Cetatean. Fals! Nimic mai Fals!.. cretinilor.
Increderea se Acorda… si se Retrage!..
.
.
.

P.S.

Shtitzi ce bah?!… Partea nasoala cu toate astea… Este ca: “Se poate si Altfel”

Problema este ca: …”it takes balls to do it”… ceea ce nu este cazul.

Io intzeleg ca suntem de kkt… Dar nici in halul asta de “sugaci” sa fim! Dati-o dreku de treaba!

Putetzi mai mult decat atat!.. Putem sa o facem si “Straight”.

Nu v-ati saturat sa fim privitzi drept… o mare “curva jegoasa”… care sta ingenunchiata(”in fatza” occidentului) si incurajata pe din dos (de Ruzia)???

.

.

.
Cu drag: Vlad Totoianu

29
Sep

Exemplul Georgiei

   Posted by: admin

Saakashvili este Omul Politic European… de Anvergura Mondiala…

… in fata caruia… celenteratele de pe dambouvitza… ar putea sa se inroseasca de rusine si’n polul oral… de nevertebrate ce sunt. Polul aboral,.. fiind deja iritat prin utilizarea excesiva in relatiile cu “rasaritul”.

Mikheil Saakashvili

!!!Saakashvili adresandu-se ONU!!!(link video You Tube)

Pentru textul integral, urmati link-ul catre - civil.ge (click)

.

.

.

Vlad Totoianu

22
Aug

Rezistenta Dacica

   Posted by: admin

rezistenta-daci-108

Atat de des mi-e dat sa vad prostie… incat… nu ma pot dezobisnui svf!.. De “vajnici aparatori” ai “Daciei DeceBaalice”… de idiotzi ce sunteti.

In sfarsit, am aflat de unde… o tot fluturati p’asta cu “Rezistenta Dacilor pana in 108″!

………………………………………………………………..

Exista ipoteza potrivit careia dacii ar fi rezistat aici (Magura Uroiului, Pietrele lui Solomon,.. etc) pana in anul 108“… imi spuneati acum 2 ani…. la fel ca si acum… 8 ani. Era clar o… gogomanie de proportii… dar nu stiam de unde atata “precizie” in estimarea legata de anul 108.

Numai ca… (soarta asta - cum le rezolva ea pe toate!)… imi este dat sa aud, din nou, deunazi, de la un “papagal tricolor” trimis de voi - cu tema “Flagrantul sau Intoxicarea”… urmatoarele:

“- Am gasit dovada clara ca Dacii au rezistat pana in 108!

- Cum dracu!?.. si tu ai gasit-o?!

- Da, DA!.. este gasita o moneda cu Flamius si o trasura cu doi cai din 108-109… descoperita intr-o cetate de-a noastra atacata de romani!

- …si Flamius-asta… cine dracu era?!.. de emitea moneda in 108… peste capulu Traian!?!

- Era, ERA!.. Vezi ca exista si pe Net!”

… si uite asa… pasarika zbura!… zbarrrr!…

… si MRRRRR… “lupul dacic” intra inca o data in gura “Lupoaicei Capitoline”… iar rezultatul nu era felatia, ci emascularea… urmata de sfartecarea nefericitului.

Pentru ca… da!.. ati observat bine: Lupul Dacic este restul unei sfartecari; este un cap urmat de flenduri… care… Urla in Prostie - din varful unei tzepushe purtate de Volodya Brilinski.

…………………………………………………………………………..

Si… am cautat “pe net”… Rezultatul?

Exista moneda, intr-adevar… era cu FlamiNius… din 108. Dar!..

…era REPUBLICANA… din 108 INAINTE!.. de Cristosul in care credetzi.

…………………………………………………………………………..

Cine stie?!.. poate ca… ceea ce ati gasit “voi”… in “cetatile voastre” era una dintre zecile de mii de “reproduceri” facute de catre “stramosii vostri” Dacii…

Si asta… nu pentru ca erau “cei mai” borfashi… “si mai” hoti dintre Laci, ci dintr-o pura inclinatie artistica… manifestata plenar in pasiunea pentru numismatica in general; pentru Denarius si Drachma in particular - marturie clara a “inaltului nivel spiritual” atins de Ei - ilustri “vostri” stramosi.

………………………………………………………………………….

Asa ca:

Plimbati-va cu Flashneta “Rezistentei Dacice pana’n 108″  prin Minsk - de exemplu… sau Astana… sau Moskova - la mamika voastra.

Apropo!.. ca mi-am adus aminte…

V-ati pus vreodata problema diferentei intre Lup si Lupoaica?.. nu va ganditi la tampenii!… Dpdv al Semnificatiei mitice&psihanalitice. Ma tem ca nu!.. mai dacologilor. Pentru ca daca v-ati fi pus-o,.. etnogeneza national-comunista… din Traian&Decebaal ar fi fost pe deplin verosimila. In ce sens?!

Pentru inconstientul colectiv al unei societati patriarhal-razboinica… imaginea Animalului Totemic Feroce de gen Feminin… este explicabila si benefica; ma refer aici, bineinteles, la Romani si Lupa Capitolina. Pe cand, Imaginea unui “Lup franjurit Urland aiurea”… este marca unor razboinici cu “probleme psihice” - de la identitate sexuala, la anger management. Pe bune. Relatiile erotice pigmentate cu manifestari sado-maso si incheiate cu decapitarea… sunt perfect plauzibile… intre Badica Traian si Decebalutza..

.

.

P.S.

Pentru cei care nu s-au obishnuit cu cacatu’n izmana milenara… kktzii put!.. chiar si’n Istorie.

.

.

.

Vlad Totoianu

12
Aug

Cruciatii si Valahia

   Posted by: admin

Templierii

In 2010 scriam despre Negru Voda.

Demonstram ca era un Cavaler Occidental cu sange Kabar.

Nu… cuman!

Nu… valah!

Nu… sarb!

Nu… voievod!

Nu… “ruman”!

………………………………..

Iata ca… prin 2012… apare in Revista de Cultura “Curtea de Arges”, articolul intitulat… “Cateva consideratii despre cea mai veche stema a Tarii Romanesti”(click)

Sunt citate in acest studiu - pasaje din documente aflate in Rezerva Secreta a Bibliotecii Vaticanului:

„Magis dicimus † V.S. † nobilum G.M. R. de Craon

oratu Tua apud Fogaras devertisse comitatum nobilo

G. de Doyen qui in A.D. 1124 sua fortitudine civitas

Tyr expugnatione ab G.M. H. de Payns nigrorum

triens capitibus suum scutum accepit. Simul rogamus

† V.S. † ut suo conubio cum Clara insiurando erga

O.T. nobilum G. de Doyen absolvas. Vestrus devotus

Paulus in A.D. 1147.”

„…mai spunem V.S. [Sanctitatii Voastre] ca nobilul

G.M. R. [Mare Maestru Robert] de Craon s-a oprit la

Fagaras, la rugamintea Voastra însotit de nobilul

G. [Gilbert] de Doyen care in 1124 A.D. pentru

vitejia sa la ocuparea cetatii Tyr a primit

de la G.M. H. [Mare Maestru Hugues] de Payns

scutul sau cu trei capete de negri. Impreuna rugam

pe V.S. sa dezlege de juramantul sau fata de O.T.

pe nobilul G. de Doyen pentru casatoria sa cu Clara.

Al vostru preaplecat Paulus în A.D. 1147.”

…………………………………………………………….

„Nos G.M. A. de Perigord cum equitibus itinero

apud Hierosolimae devertimus in Longocampus ubi

Rado, dux Fogaras Fra. G. de Doyen filius perficiens

voluntatem † V.S. † nostra fide Margo Bucura bano

Basarabis filiae se inuxit in A.D. 1239.”

„Noi G.M. A. [Mare Maestru Armand] de Perigord,

impreuna cu cavalerii, în drum spre Ierusalim am

poposit în Campulung, unde se casatoreste Radu,

duce de Fagaras, fiul Fra. G. [Fratele Gilbert] de

Doyen cu Margo Bucura, fiica banului Basarab in

credinta noastra, împlinind planul S.V. in A.D. 1239″

……………………………………………………………

„Nuntiamus te Rado. Raduus dux de Fogaras

filium. Equitis G. de Doyen nepotem. Quod G.M. G.

de Beaujeu. Concilio Lyon voluntati tuae indulgentiam

in Valachiae regem Hongryus conciliavit A.D. 1274.”

„Te anuntam pe tine Radu. Fiul lui Radu, duce

de Fagaras. Nepot al cavalerului G. de Doyen.

In Consiliul de la Lyon G.M. G. [Mare Maestru

Guillaume] de Beaujeu a mediat asupra regelui

Ungariei bunavointa sa catre Valahia favorabila

planului tau A.D. 1274.”

………………………………………………………………

Bineinteles,.. in articolul de unde am citat, apar… in mod inevitabil: Zalmoxis, Dacii, Valahul-Basarab… si alte “entitati”.

Ceea ce ne propune acest articol… si “noul val” de “tineri cercetatori” ai Ministerului de resort… este o “descalecare cruciforma”… in care Verticala Zalmoxiana(reprezentata de templierul Radu) se intersecteaza cu Orizontala Valaha(reprezentata de Basarab). Delir Total.

Adica… nu mai putem sa spunem ca Radu Negru era un “get-beget”… “atat de simplu, dupa vorba, dupa port”… si sarcofag!.. Nu mai avem cum. La naiba!

Dar… sa nu disperam!.. Mai exista speranta… pentru rumani. Era… totusi… un templier-zalmoxian… si, oricum, in toata povestea… rolul principal il are Valahu-Basarab. Care Basarab-asta… desi era venit din Sudu-Vietzii-de-Dunare… era un proto-roman-sadea!… cu toate ca numele lui este turanic-pur.

Realitatea cruda “revelata” in articol (sora buna cu… Adevarul gol-golutz “revelat” de “asa-zisele documente papale”)… este urmatoarea:

1. Radu “Negru”… este fiu si/sau nepot… de Cavaler Templier.

2. Basarab este un voivod din “Oltenia” in cadrul Tzaratului Cumano-Vlaho-Bulgar; unde elementul “vlah” este sustinut de Occident - de la Numele ca atare,.. la Politica de Independenta fata de Bulgari, Bizantini, Cumani si Maghiari!

3. Aveam dreptate (2010) in ce priveste “cavalerismul”… lui “Negru Voda”… Si inca (2013) - in ceea ce priveste “originea kabara”… atata timp cat nimeni nu aduce explicatii plauzibile pentru Sigiliul Solomonic de pe Sarcofag.

.

.

.

P.S.1

…explicatii… care sa nu ajunga in domeniul S.F. - gen: Dacia Hiperboreeana, Egiptul Antic si Hermes Trismegistul.

P.S.2

…”asa-zisele documente papale”… pentru ca sunt niste falsuri ale unui pasionat de criptografie. Nu stiu exact cine este persoana in cauza… dar… observ ca: G. de Doyen se casatoreste la 43 de ani si’l are pe Radu I la 64; Radu I se casatoreste la 71 si’l are pe Radu II la 74; termenul de M.G.(Magister Generalis) este, in mod constant si eronat, folosit ca G.M…. probabil dintr-un “reflex” mai recent. Ceea ce observ, pledeaza pentru fals… si uz de fals. Aceste observatii nu invalideaza ipoteza apartenentei lui Radu Negru la Ordinul Teuton… si plasarea “intregii actiuni” in sec. XIII.

P.S.3

… La 1147… Fagarasul era un loc de maxima buluceala pentru Bissenii aflati in concurenta cu Ciobanii. Ordinul Teuton… nu avea cum sa participe la Nunta lui G. de Payns cu micutza Clara… printre cotetzele din Beshimbach!

Epilog:

De unde atata IMPOSTURA in Tara Asta?.. De unde atata NEBUNIE?!

… haideti sa va pun o intrebare grea si urata… mai… Iluminatzii lu’ Peshte:

Cum ati vrea sa denumiti partea Intracarpatica din Tara Asta?.. Ardeal - din khazarul Ard el-Morut, Ard el-Gyla sau Ard el-Bihor; Transilvania - din papistash/escul TransSylva; Tara Ungureasca - de la Onoguri; Tourkia - de la turcii observati de bizantini prin zona; Gepidia - de la gepizii observati de Romanii Tarzii…

Ia spuneti! Cum va place?!

… vai de capu’ vostru… de amaratzi. Mai bine vorbiti depre ceea ce Stiti Sigur Ce Inseamna. Vorbiti despre Romanie si Romani; lasati Istoria in Pacea Ei si’n apropierea Altora.

Faptul ca manuiti ciocanul… nu va face venerabili; va reaminteste, doar, ca ati fost… si ramaneti niste ciocanari.

.

.

.

Vlad Totoianu

5
Aug

Fierul de Balta… si Rumunu’

   Posted by: admin

cuptoare-pentru-fier-de-balta

.

.

.

Inteleg si eu, acum, la o distanta de zece ani - de ce unii istorici si arheologi au tendinta sa “ingroape” ceea ce… ar trebui sa ramana dezgropat. Spre disperarea lor, saracii,.. unele descoperiri nu au de a face cu rumunii, protorumunii sau dacii. De exemplu….

…”Cele peste 120 de cuptoare de redus minereul din Poiana Brasov si Noua-Baciu”…

1. Zacamintele de Fier erau din Mlastini… Asa numitul “Fier de Balta”… despre care au auzit… cel mult 20 de rumuni;

2. Cei care il exploatau erau de neam germanic…si anume - Goti si Gepizi;

3. Bisericile lor erau de Piatra… si Crestinismul - Arian;

4. Cei care trebuiau sa le cerceteze erau niste incompetenti-alcoolici-servili-comunistoizi-ratati.

…………………………………………..

Chiar daca noi nu stim despre el… Fierul de Balta(…Bog Iron…click) a reprezentat principala sursa de Fier a Europei in perioada Antica si Medievala.

Este o sursa regenerabila in aproximativ 30 de ani. Rezulta prin actiunea bacteriilor din mlastini asupra suspensiilor de fier. Precipitarea lor se face in agregate de Goethit.

Pentru genul acesta de exploatare… este nevoie de Munti si Mlastini, Mangal si Calcar - pentru ameliorarea calitatii fierului… spre otel. Este nevoie, bineinteles, si de oameni priceputi la ridicarea unor cuptoare in care sa avem temperaturi spre 1500 grade Celsius.

Astia nu erau scheienii dintre Chietrii sau rasnovenii din Dobrici,.. sau darstarii din Noa,.. sau “protorumunii de plai” din Sacele.

Astia erau altii… de care nu vor sa auda rumunii-verzi.

Pentru specia numita “rumun-verde”… in toata istoria Rumuniei… doar Dacii erau in stare sa faca Fieru-fier! El nu vrea sa auda de Kelti… de Goti… de Gepizi… … Adic’ aia… cu adevarat meseriasi intr’ ale Fierului. Keltii fiind cei de la care au invatat Dacii sa faca unelte din Fier… iar Gotii & Gepizii fiind cei care au continuat sa bata fieru’ pe teritoriul Rumuniei - de la Retragere pana la Slavi.

Zona Brasovului este Ingrozitoare pentru Istoriografia Rumuneasca: Kelti, Gepizi, Kazari, Pecenegi, Teutoni… shock & awe..!

P.S.

De asta va era frica… bah?!… De Lipsa Traditiei Rumunesti a… “Cultivarii”, “Recoltarii” si “Prelucrarii”… Fierului de Balta?!

Lasati bah mahnirea!.. Era Traditia Altora!..

.

.

.

Vlad Totoianu

26
Jul

Totzii si NeTotzii

   Posted by: admin

GepidiaDin nou,.. Limba Romana… ne ofera o privire de ansamblu si adanc patrunzatoare asupra si inauntrul istoriei acestor pamanturi.

netót, -oátă adj. (ne- și tot, adică „neîntreg, incomplet, neom”). Idiot, tâmp.  M. pl. Un fel de Țiganĭ ungureștĭ nomazĭ care furaŭ și mîncaŭ și mortăcĭunĭ și care aŭ fost alungațĭ din Transilvania din ordinu luĭ Iosif II și aŭ fost robițĭ la noĭ pe la 1800. – La Olt nătot (Iov. 236). V. Țigan.
Sursa: Scriban (1939)

Putini dintre noi stim ca a existat “Tot” - ca denominativ etnic si toponimic. Aia care stiu sunt, ca de obicei, ungurii… nu rumanii.
Neamul Totzilor mai era atestat prin sec. IX intre Sava si Morava - pe un teritoriu numit in limba maghiara - Tótország (Tara Totzilor).

“Totzii” traiau odata in Ardeal, Oltenia si Voivodina… si se numeau Gepizi. Numele lor, in limba lor, era “thuat”… si insemna - Popor, Neam.

Totzii au fost slavizati incepand cu sec. VII e.n.

Peste Tót (Totzi)… au tot venit: Orosz (Rusi), Lengyel (Lesi), Marót (Moravieni), Nándor (Bulgari), Horvát (Croati), Oláh (Vlahi), Onogur (Ungurii), Szász (Sasi),.. adica… o gramada de Ne-Totzi.

Totzii aveau… tot dreptul sa fie pe aceste Pamanturi: pe vremea Gotzilor erau majoritari - ca “talpa tzarii”; i-au casapit pe Huni; Transilvania se numea Gepidia iar Tezaurul Romaniei are ca Simbol - un binecunoscut & recunoscut Tezaur Gepidic.

Gotzii erau… aia Federatzi de Romani, pe teritoriul Daciei; adica… “asistatzi social-economic-militar” de catre Romani… pentru a ocupa un teritoriu de kkt & marginal (”buffer-zone” in calea pestilentzelor si invaziilor orientale).

Treaba e nasoala… Tara de Netoti!..

Ne-totzi… fatza de Totzi - “ciurucurile” Gotzilor - “asistatzii” Romanilor.

Tara de… VIS!…

.

.

.

Vlad Totoianu


16
Jun

O Laie… Bucalaie

   Posted by: admin

MioritzulCe pacat ca nu am fost invatati “Balada Oii”(… “Mioritza”…) in varianta Ei… Arhaica.

Varianta consemnata de Ioan Sincai in 1794.

Originalul!.. fata de care… “Mioritza lui Alecsandri” este o varianta… culta.

Nu ar fi nicio problema cu ideea de “Varianta Culta”. Ar fi insa, una legata de Continut si Semnificatie - cu totul Diferite.

Iata cum este intr-adevar Balada Mioritei… de sec. XVIII:

.

.

.

Aude-sa, Doamne, aude

Peste cel plaiut de Munte

Un suier, Doamne, suier

Ca acolo, Doamne,

Sunt numa Trei Pacurarasi

Doi is cei mari

Si-s Veri primari

Unu-i mic si-i Strainel.

