Archive for the ‘DesTainuiri’ Category

21
Aug

Wilusa & Tarwisa

   Posted by: admin

wilusaCu mult timp in urma… auzeam niste remarcabili emitzand nishte remarcabile de genu: “Ce bah?!.. te crezi Schliemann?!”…ashtia erau bugetarii aia… cu umoru’ de Etilici Sevrati.

…sau…

“Da-ne si tu un Glozel… ceva… Pana atunci linisteshte-te!”… ashtia erau ceilalti bugetari  simpatici - Papagalii Tricolori.

Aveatzi dreptate bah-baietzi; nu ma cred Schliemann. Acel nume este o jignire. Personajul este jenant. Sa descoperi Ilion Kome si sa-l dai drept Palaion Ilion…este pacatos.

Nu aveati dreptate cu Glozel; cel mai probabil e o farsa asemanatoare cu tablitele din Sinaia. Sa-mi dai exemplu Glozel…denota precaritate. Sa-mi spui sa ma linistesc…denota profilare gresita.

Oricum…in ceea ce priveste Delirul…nu suntem Campioni si nici Singulari. Exista ozeneuri mai palpitante decat dacomania.

Mi-am pierdut de vreo trei ani interesul de a trata patologia carpato-danubiano-pontica…

Daaaaaar!… Nu mai conteaza acum… asta.

Ce mai conteaza acum este ca imi suntetzi dragi; asa cum suntetzi - suntetzi aia mai rasaritzi. Trebuie lucrat cu materialu’ clientului. Totusi… invatzati repede si avetzi un simt al umorului care atinge tangentzial adevarul. Suntetzi o minoritate din cei care citesc acest blog. Marea majoritate sunt Contribuabili la Bugetul de Stat; nu dependentzi de el.

Haidetzi sa va zic nishte kestii; katerinka maxima:

1. “Troienii” erau Luwieni - aici tre sa datzi google search.

2. Schliemann nu a descoperit nici Wilusa… nici Tarwisa - a dat de un tell minor in Asia Minor.

3. Tarwisa era unde credea LeChevalier si Wilusa unde stia Demetrius din Skepsis.

4. Tarwisa a fost cucerita cu sigurantza printr-un turn de asediu numit “cal troian”…fiindca terenul o permite.

5. Wilusa putea fi doar incercuita si asediata. Wilusa fiind cetatea Regala si Tarwisa fiind cetatea Princiara.

6. Zidul Aheilor este exact ce spune Homer. Un zid care impreuna cu terenul formeaza o fortificatie. O fortificatie interpusa intre Wilusa si Tarwisa; cu spatele spre Skamander si cu zidul de 12 m latime. Era necesara contruirea lui pentru incercuirea Ilionului si cucerirea Troiei.

7. Hiera Kredemna erau Zidurile Ilionului fundate Magic. Este vorba despre Trei Ziduri Concentrice strabatute de doua Porti (Skaiana si Dardaniana). Aia Skaiana dadea spre campie si Dardaniana era spre Ida.

8. Achilleus l-a tarat pe Hector de trei ori imprejurul Ilionului pentru a ridica in mod simbolic Valul Zidurilor Ilionului - ca sa va fie mai clar… a refacut in sens invers ritualul de fundare al celor trei ziduri… extramuros. Intramuros a lucrat Helena… ca o adevarata “red sparrow”.

9. Cele doua izvoare exista - unul are apa rece si dulce….iar celalalt are apa minerala si “caldutza”. Oricum… e buna cand o bei la 40 de grade in atmosfera.

10. Succes!

Daca veti ajunge pe acolo… Dati ceva Pamantului, Soarelui si Lunii… de Sufletul Mortilor care au cazut acolo cu miile.

.

.

.

Vlad Totoianu

Wilusa

P.S. Aheii nu au castigat Razboiul Troian. Ei doar au cucerit Troia…si facand asta…si-au descoperit sfarsitul.

Oamenii care au luptat acolo au castigat razboiul! Ei sunt Popoarele Marii.

Primul lucru pe care l-au facut, a fost sa distruga pe cei care i-au adus acolo; din ambele tabere.

Apoi au ajuns in Egipt.

Hai pa!.. si cititi cartile cu bocancii de munte in picioare. Fiti Calatori!

16
Oct

Varza, Barza, Viezure si Manz

   Posted by: admin

Semper Fidelis Romaniae.

Dupa zece ani in care m-am ocupat intens de “daci”… si-am dat de Romani…

…Mai ramasese intreaga doar retzeta nationalismului-pravoslavnic:

“Felul de baza (dacic) numit Manz pe Varza cu fabulosul aperitiv (getic) de Barza umpluta cu Viezure… toate insotite de Zaibaru’ lu’ Deceneu”.

S-au dus dreku sh’ aistea! Nimic n-o mai ramas din Laci!..

Iote cili sha:

Manzu‘ vine de la Romani… il au si Italienii - Manza. Inseamna Vitel. De unde avem si “carne de manzat”.

Varza vine si ea… de la Romani… o au si Italienii - Verza. Inseamna Varza. De unde si expresia: “suntetzi varza”.

Barza… cu formele ei olteneshti bardash sau bardosh… vine cu toata Oltenia, perfect simplu, de la Romani. O au si Ibericii - Garza. Au si obiceiul identic de aruncare peste acoperis a “dintelui de lapte” catre pasare. “Na barza, un dinte rau, de os…/ “toma este diente”.

Viezurele este insa… getic… Pardon! Gotic. Erau acelasi lucru. Vine din Wisula/Wisura… de unde vine si “weasel” in engleza.

Cat despre Vinul Dacic numit Zaibar (a.k.a. Capshunikah…) vine de la un nenik numit Albert Seibel… pe la 1900… toamna.

Zaibaru’ iaste recent. Ashaka noi cand zicem ca ne tragem dan’ daci… de cand cu… cei doi mari ocultishti de secol trecut - Densusianu si Hasdeu.

…strugurii sunt vechi insa. Vin din gotic-ul Struwilo.

Ce?!… Ziceatzi ceva de Brusture?.. A!.. si de Caciula?!..

Pai… si astea; Brusturele  vine de la “burstilo”… adicatelea din limba Gotilor iar Caciula vine de la Romani, il au si Italienii… adicatelea din “caciola” prin Veneto.

Bah-baietzilor… Ascultatzi la Baciu’ Vlad: …”Nimic dacic prin Romania… in afara de Rusofili, Paranormal si Psihiatrie”…

……………..

…suntetzi pa!.. kotcodacilor… no hard feelings… you have shit.

…chiar miezu’ miezului dacic sa fie Romanic bah?!… cata ironie pe capu’ vost’!

P.S.

Dupa “Legea StraMoseasca”… ar trebui sa va agatzam pe Via Appia… pentru ca Lege vine din LEX, LEGEM; Stra vine din EXTRA iar Mos vine MOS, MORIS care inseamna Obicei.

Alienatzilor!…

.

.

.

V. T. & O. D.

1
Sep

Lykaion Oros

   Posted by: admin

DyausPe vremea lui Pausanias mai era un Singur Stejar in Hiera Oikia de la poalele Muntelui Tomaros.

Asa este si Acum…

Zas vine in Apeiros peste Dione cand era ascultata in soaptele frunzelor de catre Peleiade.

Acolo se naste Iubirea Imaculata ca Aphros… venita pe Aripi Negre din Aigyptos.

Un loc foarte bun de Trezire la Umbra Soarelui pe Cerul Senin. Unde Apa este mai buna decat vinul si Ghinda mai hranitoare decat carnea.

Eroii care i-au lasat in urma Thesprotieni si Mollosi au ajuns sa o caute pe Fiica lui Tyndareus.

…si cand te gandesti ca Hellenii erau etichetati de catre oamenii singurei carti… drept pagani si barbari; de miculutzii lu’ peshte care zideau niste bisericutze sighinashe puse aiurea… printr-o Stoa gandita sa expuna Standarde. O facusera si romanii inaintea galileenilor… cand strunjeau Circuri din tot ce prindeau mai rotund la Greci. In general cretinii vin dupa ghiolbani. Nu ai cum sa scapi de Tristete in Messenia… chiar daca o privesti de pe Ithome.

Erau insa… locuri cu mult mai intunecate in Arcadia; locuri unde… Lumina era pastrata Aprinsa pe Altare… cu mari Sacrificii.

imageZeul nu va putea straluci si’n Imprejurimile unui Megalopolis in care se va naste Polybius. Nu era asa precum “Se Credea” in lume; era precum “Se Urzea” de Moire.

In acei munti erau deja Lupii supusi doar Despoinei,.. si Armasarul Negru - Areion,.. si Pietre Detunate.

Odata ajuns pe Taramul Misterelor… va fi invins de Potnia… si sacrificat cu Fierul de Parintele Kavirilor.

Cand a dat-o Mortii pe Fiica,.. Mama ei a pustiit pamantul… Iar Kavira s-a dovedit intangibila pe cele Trei Taramuri. In Arcadia, Dyaus a devenit doar un om caruia i s-au scos din teasta omniscienta, nemurirea si razboiul.

Acolo, in Muntii Furtunosi, pe Adevaratul Olimp, s-a nascut Teatrul… din Thea-Ktoron… locul unde esti intampinat in Pragul Casei de catre Stapana Treimii - DemsPotnia.

Campionul Jocurilor Ei era sfartecat. Mai apoi… Campionul Jocurilor Lui era Fiul Sacrificat… Si Lupii erau Tineri pentru Noua Ani facuti in Lycaeum.

Telesterion-ul Pre-Grecesc din Lycosura avea Noua Trepte… iar Jocul era intre Cele Negrele si Cei Albi.

In “Fenomenul Grecesc”… Orchestra va fi un Myster Rotund Impatrit in Alb si Negru, Skena va fi Un Tripylon pentru Kalliope, Melpomene si Thaleia… iar Spectatorii vor fi Teletai impartiti de Zece Klimakes si asezati in Noua Kerkides…

Mastile erau Trei… si toate… ale Ei.

.

.

.

Vlad Totoianu

1
May

Calusarii

   Posted by: admin

Motto:

“Haidetzi sa incercam… sa nu mai fim Cretini”

Calusarii

.

Calusarii au devenit o problema; parte a Marii Noastre Probleme: Identitatea

In momentul cand incepem sa ne aberam in dileme de genul “Apollinic sau Dionysiac in Ritualul Calusarilor”… ne jucam aiurea cu Fundamente Identitare Nationale si Individuale.

Daca o dam pe dionysiac si gasim tot felu’ de kkt-uri daco-geto-tracice… mergem spre Eurasia… si ne inshurubam in Pravoslavie. Din ce in ce mai multzi idiotzi utili muskovei si fascinatzi de tulburatoare adevaruri kotkodacite de caporali… scriu despre “moshtenirea tracica” evidenta la Calusari.

Problema nu o constituie imbecilii de autobaza cu profesionala de istorie; problema sunt universitarii lu’ arsenie care sunt mandri de “Pashtele Nostru”… Universitari care habar nu au ca “pashtele” lor si a mamicii lor este o ramashitza de pravoslavie petrecuta in 1927… cand “inima noastra bulgareasca” a batut tare de tot… si ne-am intors cu “pashtele nostru” la “stilul vechi”. In lumea crestina se spune oricum… Pashti… la plural; oricum suntem pe nicaieri.

