22
Dec

Biserica si Dacii

   Posted by: admin   in DesTainuiri

dacu-baal

Dupa doua decenii de la Revolutia din ‘ 89… este… mai mult decat evident faptul ca… biserica si dacologia merg de mana in “pas voios de Pionier”!

Dacomanul este un enorias fervent… si efervescent in interiorul semilichid al cutiei craniene.

Lui, Ii este foarte clar faptul ca exista o “Mare Continuitate” - inclusiv Religioasa intre Daci si Ortodocsi; intre “Zalmoxianism” si Crestinismul Romanesc Ortodox.

Defapt… daca stau bine sa ma gandesc… imi este evident (chiar si mie) ca Kara-Imam-ul Zal-Mousa coborat din Jebel-Aziz sa-i blagosloveasca pe stramoshii lui Daki-Baal era preCursoru’ lu’ Andrei. Care Andrei asta… i-a creshtinat pe dacii lu’ Daki-Baal inca din sec. I e.n. , inainte de Cucerirea Daciei!.. Si uite cum ajungem cu pasi maruntzi ‘da fermi la “Ideea Rezistentei din Munti”… facute de un grup Proto-Crestin si Proto-Românesc, (… “nucleul” viitorului Popor Român…) in fatza Agresiunii Imperialiste Romane.

Ceea ce nu stiam noi… neInitziatzii in Misterele lu’ Zal-Mousa, precum sunt astazi foshtii purtatori de Carnete Rosii (… zamislitorii decretzeilor… actualii lupi-dacici),.. este ca:

A existat o Mishcare de Rezistentza Dacica pe Magura Uroiului (click)…” peste Mures de Simeria.

UAU!… Foooaaarte Tare!

Adica…

…Dupa ce ZarMizeGetusa a fost cucerita in 102e.n. si Daki-Baal i-a pupat picioru’ lu’ Traian - inainte sa fie tocat in 105e.n. Tiberius Claudius Maximus din Alla Secunda Panonorum…

…ilegalishtii din Mishcarea de Rezistentza - membrii ‘n  “Grupul-U-Roiu” faceau semne obscene legionarilor care marsaluiau pe Via Militaris, intre Ulpia Traiana si Apulum - prin Ad Aquae, Petris, Germizara si Blandiana.

Fain! Bine Gandit!… asa… ca Ipoteza… zic.

…………………………………………………

Uite cum,.. intr-un mod PreVizibil… biserica neamului se implica in ridicarea unui monument care sa Celebreze Rezistentza si Neatarnarea dacica. Este firesc sa fie asa pentru ca:

… … …Tinerii din ‘89 erau condusi de Popi ai Bisericii Neamului… si… Au murit pentru o Romanie Libera de Comunism, impreuna cu un numar impresionant de Popi ai bisericii neamului! Nu-i asa?

… … … In jumatate de secol comunist in Romania, fiecare biserica a neamului era un Nucleu de Rezistentza impotriva bolshevizarii spiritului romanesc! Nu-i asa?

… … … Pasoptistii erau animati de un intreg sobor de popi dreptcredincioshi care militau din rasputeri pentru un Stat National Roman in Virtutea - Romanitatii Romanilor… In timp ce “tradatorii aia vanduti papistashilor” de Uniti cu Roma - ce sunt ei de satane!.. nu vroiau sa renunte la Chirilitza! Nu-i asa?

………………………………………………….

Iorga, Xenopol, Onciul, Lovinescu… impreuna cu totzi “jidanii-papistashii-masoni-vandutzi-tradatori-si-occidentali”… vorbeau din “ura-profund-anti-românesca”… atunci cand gandeau asa:

Nicolae Iorga: „Aceasta e cultura pe care o puteau da învăţaţii din Moldova şi Ţara-Românească: călugări după asemănarea celor din Serbia, ei ţineau cu îndărătnicie la singura carte legiuită şi plăcută lui Dumnezeu, cartea slavonă. Literatura românească nu putea porni dela dânşii, cari cântau pe bulgăreşte până şi isprăvile lui Ştefan-cel-Mare. (Istoria literaturii religioase a românilor pana la 1688, Bucuresti 1929)