Acel mic si strainel

Ca la Apa l-au manat

Pana-n apa au umblat

Foarte mult l-au judecat

Ca pe dansul sa-l omoare

Oile sa I le ieie

Da el cand din apa au venit

El numai au avut

O mioara zdravioara

Si nainte a iesit

Ci din grai as-au grait:

-Dragii mei Verisori,

Daca pe mine mi-ti omori

Langa mine puneti

Fluierul de dreapta

Bucinul de-a stanga

Cand vantul a sufla

Fluierul a fluiera

Si Bucinul a bucina

Numai rasunul

Ca mi-a rasuna

Peste munti numai la ai mei doi Parinti

Si rasunul de me-a merje

Peste brazi la ai mei Frati… (…pana aici este redata Balada Originala in mediul online romanesc; versurile ce urmeaza, fiind considerate ca “nu au nici o legatura cu tema mioritica”… Ma intreb: Nu cumva… noi nu avem legatura cu niciun Mit Fundamental care se vrea… a ne reprezenta?!)

Intr-o verde dumbravita

Este o rece Fantanita

La acee rece fantanita

Sunt doua Luminite

Ca-s ochii Serpelui

Ca macar cat le-a ploua si le-a ninje

Acelea nu se vor stinje

Ca Serpele au mancat

Numai un Voinic a scapatu

Cheptu lui le-au mancat jumatate

Jumatate de cutite de aramite

Cu iele fu-ntins

Da el din grai asa au grait:

-Cine a veni sa ma scoata

Vina frate si vina Tata si vina Maica

Oile mi le-au luat

Si mana mi-au taiat

Si m-au legat

Cu spatele la Brad.

………………………………………………………….

Mioritica

Nici urma de oaie nazdravana,.. de mandra mireasa,.. de smiorcaieli metafizice si cununi stelare. Din contra!

Apar, in schimb, motive interesante: Al “Trimiterii pe Apa”… judecatii lumesti; Al “Strigatului din Gura de Sarpe”… care ‘l inghite pe condamnat; Al Sarpelui Judecator al Sufletelor si Pazitor al Apei celei Vii; Al Bradului de Sacrificiu… ce da sens Colindei… culese de Sincai.

Pe scurt, este vorba de Judecata unui Talhar… si Pedepsirea lui.

Pedepsire… “Aici”… prin Taierea Mainii, Legarea de Brad si… probabil… ruperea in moaca. Desi…putea fi utilizat si Baltagul… cu succes.

“Dincolo” de pedeapsa Trupului urmeaza Judecata Sufletului de catre Sarpe.

Deznodamantul este nefast in lipsa Aramei,.. in absenta Salvatorilor,.. si’n prezenta Vinovatiei.

…Pentru ca Arama este victorioasa impotriva “colcaielii neolitice”;

Pentru ca nu mai poti spera decat in Familie… atunci cand ti-ai tradat “Camarazii de Indeletnicire”;

Pentru ca nu are cine sa te salveze de vina Tradarii… nici macar in Lumea de Apoi… pentru ca Mantuitorul Borfashilor nu fusese inca inventat… atunci cand prin Muntii Nostri se facea Judecata intre Barbati.

Ca orice borfash ruman… CioBanelu’ nostru spera…

La o Eliberare…

La un Val de Simpatie Crestineasca…

La o Imagine Iconica peste veacuri… etc.

.

.

.

Vlad Totoianu

P.S. Intr-adevar,.. Varianta Alecsandri este mai apropiata de “inima” noastra :

1. Face dintr-un “penal ordinar” - un ” vai-de-el-saracu’ “,

2. Face din Justitie - o intruchipare a Raului,

3. Face din rumani - nishte Cre(s)tini Absoluti.

6
Jun

Dion-Isus

   Posted by: admin

dionysus-my-assjesus-my-ass……………………………………………………………………….

Contrar aparentelor… de la Dionysus la Divinul Iisus nu este o cale lunga. Cam atat de lunga… pe cat a fost de la Thammuz la Dionysus sau de la Krishna la Thammuz.

Amandoi au avut o “relatie speciala” cu: femeile, catârii, legile lumesti, moartea, nasterea, invierea si idiotzii.

Un lucru este evident:

Atunci… ca si acum… gloatele au nevoie sa creada in altceva decat vad in fiecare zi: putoare, brutalitate, minciuna, barfe si hoituri.

Atunci… ca si oricand… in momentul cand Pegra incepe sa Creada, apare la folie des masses indreptata, evident, impotriva Normelor-Autoritatii-Cetatenilor.

Din acel moment… devine serioasa; pana atunci fiind o fanfaronada. Seriozitatea trebuie intampinata cu maxima responsabilitate pentru Urbe…

Adica:

Executie Exemplara.

Fie ca-l pironesti de-o cruce,.. il sagetezi de un copac,.. il imprashtii’n patru - legat de cai…

Fie… il chemi pe Eroul Mitologiei Grecesti… numit Perseu… sa te scape de Nebuni&Nebunie.

PerseusPerseus era un Voinic din Cetatea Argos, care s-a luptat… si a invins demonii lumii cucerite de Ahei: Gorgonele, Marea, Bacchantele, Satyrii si… mare-Fapta-mare… pe DionYsus.

L-a omorat pe Dionysus si a pus pe fuga o intreaga armata de sceleratzi - compusa din satyri si menade… in momentul cand acestia amenintau Cetatea stramosilor lui si Sanctuarul din Delphi.

L-a omorat pe DionYsus asa cum se omoara un Taur… Cu Fieru! Exact asa cum scapase Lumea de Cosmarul numit Medusa. Ce mult conteaza experienta!..

Dupa ce la omorat… pe Cel numit - “taurogenes” (i.e. “nascut-din-taur”…i.e. din Zeus)… a dispus de cadavrul acestuia in mai multe feluri; parerile Povestitorilor Greci fiind impartite… intre: ingropare in Delphi sub templul lui Apollon,.. aruncarea solitara in apele lacului Lerna… sau aruncare impreuna cu Selene, intr-o lada, in apele Marii Mari.

…………………………………………………

Paradoxal,.. cu toate ca Perseu a facut o treaba-buna…

Lumea continua sa-l creada pe Sarmanul-Dionis… Viu!..

Ce sa-i faci?!.. lumea e bolnava de maladii incurabile - romantismul si prostia.

.

.

.
Vlad Totoianu


P.S.1

Romantismul nu trebuie confundat cu tandretea, sensibilitatea sau curtoazia. Romanticul este un boschet creativ. Si atat.

P.S.2

Inevitabil… RotileTimpului se misca; o Constelatie “Moare”… doar pentru ca… o Alta sa Apara in Lumina Equinoctiului.

Majoritatea oamenilor, debilizata de profeti apocaliptici,.. crede in “Victima” numita - Frati Gemeni, Taur Ceresc, Miel dumnezeiesc, Peste Christic, Varsator al Noii Ordini,.. etc.
Majoritatea oamenilor, debilizata de profeti apocaliptici,.. crede ca a sosit Sfarsitul Timpului… odata cu moartea “victimei lor dragi”.

Acesti imbecili… se roaga de mii de ani sa vina Unul care sa-i scape de viata mizerabila in care orbecaie orice ar face; oricum ar face; oricat ar face. O Victima-tuturor-Victimelor care sa Prajeasca acesta Lume… pe care nu au cum sa o inteleaga! Pentru simplul motiv ca… ei… aleg sa creada.

Ei, saracii,.. au avut o tentativa… de a intelege… la un momenta dat - ceea ce nu se poate intelege; pentru ca nu este nimic de inteles in Ea. In Moarte. Nu este nimic de inteles atunci cand vine o mana de “calareti ai apocalipsei” si spulbera o asezare de oameni.

Moartea se Traieste; nu se intelege!.. iar… Nemurirea se Faptuieste; nu se astepta!.. In cazul in care nu vrem sa fim Cretini.

Dar… daca tot… nu ne putem abtine; N-am putea “sa credem” in Cel care face rotile sa se miste?!… sau in Mechanism?!… Sau in Cel care a proiectat mechanismul?!…

Asa ca Idee… mai buna… si mai elevata. Asa ca Treime… superioara. Superioara celor Doua treimi… intre care suntem macinati la pulbere.6
Jun

Vive la France!

   Posted by: admin

Vive-la-France

…………………………

Rumanii se cred Francofoni…

Aaa…

Nobila Natiune!…

…………………………….

Daca’i p’asa… dragi compatrioti… atunci…

…Sa va dau inca un motiv (pe langa multimea de motive… pe care… oricum nu le stim exact…) sa fiti chiar FrancoFili:

CRETIN

Etymology:

From French crétin (dialectal form of chrétien), from Vulgar Latin christianus, from Latin Christianus, in the lost sense of ‘unfortunate person’.

………………………………………………………………

…adica… ceea ce doar August Scriban… in 1939… avea curajul sa scrie:

cretín, -ă s. (fr. crétin, d. chrétien, creștin, cum li s´aŭ părut Francejilor aceĭ creștinĭ vechĭ care se țineaŭ numaĭ de post și rugăcĭune). Idiot rachitic [!] și gușat. Fig. Idiot, tîmpit.

………………………………………………………………..

In concluzie…

Nu trebuie sa ne dam francofoni sau francofili…

Oricum… suntem cu pluta pe dambovitza in materie de La Seine!

Trebuie doar… sa-i Respectam!

Da!

Au cuprins in Limba Lor un Adevar Absolut al Civilizatiei Europene!..

…CRE(S)TINISMUL!

.

.

.

Vlad Totoianu

3
Apr

Incestul la Rumâni

   Posted by: admin

duce-te-ai-cu-ma-ta.

Incestul colcaie in Romania.

Incestul este cel mai cautat de rumâni pe Site-urile Porno.

Incestul efectiv si agresiunea consecutiva.. ne-au dat primatul “Stirilor de ora 5″.

Incestul emotional este ubicuu in Pseudo-Societatea noastra.

………………………………………………………………

Sa ne uitam mai atenti in jurul nostru!..

Cati dintre noi nu avem “cunoscuti”… care…

…au grija lu’  “tatiku” sau “mamika” desi… sunt cat se poate de “adulti”… la “casa lor”?

…se alinta cu “mami”, “tati”, “puiutz”… intre ei (de “adulti” ce sunt)… desi… au “copii mari”?

…isi saruta pe gura copiii mici… si unii… chiar dincolo de prima copilarie?

…cauta “afectiunea parinteasca” mai mult decat in propriul cuplu?

…si-au ratat viata personala… ramanand, mai bine,  “acasa la tatiku” sau “acasa la mamika”… decat “sa se ia cu nush ce - terchea-berchea”?

……………………………………………………….

Multi!.. Foarte multi!

De unde ni se trage?

1. Endogamie Milenara… adusa la nivel de Traditie… din motive de “supravietuire culturala si etnica”… in conditii de “izolare istorica”.

2. Lipsa din Ritul Pravoslavnic… a Confirmarii Individuale - ca Sacrament… al Adultului in fata Comunitatii.

3. Infantilizare Programatica… in Perioada Comunista.

4. Shock Civilizational dupa anii ‘90… cu “refugiere” consecutiva pe Himere Identitare si Surogate Afective.

………………………………………………………………

Suntem patologici in nivelul cel mai elementar… de agregare sociala… a speciei umane!

Nu avem Familie… in sensul comun al cuvantului; cel Patriarhal.

Vrem sa fim o natiune?.. Un popor?.. “Ceva” mai mult decat suntem?..

Nu putem!

Cata vreme nu “facem ceva”… sa iesim dintre “fustele lu’ mamika”!.. sau sa ne desprindem din “imbratisarea lu’ tatiku”!.. vom ramane doar o “natiune de asistati-social” care procreeaza scelerati pentru viitor.

…………………………………………………….

In Atitudinea fiecaruia dintre noi; in Fapta fiecaruia dintre noi… sta Sansa Romaniei… si a Noastra!

Sansa de… a deveni Oameni intregi.

Sansa de… a deveni Cetateni bipezi.

Sansa de… a deveni Romani intr-o Patrie Romana.

.

.

.

Vlad Totoianu

27
Mar

Nihil Novi

   Posted by: admin

Tabula & Stylus

Una dintre “fitze”, considerata “maxima”… este sa ai “Stylus… la… “Tableta”.

Ceea ce nu stiu “fitzoshii”… este ca abia acum, in sec. XXI, ajungem din urma Romanii. Devenim si noi “Stilati”… in sensul etimologic al cuvantului; in sensul real.

Cu doua mii de ani in urma, se scria… tot pe Tabula… si tot cu Stylus.

Buna dimineata!

………………………………………………………………………….

Avem si noi… incalzire in pardoseala. Uau!.. fitza-de-fitza!

Relax!.. Aveau Romani si d’asta… chiar si’n baraci!

………………………………………………………………

Avem baterii ceramice prin bai. Uau!.. tare de tot!

Relax!.. Inca de pe vremea lui Vitruvius erau inlocuite toate conductele din metal, prin domus-uri, cu materiale ceramice… din ratiuni de “sanatate publica”.

……………………………………………………………….

Avem bricege elvetiene la bracinar. Mamma-mia!.. Macho rau!

Relax!.. Aveau Legionarii si d’astea!

………………………………………………………………

Unii dintre noi… hai-mai metrosexuali din fire… se epileaza complet. Nice!

Relax!.. era norma in societatea romana - epilatul, uleiurile parfumate, “SPA”-urile, etc.

………………………………………………………………

Nimic nou!.. Recuperam si noi… in sfarsit… Ce s-a pierdut.

………………………………………………………………

Cei care au trait Momentul prabusirii Lumii Romane… probabil ca au trait Infernul… “in live session”.

Zicea bine Iudeul… ce zicea:Sa nu credeti ca am venit s-aduc pacea pe pamant; n-am venit sa aduc pacea, ci sabia” Matei 10, 34

.

.

.

Vlad Totoianu

9
Mar

Muskova & ManiPularile DacoMane

   Posted by: admin

Iulian ApostatulMotto:

Ma adresez, cu disperare, Ambasadelor Rusiei si Ucrainei, ale caror popoare s-au nascut si au crescut la Tartaria: Fratilor! Istoricii romani vor sa distruga dovezile de piatra ale drepturilor noastre la un leagan comun. Veniti sa aparam Tartaria!“ Napoleon Savescu, Congres de Dacologie 2003

………………………………………………………….

Un Exemplu Clasic de maniPulare dacoMana… cu origine Muskovita… este urmatoarea:

…structura ecleziastică de la Roma, refuzată de daci, înţelege să-i pedepsească pe aceştia interzicând cu stricteţe până şi pronunţarea numelui de dac şi de Dacia, începând din vremea împăratului Iulian Apostatul. IULIAN APOSTATUL NU-I AGREEAZĂ PE DACI. Iulian Apostatul a fost primul care a înlocuit denumirea etnică de geţi cu cea falsificată de goţi…

Tema: “Damnatio Memoriae - la adresa Daciei”… este circulata in d(r)aci prin cercurile de initiati… ai “misterele zalmoxiene”… cu mari “conexiuni la Vatican”… de cel putin X ani.

Nishte Cretini!

Mai nou insa, devine… “elaborata”… prin “introducerea” Imparatul Iulian… in povestioara lor de kkt.

De ce?

… Pai… da bine la Enoriashi:

Iulian “Apostatul”… prigonitorul Crestinilor - de “satana”… si al Daciei - de “siluitor”. E mai mult ca perfect!… pentru dobitoace.

…………………………………………………………………………..

Defapt… este vorba despre o “Damnatio Memoriae” adresata Imparatului Geta de catre fratele lui, Caracalla.

Damnarea si Consacrarea vizau Imparatii Romei; unii fiind damnati - Nero, Domitian, Commodus, Geta, Heliogabalus…

Altii… fiind Consacrati - Augustus, Traian, Hadrian, Marcus Aurelius, Septimius Severus, Decius, Aurelian, Iulian(apostatul), Valens…

…………………………………………………………………………..

Din Istoria Stiuta,.. “idiotii utili” dah pah la noi, fac un harcea-parcea incredibil:

1. Damnarea lui Geta… este “facuta” - damnarea getilor… adica: A Daciei!

2. Cum Getii nu mai erau in peisaj demult,.. locul lor fiind luat de Goti,.. este gasita explicatia… unei Conspiratii Romane. “Conspiratia” asta si-a dorit asimilarea denumirii de Get cu aceea de Got…(printre altele).

3. “Imparatul cel Rau”… a fost gasit Iulian Apostatul.

4. Dacii (…liberi si ortodocsi incepand cu Andrash)…. refuza “structura ecleziastica” a Romei (…”vazuta” ca un fel de Pre-Vatican).

Este un discurs infernal si apoteotic in Prostia celui care l-a formulat!

Prostia Colosala… ce fundamenteaza toate “excretiile dacomane ne-fiziologice” este impartasita de majoritatea romanashilor. D’aci… porneste Tragedia Noastra Actuala.

Intriga este tzesuta de Autori muskovitzi…

Muskova ne vrea Daci-Ortodocsi-AntiEuropeni. Ea… si numai Ea.

Ea… care sustine Golanii din Finante; care prabuseste Grecia si fostele tari comuniste din Est; ea… care este invocata mantric de catre UZL-isti; ea… cu care s-au facut ca se bat marinarii portocalii; ea… in fata careia s-a inchinat din nou Moldova; ea… in fata careia Olabanana isi cere scuze si timp(… sa se traga de el - nu de… altceva); si tot asa… mai departe.

………………………………………………………………………….

Vazand Ce si Cum se “intampla” kestiile p’acilea sau p’acolea… Ajungi la concluzia ca Inevitabilul se va Produce. De ce?

…Raul inseamna Prostie…

…PROSTIE MONUMENTALA… mangaiata pe crestet… cu Mila… si multa Bunatate.

Raul inseamna mase de ovine care se uita hipnotizate la TeVe-ul cu trei antene.

Raul ne rade tamp in fata… Si Noi… pur si simplu… nu mai avem ce face. De ce?

…pentru ca RAUL este Dorit… din adancul “inimilor bulgare”, cu Sinceritate impietrita in zambete shtirbe si Credinta in puterea Lui tamaduitoare… de catre Prostimea Excitata si Imputzita.

………………………………………………………………..

Post Scriptum:

Sunteti disperat… domnule Savescu?.. Aveti nevoie de Fratii de la Rasarit?..

Sunteti Rusofili… dragi dacomani?.. Nu va convine ROMANIA?..

Nu cumva… majoritatea “misterelor dacice” ne sunt revelate de catre Tovarasii din Est?

Nu cumva… “dacologia” este o Propaganda AntiNationala Deshantzata… la care se raliaza, din prostie, un morman de idiotzi?!

Un sfat… va dau… tovarasi… daci:

Aveti bunul simt… si… nu mai scrieti pe statuile ridicate lui Decebal si Burebista… in Limba Latina. Folositi caracterele de la Tartaria sau caracterele Chirilice. Nu Impietati o Limba Sacra cu Elucubratiile dumneavoastra. Nu manelizati Lingvistica! Nu invitati Rusii in Tara Noastra!