Revenind la Calusarii nostri:..

Daca o lasam asa cum este Ea - de Lege Stramoseasca… Romanica!.. Latina chiar!.. ramanem in Europa Veche; in Europa Noastra.

.

Collini Salii

.

Intelectualii lui Arsenie…(pentru ca… in romanika… Arsenie este mai tare decat “…Peshtele prajit…” de Romani pe Stauros) habar nu au de Collini Salii… Colina fiind Quirinal.

Calusarii… acesti patricieni-sacerdoti-luptatori creati de Hostilius, dupa ce Numa i-a infiintat pe Salii Palatini… aveau rolul de Pazitorii ai Ordinii Martiale din ROMA.

Erau condusi de un Magister/Mutu,.. un Vates/Vataf,.. si un Praesul/Stegar…

Vataful ii purifica in apa adusa de la NOUA izvoare,.. ii aduna intr-o raspantie de TREI DRUMURI,.. ii LEAGA la propriu si la figurat cu LEGAMANT pe Salii… in fata IRODESEI… numita si… ARADA.

Aradia di Toscana sau Herodias… sau Diana Nemorensis… sau Hekate Trioditis…

Irodeasa este Dusmanul Crestinismului care incepe cu Ioan - cel de pe tava… dincolo de Ben Pandera.

Mutu’… nu este Dionysus… “academicienilor”..! Chiar daca este pentru voi - irefutabila dovada.

Este HERMES. Un Hermes care’si flutura “herma” sculatoare de mortzi… peste cei bolnavi si saraci cu duhu’…

Pentru ca “herma” greceasca a devenit “sermo latinus”… in Orbis Romanorum. Exact asa… Kavirii au devenit Salii.

…..

Sa judecam… zic… Si mai departe:

Daca bat ColliSalii Nostri de TREI ori din bate spre Apus si apoi spre Rasarit; daca inconjoara o movila de TREI ori cand cimpoierul canta “JOCUL SOARELUI la Rasarit”; daca pe la 1600 Calushul se juca de o CEATA (din lat. centum) de feciori intr-un Cerc de DOISPREZECE stalpi… este Apollinic sau Dionysiac?

Buna Ziua… mai neaoshilor,.. mai rusofililor!.. Dragi “intelectuali rumani”. Ce va mai placea in UTC!.. Mai-mai-mai ce harjoneala mai era!.. Cata poezie!.. Cata substantza printre fibre sintetice!.. Ce miresme de libertate meschina in versuri!… fabulos…

…daca tot va place numele de Guevara… cititzi-l pe Antonio de Guevara… sau macar “Una Decada de Cesares”… sau macar primul capitol…

…dacopatzilor!.. dionysiacilor!.. cotetzarilor!..

.

.

.

Vlad Totoianu

P.S.

…”Urata meteahna”… (precum va place sa zicetzi pe forumuri)… pravoslavia asta!.. imanenta si co-substantiala cu “duhu vostru”.

1
May

Roma Quadrata

   Posted by: admin

FloraRoma Quadrata“… GENIO URBIS ROMAE… SIVE MAS… SIVE FOEMINA…”

… UR BIS…

…Pales… Thea/Theus… Palatinus.

… Flora este… Parilia incoronata de florile tacerii… Maia.

…Urbs Veneris… Urbs Martis…

Nu avea cum sa nu iubeasca Tzarmul Marii… cand…

Intemeierea si Destinul ei sunt legate de Tzarmuri Mediteraneene…

…Ad Oram Maris…

.

.

.

Vlad Totoianu

19
Jul

Hermes

   Posted by: admin

saosDupa ce intelegi acea insula… numita de Cei Vechi - Saos… devi mai… Senin.

Soarele straluce mai calm iar Luminile Afroditei dau reflexii mai atragatoare decat Luna.

Din locuri unde apele se amesteca… urcand pe firul celor bune de baut, dai de Anaktoron-ul Kavirilor.

Iei o masa frugala impreuna cu ei,.. te privesti in Soarele de Piatra,.. pasesti dincolo de Pragul Mormantului,.. doar pentru a fi Ridicat in Lumina cea Noua.

Mergi mai departe… pe apa in sus, spre izvoare…

…si dai mana dreapta in salut cu Hephaistos prin Dactyli. Sanctuarul se acorda celor care prin lucrul zilnic facut… scot si dau forma Fierului; il rup din Munte,.. il topesc in Cuptoare,.. il bat cu Ciocane,.. il ascut in spiritul utilitatii si-l dau inapoi ca Ajutor celor care Respecta Limitele.

Urci mai sus pe Vaile Insulei Verzi… dincolo de ape. Din Varful Muntelui te uiti spre Rasarit in cuprinderea Orizontului Troian vazut de Poseidon.

Dincolo de varful sterp este doar coborarea… spre Ghria Vathra; spre Paradis. Acolo vezi si traiesti Inceputurile Misteriilor Europene… in Grota Zerynthiei de Trei ori Maiastra.

Cele Trei nu sunt deloc batrane… Sunt doar Vechi de cand Haul.

Vatrele te pot curatza de Cuvinte… asa cum doar linistea din Ape sau din Imprejurul unui Foc de Vara… o pot face.

Lasi in urma Saos…

…pornind pe Mare intr-un Avant Liber de orice Naufragiu omenesc… asemenea unei Inaripari menite sa aduca Speranta Primaverii peste Locurile de unde ai plecat spre Toamna.

hekate-hermes

Ai inteles ca Hermes este Cel de-al Treilea, cel cazut si ridicat. Un Hermes-Pastor care-si trimite doi caini negri, Geri si Freki, sa adune turmele… precum Yama; pentru ca El Este Calauza Sufletelor spre plaiurile verzi. Un Hermes salvat din Tenebre de Hekate… si ramas calauza… asemenea Ei.

hermesEi sunt gardienii Marelui Joc. Fara Lucifera, Lumea de Dincolo devine Abis; fara Joker, Thoth Jocul Lumii Noastre devine o simpla Socoteala.

Ea poarta doua faclii - ca sa Lumineze, o cheie si-o franghie - ca sa Libereze,.. un sarpe si-o sabie - ca sa Razbune.

El poarta un kerykeion - in amintirea batelor ciobanesti care i-au adus pierzania; in amintirea celor Doi Luceferi Justitiari; in Semn de vestire a Invierii.

El poarta Aripi care sa-l poarte dincolo de orice pas muritor; dincolo de orice poate mintea sa intrevada.

Ei sunt primii ingeri din Mintile Europenilor dintotdeauna… Angelos.

Ei sunt Cei din Raspantii dintotdeauna intrite… Trioditis/Trikephalos/Trimorphis.

Ei sunt Salvatorii muritorilor… Hermes Soter si Hekate Soteira.

Un Keryx Athanaton nu va fi vreodata un “dionysus”… un Propylaios nu are cum sa fie inlocuit de “ysus”… un Hermeneutes nu are cum sa devina un “iobakkhos”.

………………………………………

Ce altceva sa fie Hermes?.. Altceva decat Numele Lui.

Herma inseamna Semn.

Semn de Cale pe Drumurile Pastorilor… Movila de Pietre.

Semn de Cale pentru Calator… invitat sa puna si el o piatra peste pietrele puse de altii… inaintea lui… pentru cei ce vor veni pe aceeasi cale.

Este Primul Semn al Calatoriei Omului prin Lumea Naturala; un Semn de Solidaritate; un semn de Umanitate in Salbaticie.

herma……………………………………….

Exista un Semn in Samothrace; un semn stiut ca fiind “al Kabirilor”; un semn reliefat in pietrele demult cioplite. Un Semn uitat.

…duos anguis… sacer est locus…

Este un Nod Marinaresc facut din Doi Serpi.

Este premisa unei Calatorii Sigure; este amintirea Marii purtate pe Crestele Muntilor; este  memoria ancorei lasate intr-un sanctuar.

Este Victoria tuturor celor care au venit pe furtuna in Saos si s-au intors pe cer senin, inapoi… printre ai lor… cu un Fluture pe Buze.

……………………………….

Ei au fost Trei… Anguis, Serpens si Draco… in Ape, in Pamant si’n Ceruri.

Regina…

.

.

.

Vlad Totoianu

29
Jun

Dumnezeu si Sfantul Petru

   Posted by: admin

dumnezeu-si-sfantul-petru

Ei… fiind in Roma… l-au ascuns pe Janus in mana lui San’ Chietru.

Noi… ramanand Romanie… l-am pastrat pe Ion San’ Ion avand Cheile Raiului inca’n mainile Lui.

Noi… ramanand Romanie… l-am pastrat pe Dumnezeu Colindand Lumea impreuna cu San’ Petru… tot asa cum o faceau Saturn si Janus… prin Latium.

Noi… ramanand Romanie… l-am pastrat si pe Santilie in quadriga lui Solara… exact ca Helios.

Noi… ramanand Romanie… i-am pastrat pe lupchi sub denumirea de Cainii lu’ San’ Chietru; DominiCanii ne-au gasit aici.

Noi… nu trebuia sa ne ascundem. Eram demult abandonati de Imparatu’ din Rasarit… si totusi… Ne-Uitati de Roma Apuseana.

Toate aceste Traditii Populare Romanesti ne leaga de Ritul Latin si Limba Latina… in care am fost crestinati.

Traditiile Romanesti ne despart in mod firesc de Pravoslavie si Ortodoxie. NOI ROMANII nu vorbeam BULGARA si nici GREACA.

NOI am vorbit, vorbim si vom vorbi ROMANESTE. Pentru ca in Vremurile Noastre de Demult,.. Pamantul Nostru era Colindat de Dumnezeu si Sfantu’ Petru… Nu de Andrei, Toma, Bartolomeu, Simon, Ioan sau Iuda.

De Dumnezeu si Sfantul Petru care umblau printre romanii din Britannia, Germania, Raetia si Dacia - Provincii Imperiale Romane; Romanii ale Romei.

.

.

.

Vlad Totoianu

14
Jun

Lupte Greco-Romane

   Posted by: admin

heraion……….