A.D. Xenopol: „înrâurirea bisericii bulgăreşti asupra minţii şi desvoltării poporului român, care ţinu aproape opt veacuri, fu din cele mai dăunătoare. Devenind, prin o urmare fatală, şi limba Statului şi aproape singura scrisă şi citită, limba bulgară împiedeca cultivarea graiului naţional pentru acest răstimp atât de îndelungat.
Atare predominare a bulgarismului la Români nu se poate asemăna cu aceea a limbii latine în biserica şi Statele apusene; căci aici, deşi o limbă străină slujea la început pentru transmiterea gândirilor, această limbă străină conţinea cheia unei comori întregi de idei înalte, de forme măiestre, de învăţături preţioase, cari pătrunseră încurând tocmai prin acest canal, minţile mulţimii, şi desţelenindule, le făcură destoinice pentru civilizare şi pentru spornica rodire de mai târziu a graiului naţional. Limba latină fu o şcoală pentru limbile poporane.
La noi slavismul, tâmpit, orb şi lipsit de orice idee, apăsa ca un munte asupra cugetului poporului român, fără să-i aducă niciun folos, îngroşind tot mereu întunerecul care-i cuprinsese minţile, în loc de a-l împrăştia.
Limba slavonă înnăbuşi gândirea românească” (Istoria Romanilor din Dacia Traiana vol. II, Iasi, 1888)

Dimitrie Onciul:în asemenea legături cu Bulgarii, Românii din Dacia, ca şi cei din dreapta Dunării din cuprinsul imperiului bulgar, au împărţit cu ei soarta în stat şi biserică. Prin Bulgari şi odată cu dânşii, noi am fost despărţiţi de biserica romană; dela dânşii am primit limba slavonă în biserică şi stat, care domină apoi vieaţa noastră intelectuală până în secolul XVII. Aşa ne-a fost fatalul destin al istoriei”. (Originile principatelor romane, Bucuresti, 1899)

Eugen Lovinescu: „Dacă tragice împrejurări istorice nu ne-ar fi statornicit pentru multă vreme în atmosfera morală a vieţii răsăritene, - suflet roman în viguros trup iliro-trac, - noi am fi putut intra dela început, ca şi celelalte popoare latine, în orbita civilizaţiei apusene.

Cel mai activ ferment al orientalizării a fost însă ortodoxismul, într’o vreme, în care deosebirile dintre popoare se făceau mai mult prin religie decât prin rasă, el ne-a aruncat în primejdia contopirii în marea masă a Slavilor de sud şi apoi de est. In dosul crucii, spunea Cervantes, se ascunde diavolul; în dosul crucii bizantine, se ascundea Rusul. Legându-ne, sufleteşte, de o religie obscurantistă, înţepenită în tipicuri şi formalism, ortodoxismul ne-a impus o limbă liturgică şi un alfabet străin (gând latin exprimat în slove cu cerdacuri!), fără a ne ajuta la crearea unei culturi şi arte naţionale”. (Istoria civilizatiei moderne,vol.I , Bucuresti, 1924)

……………………………………………………………

… Nu-i asa?!.. mai… daci-creștin-ortodocsi-”români”… ce suntetzi.

Nu-i asa ca… Romania este straina de voi?.. ca voi vreti sa se numeasca aceasta tara: Dacia?.. Ba daaaaaaaaa!

Nu-i asa ca… voi uratzi din toata inima aceasta “creatie artificiala” numita Romania?.. pentru ca “voi nu suntetzi urmasii Romei!”…?… Ba daaaaaa!

Nu-i asa ca… voi ziceti dupa masa: BogDaProsti!.. in loc de: Multumesc pentru Masa…?…

pentru ca avetzi o mentalitate de pomanagii-ordinari…?… Ba daaaaaaaaaaaa!

…………………………………………………….

Romania are… o Mare Problema.

Sunteti Majoritari.

Ce se mai poate face in “cazul” vostru?!…

Poate ca… abrutizarea fortata si apoi,  Re-Civilizarea prin Colonizare “Ex-Toto-Orbe-Romano”… ar fi o metoda buna. S-a mai aplicat - si a functionat!

Vlad Totoianu