.

.

.

Vlad Totoianu

6
Feb

Acvila Cruciata

   Posted by: admin

Acvila Cruciata… de-a pururi, impreuna cu Soarele si Luna,.. reprezinta Romania; Tara Romanilor; Provincia Dacia.

De ce?

Pentru ca vine de la Roma,.. din Transilvania,.. din Valahia,.. pana astazi - pe Stema Romaniei.

Vine din Roma Republicana… chiar daca noi, din nou,.. habar nu avem:

Avers Sextans Sec. III B.C.E.Revers Sextans Sec. III B.C.E.

………………………………………………………………………………..

Chiar daca… Sfantul Scaun s-a “trezit” cu Acvila numita…  Togrul… in Transilvania - pe care a “rezolvat-o” in mod Cavaleresc… si mai apoi, in extremis, prin Flagelul Stepei manat de Cainii Domnului;

Chiar daca… la un moment dat… Acvila Valaha a “devenit” Corb - dupa veacuri de Prosteala Pravoslavnica;

Chiar daca… in prezent ne imaginam un Anonim… Rex Vallachorum - zdrobitor de Tatari, purtator de Acvila si “superior” … cel putin dpdv “coloristic” Arpadienilor…

………………………………………………………………………..

Acvila “Cruciata” vine din Republica… pe cand… “Crucea” era Quatrefoil iar “Soarele si Luna” valorau Doua Uncii.

Acvila Cruciata de pe Stema Romaniei este… intr-adevar… Romana;

…mult “mai romana” decat ne putem noi imagina!

.

.

.

Vlad Totoianu

P.S.1… pentru români:

Nu va bucurati prea tare…  Heraldica Medievala nu s-a nascut la Targovishte;

…Memoria si Simbolurile Romei le stiau pe vremea aia doar “papistashii”… aia de faceau Cruciade… si casapeau sarazini… in “Numele Crucii”.

P.S.2… pentru cei de la Vest(de Tisa) si pentru cei de la Est(de Nistru):

Cele doua pelete nu sunt “doar” marca bi-unciala; ele reprezinta clar… “si” Patronii Zilei & Noptii. Semnificatia fiind de… SEMPER Romae fama durabit.

Urbs Roma

.

… iar Acvila Romana… exista si’n “varianta exacta”,.. conturnata; Exista alaturi de Leu; Efigie a MEMORIEI ETERNE purtate Celor care au Luptat impotriva Dusmanilor Romaniei (ca Imperiu Roman):

Memoriae Aeternae

.

… sau poate… preferati o mura inZECEita… in gura - venita din Magna Graecia “Republicana”:

Biunx Capua

.

… Ajunge?..

Nu?!…

Haideti… sa va calmez si cu subiectul: “Corbul cu Inel in cioc”. De acest motiv heraldic medieval & teutonic… romanashii s-au legat cu disperare si prostie colosala; spunand ca are legatura cu “valahul Iancu de Hunedoara”,.. Corbii de piatra,.. Dacii,.. Basarabii… etc

Dragi “medievishti romani”,.. Dragi “nationalishti psihopatzi”,.. Corbul cu Inel in Cioc este simbolul Sf. Oswald… care Oswald-asta este simbolul Regelui Catolic in spatiul teutonic. Voi, fiind pravoslavnici, nu aveti cum sa shtitzi d’astea.

Asa ca… Dragi Istorici Romani “sfert-ortodocshi”… Fie Acvila Cruciata, fie Corb cu Inel in Cioc… Heraldica Tarii Romanesti este “papistasheasca”. Stiu ca este un Cosmar. Empatizez cu voi. Nici domnitorii pravoslavnici ai Valahiei nu aveau habar de ce anume… puneau pe steme, monede sau steaguri… una sau alta. Vroiau si ei… “Sa dea dovezi la Lume”.

…fara sa stie nimic.

12
Jan

Libertatea si Timpul

   Posted by: admin

LibertasFelul in care ne raportam la Timp… ne caracterizeaza cel mai bine.

Primitivii schimbau bunuri contra bunuri… sau fapte contra bunuri; Negustorii schimba fapta sau orice… contra moneda; Cativa insa, schimba totul contra Timp.

Brutele, de obicei,.. nu au timp; se grabesc; au griji multe… legate de “agonisire”. Agonisirea este Metoda… pentru viata brutei. Nobletea presupune Dimensiunea Masurii Timpului.

Timpul se Castiga,.. se Ofera,.. Salveaza.

Se castiga prin “lucrari eficiente”… unde Eficienta este “interactiunea minima cauzatoare de utilitate”.

Se ofera ca “jertfa pioasa pe altarul zeitei Moneta” impreuna cu cineva Asemenea. Impreuna cu autorul - intr-o creatie,.. impreuna intr-un Dialog,.. impreuna intr-o privire sau intr-o viata.

Salveaza prin recunoasterea urmelor lasate in Timp… de Lucrarea unor Oameni Nobili. Recunoastere ce Salveaza Creatorul si da sens Timpului Trecut.

…………………………………………………………

Valoarea Monetara este Abilitate Substitutiva iar ultima Conversie posibila este In Timp.

Abilitate relativa la Cei care Schimba,.. La Ceea Ce este Schimbat,.. cat si la Unitatea de Valoare.

Substitutia este in fond - Reprezentare cuantificabila Unitar. Cat din ceea ce te inconjoara poti Reprezenta in Unitate Convertibila?

Substitutia… la nivel de “Ce” - devine atribut calitativ. Cat de Substituibil este acest Produs/Serviciu/Persoana?

Unitatea de Valoare este Variabila… iar variabilitatea este un reflex Natural. Mediul Cultural este hranit de aceste Unitati valorice… iar noi suntem Cei care…

…Batem moneda… in legatura cu tot ce putem Reprezenta… si deci… este Substituibil.

Cum sa fie Unitatea de Valoare fixa?!… cand ea… nu este o unitate de masura a unei marimi. Ea “masoara” o abilitate a Sistemului.

In fine,.. in tot sirul de Conversii specifice Relatiilor Interumane… este ignorata de marea majoritate… Conversia Ultima. Conversia Abilitatii Substitutive… “contra” Timp. Este vorba de Rafinament in “Stare Pura”.

Pe Scara Conversiilor… tendinta de “spatializare” tradeaza Vulgul. “Temporizarea” este marca… Altora.

Timpul nu se castiga “tragand” de El; doar niste cretini puteau inventa asemenea zicere. Timpul se castiga… Jucand in Masura Trecerii Lui.

Masura Lui fiind In Aeternum - Nonal/Decimala.

Libertatea si Timpul

…………………………………………………………

De aceea… este bine sa ne cumparam un Ceas la indeMana… atunci cand devenim in stare sa Facem.

De aceea… este bine sa nu pierdem din vedere Timpul… dincolo de Ceas.

De aceea… Libertatea noastra sta in Masura… in care o intelegem ca neLimitare.

………………………………………………………..

Cata naivitate in spunerea: “Libertatea de-a Alege”… Cata Prostie - defapt!

Din moment ce Alegerea ti se da… Alegerea este, eventual, un Drept.

Din aceasta perspectiva… Libertatea este Refuzul dincolo de Alegere sau Facerea dincolo de Nevoi…

Din pacate… majoritatea… ne facem nevoile ale(r)gand libertatea prin curticika.

…………………………………………………

In concluzie…

Sa nu ne mai uram - ca idiotzii:.. Noroc,.. Bani,.. Averi,.. si kkt-uri!

… mai bine:

“Sa avem Timp!”

.

.

.

Vlad Totoianu

25
Nov

Totusi, Comunismul

   Posted by: admin

marx-engels-lenin-stalin.

Din nefericire pentru noi, intr-adevar… “O Stafie bantuie Europa”.

Aceasta Stafie… ne bantuie si mintile… amortite…

Aud… din ce in ce mai multe persoane… sustinand - cu un aer de connoisseur… ca:

“Totusi, Comunismul… a avut unele Parti Bune”

……………………………………………………………..

Sa lecturam… zece “parti bune”… extrase din Manifestul Partidului Comunist - aparut in 1848… din creierele Celor Doi Ilustri… Marx si Engels:

 1. Exproprierea proprietății funciare și întrebuințarea rentei funciare pentru acoperirea cheltuielilor de stat.
 2. Impozit cu puternic caracter progresiv.
 3. Desființarea dreptului de moștenire.
 4. Confiscarea proprietății tuturor emigranților și rebelilor.
 5. Centralizarea creditului în mîinile statului cu ajutorul unei bănci naționale cu capital de stat și cu monopol exclusiv.
 6. Centralizarea tuturor mijloacelor de transport în mîinile statului.
 7. Sporirea numărului fabricilor de stat, a uneltelor de producție, desțelenirea și ameliorarea pămînturilor după un plan general.
 8. Egală obligativitate a muncii pentru toți, organizarea de armate industriale, îndeosebi pentru agricultură.
 9. Îmbinarea muncii agricole cu cea industrială, măsuri avînd ca scop înlăturarea treptată a opoziției dintre sat și oraș.
 10. Învățămînt public gratuit pentru toți copiii. Interzicerea muncii în fabrici a copiilor, sub actuală ei formă. Îmbinarea educației cu producția materială.

……………………………………………………………

1. Exproprierea Proprietatii Funciare - excelenta idee!.. dragi compatriotzi… Cum adica sa ai pamant?

2. Impozit Progresiv - normal!.. dragi compatriotzi… Ai drekului de imbogatziti!

3. Desfiintarea Dreptului de Mostenire - salutar!.. dragi compatriotzi… Ce atata “odrasla lu’ papa”!

4. Confiscarea Proprietatii Reactionarilor - suuuper!.. dragi compatriotzi… Nenorocitii astia de intelectuali!

5. Centralizarea Creditarii si Monopol Exclusiv - numa’ bine!.. dragi compatriotzi… Fir-ar ei de bankeri nenorociti!

6. Centralizarea Infrastructurii - foaaarte bine!.. dragi compatriotzi… Ce cochete erau autobuzele pe butan!

7. Industrializare masiva - bine gandit!.. dragi compatriotzi… Vremuri bune dom’le - fabrici si uzine!

8. Obligativitatea Muncii - exact!.. dragi compatriotzi… E normal sa aiba toti de munka!

9. Industrializarea Agriculturii si Desfiintarea Satului - clar!.. dragi compatriotzi… Sa se termine odata cu toti taranii astia retrograzi!

10. Invatamant gratuit si obligatoriu - firesc!.. dragi compatriotzi… Sa ‘nvetze sha lu’ Ciurii… sau Burii dah Tolstoievski!

Nu-i asa ca “le spuneau bine” Aia?!.. Nu-i asa ca va plange “inima lu’ stalin dan’ pepturi”… de vajnici lopatari ai progresului… ce suntetzi?!!

Stiu ca v-am trezit Emotiile Pozitive!.. Stiu sigur.

……………………………………………………………

Sa va mai dau atunci… inca “trei parti bune”… sa fie treisprezece… cu noroc:

11. De altfel, nimic nu este mai ridicol decît indignarea ultramorală a burghezilor noștri în fața pretinsei comunizări oficiale a femeii de către comuniști. Comuniștii nu au nevoie să introducă comunizarea femeii; ea a existat aproape întotdeauna. (…) Comuniștilor li s-ar putea imputa cel mult că, în locul comunizării fățărnice, ascunse, ar voi să introducă comunizarea oficială și pe față a femeii.

… Feeric de Platonic - la comun… si eventual… incolonati pe cartela. Astia chiar l-au citit pe Platon - primul Bolshevik al Planetei.

12. Comuniștilor li s-a mai imputat că ar voi să desființeze patria, naționalitatea. (…) Muncitorii nu au patrie. Lor nu li se poate lua ceva ce nu au. (…)Demarcațiile naționale și antagonismele dintre popoare dispar din ce în ce mai mult o dată cu dezvoltarea burgheziei,(…) Domnia proletariatului le va face să dispară și mai mult încă. Acțiunea unită, cel puțin a țărilor civilizate, este una din primele condiții ale dezrobirii lui.

… Care Patrie?!.. Ce Imn?!.. Care Drapel?!.. Cum adica Patrie bah..! C.a.u.z.a. conteaza i.n.d.i.v.i.z.i.l.o.r.!

13. Comuniștilor le repugnă să-și ascundă vederile și intențiile. Ei declară fățiș că țelurile lor pot fi atinse numai prin doborîrea violentă a întregii orînduiri sociale de pînă acum. Să tremure clasele dominante în fața unei Revoluții Comuniste. Proletarii n-au de pierdut în această revoluție decît lanțurile. Ei au o lume de cîștigat.

PROLETARI DIN TOATE ȚĂRILE, UNIȚI-VĂ!

…………………………………………………………….

Bah!..

… Voi Astia care… Regretati Comunismu’…

… Astia care gasiti “Unele Parti Bune” in Comunism…

… Sau… Voi Astia care Ne Doriti sa Avem Nevoie de Comunism…

Duceti-va ‘n Belarus… bah!..

…ca’n Rusia nu va primesc sa se spurce. Aia o sa va impushte ca pe iepuri… ca la revolutie; si-o sa va tina prohodu cu citate din Glasnost & Perestroika; si tot n-o sa va dati seama c-ati fost prostitzi.

.

.

.

P.S.

Totusi,.. in Manifestul Comunismului… exista un pasaj interesant:

“Nimic mai ușor decît a da o spoială socialistă ascetismului creștin. Oare creștinismul n-a tunat și fulgerat și el împotriva proprietății private, a căsătoriei și a statului? Oare n-a propovăduit el în locul acestora caritatea și cerșetoria, celibatul și înnăbușirea patimilor trupești, viața de chilie și biserica? Socialismul creștin nu-i decît aghiasma cu care popa sființește necazul aristocratului.”

… tulburator.

.

.

.

Vlad Totoianu

24
Nov

Republicani vs Democrati

   Posted by: admin

magna-graecia

Mediul Politic American este Reflexia unei Realitati Europene de acum… peste MMCCC ani.

Realitate… ce a strabatut intreaga istorie europeana… chiar daca nu o banuim.

Este vorba de  Grecia Ioniana si Grecia Egeeana.

Este vorba despre Disputa intre Stoici si… Skepticii Academici.

Este vorba despre Senat inpotriva Cezarului.

Este vorba despre Latinitate vs Elenism.

Este vorba de Roma vs Constantinopolis.

Este vorba de Europa Republicana vs Europa Imperiala.

Este vorba de… Masura vs Exces.

…………………………………………………………….

Asa cum Roma s-a folosit de Hoarda Turanica… iar Bizantul de Khazaria…

…Tot asa, Republicanii vor “colabora” cu Turcia si Caucazul… precum Democratii o vor face cu Israelul.

……………………………………………………………..

Asa cum Mithraicii au folosit Erezia Iudaica impotriva Imperiului Elenistic de Epoca Romana…

…Tot asa, Democratii vor incuraja re-islamizarea Turciei impotriva Europei Republicane.

…………………………………………………………….

Asa cum  un “Imperiu Latin” - defapt o Federatie sau o Liga… se va dez-agrega in Republici sau State; tot asa, un Imperiu Elenistic se dez-agrega in Regate.

……………………………………………………………..

Asa cum intr-o Republica Domneste Legea si Elitele sunt Implicate, Combatante; tot asa, intr-un Imperiu domneste orice altceva - Gloata, Oligarhia, Tiranul sau Sinodul… iar elitele sunt Sceptice, Aservite sau Vanate.

……………………………………………………………..

Asa cum Atitudinea fata de “barbari” este… “Hunt Em Down” - pentru Republicani; asa este… “Enstablish Democracy” - pentru Democrati.

……………………………………………………………..

Latinitatea este defapt… Optimizarea Elenismului. Amandoua sunt forme de agregare ale Puterii… ca Ordonare.

Ordonare conforma Legii sau… conforma Vointei Demos-ului/Tyran-ului.

Advers celor Doua… se afla Anarhia, Tribalizarea, Bolsevismul.

……………………………………………………………..

Problemele Democratilor sunt:

1. Ne-Finalizarea Dialogului in Decizii Capitale.

2. Fascinatia doctrinelor Orientale.

3. Imperialismul cu tendinte Anomice.

… doar atat.

.

.

.

Vlad Totoianu

20
Nov

Nationalismul Romanesc

   Posted by: admin

Romania-UngariaNe-avand Cultura/Identitate culturala… ci doar Oameni de Cultura sau Identitate efectiva de Cult Crestin… ci doar Superstitii si Traditii, singura Parghie Mobilizatoare ramasa in “cazul românilor” este Nationalismul - si acesta… Anti-Maghiar.

Nationalismul Romanesc are o mare problema: Este Orientat Gresit.

Daca am fi inteles… dupa 1300e.n. ca “Ungurii” disparusera la 1000e.n… am fi fost DEPARTE. Nu avea insa,.. Cine sa inteleaga!.. eram niste ciobani apolitici; oameni politici am inceput sa avem tarziu… prin sec. XVIII,.. incepand cu Micu-Klein.

Noi… fiind “bulgarizati” prin religie, am adoptat “agenda pravoslavnica”: …jos ungurii!.. jos papistashii!.. jos imperialii!.. jos occidentul!..

O problema… si mai mare… este INSTRUMENTALIZAREA Nationalismului Romanesc de catre “Mama Roshie” - incepand cu Rusia Tarista.

Instrumentalizarea Nationalismelor Balcanice face parte din Doctrina de Aparare ‘n Rusia!

Asa… au ajuns sa se creada Romanii-Daci; Bulgarii-Traci; Sarbii-Iliri; Grecii-Antici; Ungurii-Huni; Moldovenii-Moldoveni.

La…  cat sunt de primitivi balcanicii si de slavofili central-europenii… n-ar fi nicio problema pentru “Sovietici”… daca… in Romania n’ar exista Limba Romana si’n Ungaria - Vaticanul.

Prin Pozitionare, Ungaria si Romania sunt un Cosmar pentru Rusia; cosmarul numit “Occident la Marea Neagra”.

Prin Identitate Culturala, Romania si Ungaria sunt SlavoFobe; românii au românizat slavi la fel de bine precum ungurii i-au turanizat. Si unii,.. si altii… am venit in Carpati peste slavi; locurile poarta nume date de ei.

Dar!.. De ce sa nu ne dam in cap?! De ce sa nu ne intrebam ca idiotzii: Cine’a fost primu’n Ardeal?! De ce sa nu fim “Maimutzoii Moskovei prin Carpati”?

De ce sa nu ne scoatem intre noi ochii… de cretini ce suntem… in timp ce ei plescaie linistiti mahorca?!

…In timp ce… ei se “ocupa” de Unguri prin Miscari National-Reformate;

…In timp ce… ei se “ocupa” de Romani prin Miscari National-Ortodoxe;

…Noi… invartim la infinit si aiurea manivela flashnetei numita: “Transilvania”… de dragul Inimii Pravoslavnice si Verdelui Hunic nu-i asa?!