- …chiar si razboaiele daco-romane au fost defapt… un episod dintr-un Conflict milenar intre greci si romani; de la aventura lui Pyrrhus pana la isaurianul Leo. Acest conflict este, la randul lui, doar un aspect al unei incleshtari bi-milenare in interiorul Lumii Grecesti; lumea euro-mediteraneana fiind doar o himera greceasca.
- … lume greceasca disputata intre Pythagorei si Dionysiaci. Ce vezi tu “grecesc” la “daci”… cand aristocratia lor era medica?
- … de la insasi numele lor plecand; trecand prin inscriptzii; prin arhitectura; prin culte… si ajungand la consecintzele cuceririi… Etnic, erau un mixaj colosal: aristocratie medica, sacerdotziu grecesc si talpa conglomerata intre celti, greci, sarmati, slavi si gotzi. Indo-europeni clar.
- … inscriptzii?
- … da… Exceptand shtampilele cu “Decebalus” si “Perscorilo”… restul inscriptziilor din pietrele “dacilor” sunt litere sau grupuri de litere grecesti.
- … cand spui arhitectura te referi la zidurile elenistice?
- … ma refer, in primul rand, la sanctuarele absidale care sunt defapt… Sanctuare Tip Heraion de Perioada Geometrica.
- … invoci… “Conexiunea Samiana”??.
- … pe buna dreptate; acolo apare Geometria, acolo este cel mai renumit Heraion, acolo este Maestrul… lui Zalmoxis…
- … Sarmi si Samos sunt despartite de 900 de ani si 900 de kilometri.
- … exista si astazi pythagorei iar chihlimbarul si-l luau de la Marea Baltica; ca sa nu mai amintesc de aur… in perioada helladica; aur Transilvan.
- … in Samos ai primul hekatonpedon dar nu ai absidale!
- … chiar daca modelele de lut pentru cele absidale imi vin din Perachora iar cel din Argos este celebru… Samos-ul era cu totul “inchinat” Sfintei; pentru ca… asta inseamna Hera,.. pentru ca Eroii erau campionii Ei,.. pentru ca Hierogamia se refera la relatia Ei cu Dyaus Pitar. Oricum… “Celebri Nostri” au numit-o “Bendis” din dorintza de “tracizare” si lipsa de sange’n “Hera’s Cock”. Ideea hekatonpendon-ului o ai si’n Sarmi - stalpi de lemn peste plinte de piatra.
- … piroanele alea cu “cap de lebada”… macane!
- … pentru cine o arde pe balta… ca grecii prin Samos. P’acilea se’ nchinau la Hera Acraia; pe la altitudinile alea @ 900 m.
- … bine-bine… asa se leaga si “soarele de andezit”… de Samos…
- … este un Soare Pythagoreic incremenit in Miazanoaptea Lumii Grecesti; HyperBoreea Lor de Greci!
- … cu se impaca sacrificiul soliei si suiciderea lui Decebal cu pythagoreismul?
- … exista si o “Conexiune Arcadiana” care ne spune ca sacrificiul uman la fiecare patru ani este defapt Lykaia asa cum Dansul Fetelor de la Capalna este defapt “tsakonikos horos” in amintirea lui Tezeu. In ce priveste sinuciderea lui Decebal… este o imagine mithraica pe Columna; o aluzie la credintza “inutila” a regelui. Fara nicio legatura cu realitatea lui Tiberius Claudius Maximus.
- … prin culte… te referi la mithraism si… mai Ce?!
- … Mithraism si asa-zis-ul “Cult al Cavalerilor Danubieni”. Este vorba despre varianta arhaica de mistere grecesti; varianta ce reuneste Samothrace cu Eleusis si Delphi.
- … ce cautau “Proto-Grecii” prin Carpatzi?
- … ce au gasit Romanii… Un Refugiu in Timp pentru DecaLogoi.
- … Zece povetze…
- … conteaza ca erau Zece ashezate in Triunghi de Patru!.. in memoria “Celui Prevestit de Pythia” - dupa Nume.
- … iar Tetraktys!?
- … iar caciulitza… Semper. Conteaza altceva? Nu! Doar ca… neo-pythagoreii au interpretat gresit asignarea genurilor in Tetrada.
- … adica?…
- … unul este Ea, doi sunt Ei, trei sunt Ele - tripod… si patru sunt Ei - roata.
- … Unul este Ea?
- Da. Iar ceea ce “privim” noi… ca El… Sunt defapt Doi!
- … asta’i gnosticism in toata regula!
- … asta’i pythagoreism de toata frumusetzea! Te rog! Am confirmarea in Facerea vetero-testamentara… cu pluralu’ ala… aparent bizar; in Traditia Regala Spartana; in Janus…
- … ziceai ceva despre “consecintzele cuceririi”…
- … ma refeream la faptul ca Mithraismul Roman este Consecinta Cuceririi Daciei. Odata cu Dacia, romanii se Re-Fundeaza Pythagoreic.
- … daca ar fi sa inteleaga romanashii asta…
- … si daca ar intzelege… Ce?!
- … ca apartin de Lumea Greco-Romana in ce are ea mai bun! Ca “dacii” sunt nishte barbari educati de pythagorei… asa cum au fost la inceputuri si romanii! Ca au datoria sa…
- … revino-ti in fire… Frate! N-or sa intzeleaga nimic!.. Or sa Creada doar… ca sunt buricu’ pamantului… si-o sa se comporte ca nishte badarani cu “Cei care au intzeles demult Ce Nu Sunt” si se mira de imbecilitatea “Celor care Au Fost Odata”. Noi suntem doar o poveste frumoasa… care trebuie povestita mai departe in speranta celor care vor fi odata si odata vrednici sa se transforme in ceea ce sunt menitzi sa fie.
- … mi-e greatza…
- … ia cu lamaie…
- … si asta’i greceasca!..
……….
V. T. & L. R.
18
Apr

Apa Sambetei

   Posted by: admin

sabbath-river………………………………………..

Se apropie Pastele Blajinilor… adica Duminica Tomii.

Rohmanii… sau Blajinii traiesc in pace, dincolo de Apa Sambetei.

………………………………………..

Ceea ce ignora oamenii nostri de in-cultura este ca:

I. Apa Sambetei este Sambatyon-ul… riul dincolo de care sunt exilate cele Zece Triburi Pierdute…

…iar…

R-H-M este o radacina triconsonantica in araba si ebraica… avand aceeasi semnificatie -  Mila, Compasiune.

………………………………….

Rahmin.

…………………………………..

II. Kievul Khazar din sec. IX era cunoscut sub numele de Sambata…

…iar…

Cu Rahmanii, conform traditiei folclorice romanesti, pot avea legatura directa doar… Solomonarii.

…………………………………………..

III. Precum se spune in Cetania lui Zosima… Blajinii se trag din Cetatea Ierusalimului…

…iar…

Plecarea lor in “lumea de dincolo” este urmarea staruintzei in pastrarea poruncilor lui Ieremia.

Ei sunt Cei Alesi de Fartat si Nefartat deopotriva… sa vegheze asupra Tariilor Cerului.

………………………………………….

IV. Hesiod le spune “daimones hagnoi“… Spirite Pure care salasluiesc pe pamant “epikhthonioi”.

Gardieni coborati din “Aetas Aurea” cand Saturn era venit din Φοινίκη pe tarmurile din “Ereb“…

… in vremea cand XXII insemna inca “phoinikeia grammata“…

…………………………………………..

…asa ca…

…avem si noi… Pesach-ul nostru.

.

.

.

Vlad Totoianu

7
Apr

NERO CLAVD CAESAR AVG GER

   Posted by: admin

neroNero…

Daca Nero avea dreptate?!

Aveau oare… “primii crestini” motive sa incendieze Roma?

Ooo Da!… primii crestini erau inainte de toate - niste zeloti ratati. Acestia aveau un singur mare dor - distrugerea Romei; distrugere profetzita de tot felul de secte apocaliptice; de tot felul de “cristoshi” si “messiah-like wannabes”. De alfel… dupa “caderea Romei” sub focurile purificatoare de “pacate” in 64… iudeii se vor revolta in 66; Iudeea va fi pierduta cativa ani de Imperiu. Vespasian, trimis de Nero, va rezolva problema spre 70… Din temelii…

Avea motive Nero sa arda Roma?!..

NU!..

Nu,.. pentru ca niciun Imparat nu-si risca pielea intr-o catastrofa umanitara si sociala… previzibila dupa asemenea incendiu in chiar inima Imperiului. Nu,.. pentru ca un Imparat scelerat nu-si lasa lyra si resedinta din Antium pentru a se intoarce in Roma; in mijlocul iadului dezlantuit. Nu,.. pentru ca-l ardea la buzunar refacerea celor 2/3 din Urbs. Nu,.. pentru ca un “nebun” nu se comporta cum s-a comportat Nero. Adica…

Un nebun de legat… nu plateste din buzunarul lui refacerea Romei,.. nu deschide portile palatelor pentru sinistrati,.. nu coordoneaza personal eforturile de ajutorare, cautare si reconstructie - asa cum scrie Tacitus in Anale… pe la XV. 39.

Nebunii de legat erau altii… Si erau multi…

Iudeea va continua sa fie o problema si dupa rezolvarea adusa de Vespasian in 70. Radacinile si temeliile erau adanci…

In 135 Hadrian practica eradicarea; Jerusalimul a fost ras de tot si reconstruit sub denumirea de Aelia Capitolina iar Iudeea devine Syria Palaestina; iudeii devin o diaspora si o prezenta minoritara prin Galileea. Drept consecinta apare Talmudul - Traditia Orala Evreiasca. Tot atunci,.. crestinii incep sa se diferentieze de galileeni.

In concluzie… Romanii au rezolvat militar si administrativ o Provincie dar au pierdut, pe termen lung,.. Imperiul.

Edificatoare, in acest sens, sunt cuvintele lui Yasser Arafat din 1983:

“Am fost sub imperialismul roman. Am trimis un pescar palestinian, numit Sf. Petru, in Roma. El nu numai ca a ocupat Roma dar a mai castigat si inimile oamenilor. Noi stim cum sa rezistam imperialismului si ocupatiei. Ysus Christos a fost primul fedayin palestinian care si-a purtat sabia pe aceeasi cale pe care astazi isi poarta crucea palestinienii.”

Daca in Primul secol… “crestinismul” poate fi privit drept o razbunare a unei secte judaice pe “Imperiul Asupritor”, in secolul Doi… “crestinismul” poate fi vazut drept o “miscare anarhista”. In secolul Trei devine o “problema Identitara” cu implicatii considerabile; persecutiile lui Decius rivalizeaza cu cele facute de Nero. Lor li se adauga cele organizate de Valerian si Diocletian.

Pliniu cel Tanar, pe cand era Legatus Augusti in Bithynia si Pontus avea nelamuriri in ce-i priveste pe crestini… daca sa-i execute si pentru “nomen”-ul ca atare sau numai pentru fapte? De asemenea cataloga “doctrina” crestina drept o… “superstitie excesiva si depravata”.

Tacitus defineste Crestinismul drept o “superstitie morbida” care venereaza un executat… iar pe crestini drept… o categorie dispretuita pentru abominatiile comise si pentru ura lor fata de ce este uman (”…odium humani generis…”).

Exista un conflict ireconciliabil, pana in sec. IV cand le-au “rezolvat” evangheliile,.. intre Romani si crestini. Dezideratul Imperiului era Pax Romana iar aceasta era sustinuta de Pax Deorum. Imparatul, in calitate de Pontifex Maximus, era garantul Pacii… din Cer si Pamant. Pentru ca in Cerul Romanilor exitau Dii Consentes… iar in Lumea Romana exista Concordia.

Sa ne imaginam…

…cum in aceasta Lume… intra brusc nishte “martori a lu’ cristos” - “martures tou christou” in limba greaca… viitorii “martiri”. Intra ca incendiatori… si traiesc pentru o apocalipsa incendiara. Patologic!.. o patologie originara in sectarismul din Iudeea; o patologie indreptata impotriva Templului si Romei deopotriva. Pentru ca da!… prima tinta a “sectei galileenilor” a fost Templul!.. O spune chiar Petru in Evanghelia lui “apocrifa”:

“Eu sufeream laolalta cu ai mei, dar ne tineam ascunsi, cu toata durerea din inima noastra. Caci eram cautati ca raufacatori si ca unii care vroiau sa dea foc Templului.”

