28
Mar

ReLigo

   Posted by: admin   in DesTainuiri

Crestinism

Romanae Spatium est URBIS et ORBIS idem” Ovid - Fasti

.

.

.

.

…românii s-au Nascut Crestini…

…intr-adevar, am fost Romanici de Rit Crestin cu episcopie inca din timpul imparatului Iustinian(530)… mult inainte de “catolici” si “ortodocsi”. Se “vede pe noi” asta!.. Suntem clar urmasii alora care L-au aplaudat ca sceleratii cand a Desfiintat Cultura Antica.

Avarii(615) si Slavii(680) prabusesc si dizloca Romanitatea balcanica.

Bulgarii(805), Slavizarea bulgarilor(893), cucerirea Bizantina(1018) si apoi ruperea legaturilor cu Roma(1236) - au insemnat momente de rascruce si prigoana care i-au facut pe Vlahi sa treaca Dunarea in bejenie, spre fratii lor de grai: Pastorii din Carpati… Mocanii. De altfel, prezenta semnificativa a vlahilor la Sudul Dunarii pana in 1018, a sustinut “prezenta Romei” in Balcani.

Patriarhia bulgara din Ohrid se dorea, oarecum, continuatoarea traditiei Justinianei Prima - scaunul Diocezei Dacia. Dupa Ohrid, Vlahii vor avea Patriarhia in Tarnovo (1203-1236) - recunoscuta de Roma, prin Papa Inocentiu III, in timpul domniei lui Ionita Kaloian.

“De-ai Romanilor”,.. adica Armânii, or mai ramas destui si prin Balcani… dar enclavizati si apoi asimilati pe diverse motive. Unul din motive a fost chiar Romania din sec.XIX si „teoria continuitatii” la Nord de Dunare.

Statalitatea de sec.XIV - ca fenomen centrifug relativ la Regalitatea Angevina…ne-a ReOrientat catre  Bizant… si vechile „cunostinte”: Slavii. Cu s(c)lavii… avarilor ne impleticisem limbile vreo 400de ani, inainte, prin Balcani.

Suntem „ortodocsi” din 1359 cand preacuviosul Nicolae Alexandru infiinteaza mitropolia Ungrovlahiei… “cioflingari” din 1714 cand moare Brancoveanu decapitat de salbatici, dupa ce este luat chiar din mijlocul “nostru”… si “bolsevici” din 1946 cand nu ne aparam Vointa Civica. Suntem, conform statisticilor… 90% preacuviosi si dreptcredinciosi… Suntem o fictiune.

M-am intrebat demult… De ce sa ascult io, român fiind, lalaielile si mormaielile popilor?.. Unde este dimensiunea civica, nationala si istorica care sa transpara in ritual si discurs?.. asa cum se intampla in Iudaism… de exemplu sau in Islamism… alt exemplu. Mi-am raspuns ca:..  Sta in destinul de european fara un Monoteism Originar. Dar totusi, io, ca român, “venit” prin vlahi si mocani din Romanie,.. unde ma regasesc in ortodoxie?.. printre chirilice, printre greci, printre bulgari, printre rusi. Nu Cred!

Lalaiala mi-e straina… nu suna a Cantec popular Romanesc… iar mormaiala e defapt istoria unui neam indepartat care nu are prea multe in comun cu Istoria Romaniei. De ce… in Biserica (din lat. Basilica!!!) fiind… nu aud vorbindu-se despre: Traian, Iustinian, Caloian, Negru Voda, Basarab, Brancoveanu, Cuza, Carol, Fredinand?

Nu a fost destul… ca peste Romanitate, ca Spirit,.. s-a abatut catastrofa crestina… dar au venit si barbarii - asemenea corbilor pe un hoit cu ferma credinta in resurectie.

Nu este condamnabila Institutionalizarea Crestinismului din sec.IV… din contra: A fost o reusita Impunere a Ordinii… in plin Haos care ameninta Fundamental Civilizatia! Condamnabila este abandonarea Romanitatii (limba, stil, caracter) in Balcani dupa 610… si aparitia Bizantului. De ce?..

Pentru ca, mult dupa Caderea Romei in Apus,.. Civilizatia era Vie inca in Rasarit - prin Romanitate. Apoi vine sec. VII… iar Spiritul, sub ciocanul “Slav” si secerat de “Turci”, se exileaza in Islam… si apoi, revine facand ocol prin Califate, in Roma - Renasterii Europene. Raportandu-ne la aceasta fabuloasa calatorie a Spiritului si Civilizatiei… “noi” unde suntem?

Noi… suntem si noi p’acilea… ‘dan Decebal si Traian… si poate Baba Dochia. Suntem niste buimaciti prin abulie… rataciti prin istorie… marginali prin indolenta.

Sensul Nostru Istoric este cel al Romanitatii!.. Orice altceva este Ratare Nationala! Ma refer la: Bizant, Istanbul, Fanar, Moscova.

Revenind…

Prelungirile organelor ocultate de patrafir ar face bine sa plateasca Impozite, sa inceapa liturghia cu Imnul National, sa “praznuiasca” Martirii ACESTUI Neam, sa lumineze boborul in tembelismul notoriu si caracteristic. Adica:.. Sa readuca Biserica si Crestinismul in Sfera Civilizatiei Romanice Europene. Sau… mai simplu’… sa incerce sa-i imite pe acei greco-catolici ardeleni, preoti si mitropoliti, care propovaduiau Identitatea Romanica a românilor. Incepand, bineinteles, cu Inocentiu Micu-Klein!

Pai… ce treaba are Organu cu Sfera?.. veti spune. Pai are!.. va spun si de ce.

In aceasta g(a)ura de rai, nu prolifereaza spontan “sferele”… si nici nu pot fi impuse de elite. Acilea, tre sa vina unii care sa baiguie pe intelesu’ poporului.

E cam nasol…stiu!.. dar poate este o sansa.

Cand nu Iubesti,.. cand nu Stii,.. cand nu Traiesti… singura speranta este Credinta.

Credinta este o Pestilenta a Spiritului care apare din Ruinarea sau Absenta InCrederii in Sine-Celalalt-Civilizatie… in Ordine, Ratiune, Prezent.

Sacrul se Traieste Individual, Acum, intru Eternitate; Imbecilitatea se traieste la Inghesuiala, pentru Cine va sa vina, de cand Lumea.

Totusi,.. Religia este Calea Alternativa la Sabie pentru Civilizarea brutelor si alienatilor care prin inmultire isi ating rapid masa critica si inevitabil ameninta orice Edificiu.

Religia Romanica este ReLegarea unei Lumi disolute… in jurul Urbei si a Eternitatii.

Vlad Totoianu