Avem “ocupatie”…nu gluma!

Ocupatia, din pacate, este Straina… atat pentru Unguri… cat si pentru Romani.

Este incredibil sa vezi Ura Incitata de RusoFili… intre doua Natiuni care… in mod natural coexista de o mie de ani in Transilvania.

Incredibil…

…Sa realizezi ca…

…Daca românii ar fi “trecut” inapoi la Catolici - ungurii ar fi vorbit astazi Romana. Istoria insa, a fost Rationala - nu meritau ungurii o soarta atat de cruda… si nici romanii un teritoriu atat de intins.

Ne meritam unii pe altii; avem ce invata - unii de la altii; avem loc in Transilvania - si unii… si altii, impreuna.

Istoria insa, nu merita sa fie batjocorita - si de unii… si de altii… cand jucam aiurea Kazaciok-ul altora.

Inevitabil… Parghia Nationalismului este folosita “diabolic” de promotorii Viziunii EurAsiatice… atat in Romania cat si in Ungaria. De ce Diabolic?

Pentru ca se dau Electoratului in Alegeri… Aceleasi Doua Optiuni: Fie Calea Nostalgic-NeoComunista(vezi USL/MSZP),.. fie Calea Noii Drepte Nationalist-AntiComuniste(vezi ARD/FIDESZ). Sunt “Aceleasi”… pentru ca amandoua duc spre Realizarea Proiectului Eurasia; o Europa Ruso-Germana… fara Anglia,.. fara NATO.

Vai de Noi… cu Ardealul “nostru” cu Tot!

.

Vlad Totoianu

28
Oct

Romania & Autostrazile

   Posted by: admin

Drum RomanDe multi ani incoace… si inca multi ani… incolo, ne vom mira - “De ce Romania nu are Autostrazi?”

Ne miram aiurea; Europenii se intreaba degeaba.

Sunt insa unii care nu se mira deloc. Acestia stiu - Ce inseamna drumurile in lumea asta,.. De Ce nu se fac autostrazi pe la noi,.. Cum pot fi zadarnicite proiectele de infrastructura,.. etc.

Este momentul sa spunem “lucrurilor” pe nume: “Tradam” Europa in Continuare.

…………………………………………………………………………..

Drumurile sunt un Manifest de Permanenta si Civilizare.

Primul Act de Organizare al unei Puteri este Construirea de Drumuri peste Pamanturi si Punti peste Ape.

Asa au facut Romanii in Dacia. Din momentul in care au facut Drumuri - teritoriul era Crucerit… din momentul in care au facut Punte peste Dunare - teritoriul era Provincie.

Unde existau Drumuri Romane… exista Roma.

Drumurile anexeaza inevitabil un Spatiu - Autoritatii care le construieste.

Asa cum… in Antichitate… drumurile duceau la Roma, astazi - Autostrazile duc inspre Europa.

Din moment ce Carpatii nu sunt traversati de Autostrazi, Romania nu este in Europa.

Cand o Autostrada, conectata la Sistemul European de Autostrazi, va traversa Carpatii Occidentali, Meridionali sau Orientali (mai ales ORIENTALI!)… atunci si doar atunci!… Romania va fi IN Europa.

Pana atunci, vom mima in continuare atitudinea pro-europeana… de pe pozitiile clare… ale Tratatului de la Varsovia. De douazeci de ani ne jucam de-a democratia si-i prostim pe Euro-Atlantici… in asteptarea febrila… a momentului cand Rusia ’si va reveni intr-o constructie Euro-Continentala.

Lamentabil!

……………………………………………………………….

Cum ne “Aparam” noi… de Europa?

1. Nu absorbim Fondurile Structurale.

2. Zdrobim sub Spagi Cerute - proiectele de infrastructura.

3. Temporizam Santierele Autostrazilor prin Obiective Arheologice Protocroniste… de “interes mondial”.

Este vorba de o Strategie Nationala bine pusa la punct… intr-o Ratiune Pro-Estica.

Este vorba de un Spectru Sinistru ce “bantuie” Clasa Politica - Administratia - Serviciile - Media - Institutii de Cultura. Adica…

Ramasitele Statul National-Socialist.

………………………………………………………………

Marea Problema in Romania, pentru National-Socialisti… este ROMANITATEA.

De exemplu… Drumurile Romane!

In special… cele prin Carpatii Orientali. Sunt Cinci - mari si late: Tihuta, Vlahita, Mitaci, Oituz si Tataru.

Toate aceste Drumuri sunt Negate de Istoricii Nostri… si de Istoricii Maghiari. Toate… din aceeasi Ratiune,.. cu aceleasi Argumente (… aparent “paradoxal”):

1. In Moldova nu au ajuns Romanii.

2. In Har-Cov era “no man’s land”… pe timpul Romanilor.

3. Nu se justificau,.. Limes-ul fiind pe Interiorul Carpatilor Orientali.

4. Drumurile gasite in Orientali au Serpentine… pe cand Romanii nu faceau drumuri in serpentina.

Aceste… “argumente” national-socialiste… pleaca de la un Fals, trec printr-o Minciuna, ajung la o Aberatie… si sfarsesc in Ridicol.

………………………………………………………………

Ma intreb si eu…

Cum va mai rabda Pamantul - si nu se casca?

Cum va mai rabda Cerul - si nu va trazneste?

.

.

.

Vlad Totoianu

26
Sep

Telurocratie vs Talasocratie

   Posted by: admin

dughin“…În antichitate puterile “maritime” care au devenit simboluri istorice ale civilizaţiei “acvatice” au fost Fenicia şi Cartagina. Imperiul terestru, opus Cartaginei a fost Roma. Războaiele Punice sunt definiţia perfectă a ceea ce înseamnă opoziţia dintre “civilizaţia maritimă” şi “civilizaţia terestră”. În perioada modernă şi în istoria recentă Anglia a devenit polul “insular” şi “maritim”, “stăpâna mărilor” iar mai târziu, America-insula gigant continent.(…)
Contrar modelului fenician, Roma (…) este un exemplu de imperiu non-maritim, terestru, pur continental, care a invadat adânc continentul şi a asimilat popoarele supuse, “romanizând” imediat după cucerire.
În istoria modernă reîncarnarea puterii “terestre” a fost Imperiul Rus şi, de asemenea, imperiul central-european: Austria şi Germania. Rusia-Germania-Austria sunt simbolurile esenţiale ale “geopoliticii terestre” în Epoca Modernă….”

Aleksandr Dughin

Moscova, Ianuarie 1992

…………………………………………………………….

Bazele Geopoliticii lui Dughin sunt false… iar constructia - o eroare politica. Din pacate, la rusi, Erorile politice se transforma rapid in Orori la nivelul umanitatii.

1. Roma nu este o Telurocratie; este o Talasocratie.

2. Rusia nu este A Treia Roma… asa cum… nici Bizantul nu este A Doua.

………………………………………………………………

1. Roma, domNule Dughin,.. este o Talasocratie Pura!

De ce?!…

Roma intra in Istorie alaturi de Magna Graecia, aliata impotriva Etruscilor si Cartaginezilor.

Razboaiele Romano-Etrusce au fost decise pe Mare.

Razboaiele Romano-Cartagineze au fost decise pe Mare.

Conflictele dintre Romani si Regatele Elenistice au fost decise de Flota Romana.

Dyrrachium a fost o Debarcare Reusita.

Actium a fost o Batalie Navala.

Lumea Romana era o Lume Mediteraneeana numita “Mare Nostrum”.

Limes-urile Europene au fost pe Rin si Dunare.

Marile Infrangeri… in fata Germanilor, Gotilor si Sasanizilor… au fost “terestre”.

Imperiul se Prabuseste cu adevarat… la inceputul sec. VII, cand dispare Comertul in Mediterana sub Expansiunea Araba.

Republicile Italiene, succesoarele Imperiului Occidental - Amalfi, Pisa, Venetia si Genova… erau Republici Maritime.

Bizantul a rezistat anormal de mult timp… datorita Flotei Romane.

……………………………………………………………..

2. Rusia nu este Roma; Rusia nu este Bizant; Bizantul nu a fost Noua Roma.

De ce?!…

Roma inseamna Civilizatie Greceasca articulata in Filosofie Stoica.

Rusia nu este o Civilizatie… Rusia nu are Cultura; acestea ajung “peste ei”, din “strainatatea” Europei, prin vointa lui Petru, la 1700. Inevitabil, ce a reusit Petru, a fost doar - Modernizare. Rusia inseamna, si astazi - Hidrocarburi, Pravoslavie si Forta Bruta. Rusii sunt cei mai Orientalizati, in sensul primitivismului, dintre indo-europeni.

Bizantul nu a fost Roma; a fost Elenism articulat in Iudaism.

Autocefalia, oferita cu “generozitate” tuturor hoardelor, a fost “raspunsul” lipsit de Virilitate, ca Delimitare, a “Romei Orientale”… in fata Barbarie; spre deosebire de raspunsul Romei: Refuz & Cruciade.

Nu exista “Alta” Roma in afara Romei-Insasi… nici macar una “Noua”.

“Romania” este un concept Roman, gandit in limba latina. Νέα Ρωμα sau ΡωμαΝέα este doar un joc de cuvinte - tipic bizantin. “-nie” nu este “Nou”,.. “-nie” inseamna… Imparatie - ceea ce nu a fost, vreodata, Bizantul.

…………………………………………………………….

Asa ca… stimatul geopolitician rus - Alexandr Dughin… mai trebuie sa se educe. Mai are mult… pana departe!

Si odata cu el… o gramada de “analisti”, “geopoliticieni”, “filosofi”, etc.

Egiptul, Asiria, Persia, Israelul, Macedonia, Arabii, Turanicii, Germania, Franta, Rusia, China sunt Telurocratii.

Minoicii, Micenienii, Fenicia, Grecia, Cartagina, Roma, Gotii, Scandinavii, Italia, Spania, Anglia, SUA sunt Talasocratii.

…………………………………………………………………..

Ce ne mai spune Dughin… in Bazele Geopoliticii?! Iata:

“Crearea axei Berlin - Moscova, ca o construcţie occidentală portantă a Imperiului Eurasiatic, presupune câţiva paşi serioşi privind ţările Europei de Est situate între Rusia şi Germania.
Crearea axei Berlin - Moscova presupune, în primul rând, zădărnicirea organizării în Europa de Est (…), Rusia şi Germania trebuie să rezolve împreună şi anticipat toate problemele discutabile, elaborând un plan comun de reîmpărţire a geografiei influenţei în această regiune, iar apoi să suprime toate iniţiativele locale ale naţiunilor est-europene de revizuire a planurilor ruso-germane.”

…………………………………………………………….

” O privire generală asupra tendinţelor geopolitice ale ţărilor balcanice ortodoxe, scoate în evidenţă o legitate extrem de importantă: în fiecare din aceste state există minimum două lobby-uri geopolitice, caracterul căroora depinde de unele particularităţi religioase.

În primul rând, pretutindeni există lobby-ul pro-rus, orientat spre geopolitica Bisericii Ortodoxe Ruse care, la rândul său, moşteneşte linia „Moscova - a Treia Romă”. Acest lobby este orientat împotriva Romei şi a oricărei apropieri de ea (inclusiv împotriva Austriei, Ungariei şi Germaniei catolice, adică împotriva sectorului catolic al Europei Centrale), dar stă în acelaşi timp pe poziţii antiturceşti şi anti-„fanariote”, situându-se, în opoziţie faţă de Patriarhatul din Constantinopol. În unele cazuri (în Grecia spre exemplu) acest lobby include nu numai cercurile ortodoxe ci şi unele societăţi secrete de tip masonic.”

……………………………………………………………..

“Din punctul de vedere al geopoliticii, integrarea României şi a Republicii Moldova este iminentă, dar Moscova trebuie să se străduiască să înfăptuiască această unificare în interesele sale, pentru a include acest spaţiu în zona unde deţine controlul strategic nemijlocit. Cultura României reprezintă în ansamblu modelul tipic ortodox care uneşte direct aceste pământuri cu Eurasia. Singurul obstacol pentru a integra definitiv aceste pământuri în Rusia îl constituie factorul lingvistic şi apropierea geopolitică de regiunile catolice. Pe lângă toate acestea în vestul României, în Banat, este semnificativ procentul ungurilor-catolici şi al românilor-uniaţi.”

……………………………………………………………

Cine este Dughin…?

Poate… cel mai bine il caracteriza filosoful brazilian Olavo de Carvalho:

“Eu deja de ani de zile vorbesc de Aleksandr Dughin. Aleksandr Dughin este omul cel mai important din lume! Nimeni n-are habar. Nu veţi citi niciodata numele individului în New York Times şi n-o să-l vedeţi la CNN! Fiţi atenti, este omul cel mai important din lume! E un filosof rus nebun. Nebun şi dement, gnostic.

Ar vrea să facă, spune el, uniunea celor 3 Trei. Cei 3 Trei sunt: A Treia Romă (Biserica Ortodoxă Rusă), al Treilea Reich şi Internaţionala a Treia. Deci, alăturarea tradiţionalismului rus, în plus nazi-fascismul şi comunismul, totul pentru ca să lovească Occidentul. Şi luaţi aminte, inclus în astea, Islamul - absoarbe Islamul; Islamul este unul din elementele fundamentale ale strategiei lui Aleksandr Dughin.

Aleksandr Dughin este gurul lui Putin. Aţi auzit până acum vreun comentator politic,(…)Nici unul dintre ei nu ştie nici măcar că exista Aleksandr Dughin!”

…………………………………………………………….

Dughin nu este un “guru”… numai pentru Putin!

El este un “guru” pentru toti USL-ishtii din Romania; pentru Ponta, Antonescu, Marga; pentru toti cei 7 milioane de nefericiti… chiar daca, astia, habar nu au de el.

Pentru mine,.. Dughin este o Nulitate in Geopolitica.

Dar!

Pentru Gloatele de Pravoslavnici si Politicienii Declasati… el este Profet si Mentor.

.

.

.

Vlad Totoianu

18
Sep

O sama de… intrebari

   Posted by: admin

comunism-romanesc.

Vreti sa credem ca vreo Structura din acest Stat… are o atitudine Pro-EuroAtlantica… reala?

Vreti sa credem ca Parteneriatul cu SUA este altceva decat avantaj de negociere cu Germania si Rusia in cadrul Proiectului EurAsiatic… in speranta caderii Romaniei in Sfera Germana de influenta?

Vreti sa credem ca exista… in “societatea romaneasca”… un conflict de proportii intre fortele reformiste-Pro-EuroAtlantice si cele conservatoare-ProRuse?

Vreti sa credem ca exista… sau a existat vreodata dupa ‘89… o Lupta reala Impotriva Coruptiei din “Sistemul Ticalosit”?

Vreti sa credem ca Romania este animata de instinctul ardent al Civilizatiei spre o Condamnare viscerala… a Comunismului?

Vreti sa credem ca apreciati Modelul Capitalist… cand… in Romania… Capitalismul este sinonim cu Imperialismul?

Vreti sa credem ca Romania s-a vindecat de Antisemitism… cand… ideea “Ocultei Iudeo Masonice” este dintre cele mai vehiculate in mediul online?

Vreti sa credem ca Romanii sunt departe de Nationalismul Balcanic… cand… mesajele protocroniste sunt dintre cele mai vehiculate in spatiul public,.. dupa cele cu “Oculta Mondiala”?

Vreti sa credem ca doriti Investitori Straini pentru a deschide Parteneriate Strategice… cand… toate Serviciile concura in extorsiunea acestor “gusteri” din multinationale… “in numele” apararii Patriei de agresiunea Straina?

Vreti sa credem ca sunteti niste Parteneri Geopolitici Reali sau Loiali Viziunii EuroAtlantice… cand formatorii cadrelor active in prezent sunt national-comunisti notorii?

Vreti sa credem ca Populatia nu ar aplauda frenetic abandonarea Proiectului EuroAtlantic… asa cum aplauda intrarea trupelor germane in Bucuresci prin 1916 sau… a celor sovietice in Bucuresci prin 1944?

Vreti sa credem in jocul caraghios al unora care se pretind “nationalisti”… cu altii care se pretind “pro-occidentali”… doar din ratiune de supravietuire; de altfel… singura dumneavoastra ratiune la nivel istoric?

Vreti sa credem ceva… orice… din ceea ce spuneti sau faceti?

Vedeti voi…simpaticilor…

Noi nu mai credem demult.

.

Vlad Totoianu

16
Sep

Rumanii, Papistashii & Descalecatu’

   Posted by: admin

Negru Voda

.

Ca sa prevenim exoftalmia reactiva la text… este bine sa stim Doi Ani legati de acelasi Eveniment Nefast petrecut in Valahia… si mai apoi, in Moldova:

1359 - Nicolae Alexandru - Valahia

1432/9 - Alexandru cel Bun - Moldova

… evenimentul este Slavizarea. Slavizare prin Credinta, Limba, Scriere!..

…………………………………………………………………………..

Harta orasului Campulung este Marturia unei Istorii… de putini stiuta; de… si mai putini - acceptata.

Din Nord spre Sud avem urmatoarea Desfasurare (…in timp si spatiu) : Schei, Baratia, Curtea Domneasca/Voievodala.

1. Scheii - autohtoni

2. Baratia Dominicana - Sf. Iacob… in Prima jumatate a sec. XIII

3. Curtea Domneasca,..  a lui Negru Voda si Biserica latina… in a doua jumatate a sec. XIII / Curtea Voivodala si Biserica pravoslavnica a doua jumatate sec. XIV,.. a lui Nicolae Alexandru, ce suprapune Curtea Domneasca.

………………………………………………………………………..

Letopisetul Cantacuzinesc… ne spune ca Negru Voda a fost recunoscut - Domnitor peste Basarabii din Cumanie. Aceasta recunoastere a presupus o miscare catre Vest, pe Arges, in Resedinta Voivodala de la Curtea de Arges.

Relocarea a fost marcata de o noua Ctitorie in Rit Latin; Biserica San’ Nicoara - in deal de actuala Biserica a Curtii Domnesti din Curtea de Arges.

Soarta lui Negru Voda… nu a fost una “fericita”; El… nefiind inmormantat, de “ai lui”, in deal,.. ci ‘n podeaua unei Capele, ce urma sa devina Biserica Domneasca. In plus,.. Basarabii au revenit pe Scaunul Voivodal imediat dupa El. Nici soarta Sotiei lui, Doamna Marghita,.. nu a fost mai buna.

Negru Voda ramane ceea ce a fost dintotdeauna: Un “Herzog” trimis intr-o “Herceg-Ovina”; Mare Organizator de Brambureala Cumano-Vlaho-Bulgara dupa Invazia Tatara; Un Nobil “rezolvat” de soarta cruda prin Valahia; ramas,.. bineinteles, in nostalgiile poporului.