Petru nu face decat sa-si urmeze idolul - pe Yesu ben Pandera… in furia indreptata impotriva Templului care “colaboreaza” cu “imperialishtii”.

…………………………………………..

Defapt… Nebunia s-a declansat cu Octavian. Cultul Imperial era “monoteismul” Lumii Greco-Romane.

Drept “raspuns” la Caesar… lumea greco-romana l-a dat pe Mithras. Acesta era in fond un… Sicarius. Raspunsul a fost unul Conceptual.

Drept “raspuns” la Nero… iudeii au nascut Sicarii. Respunsul a fost unul Sangeros.

Drept “raspuns” la “raspuns”… Imperiul s-a reinventat prin Crestinism. Raspunsul a fost unul Devastator.

Imperiul Roman “a devenit” Imperiu Bizantin odata cu mutarea Capitalei Imperiale in 330. Bizantul inseamna Crestinism Imperial; inseamna Tzarism. Roma va ramane ostila Imperiului iar senatorii vor deveni Patres. Crestinismul latin va deveni unul doctrinar - in Vest… si unul popular - in Est.

…………………………………………..

Revenind la momentul 18.07.64 e.n… acel 9/11 al Romei antice.

Nero i-o adunat si… i-a dat la caini, i-a crucificat si i-a prajit pe post de faclii in “noaptea imperiului”. A facut “rau”?.. A facut bine?..

Sa ne imaginam…

Ce s-ar intampla daca… 2/3 din Moscova sau Washington ar fi distruse de nishte fanatici religioshi?! Probabil ca rusii ar nivela urgent Caucazu’ si americanii ar transforma Orientul Mijlociu intr-o mare… Mare Rosie - cu Israelul pe post de insula. Ganditi-va ce-au facut americanii pentru doua blocuri daramate in NewYork… si cum “negociaza” rusii cu teroristii care iau ostatici in Moscova sau Beslan…

Asa ca… Nero… “cred” ca avea dreptate.

Dar… Istoria este scrisa de invingatori…

…iar Nero va deveni, in cel mai bun caz, un program de “ars” CD-uri.

.

.

.

Vlad Totoianu

6
Mar

Tripodul Delphic

   Posted by: admin

Pentru cei mai multi, atunci cand nu este confundat cu tridentul, tripodul reprezinta o “piesa de mobilier” religios in “cadru’ delphic si’n context oracular”.

tripod-delphic-pelargoi

Pe monedele grecesti batute in Crotona… Da!.. Exact K(oppa)RO…

…apare legat de “berze”… adica de… Pelargoi. Reversul acestei medalii apolinice batute in Crotona sugereaza viitoarea Acvila Romana.

Ceea ce va si deveni:

tripod-delphic-kroton

Roma-Crotona-Delphi…

In Delphi, Eleusis si Samothrake supravietuiesc, drept “culte”, in plina perioada arhaica… credinte Min-Myc trecute si dezvoltate prin/in Perioada Geometrica.

…………………………

Putini si-au pus problema: … Ce reprezinta Tripodul?!.. dincolo de cretinatatea cu “piesa de mobilier religios”…

Pentru ca el… Reprezinta Ceva!

Tripodul… dragi “istorici ai artelor”… este reprezentarea aniconica pentru o zeitate trimorfa de gen feminin. Suna cunoscut?!

Faptul ca… un maciucar nu a reusit sa “fure” Tripodul din mainile lui Apollon… si-si petrece trei ani din viata in sclavie… Nu inseamna decat esuarea impunerii cu forta a unui “erou” ajuns intr-o lume deja veche @ 900 i.e.n. Esecul maciucarului devine “epic” … si mitic… deopotriva; va fi numit in batjocura (tipic greceasca)… HERAkles.

Si va fi muncit Alkaios!.. Rau de tot! Timp de Trei Ani va fi sclavul Reginei “Omphale”…

Ceea ce va reusi sa faca Herakles va fi un… Pylon prin Tyr inainte de Hiram - a.k.a. “Coloanele lui Hercule”… a.k.a. “Dokana-like-shit”. Adica…

…scoaterea Dioskourilor din conjunctia cu Zeita Trimorfa; aceasta conjunctie de Doua Treimi intre “Kabeiroi” si “Kabeirides”.

In myth… fiecare Treime pierde un Element dincolo de Oglinda; in realitate… Acea “Una dintre Doi” nu si-a pierdut niciodata aspectul trimorph - ea fiind in aeternum… Hekate. Doar Ea il poate aduce “dintre morti” pe al Treilea. Ea… care poarta lumina in tenebre - Helene. Si atunci… ne explicam usor de ce erau numiti “Anaktes paides”;  cand “wanax” vine din Myn. Lin. B. iar Agamemnon si Menelaos o salveaza…

In lipsa Conjunctiei Delphice… Este normal sa apara Eleusis - cu Doua… si Samothrake - cu Doi…

Oricum…

…Initial… Zeita Solara Trimorfa era reprezentata aniconic prin Tripodul Delphic; ceea ce va deveni triglyph in friza dorica din perioada arhaica…

…asa cum “preotesele” vor deveni coloane… in procesiune sau hora.

Din perspectiva delphica… Monada si Triada sunt feminine… iar Dyada si Tetrada sunt masculine; pentru ca μονάς este de gen feminin… iar dyaus este dual.

…………………….

- De ce Magna Graecia este “magna”…?!…

- Pentru ca au avut curajul sa ridice EnneaStyl… Pentru ca… Heraion-ul precede Parthenon-ul.

In fata Artei Graeae-lor… cei care se minuneaza devin “Italoi”… iar… restul… “βάρβαρoς“… adica… “bla-bla”-gii.

paestum

Hai pa!…

.

.

.

Vlad Totoianu

10
Feb

Apollon Mythras Marsyas

   Posted by: admin

apollon-mithras-marsyas

Este Mithras cel care’l jupoaie pe Marsyas?

Da. Mithras este Adversarul… lui Dionysus.

Este grifonul “scitic”?

Nu. Grifonul este apollinic.

roma-tripus-gryphi

.

.

.

Vlad Totoianu

27
Jan

Dionysus Marsyas Socrates Platon

   Posted by: admin

socratesSocrates nu a lasat nimic scris… Asemenea lui Ysus. A scris insa despre el… Platon.

Iata cum isi descrie Mentorul, in Symposium,.. prin cuvintele rostite de Alcibiades:

………………………..

“Socot pe Socrate aidoma acelor chipuri de sileni aşezaţi prin atelierele sculptorilor, pe care aceştia îi dăltuiesc cu naiuri şi flaute în mâini. Dacă-i deschideţi însă, arată pe dinăuntru nişte mici statui de zei. Şi mai spun… nu seamănă cu satirul Marsyas?
Socrate! Că eşti la înfăţişare leit aceştia, tu singur n-ai putea-o tăgădui o clipă. Dar că semeni şi-n celelalte, ascultă numai. Eşti sau nu batjocoritor? De nu recunoşti, aduc martori. Şi ce? Nu eşti tu un flautist? Dar eşti mult mai fermecător decât Marsyas! Acesta se folosea de flaut şi vrăjea pe oameni…”

“Niciodată sufletul nu mi-a vibrat aşa de puternic la cuvântările lor, niciodată el
nu s-a simţit mai zdrobit de mâhnirea că zace la pământ ca un rob. Dimpotrivă,
acest Marsyas de aici nu o dată m-a adus într-o astfel de stare sufletească, încât
chiar viaţa îmi pare nesuferită, aşa cum sunt eu şi cum o trăiesc. Şi nu vei spune,
Socrate, că astea nu-s adevărate!?”

“Iată, cât priveşte cântecele lui de flaut; cam astfel sunt sentimentele ce mă
stăpânesc şi pe mine şi pe mulţi alţii, în faţa acestui satir. Dar ascultaţi şi altele.
Să vedeţi ce potrivită a fost comparaţia mea şi ce minunată-i puterea de care el
dispune! Fiţi siguri că nici unul dintre voi nu-l cunoaşte. Că eu, fiindcă am
apucat să iau cuvântul, am să vi-l descopăr.
Observaţi că Socrate are purtări de îndrăgostit faţă de tinerii frumoşi: stă
necontenit pe lângă dânşii, şi rămâne încremenit când îi vede. De altă parte, luat
în aparenţe1, el nu cunoaşte pe nimeni, nu ştie nimic… Nu-i aşa că seamănă şi
aici cu un silen? Nici o deosebire.”

………………………..

Acelasi Platon… teoretizeaza in Republica (…o blasfemie la adresa Viitorului Concept Politic de Republica…) abolirea Proprietatii si abandonarea Familiei.

Pentru toti ashtia: DionYsus - Socrates - Ysus & Co… adica Marsyas, Platon, P/Saul… proprietatea Privata era Sursa tuturor Relelor.

………………………..

Totul la Comun!

Dati-va totul!.. la comun - bineinteles.

Renuntati la ce aveti in favoarea Tuturor!.. Cautati in adancul Sufletului Adevarul… sa vedetzi ce linishte o sa cuprinda!

Traiti o Viatza “Frumoasa”!.. Fitzi “frumoshi”!..

Renuntzatzi la aceasta Lume plina de Pacat!..

Ysus Vine!.. Il veti aduce chiar Voi… Voi care va rugatzi Lui pentru a lui ReVenire.

Pocaiti-va leprelor!.. si urmatzi-va Pastorul!.. animalelor.

Tzopaitzi cretinilor!.. in urma Fluierashului Fermecat.

Urmati-L pe Faun in Padure… inapoi in Labirint…

…………………………

Paradoxal… Romanii au pastrat Singurul Dans care te poate scoate din Labirint; dansul Fetelor din Capalna; dansul Berzelor. Un dans Ne-dionisiac…

Luati d’acilea:

1. Capalna - Alba (click)… Dansul Labirintului…

2. Tsakonikos - Arcadia (click)… pentru ca Theseus…

…mult pana departe…

.

.

.

Vlad Totoianu

P.S.

…pentru cei care s-au lasati “sedushi” de un mascarici pe post de “moashah”… un filosof, pana la urma,.. de doi bani - pushi pe ochi. Pentru cei care se inchina monshtrilor sacri,.. dintr-un reflex dezvoltat in “mediul academic”…:

“Cei care poarta un Tyrs pot fi multi dar adevaratii Bakkhoi sunt foarte putini. Parerea mea este ca adevaratii slujitori ai lui Dionysus nu pot fi altii decat aceia care filozofeaza drept; un grup din care eu insumi, intreaga viata, am cautat sa fac parte si in care am participat cu zel..” (Phaidon 69d)

2
Jan

Trinitatea Solara Feminina

   Posted by: admin

sun-goddess

Din 2009… Antropologia si Psihanaliza sunt cutremurate de un Arheolog Grec,.. Femeie,.. de la Universitatea din Illinois.

Trebuie revizuit mult… si cu precizie chirurgicala.

Eroul Solar care ia locul Marii Zeite Chtonice in Imaginarul Colectiv… este o Prejudecata. Mai mult… este falsa dpdv Istoric; o istorie ancorata in Arheologie; o arheologie facuta de Profesionisti - oameni de Teren care… incearca sa plece de la Evidente!

