9
Jan

Cronicile Rusinii

   Posted by: admin   in DesTainuiri

anonymusMa intrebam atunci - prin ‘80,.. si de multe ori dupa: “De ce invatam Cronicarii la Romana si nu la Istorie?”… De ce ne invatau “cum” si nu “CE” - au scris?..

Au trecut peste douazeci de ani sa realizez…

…Cata minciuna am inghitit cu “eugenii si brifcor”… Cat servilism si incompetenta zac in “elitele” ce fac istoria de la 1900 pana in prezent… Cat de indepartati suntem de normalitate.

Iata ce scrie Prima Istorie a Tarii Romanesti - adica Letopisetul Cantacuzinesc (Sec. XVII):

Link - Letopisetzul Cantacuzinesc - C-tin Cantacuzino/Stoica Ludescu?

…in sapte alineate aflam urmatoarele: Stramosii nostri romanici au pribegit catre Nord, peste Dunare. Primul centru de putere a fost - Severinul si prima dinastie - a Basarabilor. De acolo s-au intins: unii pe Olt - Mures - Tisa; altii prin Subcarpati pana la Siret si altii pe Dunare spre Nicopole. La 1290 Radu Negru isi ridica Biserica si Curtea Domneasca pe Arges, dupa ce coboara pe Dambovita si ridica Biserica la Campulung. El este recunoscut ca domnitor peste Boierii Basarabilor. Fostul Duce - stapanitor peste Almas si Fagaras, Radu Negru este Primul Domnitor Roman. Moare ingropat in Biserica Domnesca de la Curtea de Arges.

Istoria scrisa a Tarii Romanesti, se leaga firesc de Istoria Moldovei:

“Scriu alte istorii pentru tara noastra a Moldovei, cum au statut pustie 600 de ai, trecand imparatiia slavitului si puternicului Traian imparat, carele sa cunoscu semnele puterii lui pe unde au tras Troian peste multe tari si preste aceasta tara, trecandu ostile lui peste campi si preste ape. Atatia ai s-au aflat pustie, pana in vremea ce au vrut milostivul Dumnedzau a nu lasa acestu pamant far de oameni. Ce cu voia sfintii sale, indemnindu-sa o sama de ficiori de domni den domniile ce au fost pre acele vremi la Rim si cu oamenii lor den Maramuras, viind preste muntii unguresti si preste muntii Tarii Moldovei…”. Sec XVII - Grigore Ureche.

“Iara intre Bolgaria si intre Machedonia sint rumini din radacina cea batrina, din care s-au latit alalt rumini. Si pentru naselnici ce era tot prin inchisori. Si scotindu-i chesariul Rimului la o treaba slujira bine si li-au dat un loc ce sa chiama acmu Maramuras. Dintr-acei rumini a Maramurasului s-au descalecat tara Moldovei…” Sec.XVII - Dosoftei.

…se leaga - tot asa de firesc!.. de memoria celor care, pe intinderea unui secol, au militat pentru un Stat National Romanesc:

“Inainte cu atitea secole, …au cautat stramosii nostri schei, romani si greci, insufletiti de zelul lor crestinesc impotriva necredinciosilor turci de a scapa de sub jugul turcesc si de nemaipomenitele lor acte de violenta si batjocorire rusinoasa a sfintei credinte crestinesti. Din aceasta cauza ei parasira inca din timpuri imemoriale locuintele lor de pe pamintul turcesc, cutreierind cu mica lor negustorie diferite tinuturi crestine, pina cind in sfirsit s-au asezat dupa starea si averea lor, cu scopul propagarii credintei crestinesti, linga orasul Brasov…” 1737 - Memoriul clerului din Scheii Brasovului catre Carol VI.

Acesti Cronicari aveau bun-simt si responsabilitate. Fata de cronicari, “marii nostri istorici” sunt doar expresia multimii vide!.. Au “facut ei” istoria noastra dupa cum vroia “palatul” sau “partidul” - distrugand sau ignorand adevarul.

Nu avem Cum sa fim ceva - orice… in afara Adevarului!..

Romania balcanica - printre alte Romanii de la periferia Imperiului, populata de Romanici (Vlahi) era o realitate clara pana la sfarsitul sec.IX cand se crestineaza bulgarii. Cu inceputul sec.X se dezlantuie in Romanitate o noua realitate - Crestinismul Slavon… iar odata cu el, persecutiile religioase si nationale pentru Vlahi. Acestia sunt nevoiti sa ia calea “al(orla)lti rumini”, de peste Dunare - “pastores Romanorum” . Si au tot venit spre Carpati :.. in timpul Primului Tarat, la caderea lui sub bizantini, dupa moartea lui Kaloian, dupa intrarea turcilor in Balcani, dupa caderea Constantinopolis-ului, dupa distrugerea Moscopolei.

In loc sa invatam ce au scris primii Nostri cronicari, noi am invatat - “neclintiri milenare” si alte emanatii din creiere de “patrioti” virusati de moskoviti cu teorii etnogenetice “fabulos de originale”.  Partea proasta in toate aberatiile istoriografiei romanesti din ultimul secol… este ca: A Distrus Sistematic, prin marele ajutor al “arheologilor”,.. civilizatia Antica a dacilor, identitatea Romanica a românilor, Memoria intemeietorilor, Structurarea unui mental colectiv sanatos.

Francezii il au pe Rollon si Catedrala din Rouen / Românii il au pe Radu Negru(Voda) si Biserica Domnesca din Arges. Diferenta este ca: Biserica Noastra sta sa cada,.. Negru Voda este pentru majoritate - o legenda,.. Noi suntem imbecili.

Cine este Intemeietorul Tarii Romanesti a Vlahilor din sec.XIII?

…Este Cel, pe al carui sarcofag, avem sculptate “in aeternum” - Sigiliul Solomonic si Arborele Sephirotic… Este Arhitectul Romaniei dupa caderea Romei. Este Omul care face din Cumanie - Vlahie. Este Cel caruia Ii este profanat sarcofagul DUPA descoperirea lui intacta - de catre niste bestii alcoolice si-o somitate senilizata ‘n servitute.

Ne este rusine de Roma?.. de populatia romanica numita de barbari: Vlahi?.. de primul nostru domnitor: Negru Voda? - Cavalerul ce ReAduce Romanitatea la Nord de Dunare?.. de Intelectualii care in sec.XIX ne Intemeiaza pentru a treia oara “Romania” - Dupa Traian?

…din pacate… cred ca raspunsul este: DA!.. si atunci Imbecilitatea este Premiza in orice studiu sau analiza… dupa 1940 iar “Desteapta-te Romane” - un strigat disperat.

Vlad Totoianu