…………………………………………………………………………..

Nu trebuie sa ne facem Iluzia ca “nu se stie”… Ce facem p’acilea… sau Ce-am facut p’ acilea…

“Se Stie” Exact!

Reusim sa fim… doar niste Cretini… deloc Smecheri (Din germ. Schmecker „persoană cu gust rafinat”) si nici atat Fraieri (Din germ. Freier „libertin”).

.

Vlad Totoianu

14
Sep

Constiinta Nationala

   Posted by: admin

Chirilitza

Ce constiinta nationala avea “Domnitorul Roman”… defapt - Voievodul Moldovean… care avea inscris pe Sabie: IO GOSPODIN STEFAN VOEVODA GOSPODAR… sau pe Sigiliu: PECIATI IO STEFAN VOEVODA GOSPODAR ZEMLI MOLDAVSCOI ???

Inteleg Alfabet Chirilic!.. dar Limba Slavona in sec. XV???

Ce constiinta nationala avea “Marele Unificator al Celor Trei Dacii”… care avea inscris pe Sigiliu: IO MIHAILI UGROVLAHISCOI VOEVOD ARDILSCOI MOLD ZEMLI. NML BJE MLRDIE ???

Inteleg Alfabet Chirilic!.. dar Limba Slavona in sec. XVII???

……………………………………………………………..

Inteleg Slavona - limba de cancelarie in corespondenta… cu Lituania!.. dar… cu boierii tai… “romani sadea” de ce nu говоря in румънски??? Ha?

N-aud!.. Stimati Istorici si Mari Patriotzi… decat sunetul inconfundabil al ghiogaltzului prin gat.

……………………………………………………………..

Stiu, stiu… o veti baga p’ aia cu: Veacuri de Orthodoxie Bizantina si Limba Liturgica intru propasirea Neamului Romanesc… la-la-la… b(l)a-b(l)a-b(l)a

Dar!.. ce treaba are Bizantul cu Romania?.. Sau poate nu inteleg eu… iubiti pravoslavnici. Limba Liturgica a fost Limba Greceasca… si nu ne-am dat seama pana acum?

Sau… poate… mai corect:

Limba… a fost Bulgara, Credinta - Pravoslavie Bulgara si Scrierea - Chirilitza bulgareasca!?

Cu alte cuvinte: Credinta Noastra Stramoseasca a fost PRAVOSLAVNICA!.. si nu Ortodoxa!

Stiu!.. o stiu si p’ asta cu: Limba Poporului a fost Romaneasca intotdeauna… la-la-la… b(l)a-b(l)a-b(l)a

Daca ‘i asa,.. atunci, situatia devine dramatica… si concluzia - cutermuratoare: Timp de 1000 de ani (de la 800 la 1800), am fost supusi unei DezNationalizari coordonate de “Biserica Neamului”… si “Conducatorii Neamului” deopotriva!

…………………………………………………………….

Io zic sa nu mai avem nerusinarea sa vorbim de “constiinta nationala” inainte de sec. XVI in Ardeal si XVII in Moldova…

Constiinta nationala romaneasca “se desteapta” in Siebenbürgen odata cu emanciparea Sasilor sub influenta Reformei si Prabusirii Ungariei. Sasii au fost Elitele Romanesti Medievale. Ei s-au pozitionat (falimentar) intr-un protocronism dacic/gotic… si ne-au incurajat, pe noi, spre o constiinta romana. Vedeau o Transilvanie “Daco-Romana”/ “Gotica-Romana”/ “Saso-Romana”… ceea ce le convenea de minune “Imperialilor”.

Cat despre… Muntenia…

Acolo vorbesc si astazi rumanii limba bulgara (click)…

Asa ca…

Bine spuneau Franciscanii din Bucuresci pe la 1666:
“EXTRUCTA P(roprie) P(ecunia) F(ratrum) PROVIN(ciae) BULGARIA”

Hai… (asha kum va place voua sa spuneti)… Pa!(click)

P.S.

Constiinta romaneasca InDubitabila a existat in Moscopole pana la sfarsitul sec. XVIII… sau pe langa Pula; pentru ca…

…Pe la Baicoi boscorodeau Scheii.

Vlad Totoianu


30
Aug

Chestiunea Eminesciana

   Posted by: admin

.

Dedicatio:

“…DeGeneratiilor mutilate de -ESCU…”

.Eminescu

.

Eminescu a fost un Maestru al Cuvantului,.. a fost un Poet - a ceea ce urma sa devina Literatura Româna,.. a fost un Publicist - a ceea ce urma sa fie Publicistica Româna… Dar!

…In momentul cand “a fost facut” poet national si universal,.. expresie suprema a neamului romanesc… “a devenit” o problema.

Problema aceasta… o avem, in prezent, fiecare dintre noi… pentru ca l-am asimilat pe Eminescu in fiinta noastra. Asa am fost educati.

Cum arata aceasta… “Fiinta”… a noastra?!

Hidos!..

Suntem, in adancurile fiintei noastre… niste… mandri proletari Nationalisti, Xenofobi, Antisemiti, Protocronisti, Deviati Sexual.

Ce ne-a “invatat” Eminescu?.. Iata:

I.

Vai de biet român săracul,
Îndărăt tot dă ca racul”

Şi-i străin în tara lui.
De la Turnu-n Dorohoi
Curg duşmanii în puhoi
Şi s-aşează pe la noi;
Şi cum vin cu drum de fier
Toate cântecele pier”

Cine-au îndrăgit străinii
Mânca-i-ar inima câinii
,
Mânca-i-ar casa pustia
Și neamul nemernicia!”

II.

Spuneti-mi ce-i dreptatea? - Cei tari se îngrădiră
Cu-averea si mărirea în cercul lor de legi
;
Prin bunuri ce furară, în veci vezi cum conspiră
Contra celor ce dânșii la lucru-i osândiră
Și le subjugă munca vieții lor întregi.”

Minciuni si fraze-i totul ce statele sustine,
Nu-i ordinea firească ce ei a fi susțin”

“De ce uitați că-n voi e și număr si putere?”

Zdrobiti orânduiala cea crudă și nedreaptă,
Ce lumea o împarte în mizeri și bogați!”

“Faceți ca-n astă lume să aibă parte dreaptă,
Egală fiecare, si să trăim ca frati!

Sfărmati statuia goală a Venerei antice,
Ardeti acele pânze cu corpuri de ninsori”

Sfărmati tot ce atâtă inima lor bolnavă,
Sfărmati palate, temple, ce crimele ascund”

Sfărmati tot ce arată mândrie si avere

O! aduceți potopul, destul voi așteptarăți
Ca să vedeți ce bine prin bine o să ias’ ”

Plăcerile egale, egal vor fi-mpărtite

……………………………………………………………

III.

În România totul trebuie dacizat

……………………………………………………………

IV.

Vino-n codru la izvorul
Care tremură pe prund,
Unde prispa cea de brazde
Crengi plecate o ascund. ”

Vom visa un vis ferice, “

Adormind de armonia
Codrului
bătut de gînduri”

…………………………………………………………….

V.

Astfel eu, pierdut în noaptea unei vieți de poezie,
Te-am văzut, femeie stearpă, fără suflet, fără foc,
Și-am făcut din tine-un înger,”

Dar azi vălul cade, crudo! dismețit din visuri sece,
Fruntea mea este trezită de al buzei tale-ngheț.
Și privesc la tine, demon, și amoru-mi stins și rece,
Mă învață cum asupră-ți eu să caut cu dispret!”

……………………………………………………………..

VI.

Vis de razbunare negru ca mormintul
Spada ta de sânge dusman fumegind,”

“Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie,
Tinara mireasa, mama cu amor!”

…………………………………………………………….

Dupa ce asimilezi asa ceva,.. dupa ce traiesti asa ceva,.. nu ai cum sa fii un om normal; considerand norma civilizatiei europene.

Dupa ce asimilezi asa ceva,.. dupa ce traiesti asa ceva,.. nu ai cum sa nu regreti comunismul.

Dupa ce asimilezi asa ceva,.. dupa ce traiesti asa ceva,.. nu ai cum sa ai o viata sexuala implinita, licita, igienica,.. in familia proprie,.. lipsit de nostalgia incestului.

…………………………………………………………….

Fundamentarea Identitatii individuale si nationale… pe versurile unui asemenea poet…

…Ne-a Deviat!.. in sensul unui Primitivism Speculativ si Agresiv,.. ostil Normelor Civilizatiei.

Din aceasta cauza… nu vom fi Europeni!.. nu vom fi Normali!.. nu vom fi Civilizabili!

Cu parere de rau…

.

.

.

Vlad Totoianu

- Post Scriptum -

… dincolo de Nationalismul eminescian,..

…Patriotismului Nobil exprimat de Alecsandri… ramane o Cale Deschisa:

“I

Românul nu piere.

Din vârful Carpatilor,
Din desimea brazilor,
Repezit-am ochii mei
Ca doi vulturi sprintenei
Pe cea vale adâncita
Si cu flori acoperita,
Ce se-ntinde ca o ceata
Pân’ în Dunarea mareata
Si de-acolo-n departare
Pân’ în Nistru, pân’ în Mare.
Iar pe cel amar pustiu
Cu vazutul ce-ntâlnii?
Întâlnii viteaz ostean,
Purtând semne de roman,
Falnic, tare ca un leu
Si cu chip frumos de zeu.”

“- Sunt roman si sunt ostean
De-a-mparatului Traian!
Maica Roma cea batrâna
Mi-a pus arma asta-n mâna
Si mi-a zis cu glasul sau:
Fiiul meu, alesul meu!
Tu, din toti ai mei copii
Cel mai tare-n vitejii!
Mergi în Dacia, grabeste,
Pe barbari de-i risipeste,
S-apoi vecinic privegheaza,
Sentinela mult veteaza,
Si te-atine la hotare
Ca s-aud în departare
Rasunând dusmane pasuri,
Menintând barbare glasuri…”

“Venit-am si am învins!
Pe barbari pe toti i-am stins,
Si pe tarmurile lor
Acum, domn stapânitor,
Astept oardele avane,
Astept limbile dusmane
Care vin din rasarit
Ca potop nemarginit
Sa cuprinda, sa înece
Tot pamântul unde-or trece!
- O! viteze neferice,
Ai sa pieri în câmpi aice!”

“- Eu sa pier, eu?… niciodata!”

“Voi lupta, lupta-voi foarte
Far-a fi atins de moarte,
Caci român sunt în putere,
Si românu-n veci nu piere!”

“II

Apa trece, pietrele ramân.

Abie zice, si deodata
Fulgera-n cer o sageata,
Vâjâie, vine, loveste
Scutul care zânganeste
S-o respinge, - o zvârle jos
Ca pe-un sarpe veninos.”

“- Sentinela, privegheaza,
Norul crunt înainteaza,
Sentinela! te arata,
Norul crunt se sparge!… Iata
Iata oardele avane,
Iata limbile dusmane
De gepizi si de bulgari,
De lombarzi si de avari!
Vin si hunii, vin si gotii,
Vin potop, potop cu totii”

“Si barbarii toti gramada
Mortii crude se dau prada!
Zece cad, o suta mor,
Sute vin în locul lor!
Mii întregi se risipesc,
Alte mii în loc sosesc!
Dar viteazul cu-a sa pala
Face drum printre navala,
Si patrunde prin sageti,
Ca-i român cu sapte vieti!”

“III

Roma, Roma nu mai este.”

“Cu ce vifor de urgie
Navalira-n Românie!
Cum venira de turbati,
Ca balauri încruntati,
Cu o falca-n cerul sfânt
Si cu alta pe pamânt!
Dar s-au dus cum n-au venit
În pustiul lor cumplit,
Parasind în urma lor
Câmpul luptei de omor!”

“Unde sunt atâtea vieti,
Unde-s ochii îndrazneti?”

“Sa traiesti, ostas romane,
Stâlp al lumii apusane!
Tu cu pieptu-ti ai oprit
Valul crunt din rasarit,
Si cu bratul tau armat
Pasul soartei l-ai schimbat!
Dar ce zic!… un fior rece
Prin a lumii vine trece,
Caci deodat-un glas prin lume,
Fara seaman, fara nume,
Suna, duce-o neagra veste:
Roma, Roma nu mai este!…”

Zis-a glasul, un rasunet
Lung raspunde ca un tunet,
Si a Romei vultur falnic
Cade, dând un tipat jalnic!
Zis-a glasul, si cu jale
Plângând soarta mumei sale,
Fiul Romei cei batrâne
Scapa armele din mâine,
Pleaca fruntea si-n durere
Moartea cheama, moarte cere!”

………………………………………………………………

9
Aug

Crestinismul

   Posted by: admin

.

In tara noastra sunt multi crestini. Este un lucru bun!.. Dar…

Daca tot ne batem in piept, ca primatele, din “mandria” ca “ne-am nascut crestini”, atunci trebuie sa stim CE inseamna Crestinismul:

………………………………………………………………………….

Crestinismul inseamna din sec. IV e.n. - Imperiul Roman.

Crestinismul inseamna din sec. V e.n. - Pentarhie.

Pentarhia inseamna Autoritatea celor Cinci Patriarhate - Roma, Constantinopol, Antioh, Alexandria si Ierusalim.

Pentarhia inseamna Crestinismul Universal.

Cele Cinci Patriarhate aveau Delimitari Teritoriale Clare:

Patriarhatul Occidental

.

Patriarhatul Occidental cuprindea, in jurul anului 450 e.n. -  Italia, Gallia, Hispania, Africa, Britannia, Illyricum si Grecia.

Scaunul acestui Patriarhat era - este - si va fi… in Roma.

Patriarhatele Orientale

.

Patriarhatele Orientale, in numar de Patru, erau - Constantinopolis, Antiochia, Hierosolyma (Ierusalim) si Alexandria.

Teritoriul Patriarhatului Constantinopolis-ului era - Asia (Sudul Turciei actuale), Pontul (Nordul Turciei) si Tracia (Dobrogea, Estul Bulgariei, Turcia Europeana).

Geografia Pentarhiei apare schimbata in 750 e.n. - Roma pierde Illyricum si Grecia sub Constantinopolis; Antiochia, Hierosolyma si Alexandria cad sub Arabi.

…………………………………………………………………………….

Asadar!

Ce “face” Constantinopolis-ul in Istoria Crestinismului Universal pentru a-si merita numele de Bizantz?

1. Pierde cele Trei Patriarhate, subordonate lui, din vremea lui Theodosius - Antioh, Ierusalim si Alexandria.

2. Spulbera Pentarhia-Crestina-Imperiala… prin acordarea Autocefaliei Bulgarilor si Serbilor… in plin Teritoriu Occidental; si Rusiei prin stepe… cu cinci ani inainte sa dispara din istorie sub Turci.

3. Batjocoreste cele Trei Limbi Sacre - Latina, Greaca si Ebraica… prin Crestinarea Slavilor in Limba si Alfabetul Lor.

4. Contesta inteietatea Romei in Pentarhie… cand - in “momentul Nicaea” nici nu exista iar… de “aparut”, apare in “momentul Chalcedon” - retroactiv din 381 e.n.

……………………………………………………………………………

Aceasta Geografie Sacra explica mult… din istoria trecuta… sau… din ceea ce traim astazi.

……………………………………………………………………………

… si inca ceva!

1. Dacia de sec. IV este in raport ecleziastic fata de Roma.

2. Saruna si Iustiniana au fost Vicariate apostolice Papale pana in sec. VIII.

3. Abia in sec. IX latinofonii din Illyricum cad, indirect, in raport ecleziastic sub Bizantz - prin Bulgari.

4. Romania apare pe Harta Europei… abia dupa ce/pentru ca apar “Uniatii” in Transilvania.

Vlad Totoianu

29
Mar

Destin Marginal

   Posted by: admin

Via Militaris & Egnatia

Axul strategic al Europei de Sud-Est este acelasi de pe vremea Romanilor: Byzantium - Serdica - Singidunum - Poetovio… respectiv: Istanbul - Sofia - Belgrad - Ptuj.

Fata de acest Ax, România a fost - este - si va fi… MARGINALA.

Este ruta cea mai scurta si facila intre Asia Mica si Europa; este ruta fireasca de legatura energetica intre Caucaz si Germania.

Numai ca… aceasta ruta a fost compromisa in sec. VII e.n. prin Invazia Avaro-Slava; prin barbarizare orientala. A ramas compromisa, dupa Razboi, printr-o Iugoslavie “Sovietica”, ostila Europei… si este inca, spre marele nostru noroc, printr-o Serbie “Sovietica”.

Serbia trebuie “ocolita” prin România si Ungaria.

Norocul nostru are insa, o perioada limitata…

Avem,.. cu optimism,.. “cativa” Ani!

In cativa ani… Serbia va fi “rezolvata”. Si atunci, noi vom re-deveni PERIFERICI.

Avem la dispozitie cativa ani… sa devenim o Putere Regionala… tranzitata de Gazoductul Caucazian.

nabuco-south-stream-nord-stream

Proiectul American - “Nabucco” aduce Turcia, Bulgaria, România, Ungaria si Austria in Sfera Euro-Atlantica. In schimb, izoleaza Grecia si Serbia. Miza este Germania si Italia; Economica si Culturala.

Proiectul Rusesc - “South Stream” aduce Bulgaria, Grecia, Serbia, Ungaria si Austria in Sfera Euro-Continentala. In schimb, izoleaza România, Moldova si Turcia. Miza este Italia si Germania; Economica si Religioasa.

Al Treilea Razboi Mondial se Desfasoara Pasnic… avand implicatii Dramatice pentru Europa.

Obiectivul Americii este o Europa Multipolara, Independenta energetic.

Scopul Rusiei este o Europa Unita de State “Independente”,.. Federata si Marginala CSI.

………………………………………………..

Cand sa inceapa, in Iulie 2009, Edificarea Arhitecturii Euro-Atlantice… “se intampla” Grecia! cu Athos-ul ei cu tot… si Ungaria! cu Nationalism-ul ei cu tot. “Se mai intampla” si suspendari nereusite de presedinte prin Romania; “se intampla” o eroare de pilotaj care decapiteaza Polonia; “se face ca prin minune” o deschidere de negocieri pentru aderarea Serbiei la UE… “se intampla” multe prin Spatiul Ex-Sovietic.

De trei ani suntem intr-un Razboi Total - Economic si Politic. Rumânu’… bineinteles… Habar-Nu-Are de Nimic.

Rumânu crede ca “imperialishtii ne fura tzarishoara”; ca Americanii aia rai, vor sa ne exploateze resursele; ca tre’ sa ne conduca “oricine da’ nu Basescu”; ca suntem la “sapa de lemn”… desi, sincer, o “huzurim” fatza de Bulgari, Sarbi, Unguri, Ucrainieni si Moldoveni.