Evidentele au fost scoase la lumina de catre Evans. Lumina lui Evans a fost insuficienta. Marinatos a zburat mai sus decat el… Si a vazut mai departe. Si perspectiva Ei a fost diferita.

Ea vede Civilizatia Minoica dinspre Egipt si Anatolia; el o vedea dinspre Miazanoapte.

zeita-soarelui

In Cultura Mino-Myceniana… Zeita Solara Feminina era slujita de catre “daimones” cu infatisare de Leoaica-Albina; era invocata in egala masura de Barbati si Femei;  Epifania ei se manifesta in preajma “altarelor” constituite de Ansamblul Piatra-Copac; il “consacra” pe Rege… dandu-i Spada sau Sceptrul; era Stapana Lumii de Dincolo - in care Ea, Soarele, apare din Vest… pleaca, pe Mare, spre Est… si insufleteste cu lumina Ei… Palatul. Evolueaza in Perioada Palatiala de la “Zeita Solara a Muntilor - Gardata de Leoaice”… la “Coloana gardata de Leoaice”

lioness-gate

Semnificatia trecerii de la Femeie la Coloana este Colosala. Este momentul din Istoria Europei cand Soarele… devine Cetatea.

Semnificatia asocierii intre Albina si Leoaica ne deschide o fereastra spre organizarea sociala si modelul de autoritate exercitat in lumea minoica.

Ceea ce credeam ca stim trebuie revazut.  Nu mai putem sa ignoram Zeita Solara Mediteraneana. Trebuie sa folosim si sa operam cu ceea ce este dincolo de Troia.

Aceasta Zeita Tripla naste Eroul.

Eroul se intalneste cu Ea… in diferitele ei Forme…

Din acest punct trebuie sa Re-Porneasca Psihanaliza. Solarizarea si Urbanizarea preced Masculinizarea.

Primii Indoeuropeni “vedeau” Soarele la Feminin. Pe de alta parte… Luna era de gen Masculin.

La un moment dat… se inverseaza Patronajele. Soarele se Masculinizeaza si femeile sunt trecute sub “domnia” Lunii.

Germenii acestei inversari apar in Creta. Acolo “puterea Femeii” este Cucerita de Micenieni… de la Minoici.

Dovada?!… Poarta Leoaicelor din Mycene… impropriu numita “…a Leilor…” Acel relief de pe grinda portii este un Trofeu.

Este Trofeul… Insusi. Coloana este Rapita iar Gardienii Leonini sunt Mutilati.

Daca… prin 1400 i.e.n. Coloana “sustinea” lumea Greceasca; prin 700 i.e.n. ea devenea “incolonare”.

…si asa… barbatii intra brutal in Istorie. Prin Cucerire… si eclipsarea Ei… de niste “lunatici”.

.

.

.

Vlad Totoianu

31
Dec

Chimera

   Posted by: admin

Preferand definitia mai larga… de “creatura imaginara trimorfa”…

Istoria noastra este plina de himere; plina de geto-daco-traci.

Cu Tracii… este simplu; n-au trecut Dunarea.

Cu Dacii… este si mai simplu; erau Celti. Tot “La Tene-ul” este celtic.

Cu Getii… este hilar; astia erau Scitii din “Hallstatt” si Gotii din Postromana.

….de exemplu…

Cetatile “geto-traco-lacice” din Stanceshti-Botsheni. Astea sunt Scitice… dupa tipologie si inventar.

Acelasi tip de fortificatii (suprafata, localizare, elemente de fortificare) sunt considerate, in Ukraina, ca fiind Scytice! Ceea ce si sunt!

Acelasi inventar (ceramica si depozite) sunt considerate, in Ukraina, ca fiind Scytice. Ceea ce si sunt!

Din ne-fericire… pentru Amorul Artei… patrimoniul aflat pe Teritoriul Romaniei este bestializat de interpretarile unor ciocanari provenitzi din tzaranoi. Cretinii ashtia vad peste tot Himera Geto-Daco-Tracica.

Cand vine vorba despre adevaratele himere… o dau in bazaconii: “legenda peshteLui Lubu Rebista” care se apara de “migratorii din stepele scitice”, simbolul Universului, snoave si povetze de politruc in fatza agresiunii istoriei… Kkt-uri!

Scitii venerau mai presus de toate… Soarele! Scitii faceau si Fortificatii de pamant… Impresionante!.. de la Volga pana la Dunarea de Jos.

scythian-chimera

Aceasta “himera” scytica reprezinta Soarele; un Soare iesit din Ape, urcat in Vazduh si apus in Munti; un Soare aparut dimineata pe taramurile sarmatice, ajuns la amiaza pe taramurile pelargilor si apus deasupra keltilor.

Himerele au fost intotdeauna simboluri solare; fie venite dinspre Kaukasos… Fie dinspre Aigyptos.

Cele venite in Lumea Graeae-lor dinspre Miazazi s-au numit Generic… Sphinx. Nascut in Heliopolis, Sphynx-ul aduce “Doctrina” spre Miazanoapte… intr-o ghicitoare pythagoreica: ….O voce… Doua… Trei… Patru. Omul si Masura tuturor Lucrurilor. Zece.

Sphinx-ul ce surmonteaza o coloana Ionica reprezinta Summa reprezentarilor sacre  Mino - Myceniene si surprinde Momentul Ionian de patrundere a Cultului Solar in Grecia. In acest moment s-a produs acel Equilibrium intre manifestarile culturale feminine si cele masculine. Momentul Androgin al Miracolului grecesc. Delphi.

greek-sphinx

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

…Dar!.. despre ce miracol vorbesc io prin tzarishoara kotkodacilor?..

…gizasfakinkraist!..

P. S.

Oedipus… ca un adevarat madafakar a dat raspunsul… oricum gresit… de orb ce era. Iar Minunea “s-a evaporat” in neantul prostiei. Cand… tocmai iti este revelat Secretul Muzelor… nu macani! Taci Dreku! Shhh…

Nodul Gordian nu se Taie… Nu se desface… Se Tace, Se Contempla, Se Intelege, Se duce, Se Traieste.

Cand da norocul peste tine… si-ti iese’n cale Sphinx-ul… Nu stai fata in fata cu Ea/El!.. de cretin ce esti; stai impreuna cu Ea/El,.. privesti impreuna cu Ea/El,.. mergi impreuna mai Departe cu Ea/El.

…asa k pt rumani…

.

.

.

Vlad Totoianu

16
Nov

Romania Resurget

   Posted by: admin

romania-resurget

9
Sep

Hekate

   Posted by: admin

Motto:

“The West and the Rest” - Mahbubani/Huntington/Ferguson

Pillar Cult Mycenae

Hekate… Hekatos… Hekaton. Unul in Trei.

“Mysterium Magnum” al Culturii Europene.

Mister al unei Mediatoare din Argos si al Unui Cerc Mediteranean Circumscris unui Triunghi imaginat in Egipt.

Hekate este Regina celor trei Regate: Cerul, Pamantul si Marea. Este Zeita Europeana Trimorfa.

Hekatos nu este altul decat Argus Panoptes… Cel cu o suta de ochi… Asemenea Cozii de Paun… “Omorat” de un “Zeu” numit “Hermes”.

Hekaton inseamna in limba graikoi-lor… O Suta.

………………………………………………………………………

Hekate Trimorphis inseamna… TREI SUTE… adica kSatTria:

Hekate Boeotia

Misterele Eleusine sunt o frantura din Epos-ul Graie-lor. Ce nu spun Misterele Eleusine… spune Cultul Cavalerilor Danubieni: Persephone-Quinta-Centrala este salvata din Lumea Umbrelor de catre Gemenii Ekata si Dwita, dublati paternal cu Anaxis si Mnasinous. Drept recompensa, Hekate il salveaza pe al Trita dintre Kabeiroi din Pierzanie. Rezulta doua Triade Refacute la Dunare.

Danubian-Riders-Cult

…si Totul… nu are nicio legatura cu Zeii.

Precede Zeii.

Helicon.

.

.

.

Vlad Totoianu si Lucian Comsa

4
May

…pe vremea lui Pontiu Pilat.

   Posted by: admin

Symbolum Nicaenum/325 A.D.

“I. Credimus in Unum Deum Patrem omnipotentem, omnium visibilum et invisibilum factorem.

II. Et in Unum Dominum Nostrum Jesum Christum, Filium Dei, natum ex Patre unigenitum, Deum ex Deo, Lumen ex Lumine, Deum verum de Deo vero, natum non factum; per quem omnia facta sunt, quae in coelo et in terra; qui propter nos homines et propter nostra salutem descendit, incarnatus est et homo factus est, et passus est; et resurrexit tertia die, et ascendit in coelos; venturus judicare vivos et mortuos.

III. Et in Spiritum Sanctum.”

………………………………………………………………………..

Ce cauta Pilat din Pont in actualul Crez al Crestinilor “elaborat” pe vreamea lui Theodosius?..

El nu apare in “Varianta Niceea”; In Crestinismul Originar gandit de Constantin. Nici el, nici Maria, nici Crucea.

Pilatus?.. Pontius?… Alaturi de Unum Deum, Iesus Christus, Spiritus Sanctus si Sancta Ecclesia?

…adica… De ce nu Tiberiu?.. De ce nu Caiafa?.. De ce s-a ales un personaj atat de “provincial”?

De ce… tocmai acest Pileat… pune singura intrebare inteligenta din Noul Testament - ca raspuns la cea mai stupida afirmatie din intreg Noul Testament?

Un”pileat” din Pont?.. sau…

Insusi Pileatul!

Pontius Pileatus

Cata Ironie poate sa verse Istoria peste Cre(s)tini.

I-auzi tu la ei miculutzii: …”pe vremea lui Pil(e)at din Pont”…

Ha-ha-ha… Evident!… ca l-au executat pe vremea cand Pilat era Guvernator!

“Pileatus” era la urma-urmei… Protectorul Adevarului si Judecatorul Sufletelor.

Aaaaai de capu’lor de amaratzi!… Totul era sa duca mai departe, in timp, un viitor inteles; oricum habar n-aveau de latina… sau orice altceva in afara de facaturile lor penibile.

……………………………………………………………

“Pileatus” era demult Simbolul Romei… Cu mult inainte de revolta unor borfashi prin Iudeea.

Picus Pileatus

I-auzi-ia…

Da’i un click… si hop-asa…

woody

“Crucifixus etiam pro nobis; sub Pontio Pilato passus, et sepultus est.”… Pilatus Pas…

.

.

.

Vlad Totoianu

P.S.

…Dion Yeshu asta al Iudeilor… este Nascut sau Facut?

adica…

Este Nascatura sau Facatura?… pentru ca intr-un loc “se spune”:

“Deum verum de Deo vero. Genitum, non factum, consubstantialem Patri.”… adica… baiat de baiat, nascut, nu facut, din ta-su.

…iar in alt loc “se spune”:

“…de Spiritu Sancto ex Maria Virgine: et homo FACTUS est”… adica… facatura din Duhu’ sfant si Virgina maria.

Ce dreku bah-creshtinutzilor!… chiar atata incoherentza intr-o singura poezioara? Defapt este explicabil in ce va priveste; n’aveti nicio treaba cu Logica, Retorica si Gramatica. Sunt prea… Triviale pentru voi!

