3
Oct

Romania

   Posted by: admin   in DesTainuiri

Dacia Trajana

Ce inseamna Romania?..

Romania este Numele Imperiului Roman intre Diocletian si Heraclius (284 - 610 e.n)… asa cum era Rostit de Latinofoni.

Romania, intre sec. III-VI, insemna Imperiul.

Dupa 610 e.n. “Romania” reprezinta un termen politic si diplomatic al populatiei Grecofone din Balcani; Dupa 610 e.n. ,.. “Roman” - a devenit endonim si “Vlah” - exonim slavic. Romanitatea Estica ramane Identitara pentru Enclave Ruralizate iar… Romanitatea Vestica, sub Roma, dupa 800 e.n. devine Europa Occidentala.

In prezent, Tara numita - Romania este o parte din Provincia Romana: Dacia Trajana.

roman_empire_vatican

Dacia Trajana era aparata de Legiunile: A Treisprezecea - “Gemina” (L.XIII.G.) si A Cincea - “Macedonica” (L.V.M.). Prima era incartiruita in Apulum (Alba-Iulia) iar a doua in Potaissa (Turda).

In 251 e.n. Armata Imperiala este infranta si Imparatul Decius omorat de Gotii lui Cniva… in Moesia Inferior. Peste 20 de ani,  Roma isi va retrage Legiunile si Colonistii din Nordul Dunarii… in Dacia Aureliana. Intr-un secol, aceasta noua provincie se va numi: Dioceza Dacia.

“A Treisprezecea” isi muta cartierul general in Ratiaria si “A Cincea”  in Oescus pe raul Oescus (a se citi Escu) actual Iskar. Capitala Provinciei Dacia Aureliana a fost aleasa Serdica (a se citi Sofia). Cu alte cuvinte - cele din batrani: Imparatul ne-a “Dus de Rapa” (a se citi Ripa Danuvii) si Imparatia pe “Apa Sambetei” (a se citi Limes Danuvii).

Roma nu a fost infranta in Dacia. Dacia a “ramas” in Imperiu si dupa 270 e.n. Din sec. III e.n. Roma a insemnat Romania… iar inima Romaniei batea in Legionarii de la Dunare.

“A Treisprezecea” avea ca Simbol: Leul si Culoarea Echipamentului Militar: Albastru.

“A Cincea” avea ca Simbol: Aqvila si Culoarea: Rosu.

Provincia Dacia era Simbolizata pe monede in sec. III e.n….printr-o Femeie cu Spice intre Leu si Aqvila; intre Stindardele celor doua Legiuni: LXIIIG si LVM.

sestert-filip-arabulsestertus-philippus-i5

.

Tradus in Culori…

de la Dreapta la Stanga tripticului de revers:

Rosu, Galben si Albastru.

Moneda este un Sestertius din 248 e.n. in timpul imparatului Filip I “Arabul”. Tot pe revers, este scris: Provincia Dacia An II. Semnificatia este deosebita pentru Identitatea comuna a Celor Doua Legiuni cu Provincia in 246 e.n… “Identitate Martiala” aparuta in luptele salbatice cu Gotii si impartasita in Mithreum-uri.

De la Filip Arabul pana la Galienus (268 e.n.), LVM si LXIIIG vor fi celebrate an de an si isi vor numara titlurile de glorie: Pia Fidelis si Pia Constans. Aurelian, va aduce odata cu EI, Dacia la Sud de Dunare. Dacia Trajani devenise Patrie (a se citi Tinut Stramosesc),.. Retragerea - Pierdere,.. Restitutio Daciae - Deziderat… si Dacicus Maximus - Titlu de Glorie pentru viitorii Imparati.

Dacia - Patrie?.. Da… un “DA” spus chiar de Traian in momentul cand a reprezentat Provincia Lui, tot pe un Sestert, ca pe o Femeie identica Abundantiei, avand pe genunchi Doi Gemeni.

sestert-traian

Legiunile implicate in Cucerirea si Pastrarea Daciei, dobandisera o noua Identitate… erau intr-un fel… “Dacice”. Renascusera Neinfricate dupa ce se acoperisera de sangele Invinsilor - ca in Ritualul Mithraic. Dacici erau EI - Romanii… si Dacia era Dacia Traiana. Legiunile Daciei se vor distinge intre Camarazii de Arme prin: Sica, Daga, Dragon si Tricolor.