Ideologii agresiunii Rusesti asupra României se sprijina vartos pe aceasta Pegra interna… Pegra Infecta si Ostila Civilizarii la orice nivel social. Au si de ce sa o faca! Este vorba de o mare parte din populatia acestei Tari.

O populatie degenerata, brutala, dezorientata… si frustrata.

Caile de a Domina acest teritoriu numit România sunt simple; Ciolovecii gandesc simplu si eficient. Cumperi Politicieni si Ideologizezi Istoria. Amandoua caile vor avea “sprijinul” populatiei… prin incultura politica si orgoliu national fundat pe ratare individuala.

Segregarea de Valorile Europene a fost-este-si va fi intretinuta de Rusia in aceasta parte a Europei… prin incurajarea Nationalismului. Incurajare facuta… prin Crestinismul Oriental si Mediatizarea Teoriilor Protocroniste.

De ce… “Crestinismul Oriental”…?! Pentru ca in 927 e.n., Constantinopolis-ul abandoneaza in mod execrabil Pentarhia Crestinismului Universal - dand “autocefalia” Bisericii si titlul de “Cezar”… Bulgarilor si Khanului lor. Cu alte cuvinte - Constantinopolis-ul a dat “Romanitatea” pentru “Nationalitate”; o natiune Turanica Slavizata.

……………………………………………….

Astfel, urmatorul mandat politic este CRUCIAL… pentru urmatoarea Perioada Istorica a României.

Vom face Istorie Regionala sau vom recadea in… Anistorie!?

Ceea ce traiesc românii in prezent este… PLEASCA MILENIULUI… iar dupa cum arata “lucrurile” - suntem pe cale sa o ratam cu mandrie si nesimtire.

Ne-ar sta in fire… sa fim niste Ratati din Prostie prin Istorie… dar!..

… poate totusi, ne vom iesi din fire… cumva…

SI VOM FI.

————————————————————————————————–

Update (27.04.2012):

… sau… poate… NU.

A trecut doar o singura luna.

… pe 24… “Razboiul” s-a incheiat dezastruos pentru “Europa Libera”… odata cu Declaratia lui Viktor Orban in favoarea South Stream (click).

… pe 27… USL-ul… Socialistii au preluat Guvernarea in Romania (click).

Uneori este… groaznic sa vezi clar… inainte!

————————————————————————————————–

Vlad Totoianu

28
Feb

Romanitatea Românilor

   Posted by: admin

Abominatiunea Comunista

Traim Vremuri in care… Abominatiunea Comunista ameninta din nou… Spiritului European.

In aceste conditii… de resurgenta isterica a gruparilor anarhiste, comuniste, fanatice, orientale - Romania trebuie sa insemne Echilibru Stabil!

Educatia istorica,.. Identitatea si Motivatia “Aparatorilor Patriei” … sunt insa, Precare.

Unul!.. nu stie!.. cine a fost… de exemplu:

Georg Soterius - cel care… in 1714… promova Ideea Romanitatii Românilor… inainte cu 250 de ani de Adolf Armbruster. Sau…

Martin Felmer - cel caruia… in 1779… i se publica postum lucrarea: “Primae lineae…”

…unde aparea, pentru prima data, denumirea de ROMANIA - ca teritoriu actual, populat de români!

Aceasta precaritate se constituie intr-o bresa enorma de Securitate Nationala… si Individuala!

Sa va explic:

De pe la 1900, dupa exagerarile latiniste,.. incepe sa se cante doina intitulata: “Dacii si Romanii”. Cu cat ne apropiem de Actualitate, predomina, clar - Dacii, in “defavoarea” Romanilor. Observam o glisare treptata - de la ideea Poporului Romanic ce apartine Lumii Occidentale… la… Natiunea de sorginte Dacica, Independenta si Neatarnata Imperiilor.

Aceasta Pozitionare Identitara, sprijinita fatis de “Est” - in varianta Tarista, Sovietica sau Comunitara… ne transforma intr-un Schweitzer Permeabil din toate Directiile! Cand promoveaza “Internationala”,.. “Esticii” lovesc in Romanitate; cand promoveaza “Anti-Imperialismul”, se ‘ncurajeaza Dacismul. Noi “o muscam” de fiecare data.

“Baietzii Nostri”… nu au cum sa Reziste. Nu au cum sa Apere Eficient interesele Romaniei. Sunt structurati Vulnerabil,.. asa cum este si Populatia,.. asa cum este si “Elita”.

Daca ne-am Replia pe Fundamentele Romaniei; adica…

Romanitate, Limba Romanica, Obiceiuri Romanice, Drapel Romanic, Tara numita Romania… Punct!.. Am fi Inexpugnabili.

O Romanie,.. populata de un Neam cu identitate Romanica, aparata de Structuri ce Afirma Romanitatea… ar fi Cosmarul cel mai Negru al tuturor “Vecinilor”.

Ar insemna - Sfarsitul Prostiei pe Plaiurile Mioritice!

Cum insa,.. Prostia are un “capital de seductie” colosal in Romania,.. nu avem, inca, nicio sansa.

Sa va mai explic:

Cand vin unii si spun: “Mai lasati-o drek ‘u dacii… ca i-a rezolvat Trainel demult si de tot”… Baietzii Nostri zic: “… Propaganda Anti-Nationala!..”.

Cand vin altii si spun: “Voi sunteti niste ramasite de colonisti - ramasi fara Imperiu, prin Balcani, pe la 600″… Baietzii Nostri zic: “…Propaganda Catolica si mana ungureasca!..”

Insa…

…cand vin unii de la Rasarit si spun: “Erati Crestin-Ortodocsi de pe vremea lui Andrei - inainte de Cucerirea Daciei de Romani iar Dacii Liberi au continuat sa traiasca Nestingheriti prin restul de 2/3 din Dacia Neocupata”… Baietzii Nostri Aplauda Frenetic!… Mai mult - promoveaza asemenea “trompete sovietice”, in rol de oameni de cultura - prin Directii, Muzee si Ministere!

… Sau…

…cand vin unii (… tot din Rasarit…) si spun: “Nu se poate vorbi de o Romanizare in Provincia Dacia… mai ales in Moldova si Basarabia; este vorba doar de niste importuri facute de Barbari prin Stepele Scitice”… Baietzii Nostri ciocnesc un pahar de Vodka si zic: “Vedeti bah,.. Romanii au facut un kkt in Dacia Noastra! Tot noi am fost p’ acilea”… Si adorm fericiti, pan’ a doua zi - cand se reapuca de vigilentza marita… la adresa “papistashilor” si “vandutzilor” catre Straini.

………………………………………………………..

Noi - atat ca Popor,.. Clasa Politica,.. Servicii,.. nu avem Educatia Necesara unei atitudini pro-occidentale firesti… venita dintr-o Constiinta Romanica Vie, Clara, Manifestata.

Nu avem cum! Suntem prea tembeli. Mult prea tembeli.

Si fiindca suntem atat de tembeli,.. putem fi, in continuare, de peste o mie de ani,.. doar folositi de Occident - pe termen limitat.

Intregi “Categorii Socio-Profesionale”… sunt filo-ruse… fara macar sa realizeze! Este vorba de… majoritatea romanilor Bugetari!

Cu majoritatea asta bugetata, nu ar fi o Problema asa mare… daca ar fi orientata ‘n directia Civilizatiei de catre niste Creiere din Servicii… daca tot sunt, si astia, bugetati. Dar… nu se intampla asa!

……………………………………………………………..

Romanitatea Românilor nu trebuie exagerata; trebuie doar Afirmata.

Ea Este Certa!

Simplul Nume… de Roman, face sa inghetze sangele ‘n “cioloveci” printre mesteceni.

Singur,.. auzul limbii romane, face sa se astearna tacerea suicidara ‘n inimile “turanice”.

Romanitatea Românilor face sa dispara, ca prin “minune”, nationalismul românesc odata cu prostia româneasca; facand loc Patriotismului si Civilizatiei.

Vom avea, oare,.. curajul sa renuntam la prostie?

………………………………………………………………………………

Revenind… la zicere:

Pozitionarea Identitara - Nationala si Individuala, in Fundamentele Romaniei… va ridica bezna in care orbecaim de un secol!

In plus:

1.     Apararea Patriei va fi mult mai Eficienta - printr-o identificare naturala si spontana a “discursurilor otravite”.

2.     Societatea isi va gasi Coherenta Interioara - necesara Dominarii Viitorului.

3.     Stabilitatea Politica in Regiunea S-E Europeana va avea cauza si reper in Romania.

………………………………………………………………………………

Mai pe intelesul… “organelor”:

In acest moment, suntem Vulnerabili… si ne vulnerabilizam Partenerii printr-un “blind-spot” oribil… in Strategia de Aparare a Tarii.

Suntem impanziti de “trompete” ale Interesului Estic…

…Iasi, Brasov, Sfantu Gheorghe, Cluj, Alba Iulia, Ploiesti… (…e plin!).

Din pacate,.. din nestiinta sau reavointa,.. asa-zisii “intelectuali” ai Scarii Sociale, se fac purtatorii principali ai Mesajului Anti-Romanesc.

In mod neasteptat… si salutar!.. Clasa Antreprenoriala, o parte a spectrului Politic, o parte a “Oamenilor Simpli”… si… o mana de Specialisti(…din Economie si Servicii)… joaca bine.

In mod neasteptat… si salutar!.. cuvintele Celui caruia I.C. Bratianu ii spunea: “Ai faurit Romania; numai acum putem zice ca ea are viitorul asigurat.“… revin in actualitate. El se numeste Petre Carp!

El a spus: “Acolo Unde sunt Ginţile Latine, Acolo va fi şi Inima României

Vlad Totoianu

24
Jan

Republica

   Posted by: admin

Cicero.

.

.

Traim intr-o Republica.

Unii dintre noi… mai nou… vrem Demisii; demisia Presedintelui, Primului-Ministru, Guvernului, Parlamentului.

Vrem Destructurarea Republicii defapt!.. si cativa shmekeri isterici vor Monarhie defapt!

Este un Pericol ceea ce vor unii dintre noi… mai indignati din fire. Este un pericol - Prostia!

Prostia celor care Habar nu au ce inseamna Republica dar… vor sa renunte la ea.

……………………………………………………

Republica au inventat-o Romanii. Vine din expresia latina: “res publica”.

Principiul Separarii Puterilor in Stat porneste de la “omul republicii romane” - Polybius (click)… si ajunge la Tripartitia Clasica, Iluminista, a lui Montesquieu (click): Puterea Legislativa, Judiciara si Executiva.

Marcus Tullius Cicero scrie in sec. I i.e.n. lucrarea in sase volume - intitulata: “De re publica”(click).

In sec. I i.e.n. “Republica” era mai mult decat o realitate… era o Filosofie!

……………………………………………………….

Diferenta majora intre Republica si Monarhie este Sursa Puterii Suverane!

In prima forma, Sursa este Electiva. Democratia Reprezentativa!

In a doua forma, Sursa este Ereditara.

REPUBLICA, prin fundamentarea ei in Principiile Democratice… se OPUNE urmatoarelor forme de guvernamant:

1. Monarhiei,

2. Aristocratiei,

3. Oligarhiei,

4. Theocratiei,

5. Dictaturii.

… se opune tuturor formelor de guvernare care ne “surad” noua… ca bobor.

Pacat de Numele pe care il Purtam.

…………………………………………………………….

Republica este un Edificiu Geometric - rezultat din asamblarea Ordonata si Functionala a Trei Parti, din cate trei parti fiecare:

I.     Executiv / MonArhie / Presedinte

II.   Legislativ / AristoKratie / Senat

III. Judiciar / DemoKratie / Electorat

In afara acestui Careu… de Trei pe Trei… nu exista Politica.

……………………………………………………………

Iata cum… dorind se schimbam ce nu stim si… amenintand ceea ce nu intelegem, riscam sa sfarsim… prost.

.

Vlad Totoianu

15
Jan

Revolta Debililor

   Posted by: admin

Sardine

Niciun “analist” post-decembrist nu si-a pus problema Inertiei Majoritatii Populatiei Romanesti la Schimbare.

Acel procent de 98% care nu si-a dorit Caderea Comunismului si Instaurarea Republicii.

Acel procent de 98% care vroia doar sa manance mai mult si mai bine… Cei care astazi, dau buzna prin hipermarket-uri; Cei care isi fac in prostie credite “doar cu buletinu”… ca niste decerebrati; Cei care, intr-un procent majoritar de 60%,.. considera Comunismul o intamplare fericita in istoria individuala si a Tarii Lor.

Este vorba de aceeasi Imensa Majoritate care se trezea brusc, la sfarsitul sec. XIX - in Epoca Moderna. Pe care nu o intelegea… Pentru ca eram niste iobagi prin Evul Mediu.

Este vorba de aceeasi Imensa Majoritate care se trezea brusc, in 1946 - in Comunism. Pe care nu-l intelegea… Pentru ca nu exista un Proletariat.

Este vorba de aceeasi Imensa Majoritate care se trezea brusc, in ‘ 89 - in Europa. Unde nu se regasea… Pentru ca eram… doar niste tarani abrutizati prin blocuri.

Niciun “analist” post-decembrist nu si-a pus problema Inertiei - Majoritatii Populatiei Romanesti.

………………………………………………………..

“Unde” este aceasta majoritate?

Este simplu!

Ei sunt cei care simpatizeaza USL-ul, Monarhia, Dacologia.

Ei sunt Pensionari de Stat sau Lucratori la Stat (Energie, Sanatate, Educatie, Administratie).

La Stat se Sta. Cand se exprima, ei spun din reflex: “Stai sa-ti spun…”, “Stai sa vezi…”, “Stai sa fac…”, “Stai ca merg…”… Ei Stau Bine. Ei au Stat bine. Ei vor sa stea bine in continuare.

Ei sunt imobili intr-o viata mizerabila… de care sunt exasperati.

Ce “face” aceasta majoritate?

Este simplu!

Compromite constant viitorul Romaniei.

Are o atitudine constant anti-romaneasca… desi se considera “nationalista”.

De unde “vine” aceasta majoritate?

Este simplu!

Din Istorie. Ei s-au nascut “aici”… ei sunt Proto-Slavii turanizati peste care a venit o Minoritate Latinofona. Urmasii acelor Latinofoni Balcanici au construit o Romanie. Fondul Etnic, insa, a fost si este slavo-turanic. Majoritatea Populatiei este fascinata de Stepele si Cultura Ruseasca sau de… “Manele”.

Ritmul nostru interior… este Oriental.

Majoritatea “românilor”… continua sa fie straina de Romania. De Europa. De Prezent.

………………………………………………………

“Mama noastra” este Rusia. Suntem o populatie mutilata - psihologic, de un “Incest Emotional” cu “mama noastra”.

Abominatie sanctionata periodic… de catre Tatii Natiunii si Patriei Noastre Romania!

Noi… saracutzii… Vrem doar sa o sugem. Tzatzika lu’ mamika.

…Si “Imperialishtii” aia nu ne lasa!

Noi… saracutzii… suntem doar nishte Debili.

… Pe care “Basescu cel Rau” ne chinuie… si ne infometeaza… si ne intzarka in toate felurile. Si ne ia libertatea de a fi niste “bolshevici infantili”.

P.S.

Va dau un sfat… mai degeneratzilor!

Rezolvati-l pe tatiku’… si apoi, mergeti fugutza la mamika. Intrati inapoi in Ea… cu totul!

.

.

.

Vlad Totoianu

10
Nov

Intelectualul roman

   Posted by: admin

Milhai Sadoveanu

.

Nu avem Elite.

Nu avem Intelectuali.

Nu avem Cultura.

.

………………………………….

Nu am avut vreodata Elite. Am avut… “cativa oameni de Exceptie”.

Nu am avut vreodata Intelectuali. Am avut… “cativa mai Rasariti”.

Nu am avut vreodata Cultura. Am avut… “Artisti de companie ai Puterii”.

…………………………………

Un Intelectual… recunoscut “dincolo”… se alatura Elitei de rezidenta si apartine Culturii de rezidenta.

NU AVEM INTELECTUALI.

NU AVEM ELITE.

NU AVEM CULTURA

………………………………….

.

.

.

…………………………………..

Daca le-am fi avut,..

Am fi avut REZISTENTA ANTICOMUNISTA.

Am fi avut DISIDENTA ANTICOMUNISTA.

Am fi avut CIMITIRELE EROILOR INGRIJITE.

…………………………………

Am avut pana’n ‘55… “cativa tineri” tradati de “medicul, popa, invatatorul si taranul” din sat… deopotriva.

Am avut… bancuri anticeausiste, o revolta de starvare in 87… Si.. pe L. C. Babes.

Am avut… Eroi omorati in ‘89, cu bestialitate, de catre bolsevici cu fata umana.

………………………………..

Avem insa, o majoritate a populatiei - bestializata in alcoolism si degenerare… si o minoritate de Impostori ajunsi prin Plagiat sa se considere “Elita”.

NE-A PLACUT COMUNISMUL.

NE-A PLACUT COMUNISMUL.

NE-A PLACUT COMUNISMUL.

………………………………….

SUNTEM DOAR NISTE ORDINARI.

SUNTEM DOAR NISTE ORDINARI.

SUNTEM DOAR NISTE ORDINARI.

…………………………………

ADUCEM SINISTRUL IN  EUROPA.

ADUCEM SINISTRUL IN  EUROPA.

ADUCEM SINISTRUL IN  EUROPA.

Vlad Totoianu

10
Oct

Mitocanul

   Posted by: admin

Minerva Lux MeaMitocanul este copilashul  “nevinovat  si modest”" al Mojicului “teleportat” la Oras. Pe mitocan il mirosi usor… si de la distanta. In el, “conditia”, “metabolismul” si “educatia” se combina nefast spre un rezultat “puturos”.

Conditia lui este din nastere un kitsch - imitatie proasta, miniaturizata si inadecvata a unei realitati culturale preexistente. Metabolismul este accelerat (inca) in ritmul muncii fizice intense a predecesorilor, ceea ce genereaza exces de sudoratie si pilozitate. Educatia lui este insuficienta pentru a intelege notiunea de Toaleta; si atunci el:..face baie, merge la buda(…si nu la closet), se spala pe dinti, se barbiereste,.. etc.

Chiar daca mitocanul nu-si da seama, exista multe Diferente… si o Singura Explicatie:.. “…pentru ca orice ai face, ramai un taranuc…”. E ok sa faci baie dar este mai igienic sa te speli intr-o apa care curge… rau sau dush. E ok sa mergi la buda si sa nu te c..i in curte dar este mai igienic sa folosesti closetul, sa tragi apa, sa-l cureti si sa te speli “dupa aia”… nu numai sa te stergi. E ok sa te speli pe dinti dar este mai igienic sa folosesti si apa de gura cu ata dentara. E ok se te barbieresti dar este mai igienic sa nu te limitezi la fata,.. ci sa te epilezi.