Este facktus sau non-facktus… Yeshu de Yeshu asta al vostru?… ‘ca Pilat din Pont… sigur nu este!

A ramas din El… o Piatra!… Asta fiind alta Ironie!… Crunt de tot!

Piatra Mare

Pilat din Pont, dragi enoriasi & preacuviosi… este un Cadou Grecesc. De care habar nu aveti.

A!… ca mi-am adus aminte… apropo de “Pilatus Pas”;

Stitzi de unde “vine” expresia: hocus-pocus?… mai mult ca sigur… habar nu aveti nici d’asta.

De la “hoc est corpus” meum… cuvantat in liturghie.

27
Dec

Vita Verde Iadara

   Posted by: admin

Iadara.

.

.

“O, Moarte, ce ti-as Plati,

Vita Verde Iadara,

La mine de n-ai veni,

Vita Verde Iadara,

Dat-as Aor si Arjint,

Vita Verde Iadara,

Sa nu ma bagi in Pamant…”

…………………………………………………………………

Iedera inseamna Moarte… ca si Vascul - “Floarea Persefonei”.

Mai intelegem asta?!… sau…

O intelegem ca… “Simbol al Vietii”… si alte elucubratii…

………………………………………………………………….

Tyrsul este un Sceptru… iar Conul din varful sceptrului este un Trofeu luat Adversarului….

Mai intelegem asta?!… sau…

…facem o varza bogata si gogoloatza dintr-o prostie…

Tyrsul Reprezinta Victoria Iederei asupra Pinului - “vesnic verde”.

Prin Iedera se Smulge “viata” si “verdele”… Arborelui… Pentru a le da Sarpelui.

Pentru ca… Noi…

Continuam… in PROSTIE…

…sa le dam, asemenea unui Sceptru Barbar… lui DionIsus; Viata si Cunoasterea.

Conul trebuie sa ramana pe Caduceu.

Iar Caduceul nu este nici Toiag… si nici Tyrs. Caduceul este un Dar… facut de Apollon.

……………………………………………………………..

“Vom smulge Iedera de pe Copacul asta… de fiecare data cand vom ajunge aici. Uite!.. parca se bucura si el de Soare! ”

.

.

.

Vlad Totoianu

15
Oct

Pietrele Albe

   Posted by: admin

pietrele-albe“- …era Vorba despre… Cinci Pietre Albe; Un Joc jucat cu Cinci Pietre Albe… sau un ritual?!

- Ciudat…

- …mie-mi spui?!

- Sa fie Vorba despre GO?.. Cinci Pietre? Erau si Cele Negre?

- Nu!.. Doar Albe. Etimologic… este chiar GO. Dar… era Joc…si/sau Ritual.

- …si/sau… este un fel de a spune si-si. Oricum… intr-o vreme se confundau.

- Te duci in Archai…

- Pai… ma duc… pentru ca incepe sa-mi “sune cunoscut”…

- Spune-mi…

- Populatia Qiang din Vestul Chinei. Oameni ai Pietrei. Isi reprezinta Panteonul prin Cinci Pietre Albe: Zeul Cerului,.. al Pamantului,.. al Copacilor; Zeul si Zeita Muntilor. Isi tin Sarbatorile in Luna a Zecea.

- Tic-Tac-Toe, Five in a Row…

- Pe langa Altarele de Cinci Pietre Albe… isi aprind Focul Sacru sub un Tripod… Delphic.

- Ding-dong… Unu-Trei-Cinci…

- Da… Noua. Numele lor inseamna - Pastor.

- Tocharieni?..

- Probabil.

- Five white Stones-Five white Bones…

- Era, intr-adevar,.. si metoda de Divinatie… practicata mai intai cu oase. Atunci cand pietrele albe erau ramase in urma libatiior facute cu lapte. In timp… au devenit Jocuri de noroc si indemanare.

- …Albul a ramas, in continuare, comun - Pietrelor si Oaselor.

-…si Esenta - Quinta”

.

.

.

Vlad Totoianu & Lucian Comsa

20
Sep

Getii si Pitagoreii

   Posted by: admin

Soarele-de-Andezit

“- Erau Mitraici… in Initieri si Pitagoreici… in Filosofia de Viata.

- Spui asta pentru ca…?

- Pentru ca exista convergente spre concluzia asta. Getii erau un nou Experiment Pitagoreic… asa cum au fost la inceputuri Latinii; niste Pacurari uimiti de intelepciunea Unui Om care i-a facut sa se uite catre Stele cu alti ochi. Ochii… in stare sa imparta totul la Zece.

- Soarele de Andezit era… Decada?!

- Exact. Cand i-au prigonit in Lumea lor… au fugit dincolo de…

- …Istru

- … de hotarele “lumii lor”.

-… si nu numai!

- Bineinteles!.. doar ca… pe noi ne intereseaza Teritoriul asta.

- Au preluat mitraismul de la Daci?

- De la Geti… ca sa fim corecti. De la cei mai rasariti dintre Traci…

- De asta nu exista Sincretism in Dacia!

- Au luat cu totul Doctrina… si i-au pastrat aspectul ezoteric; a ramas in mediul Elitelor Militare. Mithras era Nabarze Deo… in Dacia Romana!

- Ce vroiau sa faca Pitagoreii din Daci?.. Bici?!

- Au reusit sa “faca bici” din Latini… si din Regalitate etrusca - Republica Romana! De ce nu… si ‘n Dacia cu Getii?! Roma se Naste pithagoreica in 509 i.e.n… tot atunci “originile” ei devin Romulus & Remus - Gemenii, Numerius - Numarul, Numa - Numirea, Aeneas - Enneada, Alba Longa - Infinitatea. Intemeirea Romei este o Metafora Pithagoreica. Este Visul unor Italici… de Geniu.

-…pai de asta i-au casapit in halul asta pe Daci!.. Vroiau sa nu se mai Repete!

-… cam asa… Facusera dintr-o Republica Splendida… un Imperiu Monstruos… in care Senatorii vorbeau in Soapta si Intelepciunea Pitagoreica se afla in Exil.

- …si uneori… Intr-un Exil… Pontic… si Euxinic.

- P’aici…p’aici.. Si-au intalnit Fratii… trecand Dunarea la Geti… “Fratii de Doctrina”. Daca stau sa ma gandesc… asa se explica si lipsa izvoarelor despre Geti - in general.

- Adica?

- Le-au ars Crestinii!.. pentru ca, in mod evident,.. contineau referinte la Mitraism. Care mitraism… era “Adversarul” crestinismului… in capul “teologilor” din sec. IV-V.

- Soarele de Andezit…

- Da!.. dovada clara si palpabila. Bine,.. pe langa scrierile lui Herodot, Strabon, Lactanius, Iulian, Platon. Ni se spune clar, de catre Strabon, ca acel Sacerdot Pythagorean Numit Dekaineus a starpit viile getilor. Adica… A starpit Cultul Dionysiac in Dacia… pe vremea lui Burebista! Mitraismul este misticismul Pytagoreilor.

- Asa se explica evolutia mitraismului!..

- Sincrona cu Dacia de la Nord de Dunare!.. Explica multe… Au vrut sa Re-Fundeze Roma Aici!

- Au esuat lamentabil…

- Nu chiar!.. Ai uitat cum se numeste Tara Asta?.. cum ne numim Noi?.. Ce Drapel avem?

- Astea sunt recente!.. Ce vrei sa spui? Au esuat chiar atunci, cu dacii. Religia lor era un politeism salbatic si bramburit - cand inhumatie, cand incineratie; sacrificii umane… si de copii; halci in piroane si trimiteri de solii prin tzepe… N-au schimbat nimic din ce erau jivinele alea!

- Astea sunt de cand… Romanii si-au luat “Mesterii Greci inapoi de la Daci”… si “Deceneii” le-au devenit “Patres”. Eu nu-ti vorbesc de Religia populara; eu iti vorbesc despre Initieri si Filozofie. Astea nu erau ale pletoshilor; erau ale alora… cu capetele acoperite.

- Damn!

- … indeed! Fii atent ce spun astia… prin cartile din Biblioteca Congresului.. in ce priveste Romania: Even before the Roman invasion, some Getae worshiped Mithras, the ancient Persian god of light popular in the Roman legions.

- …pai… si ai nostri ce pazesc?!

-… pazesc… prostia! Sa nu scape d’acilea! Nu stiu!”

.

.

.

Vlad Totoianu & Lucian Comsa

15
Jul

Teatrul

   Posted by: admin

Teatrul

In momentul cand 50.000 de mii de oameni apuca sa-ti rada de un Profet…Cetatea este “salvata” de la “mantuire”.

Este ceea ce s-a intamplat in momentul cand DionYsus a inceput sa-si “propovaduiasca” prin Grecia… nemurirea;

Este ceea ce numim Drama… Nasterea Tragediei & Comediei;

Este ceea ce numim Satyrizarea unei Secte de Cretini!

Crucificare DionYsos

…………………………………………………………………………….

Este ceea ce nu se mai putea face in sec. IV e.n. in Imperiul Roman. De ce?

…pentru ca…

Primele Edificii distruse… au fost Teatrele; Primii pusi pe drumuri au fost Interpretii. Le-au urmat Maestrii.

In mod sistematic si programatic… teatrele sunt demantelate… iar piatra este folosita in ridicarea Basilicilor Crestine; de multe ori situate “deasupra” Teatrelor sau Agorei.

Rasul era principalul adversar al Fanatismului!..

Fanaticul… este grabit,.. incruntat,.. preocupat,.. Fanaticul este un Bolnav de “Seriozitate”.

Asa ca…

In absenta Rasului si “dramatizarii” Plansului… Yesos a triumfat; Atena a fost infranta… in cele din urma.

Constantin nu avea curajul sa-si faca din Atena… Capitala.

Acolo… il asteptau… Agora, Academia si Teatrul; Acolo, in Atena… il luau in ras si bosketarii!..

Ezitarea lui a fost insa “razbunata” de catre theodosius si iustinian.

Crucificare Ysos

………………………………………………………………

Totusi,.. astazi,.. putem sa radem!

Putem sa radem in hohote de Cretini!..

Si pentru aceasta trebuie sa le multumim Trubadurilor - cei care au ramas primii pe drumuri… cand prostia nu a mai fost satirizata de nimeni… in fata celor vizati in mod direct de Ea.

Drama

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Vlad Totoianu

31
May

Apollon vs Dionysus?

   Posted by: admin

orpheus-eurydice…DA!…

Tragedia noastra s-a nascut din acest Conflict vechi de milenii.

Unii dintre noi stim sa murim. Altii… ne agatam de viata cu disperare orgiastica.

Unii dintre noi… mergem pe calea Strabunilor nostri; Calea Cunoasterii prin Stiinte si Arte; Calea Prometheica; Calea Sacrificiului… in Numele Ordinii si Luminii.

Altii… aleg sa Creada in Nemurirea predicata isteric de psihopati. Astia… care aleg sa creada sunt o multime; au crezut in Dionysus, in Krishna, in Thammuz, in Cherestos, in Osiris,.. etc.

In cazul nostru, de Europeni ce suntem,.. ne intereseaza DionYsus.