“A Cincea” si “A Treisprezecea” vor constitui un Nucleul Dur al Romanitatii si Cele Trei Culori un Simbol de apartenenta la Romanitate… intalnit din “Dacia” pana in “Hispania Tarraconensis”.

fresca-romanica-catalunia

Imaginea “Femeii Gardate” este iconica pentru Cultul Cavalerilor Danubieni. Aria de raspandire a cultului este identica zonelor de incartiruire a Legiunilor participante in razboaiele dacice: Dacia (XIII Gemina, V Macedonica), Panonia (I Adiutrix si II Adiutrix), Moesia Superior (IIII Flavia Felix si VII Claudia), Moesia Inferior (I Italica, XI Claudia).

Cavaleri Danubieni

“Imaginea Cavalerilor Danubieni” cuprinde Tripticul Daciei Traiane aflat in cumpana dintre Era Berbecului si Era Pestilor: Doi Cavaleristi Draconari - calca in picioare barbarii ce ameninta Dacia - Femeie cu un Berbec sacrificat la picioare si un Peste in fata. Restul elementelor sunt mithraice: Sol, Luna, Chorax, Leo, Taurus, Serpens.

“Romanitatea de la Dunare” era de Religie Mithraica - Religie a Misterelor si a Initierii in Sapte Grade: Chorax(Corb)Mercur, Nymphus(Invaluit)Venus, Miles(Soldat)Marte, Leo(Leu)Jupiter, Perses(Persan, Mag)Luna, Heliodromus(Luminator)Soare si Pater(Parinte)Saturn.

Criza Secolului III are cauze clare: Conflictul in care era “prins” orice Imparat Roman intre Barbarii Pagani, Legiunile lui Mithra si Civilii “din ce in mai Crestini”. Rezolvarea o aduce Diocletian dar… o finalizeaza Constantin - in favoarea Populatiei si defavoarea Legiunilor. Alegerea Pacii Sociale va “castra” Spiritul Martial… si in 378 e.n. Limes-ul Danubian se prabuseste sub Goti. Asa cum se va intampla si cu Imperiul.

Amintirea “Legii Vechi” (Mithraism) va ramane Vie in amintirea românilor chiar daca urmau “Legea Noua” (Crestinismul). Amintirea “Vechii Dacii” (Dacia Traiana) va ramane Vie in amintirea românilor… ca Romanie - adica: Parte din Imparatie.

Romania

Noi suntem români, Vorbim Romaneste, Scriem Latineste, Traim in Romania si avem Frati NeIntorsi din MiazaZi de Dunare.

Suntem AICI, pentru ca ODATA CA NICIODATA, A FOST  UN IMPARAT… pe care noi, românii,  nu l-am uitat.

Acel Imparat ne-o fost Baci… si-l chema Traian!..

In vremea LUI am “Tras Brazda” AICI… Si de ATUNCI, in amintirea LUI, Oriunde am fi cand Incepe de Anu’ , uram: La Multi Ani (a se citi: Ad multos Annos) si dzicem Colinda Plugului… ala de’ am arat cu el.

Indiferent de ce credem Noi,.. Unii,.. sau Altii… Suntem niste “Pui de Lei” sau…”Soimi Românii” - TotUna, TotNoi.

… Este Ceea Ce ar fi trebuit sa Urle peste Tara asta  Parintii Natiunii in 1848, 1866, 1918… sa inteleaga si talpa… De ce ASA!

Suntem AICI sa APARAM “Imparatia” si putem fi AICI doar CIVILIZATI. Simpla noastra existenta de Refugiati Transhumanti Analfabeti - in care ne complacem de 1400 de ani,.. este o jignire adusa Istoriei.

AICI, nu putem DOAR sa traim si sa ne vaitam ca suntem.

AICI, exista CEI care LUPTA pentru CIVILIZATIE… restul sunt fictivi. Cu alte cuvinte - cele din Batrani (a se citi Betranus/Veteranus):

…VINCERE AVT MORI!..

Vlad Totoianu