Daca a citit destule reviste sau… a avut noroc de prieteni “civilizati”… si face diferentele in ce priveste Igiena, nu pute… Totusi il poti mirosi. Si asta in toate “celalalte feluri”.

Mitocanul este Perspicace, Smecher, Simpatic si Saritor… trebuie sa fie asa pentru a se adapta la un mediu ostil - Orasul.

Mitocanul este ferm convins ca: Istoria incepe cu El;.. El este egal cu Toti;.. El are Dreptul - in general… si la tot;.. Nu-l intereseaza ce a fost - pentru ca oricum nu-i foloseste la nimic util… decat  doar… sa realizeze non-stop limite insurmontabile; Isi uraste in sinea lui parintii -   Mojici… desi, la “suprafata”, are o foarte mare grija de ei, vrand oarecum sa-i “modernizeze”, sa-i “trateze”,.. sa-i “aduca la oras”.

Mitocanul este Bolsevicul… sau Enoriasul Perfect. Faptul ca bolsevicii au prigonit biserica… nu inseamna decat ca…si-au eliminat brutal “concurenta”. Asa cum facuse in trecut biserica… dar cu Civilizatia.

Mitocanul prefera shpritzul. Este un reflex Launtric. Taranucul DILUEAZA Esentele… aducand la concentratia proprie… tot ce atinge. In relationare, “dilutia” se manifesta  prin glumitze. Mitocanul este un glumetz notoriu. Glumeste oricand si pe orice tema. Defapt…Viata… pentru el… este oarecum “serioasa”… dar vede in Viata altora o gluma la adresa lui.

Atunci cand nu este simpatic, taranucul este grobian… ca nota dominanta. De ce este mitocanul grobian?

In mijlocul izbelor, relatiile sexuale erau ritualizate si strict familiale. Sexualitatea era drastic legata de Casatorie si Procreatie. In oras, apare Cosmarul numit Seductie. Acest cosmar, il orienteaza pe Mitocan catre zoofilie sau homosexualitate de uzina. Din lupta mitocanului cu acest Mecanism de aparare si selectie - al civilizatiei manifeste in oras, apare grobianismul sau - dupa caz,  perpetuarea in limitele diferentei de clasa. Acest tip de perpetuare, genereaza resentiment; din resentiment apare… din nou grobianismul - de aceasta data indreptat impotriva partenerului.

Sunt si unii Mitocani care se blocheaza in refuz: nu “se iau” cu mitocani de-ai lor si nici nu pot relationa cu “cei frumosi”. Astia raman mult timp - chiar de tot, necasatoriti. Ratarea in plan intim o disimuleaza prin “pretentii” si “selectivitate”. De multe ori sunt “angajati model” ai Uzinelor, Regiilor sau Multinationalelor. Daca se hotarasc, intr-un tarziu sa o faca,.. o fac de gura lumii si… prost.

Inevitabil, emotia lui dominanta… a mitocanului… este Ranchiuna. Oricat ar avea - nu are destul, se imprumuta masiv pentru nimicuri, se roaga Bunului (lui) Dumnezeu sa castige multi bani sau… sa promoveze… sau… sa crape “vecinul” cu capra si casa cu tot. Marele lui vis… de altfel, este sa stea “la casa”. Prima lui intrebare,.. “spontana si nevinovata”… in orice chestiune, se refera la:… cat a costat?.. cand vizeaza un lucru sau… cat castiga?.. cand se refera la o persoana.

Una din marile lui frici este singuratatea… Dispretuieste pe masura fobiei - Insingurarea. In contramasura, simte “nevoia organica” de a fi inconjurat de lume, vecini, amici, oricine… Mitocanul… este un Frotteur. Se freaca pana este satisfacut. Se freaca “la coada”, “la biserica”, “de colegii”, “cu oricine”… pentru ca - nu-i asa?… “Este mai Frumos”.

Mitocanul, in nevoia lui maladiva de includere, atunci cand iti vorbeste - te atinge, iti prinde mana, te pupa, se apropie de tine la un cap distanta. El nu are inoculata Diferenta si Distanta. Nu are cum.

Una din marile lui spaime este Omul-Reper… sau Creatorul. Il aduleaza, il uraste… il omoara, il regreta… il proclama, il detroneaza… il urmeaza, il tradeaza. Prezenta Unuia care Ordoneaza doar prin fiintare… il sfasie. Convietuirea mitocanului cu oamenii civilizatiei este o sfartecare permanenta.

Mitocanul NU se dezminte! Oricat se “educa”… oricat l-ai iubi… orice ar face - la un moment dat, va incerca sa te zdrobesca. Reusita lui (chiar si in viata) nu depinde de el… ci de slabiciunile, lacunele, dezinteresul celorlalti sau a sistemului.

Cum poate - Totusi!!!- un mitocan sa Evolueze in mod real?..

Uneori, Sansa - si nimic altceva!- face posibila o Mutatie Spontana. Aceasta “mutatie” are nevoie de Conditii. Si anume:

 1. Intalnirea cu un Om care sa-l “elibereze”… si…
 2. Sacrificiul pentru Libertate(a) - Castigata prin ReCunoastere si Implinita prin Asumare.

Eliberarea se face 1:1… din pacate… sau din fericire. Paradoxal… sau nu, cu cat “Elitele” sunt distruse, cu atat sansele de “Eliberare” pentru gloata se diminueaza. Mojicul intuia asta; Mitocanul - dimpotriva.

Mitocanul… si-a pierdut orientarea si instinctul… Este o creatura abominabila si contagioasa.

Un mitocan veritabil, reuseste sa corupa facil un Om-Reper aflat intr-o situatie delicata. Vorbim aici de Seductia Morbidului… de Mila… de Crima impotriva Umanitatii.

Esenta unui Mitocan este Totul in afara Lui. Esenta unui Om Real este in El si ai Lui.

Vlad Totoianu

7
Oct

Pegra

   Posted by: admin

Pegra

.

Intramuros, in mediul Cultural - este Locul Aristocratiei.

Extramuros, in Periferie - este catalizata aparitia Pegrei.

In Natura, in mediul Natural - este Locul Taranimii.

………………………………………..

Mediul cultural auto-limiteaza reproducerea Aristocratilor; prin “natalitate”.

Mediul natural auto-limiteaza reproducerea Taranilor; prin “mortalitate”.

Mediul extramuros incurajeaza reproducerea Pegrei; Periferia Metropolei este locul proliferarii necontrolate - ca explozie demografica.

Pegra, asemenea mustelor, este atrasa de Lumina si Dejectii - deopotriva.

Pegra provine din dezradacinarea Taranilor. Dezradacinarea survine in momentul devalorizarii muncii brute in beneficiul echivalentului financiar al muncii brute.

Devalorizarea apare din Frustrare; frustrare aparuta dintr-o Pozitionare Aberanta fata de Elite (intr-un raport inexistent… defapt); pozitionare predicata de Instigatori; instigatorii fiind Indivizi Degenerati, ratati si charismatici…

…Pentru ca… nu-i asa?!… Lumea Adora Circul!.. si atunci…

EL Vine!..

Marginalizarea in extramuros genereaza “sindicalizarea” si expunerea catre doctrine profetice salvatoare.

Singura “salvare” a pegrei din mediul deject in care prolifereaza si pizmuieste pe cei care excreta… este revenirea in Statutul “Nobil” de Taran; in relatia normala cu munca si pamantul; in relatie normala cu sinele ei.

Inseamna refuzul Aglomerarii Abjecte intr-o Periferie perpetua… pentru un Loc si o Menire stiuta din Mosi-Stramosi; Rodirea Pamantului!

Inseamna refuzul Sindicalizarii in numele unor Minciuni Sfruntate - grohaite de Lideri Sindicali ce stau sa plezneasca de imbuibare.

Pe termen lung,.. inseamna o Societate Sanatoasa - privata de beneficiile aduse de prezenta “mantuitorilor” si “luptei de clasa”.

Inseamna o societate privata de “beneficiile”… Sindicalismului, Anarhiei si Bolsevismului.

Vlad Totoianu

6
Oct

Tineret-Sperante

   Posted by: admin

tineret-corporatist

“- Daca… tot mi-ai naucit… si’n seara asta… Trebuie sa o scrii.”

……………………………………………………………

Ieri,  un prieten in decada patru, imi spunea mie - aflat in decada trei:

“- Voi,.. si cu astia de 20 de ani… cu siguranta nu veti tolera o revenire a comunismului, chiar si disimulata; pe voi nu va pot intoarce; orice derapaj democratic il veti sanctiona dur”

L-am intrerupt dintr-un gest firesc de fumator impatimit… printr-o argumentantie abrupta care ducea catre arderea sperantelor si consumarea inutila a tigaretei;

…………………………………………………………..

Fii bah serios!

Ii vad pe ai mei in fiecare zi; la fiecare sedinta; in fiecare companie pentru care am lucrat. Sunt “colegii mei de romanie”… si majoritatea sunt Sardine de Conserva. Ii vad si p’astia de 20 - sunt pulbere .

Asa cum activistii de partid stergeau pe jos cu parintii lor; politrucii - cu bunicii lor; asa si ei, astazi, sunt carpe’n curul unor taraturi corporatiste. Am lucrat in multe tipuri de management; am dat… si de oameni ok. Majoritatea, insa, erau niste leprozerii.

Leprozerii “manageriate” de niste caricaturi UTC-iste cu viata personala ratata.

Leprozerii mishunate de speriati in costume… care ‘n fiecare “quarter” isi mai pierd o halca din demnitatea umana - stand ghiocel prin sedinte de evaluare cu ciocane.

Astia?!!!

Astia sa faca ce!??? Dizidenta?

Astia… sa ia Atitudine???!

Astia inghit dejecte zilnic… in jet… de la Angajatorii exasperati. Raman din frica. O fac, insa, din Incompetenta crasa.

Incompetenta&Impotenta lor de sardine… Servilismul lor de pionieri… fac sa degenereze orice tip de management aplicat pe ei. Degenerare spre Discretionar&Arbitrar.

Exact ca’n Comunism: Toti ‘l critica pe “Carmaci”; Majoritatea “o freaca la treaba”; Minoritatea workaholica fuge de “pustiul de acasa”; Carmaciul o ia razna blindandu-se cu rules&regulations impotriva “copiilor” angajati.

More or Less, Sooner or Later… Organizatia devine un Slow Drifting Shit catre restructurare. Restructurare venita “din afara” in lipsa evidenta de rezultate ok si evolutie sanatoasa.

De ce?

Pentru ca avem Comunismul in Fiinta… in Amintiri… in Nostalgii… in Mandria de Roman.

Si, prin urmare, in relatia de job suntem infantili… iar in relatia de familie - endogami.

Tinerii de astazi sunt niste Speriati-Infantili-Endogami cu nostalgii National-Comuniste!

Ce vrei sa faca astia????

… Si… fii atent!.. Astia’s cei mai rasariti din generatia mea. Nu ma refeream la restu’ cretinilor!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Revino-ti!

Suntem… mancati. Aia Cincizeci de Ani ne-or gatat!.. Intelegi?

Umanitatea Europeana e… Pa!.. in Romania.

………………………………………………………………………

” - N-ai fumat nimic din tigareta aia… Scuza-ma.

- Ai dreptate. La dracu!”

.

.

.

Vlad Totoianu

10
Sep

Dragutzii de noi

   Posted by: admin

Scapare

Spiritul nostru este mic, inofensiv,..  shi  simpatic - pana la inevitabila tzeapa contrarie dupa care devine si antipatic.

Suntem plini de consistenta si tarie ca Piftia - unde Zgarciu’ si Tremuriciu’ produc o simbioza digerabila doar de Sarbatori…

Maximul nostru este diminutivul. Paroxismul este oftica. Excelenta derizorie.

Kitsch-ul  a patruns adanc (finalmente)  in Toata structura noastra interioara. Avem oroare de metoda, ne repugna simplitatea. Falsificam prost ce intra’n interactiune cu noi… incepand cu Visele si terminand cu Identitatea. Nativ, suntem cei mai potriviti pentru Religie, Dictatura si Patologie psihiatrica… statisticile confirma.

Relatia noastra cu Sacrul nu este verticala… nu ai cum in bisericutze.  Suntem facutzi pentru binomul: credintza - tradare!.. si nu pentru Incredere - Confirmare.

In fata Dictaturii, noi facem bancuri despre Capcaun. Ne multumim cu raul mai mic. Votam licheaua simpatica si cretinul religios. Curva e cea mai dorita Femeie si Securistul cel mai sexy Barbat.

Nu avem un Spatiu Public de Dialog… Nu ne ingrijoreaza asta. Nu avem ce respecta la parintii nostri, la prietenii nostri, la statul nostru…Nici o grija! Suntem OK asa KO cum suntem. Pulbere in noi si’n noi toti…dar zambim sau hahaim - depinde de audientza.

Cand iesi in evidentza… din latentza… te trezeshti cam solitar si expus agresiunilor prin dos. Evidentza este un “loc” depopulat - asta explica buimaceala generala… Daca te hotarashti sa ramai “acolo”, viatza devine asceza - asta explica cei cativa oameni sclipitori vazuti de dincolo… aici, printre orbetzi, sansele fiind minime.

…DIMINUTIVELE… ne spulbera si ultimul nostru refugiu natural - Graiul… atat de Spectaculos odinioara pe buzele Autorilor de Romanie…

…DIMINUTIVELE se revarsa ca o  garla infecta in viata fiecaruia dintre noi… si… ne sfarsesc.

Banutz, Prostioara, Branzica, Supica, Maricel, Micutz, Dragutz, Finutz, Casutza, Gradinitza, Tzarishoara, Mashinutza, Fetitza, Puiutz, Painica, Paharel, Cruciulitza, Maicutza, Oitza, Salamior, Vacutza, Fatzuca, Pixuletz, Foicica, Scrisorica, Suculetz, Stradutza, Vilutza, Portitza, Ghiorghitza, Carticica, Pasarica… si multe alte gramezi  de utze si itze.

Ce semnifica ele?.. Sa fie oare din politetze?.. retard?.. infantilism?.. lichelism?.. afectiune?.. frica?..

Din pacate,.. cred ca este vorba de o devalorizare spre comprehensiune. Exprimam Ce si Cum Suntem. Cand esti un diminutiv biped… nu intelegi lumea decat in limitele kitsch-ului. Explicatia istorica… si iar din pacate… este Mugetul Carpatic al “Spiritului Slav”.

Ce ne facem cu… Noi… totusi?!

Poate ca la orice barza chioara, un dumnezeu de gashca ii va face cuibul… si barza cea neaosh - etnogenetica… il va sfintzi cu dejectii.

Poate vor veni americanii… ca rusii au fost si vor fi inca.

Poate ne va da U.E. mult; sa ne fie de ajuns… la atata foame care ne roade ca ‘ndoim coshurile prin super-market-uri.

Poate s-o trezi vr’unu mai dashtept sa stinga lumina;.. ca prea se vad toate de c…t cum s’ ele da fel p’acilea.

…Sau!.. cel mai sigur… vom fi mantuitzi de toate disperarile in doua generatii cand Imnul va fi o manea si nomadismul transcarpatic.

Un mare Fasss si Disperarea Asta!..

Vlad Totoianu

10
Aug

Piatra Boagzei

   Posted by: admin

Pasul Hamus Covasna

Asa cum, uneori este indeajuns “doar” sa privesti - fara sa mergi mai departe… Tot asa, unele experiente - poti “doar” sa le… ReDai:

…………………………………………

- Sunteti romani p’aicea?

- Numa.

- Caut o cetate; tre sa fie pe Valea asta’n sus… pe dreapta.

- Acolo’i Kiatra Boagzi.

- O cetate nu’i?.. Batranii nu pomenesc nimic?

- Din Batrani stim de Kiatra Boagzi!.. Or mai vint domni ca Dvs - din Bucuresti ziceau ca’ s… Or adus aparate si le-o lasat o vreme la Piatra sa masoare ceva.

- ….’da… ce-i cu Piatra Boagzei ?

- Toti stim de ea. E o poveste lunga.

- Stau. Nu plec. Spuneti-mi-o.

- Aice traiau intr-o vreme Uriesi. De la pamantu meu in sus, spre Padure, tot era a’ Lor. Ei ne-or dat voie sa ne asezam aici. Au salas in Munte si Piatra Boagzi e ca o Poarta - de ies prin ea. O data in An, numa’ de Ei stiuta, se deschide. Atunci s’ aud cum Striga de rasuna toata Valea.

- Cum arata uriasii astia?

- Inca o data ca noi de mari,.. au femei - ele’ s mai spre un om zdravan de’al nost’… ‘da tot mari sunt ; sa’ nbraca in kiei de salbaticiuni; au arme strasnice de samana cu tzapinele; inauntru , in pesteri, lumineaza cu lampi de seu… si manca din oale de pamant.

- O fost careva Inauntru?

- Se spune c’o ‘ncercat un cioban mai curajos sa steie de veghe la Kiatra… Kiatra s-o deschis,.. I-o vazt!.. da’ de frica sa nu-l kiarda Uriesii, o fujit. I-o ramas  prinsa’n kiatra: shuba si-un kicior - de’o ramas olog saracu’…

- Pai… si… ce mananca Uriasii ?

- Intr-o vreme mancau si oameni… Da’ intr-o buna zi, o zis o femeie de-a lor catra Ei: Nu vedeti ca unu de-a lor e cat un copkil de-al nost? Lasa-ti-i si pe ei sa hie. Or sa ne aduca mancare de pe campuri… D’atunci, Le tot ducem merinde si le lasam la Kiatra Boagzi.

- Si acum Le mai lasati?

- D’ apai cum ?!

- Putem sa mergem acum, acolo?

- O sa va duca copkii miei pana acolo…

…………………………………………

- No… acolo’i.

- Unde? Aia-i Piatra Boagzei ?

- Da, aia. Pana aici mergem noi. Mai departe nu!

- De ce?

- Ne ie frica.

- Pai… Spunea-ti cand urcam… Ca voi nu credeti in astea… Ca v-au spus la scoala ca-s povesti.

- Sunt povesti… Dar mama ne-o spus… Noi ne intoarcem!

- Multumesc. Ma duc io mai departe.

…………………………………………

Am fost mai departe. Am “cercetat” Piatra Boagzei dar fara sa am Ochii Celor din Vale…

M-am urcat pe Ea si mare mi-a fost bucuria sa gasesc ce cautam defapt - Cetatea.

Am stat o vreme in Kisc, pe Cetate… Imi aminteam de Ciobanul care ma invatase in Tataru’ sa “ascult brazii”… Imi zicea ca atunci cand nu-i tzipenie… si dintr-o data s’aude vantu’ n brazi… Ala-i Semn de la Morti.

De data asta… era Doar Liniste.

………………………………………..

- Am fost. Am Vazut-O. Va Multumesc.

- No… bine.  Si ce-o sa faceti acuma?

- Am sa scriu despre locurile astea… si despre Piatra Boagzei.

