3
Jan

Monoteismele Desertului

   Posted by: admin   in DesTainuiri

Aten

Conform tuturor dictionarelor,.. in toate Limbile Europene,.. Cuvantul - Monoteism inseamna Unul si acelasi lucru:

MONOTEÍSM n. Credință religioasă în existența unei singure zeități. /<fr. monothéisme
Sursa: NODEX

Cu toate acestea, am fost invatati ca exista Trei Monoteisme: Iudaismul, Crestinismul si Islamismul… “superioare” Politeismului.

Defapt… Inferioritatea lor este mai mult decat evidenta, daca luam ca reper Politeismul Clasic  al Greciei Antice. Facand acest raport, oricare dintre  Monoteisme, in perioada scrierilor canonice este… jenant… de caracterizat prin cuvinte.

Defapt… “doctrina” celor “Trei Monoteisme” este un Dualism originar in Zoroastrism.

Defapt… Singurul Monoteism a fost Atenism-ul impus de Akhenaton in Egipt.

…………………………………………………

De la acest monoteism a plecat Moise… spre Est. Ce este Iudaismul fara Moise?… Nimic.

Cred iudeii in Moise?.. Da. Pe langa asta, mai cred iudeii si intr-un Mesia (… asteptat inca…)?.. Da. Pe langa astia doi, mai cred iudeii si’n Torah?.. Da.

Bun.

Ce este Islamismul fara Mahomed?.. Nimic.

Cred musulmanii in Mahomed?.. Da. Pe langa asta, mai cred musulmanii si’n Coran?.. Da.

Bun.

Ce este Crestinismul fara Hristos?.. Nimic. Cred crestinii in Hristos?.. Da. Pe langa asta, mai cred crestinii in Biblie?.. Da. Pe langa astea, mai cred crestinii in Sfantul Duh?.. Da. Pe langa Treime, despre care ei spun ca este Una (… sfidand Algebra…), mai cred si’ntr’una “sfanta, soborniceasca si aposto…leasca” Biserica?.. Da.

Cel mai Bun.

…………………………………………………

Daca ignori Matematica,.. Monoteismele sunt chiar nostime.

Oricum, matematica in desert se aplica la capre - si nu la oameni. Oamenii in Desert… au viziuni, se apuca de scris apocrife, dau in… tot felul de perversiuni, o iau razna, dau buzna prin oaze si orase - pe care le Pustiesc. Cu alte cuvinte… aduc Desertul cu Ei; facandu-L cadou, celor care i-au “alungat” acolo (…defapt, in carantina de lepra…) sau i-au tinut departe (…pentru o vreme…) acolo.

………………………………………………….

Haideti, mai corect, sa le denumim: “Religiile Cartii… Revelate”. Revelate unui Profet, si prin el - Enoriasilor. Cu indulgenta, le putem numi, eventual… Henoteisme. Oricum…

NU Monoteisme!

Intr-un monoteism veritabil, relatia cu “barbosul” este Directa.

El si Tu - atat! Fara povesti si snoave.

In Atenism da!… era Credinciosu’cu Soarele lui… si atat.

………………………………………………….

Crezul unui “monoteist” ar suna cam asa:

Cred intru Unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul,
Facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si nevazutelor
.”

… NE-URMAT de niciun “SI”… chiar daca e vorba de: “Si intru Unul Domn Iisus Hristos”… sau de “Profetul Mohamed”… sau de “Moise”… de Ingeri,.. de Apostoli,.. de Draci,.. de Fecioara,.. de Cruce,.. sau de “orice alt-ceva”.

……………………………………………………

Din punct de vedere… Uman sau Istoric; amandoua fiind perspective de analiza - Reale si Acceptate,.. Monoteismele sunt o abominatiune scornita si practicata de oameni bolnavi, cu o gandire malefica.

Este A-Normal…” sa Crezi doar in Unul”… sau… “sa lasi Tot si sa-I urmezi Lui”.

De ce?

Pentru ca (mai) trebuie sa (si) Invatam, sa Lucram, sa Gandim, sa Construim, sa Luptam, sa Nastem, sa Iubim…

Sa ne (in)”credem”… in Noi, in Cuvantul Dat si Tinut, in Familia Noastra, in Patria Noastra, in Valorile Noastre, in Civilizatia Noastra.

Monoteismele sunt Patologice… si promoveaza Patologicul - ca Model de Urmat.