Cultul acestui zeu apare ca o razbunare matriarhala, tenebroasa, abatuta asupra Lumii patriarhale, solare,.. a Epocii Bronzului Mediteraneean. De la bun inceput, a fost prezentat ca o Parodie… a Cultului Apollinic; un Zeu Priapic… inconjurat de cateva Desfranate. De la inceput… este o Blasfemie - sanctionata ca atare… de artistii Scenei. Ceea ce, in treacat fie spus, nu se mai putea in sec. IV en… cand nu aveai unde sa-l parodiezi pe Ysus-ul Cherestos la moda.

Abominatia numita Dionysus, este “nascuta” intr-un mod “original” - cum altfel?! Avorton al unei relatii a “Marelui Taur Ceresc”, avuta cu Zeita Lunii. O NeFericita - Selene… parlita in toate sensurile de Olympianu’ Fulgerica. Avortonul este cusut in Coapsa Zeiasca - spre maturare… si apoi aruncat in Lume - spre inchinare. Dintr-un exces (bacchic?)… este numit Fiu & vrednic mostenitor al Nemarginirilor.

Numai ca… socoteala lui zeus - socotela de Mare Rege Oriental,.. este data peste cap de Titani. Acestia il sfarteca pe Dionysus si Sarbatoresc Moartea acestei Progenituri Infernale, prin Euharistie. Bineinteles… Zeus se razbuna… nu inainte de a-l reinvia cu ajutorul prea-bunei sale mamici - Rhea. Spre viitoare protectie, ii da Juniorului Reasamblat din tocana titanica… un intreg cortegiu de Menade-Iele. Pe undeva,.. modelul de Garda-Harem à la Gaddafi; de undeva trebuia sa se nasca idealul oricarui cretin.

BacchusVictima  Bacchantelor este Orpheus; un Orpheus devenit ulterior “Orfeus Bacant” - “victima propagandei” dionysiace facute de catre asa-numitii “iobakchos”. Ce-au avut insa, taraturile lui DionYsus, cu Orpheus - de l-au omorat cu bestialiatate-fanatica?

Orfeu era primul care Zambea Soarelui Apollon… de pe cel mai inalt Munte al Lumii… in fiecare Dimineata ramasa Vietii Lui… dupa Euridike. Orfeu este un Erou Solar - purtator al Lyrei Apollinice… asa cum era Mithras - purtator al Arcului si Sagetilor Apollinice.

Mascaradele dionysiace cuprind Lumea Greceasca… si odata cu ea,.. Europa intreaga. Asa ajunge in Lumea Keltica personajul numit Hesus. In numele acestui “Hesus” si din “ratiuni” Druidice… pornesc Galii, prin sec. III i.e.n. intr-o “inexplicabila” migratie spre Anatolia, ajungand intr-o regiune, de atunci numita - Gallatia. Tinta lor fusese Mariandynia… tinutul asa-numitei… SyraMaga… “Vrajitoarea Syriaca” - in viziunea “celorlalti”.

Ceilalti fiind…

Cei care… in Numele Timpului Viitor… luptau cu armele Cunoasterii… impotriva Dezmatzului & Fanatismului Oriental;

Cei care… Eliberati de Tenebre,.. in ascensiunea lor catre Lumina Lumii Acesteia… erau dispusi sa-si taie o bucata din Coapsa - spre a o da Sufletului-Inaripat… asemenea lui Praslea. Cei care si-au transformat Carnea in Aur… si Sangele in Apa Vie.

Cei care… il aruncau Mortii pe Dionysus - hrana Vulturilor; ciozvarta de carne din Coapsa Indumnezeirii,.. dupa exemplul dat de Pythagoras - cu… a lui coapsa… de aur… dupa excizia pestilentzei dionysiace.

Cei care nu repetau greseala Celui care s-a Crezut mai Presus de Timp!

……………………………………………………………….

De Mii de Ani…

Omenirea este impartita intre… Cei care se tem de Moarte si… Cei care O iau Cum si Cand este sa Vina.

Cei care Cred intr-o Viata de Apoi si… Cei care Stiu ca nu au cum sa Moara.

Cei care isi bocesc mortii si… cei care isi Canta pe cei dusi Dincolo… asemenea lui Orfeu.

…………………………………………………………….

Dragi Enoriashi si Preacuvioshi,..

In oricati avatari identici cu Ies-Chrishna (din sangele neamului Yadu, nascut dintr-o Maryamma s’un Josa, printr-o bunavestire à la Brahma)… “alegeti sa credeti”…

Moartea este Universala si Inevitabila. Suntem in Viata pentru a da o Dimensiune Reala - Neantului. Si pentru aceasta Ne este Re-Cunoscator…

…in cazul fericit… cand suntem in stare sa ne recunoastem muritori.

…………………………………………………………………

Si atunci,.. are rost dialectica Apollon / Dionysus?

Are rost impartirea lui Nietzsche intre Muzica si Dans - pe de-o parte… si Sculptura, Poezie, Pictura - pe de alta parte? Are rost sa despartim Muzele din Hora lor - asemenea acelui “nefericit german”… doar pentru ca ne-au luat mintile Bocitoarele unui oarecare Ysos - ai carui “anti-profeti” ne imaginam a fi?!

NU!

…multi istorici & filosofi au frecat betzigashul degeaba… fara sa iasa foc. A iesit doar zeama.

Ar fi avut sens - Orpheus vs Dionysus,.. Lyra vs Fluierash,.. Hora vs Zmuceala,.. Inspiratie vs Posedare,.. Eros vs Orgie,.. Cunoastere vs Credinta,.. etc

Apollon, chiar daca Sanctuarul din Delphi a fost impartit cu sceleratii TzaPului,.. nu a fost infrant de niste desfranatzi.  Apollon, eventual, poate fi alaturat intr-o Pozitie de dominanta - pe un Firmament impartit cu Selene.

Insa… mai Presus de Soare; de un Soare in care trebuie sa “crezi” cand este noapte…

…cu mult mai Presus de El…

…Exista Altceva.

…………………………………………………………

Se numeste… Eternitate!.. Eternitatea lui Cronos…

Eternitate intinsa peste Ape asemenea unui Navod Legat cu Pietre.

Unde fiecare piatra este un omphalos.

Din care se va Naste… prin Vointa… O Legatura peste Timp intre Muritori si Atotvazatori; un Mithras… dincolo de orice Soare.

omphalos-delphi

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Vlad Totoianu

27
May

ROMA CAPVT MVNDI

   Posted by: admin

Roma Caput Mundi

Inainte sa ne dam hutza - cu parerea… pe unde n-am stiut niciodata; in legatura cu Vaticanul si Catolicismul… din “perspectiva” noastra de pravoslavnici; am face bine sa ne holbam la nishte “emisii” monetare medievale… de pe vremea cand noi ne “bulgaream” prin Sudul Dunarii.

……………………………………………………………….

Este vorba despre Noua Pentagrame, un Personaj Central… si de nishte Cuvinte:

Senatus PopulusQue Romanus. Roma Caput Mundi.

Si asta prin sec. XII-XIII… era noastra.

……………………………………………………………….

Bref…despre Ce era vorba… in Bizantz?

Un Spectru sinistru al unui Imperiu Elenistico-Persan… ce refuza sa moara… in ciuda lui Diocletian… si’n “pioasa amintire” a lui Constantin si’a ma-sii - Elena.

Despre Ce era vorba… prin Europa?

… O Republica Latina deghizata in Ecclesia de dragul supravietzuirii in fatza germanicilor… luptand cu toate mijloacele impotriva Imperiului si Barbarilor - deopotriva.

………………………………………………………………

Aaaa…

…imi vine sa ma intreb… insumi:

Cand, oare,.. vom intelege si noi… CEVA?..

…din ceea ce se petrece pe lumea asta… prin timpul asta…

.

.

.

Vlad Totoianu

23
Apr

Manole & Hiram

   Posted by: admin

Manole

…………………………..

“- De ce Manole… si apoi - Hiram?

- Pentru ca… in fata lui Manole… “Traditia” paleste… ca o simpla IMPOSTURA.

- Vrei sa spui?!…

- Exact ceea ce auzi ca spun!

- De ce o faci?

- Pentru ca se batjocoresc… pana si Strangerile de Mana intre Lei. Si atunci te intrebi: “Terfelirea unui Gest intr-un asemenea grad… nu ascunde, dincolo de caracterul infect al celui care o face, un Ne-Adevar Fundamental?”. Nu este nevoie de o Re-Semnificare?

- Nu stiu ce sa-ti spun…

- Hai ca-ti spun io… atunci: Hiram a fost omorat din vointa lui Solomon. Un Solomon Posedat de Orgoliu si Orbit de Gelozie. Un Solomon Damnat pe Vecie. Un Templu Blestemat cu un Nume Im-Propriu. O Arta Straveche care trebuie scoasa de sub Stigmatul “intelepciunii” unui Nebun.

- Tot ceea ce se… Este o minciuna?.. Nu pot sa cred!.. De unde le scoti?!..

- Nici nu vreau sa ma crezi. Vreau sa stii. Vreau sa intelegi Diferenta. Exista o Justitie… chiar si asupra capetelor plecate. Modelul Eschatologic figurat prin Ridicare este Nul. Au spus-o multi… inaintea mea.

- Si ce Propui?.. Pentru ca daca… nu propui…

- Masoara-le! Spun: Manole… in fruntea celor Noua; Unu cu Doi - Trei Mesteri… impreuna cu Trei Calfe si Patru Zidari. Arta - Imanenta Planului. Ridicare - Clasica, prin Arta… asemenea lui Dedal… si Sfarsit - asemenea lui Icar. Morala: “Arduus ad Solem”… Inariparea Virtutii si Permanenta Artei.

- Nu faci decat sa-ti atragi…

- Prin Icar… Dedal inaripeaza Soarele. El…si numai cei - asemenea lui… au privilegiul… de a-l cuprinde in Echer si Privi. El a Inventat, Numit si Folosit in Opera… ceea ce acum este recuzita unor infami.

Opera este intotdeauna un Loc de Cult - in care Gloata aduce Jertfe, Initiatii conserva Arta, Eroii’si gasesc Nemurirea iar Zeii’si contempla Epifaniile. Fie ca o numesti Labirint, Templu sau Biserica - Opera este un Loc de Cult…

Ce-ati facut voi… se numeste Erezie,.. Refuz al Ultimei Obediente,.. Oroare Revolutionara si Sfruntare Golaneasca exhibata de un Pitic Scelerat. Ati mers prea departe; va meritati iadul bolshevik; acceptati cadouri - jukarele ieftine… dintotdeauna… dionysiacilor; ce va mai place sa “traiti bine”… “venerabililor”! Veti crapa sfartecati… unul cate unul… in fruntea multimilor pe care aveti impresia ca le dirijati spre o “Noua” Ordine… mai “Equitabila”.

Pari surprins… Nu ma mira!.. Imi vine greu sa vorbesc mai departe unui om pierdut…

- Esti… Sunt curios ce vor spune…

- Oricum… nu mai intelegeau nimic din ceea ce puneau in Scena acolo! Niste maimutzoi de Autobaza! Este intolerabil ce se intampla. Si asta nu… de ieri de azi… De peste CC de ani. Atunci, ca si astazi,.. nishte bishnitzari s-au gandit ca… lor li se cuvine inteietatea.