- Au mai fost oameni mari p’aici… or zis si ei ca o sa scrie. Io n-am vazt nik pana acuma… si nici n-am auzit.

- Am zis ca scriu… Scriu!

-Dumnezau si Sfantu’ Soare sa ne vaza… si pazasca de tot Rau’. Te mai intorci p’aice?

- Mai!..

…………………………………………

Am plecat din Valea Mare - Covasna, dintre romani, cu inima grea.  Era in Octombrie 2007.

Piatra Boagzei

Vlad Totoianu

10
Aug

Differentia

   Posted by: admin

Orizont

…este ereditara… pacatoasa este credinta in egalitate.

… se pastreaza doar prin lupta dusa o viata intreaga cu “natura”… pacatoasa este credinta unora ca o pot dobandi prin educatie - doar.

… se afirma individual… pacatoasa este credinta in vocea poporului.

… o poate face un om… pacatoasa este credinta ca “se” face “ceva”.

… este ca Noi stim ce putem pierde… pacatoasa este credinta Mizerabililor - ca nu au nimic de pierdut.

… este ca noi Noi stim Demult… pacatoasa este credinta multora in “parerile” lor care se termina inevitabil intr-un: “Ei si..?!.. Cu ce sunt eu mai prejos?”

… este dureros de reala intre cei care pot fi Buni sau Rai… fata ‘n fata cu gloata de simpatici si rautaciosi.

… este ca Noi,.. atunci cand vorbim - Rostim… exasperant este ca Ei grohaie.

… este ca Noi putem ajunge ca Ei… Reversul este Imposibil.

… o vad in Privirea care continua sa fie Imbecila dincolo de anticamera.

… pentru Europa, au facut-o cativa Regi… pacat de memoria inconsistenta a catorva generatii ingramadite in lume de o simpla expulzie fetala.

… pentru Romania au facut-o cativa oameni de geniu… pacat de soarta lor: mazilire, bascalie, uitare.

… este de Nume…intre creativitate si revolta… intre util si steril.

… au facut-o cei care s-au incapatanat sa arunce cu Margaritare, avand crezul revelatiei care va face un porc (…la mie) sa Zboare… Pacat de cei care au ramas cu mirarea.

… o da Asumarea Cuvantului Dat care face din moarte un Sacrificiu… in fata vorbelor despre Idei, Principii, Tara.

… va fi In Eternitate… pacat de cei care fac lucrurile doar ca sa fie facute.

… intre “mine” si “tine” face posibila aparitia unui Tert in Careul de joc sub lumina Quintesentei… pacat de un Dialog lasat in umbra Conversatiei.

… va persista si in Absenta… Subiectului,.. chiar si a Subiectivitatii.

… te va duce Deoparte, Departe, Deasupra… te va purta catre Un tine.

… traita Astfel,.. iti da Dreptul sa Stii ce este Egalitatea, Libertatea si Fraternitatea!

… nu va mai conta… Doar atunci cand Iti vei Urma… Tie.

Vlad Totoianu

10
Jul

Muntele

   Posted by: admin

Plaiul Ciucasilor

Muntele este o scoala a prieteniei. Daca iti supravietuiesti… si rezisti tentatiei de a fi imbecil pentru o ultima data, Muntele este scoala pe care nu o banuiai… ca si Iubirea. Acolo sus, poti gresi de putine ori… ezitarile pot costa totul. Viata, acolo, se pierde din frica si prostie; acolo, Viata, se castiga prin camaraderie si curaj.

Am dat drumul catorva oameni, pana acum, pe munte… erau rataciti… desi drumul era clar. Oamenii se vad bine acolo sus… asa cum se vad bine atunci cand iubesc. Am avut ocazia sa vad barbati iesiti din fustele mamei si intrati rapid intre fustele nevestei (probabil - amanti mizerabili); femei “baiete” cu o vointa de fier - femei camarad. Fie in munte, fie in iubire - ai ocazia de a da mana unui Om, dincolo de sexul cromozomial… atat de inselator.

Sunt oameni care iubesc muntele sau marea… teoretic. Practic, apar in ultima vreme generatii care nu stiu sa iubeasca. Generatii de asfalt care se ReCreeaza in mall-uri. Cararile copilariei mele sunt inierbate acum. Singurii care mai umbla in familii pe munte sunt maghiarii… in Romania. Este firesc sa fie asa… adica sta in Firea oamenilor. Pana prin ‘60 mai vedeai si germani. Nu avem traditie de montaniarzi si camaraderia e tovarasie…

Nimic mai imbucurator decat un camarad bun care il stii cu tine chiar daca e departe. Nimic mai uman decat o mana intinsa care este prinsa fara ezitare.

“- Buna Ziua!

-Zaua Buna!.. Te-am vazt demult… Meri ca naluca… Nu ti-e urat?

-Nu. De cin’ sa-mi fie frica?

-Noua,.. doar de Cainii lu’ San’Chietru… de ies prin hude… Aia n-au frica!

-Uite… ia d’ aici…

-Ce-s astea?

-Nuci cu stafide… Sun’ bune.

-Multam!.. Esti pipas?.. Mai am una… Ia-o tu. Drumu’ mere pe hotaru vechi si de la cimitiru din plai coboara pe rapa in dreapta la canton…”

…asa ma intalneam cu un mocan in Siriu spre Tataru… Simplu.

“-Servus!.. Da-mi mana.

-Hai!”

…asa ma intalneam cu un om in viata spre treizeci de ani… Simplu.

Pe munte inveti sa si vorbesti… printre multe altele… daca esti cuMinte. Vei sti sa taci sau sa te opresti din cand in cand… doar ca sa auzi venind sau sa vezi departandu-se… Este vital. Cand umbrele sunt lungi… vei sti ca te indeamna spre Casa.

Sus acolo… focul te scanteie spre inalt si jarul te aduna intre pietre… apoi in roata zorilor ce-L plang in roua pe Cel Dus - te gasesti Acelasi… din Noi.

Tot umbland pe stanci, prin soare,.. ajungi sa vezi nevazute-Le in locuri demult calcate, de mosi inCerc ate…

Putini oameni… pe sus… in ultima vreme. Astfel ca… Intalnirile capata mai multa Valoare. Desi asemanatori prin metamerie,.. sarpele nu este totuna cu viermele. Amandoua creaturile se taraie dar una stie instinctiv ca:.. drumul cel mai usor este in serpentina. Oricum pe carari e bine sa mergi batraneste… in trei picioare. Jivinele stiu de frica batei de alun… Intalnirea cu salbaticiunile este un bun prilej pentru caracter sa apara sau sa se dizolve intr-un scancet de impotenta infantila… asa cum e taria la cabana bauta. Vezi omul si dupa cum bea; la unii nefericiti “educatia” de multi ani pierduti prin scoli, rezista doua pahare… atat!.. dupa aceea urmeaza ragetul, grohaiala si stupoarea. Ca peste tot… conteaza - Cum?.. si - Cu Cine!

Muntele nu se cucereste… se lasa cucerit. Apropierea… este intelept a fi una reverentioasa, izvoarele trebuie gustate si scoartele atinse; capriciile stiute, sacrificiile facute. Ajunsi impreuna in varf, bucuria trebuie strigata in inima iar zambetul pastrat pana la intoarcere. O companie placuta va fi dorita iar…

In plai, prin vant, narile simt sesul dinspre Miazazi si gerul din Miazanoapte iar istoriile devin memorie. Amintirile trebuie cautate in pietre si eroii amintiti.

Tot mai putini oameni…

Vlad Totoianu

10
Jun

Pe urmele mele

   Posted by: admin

Urme

E padure tanara de gorun, zapada mai are cateva saptamani, ma intorc acasa pe urmele mele, am vazut ce putea ochiul sa vada.

Stiu ce caut, nu stiu daca voi gasi; drumul e simplu: vale - muchie - creasta - varf… sau daca vrei… ape - cetini - stancarie - plai.

Gandul meu a pasit deja aste locuri, alunul face lemnul sa cante iar acum ascult ecoul. Locuri sunt acelea care au oprit oamenii, urmele sunt vii.

De ce s-au oprit tocmai aici?.. De unde veneau?.. Ce au facut?.. Ceilalti pe unde au ajuns aici?.. Intamplarea?.. Peste Ce s-a asternut Linistea? Linistea asurzitoare in care tocmai am pasit. Ochi sa vada sau urechi sa auda, macar o singura data - si Tot Este Ceva Ramas. Soaptele pot sa ridice frunzele fuior si umbrele pot face ochiul sa rada.

Tine de Estetica - gasirea punctului de unde Locul se vrea Privit.

Sperantele oamenilor raman verticale deasupra ruinei de sub iarba. Geometria temeliilor fumega Structura din vointa celor ce au fost. Ce drum sublim al piatrei de la Cazatura la parte din Costructie. Peste evi, o recunosc - slefuita iar dincolo de ea… cioplitorul iar dincolo de el… arhitectul iar dincolo de el… iscoada iar dincolo de ea… comandantul iar dincolo de el… strategul iar dincolo de el… imparatul iar dincolo de el… imparatia iar dincolo de ea… intemeietorii.

Atatea de gasit sunt iar cei care pleaca in cautarea lor - cativa. Am intalnit oameni asemenea - desi… ratiunea trecerii si intinderilor face putin probabile asemenea intalniri. Si apoi, ce Sens ar avea… asemenea intalnire. Sa ne spunem ce stim fiecare deja?.. sa fim amabili unul cu celalalt in a fi primul pe drumul Catre?.. sa ne trezim Spectatorii unei DesCoperiri - devenita astfel impudica si imposibil de trait?.. Asa ca - mai bine… am mers mai departe, fiecare pe drumul lui… catre Ea.

Bine,.. Aici Apare orgoliul. Daca nu faci din el un prilej de ura, atunci risca sa devina steril, apoi balast in propriul zbor. “Ceea ce iti este daruit, daruieste la randul tau si nu te impovara”… Invidia si mai apoi exasperarea devin povara in terti si motiv de alte zambete devastatoare pe buzele celor cativa. Diferenta o face momentul in care ies pe usa casei mele catre ce vreau sa gasesc, diferenta imi da putere sa merg mai departe cand se termina harta, in numele diferentei continui chiar daca nu mai am merinde si apa, diferenta o fac atunci cand sunt la limita si trec dincolo de ea, diferenta straluce tare atunci cand sunt in varf, diferenta o repet la nesfarsit parca printre pasii care ma aduc inapoi spre casa de unde am plecat. Diferenta o face bucuria celei care ma asteapta… in fata placiditatii bovine a celor care nu mai asteapta nimic decat un caldutz imputzit zi de zi.

Desi este tragic… ma bucur de fiecare data cand cuvintele mai dau de gol cate un cioflingar ce-si taraie impotentzele si-si tezaurizeaza ranchiunile. Unii fericiti pot sa traiasca linistiti avand zilnic satisfactia doar a unui c…t facut exact cum au facut si cei din neamul lor - “admiratia” mea catre ei se indreapta. Astia se trezesc greu dimineata si se odihnesc in timpul zilei, pentru ca, intr-un final sa se culce ghiftuiti cu satisfactia defecatiei inca vie in memorie. Intre timp, se inmultesc si asteapta la ghiseu, intrigati, randu lor. Astia au oroare de “singuratate” si nu inteleg “cum pot io sa ma bucur de niste pietre” despre care “tot io zic ca’s vestigii”… “cand ma apuca pe mine sa merg de nebun prin pustietati”. Carnaciorii astia strangulati cu gandul doar la discount-uri imi fac existenta picanta si crezul mai puternic in fiece zi.

Din fericire pentru mine - acea fericire care “sa Dauna dan Kisc păste Sas” - nu sunt singur nicicand. Chiar si atunci cand nu-i tipenie imprejur, Ii am pe ai mei, tot mai multi - dincolo… si pe ai mei, tot mai putini, aici - cu mine. “Suntem o mana de oameni si tre sa tinem unii la altii”.

Mana omului se vede pe Loc.

Nu ai cum sa gasesti daca nu simti cum te cheama si esti in stare sa-I urmezi. Chemarea o simti pana in oase atunci cand Gandurile tale ajung din urma gandul Celuilalt. Bucuria Descoperirii o am in momentul cand O simt ca Revedere. Sunt fericit atunci cand vad cum vedeau cei care au lasat urme de urmat. Cand Ii vad construind, nascandu-se, luptand, bucurandu-se… asa cum erau ei in lumea lor. Pentru ca asa cum sunt astazi oameni care spun - “LuMea”… Asa erau si atunci oameni care faceau lumea zi de zi - mai intai in gand si apoi in fapta.

Amintirea este o forma de Pietate.

Vlad Totoianu

10
Apr

Sagrada Familia

   Posted by: admin

sagrada-coloana-de-s-w

Opera lui Gaudi NU este un Monument Crestin.

Sagarada ReSacralizeaza Geometria… compromisa, pana la Gaudi, prin circumscriere la o Poveste de Familie… din Orientul Mijlociu.

Sagrada are Absida orientata catre Nord-West; NU este o Catedrala.

Povestea incepe in Exterior, pe Fatada Nativitatii si se incheie, tot in Exterior, pe Fatada Patimilor - cu Rastignirea. Dincolo de Rastignire, nu urmeaza Rezurectia… ci Ruperea Verticalei… si transformarea Ei in stalp al Infamiei… pentru Umanitate.

Intrarea dinspre Sud-Est se face prin Fatada Gloriei… printr-o Adunatura de: virtutzi, jertfe, bucurii, norishori, ingerashi, animale domestice, animalutze salbatice, fructe de padure, etc…

EXTERIORUL este Intersectie de Telenovela cu Eclectism - ceea ce ilustreaza Kitsch-ul CRESTIN.

INTERIORUL ESTE GEOMETRIE PURA… ARHITECTURA.

Interiorul este un Spatiu al Spiritului. Gaudi - un Geniu, un Maestru, un Om, un Clasic. Sagrada Familia - Epicentrul ReValorizarii Arhitecturii.

SAGRADA este o Parabola… dar nu o parabola crestina. Este o Parabola in Sine; adica una dintre Conice.

FAMILIA nu este o poveste frumoasa… de crezut sau nu!.. este un Principiu de Trait.

sagrada-interior

Vlad Totoianu

10
Feb

De Vultures

   Posted by: admin

Aquila

Fara Rusia, o Constructie Europeana este iluzorie.

Rusia inseamna Crestinismul Oriental.

America este d.p.d.v. “speculativ” -  Noua Roma.

Romania este ratarea Propriului Nume.

Dincolo de Religie, Vaticanul este Roma.

CUM?!…

………………………………………………………………………………….

Calea Europei duce catre Rusia.

Calea Rusiei este Crestinismul.

Crestinismul se indreapta spre Unificare.

Pajura Bicefala poate deveni Aquila.

Posibil!

…………………………………………………………………………………

America este Speculatia unei Dizidentze.

Realitatea Ei tine de permanenta actualizare la Europa.

Visul American rezista cat timp este visat pe Batranul Continent.

Vulturul Alb se vrea Aquila.

Se intampla!

…………………………………………………………………………………

Romania poarta Numele unui Sens.

Pentru Aquila suntem un Cosmar si pentru Acera - Disperare.

Romanii se realizeaza in Pars Occidentalis - Cetateni ai Imperiului… iar… Romania poate fi doar - Provincie Imperiala in Pars Orientalis.

In destin,.. romanii sunt Imperiali.

In realitate… romanii sunt… ideatic - in Disidenta si… teritorial - in Diaspora.

Deocamdata, cu tot Eroismul Acerei… Romania este Ratata.

Ratarea vine din Proiect:

…Afirmarea Romanitatii s-a facut in mod ostil fata de Visceralitatea Slava si… S-a ignorat faptul ca “Acvila Cruciata intre Soare si Luna” era venita din Tara Oltului si se numea Togrul. De primul “amanunt” - nu suntem constienti… iar pe al doilea - nici macar nu-l banuim.

Reactia Substantei Slave a fost… si este: Dacismul.

ReAfirmarea Romanitatii romanilor trebuie facuta prin Asumarea si Valorizarea Substantei Slave.

Negarea Ei, ne arunca in Haul… si Pustiul Barbarismului Rasaritean. Rafinarea Ei, ne poate aduce o Civilizare Fireasca - o Forma coerenta cu Fondul.

Existam inca pe Harta Lumii numai datorita Orgoliului de Familie al Accipitridae-lor.

Intr-atat suntem de ratati fata de Proiectul National… incat orice Alt proiect (Economic, Politic, Religios, Cultural) este Absurd.

Ce SE poate intampla unor gainari - dibaci peste gaini chioare… cand defileaza cu Acera ‘mpaiata!?

Necesar!

…………………………………………………………………………………

Cand Negura acopera Pamantul… doar Aquila poate Invinge… cu Traznete rupte din Soare… Intunericul.

Cand Umbra va intra in Acea Ora… Noi… Ne vom fi Tinut de Legamantul Pietrei?

Vlad Totoianu

10
Nov

Semper Idem

   Posted by: admin

Apus

Februarie 2003.

…atunci… am Trait Durerea.

Ar fi trebuit sa fie un Inceput, la 1 Martie, si pentru ea… dar n-a fost sa fie asa.

In ‘93 eram impreuna Acolo. M-am vazut atunci… in ea.

Iubirea este Sacra si e numai Intr’Unul.

Cum poti fi dupa asa ceva… Dupa UNU… Dupa EA..?.. Cum mai poti fi?!

Cand cei dintr’una cu tine se duc Acolo… Tu, Aici, nu mai poti fi oricum… daca tot esti.

Intr-o Noapte de Februarie… imi spunea s’ ajung cu Intelesul pana’n Gurile Nilului… in fata unui Obelisc; ea nu mai avea timp. Intr-o zi urmata din Februarie nu mai aveam puterea sa ma sfartec in ape.

Singuratatea e reala, substantiala si uneori… nefericit dublata de Absurd.

Absurdul in care te arunca o veste… si de unde… doar Urletul…

Cand pierzi pe celalalt; Cand trebuie sa duci mai departe, in timp, Aici… ceea ce Tu, doar dincolo, Impreuna - vei putea,.. CUM ITI VEI TRAI VIATA?

“In Dupa”:.. Nu Uiti!.. Duci Cautarea pana ‘n Regasire!.. Faci lucrurile exemplar!..

Ratiune Suficienta?.. Exilul Gandului?.. Disperarea?!… mult mai simplu!

Aici: Vointa!.. Dincolo: Noi.

Amore More Ore Re.

*

A dus Stindardul “Generatiei Humanitas”… A facut-o usor… cu gratie…

Defapt’… Era In Gratie!

Generatia formata impreuna cu Noica, Cioran, Culianu… face inca Romania sa reziste din Interior…

Cat vom fi Noi… Tara noastra isi va Rata (si…) Colapsul.

*

De ce?!.. De ce tocmai - Enkidu?!..

De ce… tocmai Tu?

*

Vlad Totoianu