Culmea Relei-Vointe este “flasneta” care ne avertizeaza non-stop asupra Noii Ordini Mondiale - promovata in mod odios de tot felul de organizatii si cluburi.

Este Culmea-culmilor… Nesimtirii si Rautatii - atunci cand… chiar MonoTheismele isi doresc, programatic,.. O Singura Lume - a “dreptcredinciosilor”, din care necredinciosii sa piara cat mai grabnic in Flacarile Iadului.

Este vorba de o “viziune”  aberanta asupra lumii… si o cale perversa de a deveni. Perversiune totala…

Monoteistii traiesc prin “lupta impotriva”… Impotriva tuturor - cazul Iudaismului,.. Impotriva imperialismului - cazul Crestinismului,.. Impotriva infidelilor - cazul Islamismului.

Telul acestei “lupte impotriva” este Devenirea. Ei vor sa devina ceea ce Urasc; pentru ca nu pot (doar) sa o faca - pur si simplu. Nu pot, pentru ca nu au “conditia” necesara devenirii - Normalitatea. Si atunci, Ei Lupta… lupta non-stop… pana la “marea victorie finala”.

Marea lor Victorie va fi exact momentul cand Intreaga Lume(deziderat iudaic) va fi un Mare Imperiu(deziderat crestin) de Indivizi Fideli(deziderat islamic).

……………………………………………………

Partea proasta in toata povestea asta de cosmar este ca… Pierdem Timpul Nostru in favoarea Lor - ei care ne prostesc atat de bine cu “Telenovele din Orientul Mijlociu”. Din pacate, pentru noi, lumea nu se mai invarte in jurul Soarelui sau Omului; se invarte in jurul Jerusalimului - Cetate Eterna si Cereasca pentru toti cei “Trei, Doamne, şi toţi trei”.

Ceea ce uitam… este ca Avem, inca,.. O Cetate Eterna - alta decat Jerusalimul.

Ceea ce ignoram… este ca “Cei trei Magi… de la Rasarit” nu s-au inchinat… niciodata (nici chiar in povestile optimiste)… nimanui… pe “Taramul Fagaduintei”. Ei au facut un “cadou” si au asistat la “nasterea”… unor monoteisme… Dualiste.

Ceea ce nu stim… este ca impotriva Prostiei si Prostimii - nu se poate face (nici macar) Rezistenta; este mult prea seducatoare, si ei - prea multi.

Pe termen scurt, poti doar sa te folosesti - momentan si cu efecte incerte. Pe termen lung, poti doar, sa-I orientezi intr-un mod insesizabil si temeinic: de la o distanta imperceptibila si paradoxala - din chiar interiorul structurii in care se agrega, concomitent cu un Cerc de Vulturi “mult prea Sus si’n Soare” pentru a fi vazut; temeinic - adica… de la bun inceput, metodic, in observatie permanenta. Este tocmai “fenomenul” pe care il “damnam”. Este chiar singura Speranta… dincolo de “Credinta”.

Cu alte cuvinte… “Habar nu avem cat… suntem de imbecili!”

……………………………………………………

Am auzit acum cateva zile… o parere… interesanta:

“Dacii erau Monoteisti!”… plus incruntatura de rigoare… pe cuvintele “Cum adica?!!” - in replica la: “Fii serios!”.

Mi-am dat seama… din nou, si cu tarie… ca… saracii de noi… suntem praf!

Noi, ca români, suntem poate… cei mai Rataciti prin Umanitate.

Umanitate ca - Timp, Spatiu, Istorie, Religie, Cultura…

Suntem Pierduti… dincolo de iremediabil.

Asa cum… pe Iudei Ii caracterizeaza - Xenofobia; pe Islamici - Fanatismul; pe Crestini - Impostura… Pe Români Ii caracterizeaza - Delirul.

In orice… ne priveste… deliram!

…………………………………………………..

P.S.

1. Dacii erau cat se poate de “politeisti” si “barbari”… Ii aveau pe Zalmoxis, Gebeleizis, Bendis, Marte (…un zeul razboiului)… etc; Sacrificau oameni - atat “mesageri” cat si “prizonieri”; Credeau in “nemurire” exact cum credeau si alti “barbari din zona”.

2. Pe un citat din Herodot… nu poti decat sa… “delirezi” in legatura cu “Zalmoxianismul” Dacilor… sau… sa te duci la “Balaceanca” dupa ce sustii ca este premergatorul Crestinismului pe Teritoriul României.

Vlad Totoianu