Cand se apuca nishte… “nenici bourgeois” sa faca Rituri… se lasa prost!..

…pentru ca nenicii astia transforma totul in Kitsch… inclusiv Arta. Rezulta un talmesh-balmesh in care sunt maimutzarite la gramada, fara niciun discernamant… simboluri, stiluri, culturi intregi.

- Imi pare rau… ca… Eu nu pot sa fac asta!

- Ti-am cerut ceva?

- Te razbuni cumva?!…

- Am de ce?.. Nu!.. Un Gest mascarit… il Stigmatizeaza pe cel care… il face! Salvez doar… ce se mai poate fi salva. Iti dai seama ca puteam sa merg mult mai departe.

- Vrei sa spui ca eu…

- Mi-as fi dorit sa nu-mi fi intins mana aia… asa… atunci…”

………………………………………………………………………..

V. T. &  A.T.

15
Feb

Niciodata

   Posted by: admin

Nu vom invata niciodata in Romania despre:

1. Publius Horatius Cocles din gens Horatia

2. Gaius Mucius Scaevola din gens Mucia

3. Dii Novensiles

…………………………………………………………………………..

…de aceea… trebuie spuse unele lucruri… clar:

Horatius

Cocles (”chiorul”) este un Erou al Republicii Romane din sec. VI i.e.n.

Impreuna cu doi camarazi, tine Pons Sublicinus (Podu’ pe Stalpi) in fata armatei etrusce din Clusium, condusa de Lars Porsena.

Tine Podul peste Tibru pana cand camarazii din spatele lui reusesc sa taie stalpii si astfel, sa darame calea spre Roma.

Cei doi camarazi se numesc: Spurius Lartius Rufus si Titus Herminius Aquilinus.

Cocles isi apara Republica in fata agresiunii Regaliste pana in ultimul moment; cazand cu tot cu pod in Tibru. Insa Zeii sunt cu El; se salveaza si intra in Urbs Aeterna ca Erou.

Pentru fapta sa, a fost rasplatit “pe aceasta lume” cu Pamant - cat poate trage brazda intr-o zi… si cu Ridicarea unei Statui in Comitium.

Rasplata eterna adusa de romani… a fost insa… Memoria - Lui… si a celor Doi Camarazi de Arme.

……………………………………………………………

ScaevolaScaevola (”stangaciul”) este un Erou al Republicii Romane din sec. VI i.e.n.

Chiar daca podul a fost daramat, Roma nu era salvata de Incercuire. Ceea ce s-a si intamplat. Porsena asedia “Cetatea lui Romulus”.

Sub amenintarea restauratiei, Scaevola devine Voluntar Roman in misiunea de asasinare a Regelui.

Intra in tabara adversa si’l omoara, din confuzie, pe scrib.

Prins fiind, ii declara “norocosului” Porsena:”"Sunt Gaius Mucius, cetatean al Romei. Am venit printre voi ca inamic; sa omor inamici. Sunt pregatit sa mor asa cum sunt pregatit sa omor. Sunt doar Primul dintre Cei Trei Sute care au voluntariat sa te ucida. Noi, Romanii, avem Curaj cand Facem iar cand ne loveste soarta, avem Curaj in Suferita. Priveste… si vezi ce inseamna Trupul cand Omul cauta Gloria!”… Ce a urmat?!

Scaevola Isi Arde Mana Dreapta - mana care nu a reusit sa-l omoare pe Rege.

Dupa acest Gest, regele il elibereaza… si trimite solie pentru impunerea conditiilor de pace. Pace impusa, in prealabil, de Scaevola - prin mana dreapta.

………………………………………………………….

EnneadaDii Novensiles… adica DEIV. NOVE. SEDE… adica Zeii celor Noua Locuri… sunt Zeii Arhaici ai Populatiilor Italice - Etrusci, Sabini, Latini.

Acesti Noua Zei Consensuali,.. reuniti in jurul Tatalui Creator… precum Enneada Heliopolitana este generata “Sephirotic” din Atum… sunt Spaima tuturor “isme-lor”.

Aceste “-isme” au rezultat din Doctrinele Religioase.

Doctrinele au fost “propovaduite” de Profeti Orientali.

Scopul acestor Profeti era Daramarea Ordinii prin Minciuna Resurectiei Ciclice.

Ceea ce au reusit intotdeauna… a fost, evident - “indoctrinarea” maselor si subminarea autoritatii. Subminare - ca pervertire.

De ce?!

Pentru ca masele reprezinta “doar”,.. baza de impozitare si carne de tun. Ele pot doar,.. corupe Puterea. Ele pot dez-ordona eventual, ceea ce este ordonat.

Ordinea… in Sine… nu se sprijina pe “doctrine”,.. pe “gloate”,.. sau “credinte”.

Ordinea este Eterna - ca Enneada, Liniara - precum o Lama si Individuala - asemenea Cetateniei.

Niciun Profet… Niciodata… Nu va putea sa Invinga… ORDINEA.

…………………………………………………………….

Niciodata… ororile Babilonului - steaua lui Remfan sau arca lui Moloh… nu vor invinge Lumina Innoita… Shamash…

Shamash

Niciodata… Novem nu trebuie confundat cu Novus!

… iar cine o face,.. mai bine se arde… singur.

.

.

.

Vlad Totoianu

10
Feb

Etnogeneza Românilor

   Posted by: admin

.

Conforma cu… Plugul (…nu!..”plug-ushorul”)… etnogeneza noastra tine de… un Pater-Sator-Traian si de… o Mater-Coelestis-Dochia.

Docheio

Nationalismul si Comunismul, in schimb,.. ne-au deviat… in sensul… “homme-a-лели“.

Adica:

In loc de Traian si Dochia,.. copiii nostri, ca si noi… sau parintii nostri dealtfel, invata despre Traian si Decebal.

Cu alte cuvinte,.. am “decebaalizat-o” pe Dochia.

Catastrofal (din gr. καταστρέφω)… pentru o viitoare… sau actuala natiune!

…………………………………………

Imaginea Dochiei,.. in pseudo-mentalul colectiv romanesc,.. este de Baba “lepadatoare de cojoace”.. ca o Matrioshka. Groaznic!(din sl. грозница - duhu’ bolilor)

Ce s-a intamplat cu noi?!…

S-au “intamplat” Slavii & Mitologia Lor… dealtfel - Superba. Noi ne-am dat dupa ei… pana si’n Imaginarul Mitic. Mare pacat!(din lat. peccatum)

Am “facut” din Dochia… un fel de Baba Marta - bulgareasca. Jalnic!(din sl. жєля - duhu’ doliului)

………………………………………………………………..

Dar!

Nu este … chiar totul Pierdut!.. Pentru ca mai avem Colinde.

In Colinda Plugului… apare Dochiana cea frumoasa - mandra jupaneasa… colindata de Noua barbati… in frunte cu Traian.

Dochia defineste Hospitalitatea… Cerne, Plamadeste si Daruieste. Este personificarea notiunii de - xenodochium. Este ceea ce reprezenta Dacia… dupa Traian - pentru toata Lumea Romana.

Traian este… Arator, Semanator, Secerator si BineCuvantator InAugural.

Pater Trajanus

Asa ca…

Mitul Etnogenezei Noastre este… o… CONJUNCTIO!..

…intre PATER-SATOR-TRAJANUS si MATER-COELESTIS-DOCHEIO.

Este Superb!

………………………………………………………..

De ce… Docheio?

Pentru: Δοχεια… adica RECEPTACUL, URNA, CUPA.

………………………………………………………..

Ce am facut noi?

CE AM FACUT NOI CU CE ESTE AL NOSTRU?!!!

CE FACEM NOI?!

Baba-Dochia

.

.

.

Vlad Totoianu

25
Dec

Numerologia

   Posted by: admin

Numerologia

Fiindca ne chemam unii pe altii - Români… Trebuie sa ne gandim Cifrele in Semnificatia Romana.

Ele sunt: I, II, III, IIII, V, VI, VII, VIII, VIIII, X.

Dincolo de cum sunt… ele ne vorbesc despre o Istorie extraordinara intr-un Cod nebanuit.

…………………………………………

Orice român, luat de pe strada si intrebat: “Ce sistem de numerotare folosim?”… va raspunde, eventual: “Un sistem Zecimal.”

Ceea ce nu stim noi - in toto, ca natiune… este ca folosim un Sistem de numerotare Hindu-arabic Zecimal adus in Europa odata cu scrierea unei Carti… prin 1202 e.n…. de un “nene” numit - Fibonacci; carte intitulata - Liber Abaci. Greu de tot… “italianu”. Matematician de la “tatiku’ notiunii de Cosmos”!

Numerotarea Hindu-arabica Zecimala s-a dorit o simplificare a Sistemului Roman de Numerotare.

Ceea ce nu stim noi - in toto, ca natiune… este ca… Sistemul de numerotare Roman nu este unul Decimal… preCum am fost invatati; daca am fost invatati vreodata.

Sistemul Roman de Numerotatie este unul: BiQuinar(click)… codat Decimal.

…”Quinque bis”…

Noi… nici macar nu avem notiunea!.. Defapt, ca sa fiu corect, am inceput s-o folosim prin ceva cursuri de specialitate dupa 2010. Nasol de tot. Ma mir, insa… si ma’ntreb: “Cum dreku habar n’avem de asta… cand… Rumânii sunt Stramosii Romanilor!?”… asa cum sustin USL-ishtii. Probabil avem un “lapsus” de cateva Milenii prin creierele mioritice…

…………………………………………………………………………

Daca ne uitam cu atentie la Simbolurile de numerotare ale Romanilor, observam serii de cinci elemente - derivate din V sau multipli de V:

., I, II, III, IIII/ V, VI, VII, VIII, VIIII/ X, XI, XII, XIII, XIIII/ XV, et c.
Seria Quinara pare sa inceapa cu “zero”… vazut ca “punct, limita,  sistare”; continua cu V,.. apoi cu dublul de V - adica X… si asa mai departe - cu multiplii decimali si “jumatati”. In Secventa quinara “baza” este urmata de patru elemente adititive. Din prima secventa, unde Punctul precede Linia, rezulta Masura.

Masura in care… ceea ce numim noi “zero”… este Unu Absolut.

…………………………………………………………………………..

Archaic-Roman-numerals

.

Aceste simboluri numerice ne aduc spre Etrusci… si mai departe… spre Turani.

Originea Etruscilor… fiind una Turanica… precum ne spune si denumirea lor de catre Grecii indoeuropeni - “Tyrenoi”. Bineinteles, cu mentiunea ca… Y avea valoare fonetica de U… la Vechii Greci.

… din care cuvant, Romanii si-au facut Victorie… a Republicii impotriva… bineinteles - a “Tiraniei”.

Inseamna… acestea… ca Etruscii sunt stramosii Ungurilor (sau invers)? Nu!

Inseamna… acestea… ca Etruscii sunt stramosii Turcilor (sau invers)? Nu!

Inseamna, doar, ca Etruscii erau cei mai “civilizati” dintre neamurile turanice…

Cu toate acestea, au fost invinsi - mai intai de Romulus, apoi de Aristodemus si mai apoi de Lucius Iunius Brutus… Asa cum Troienii fusesera invinsi de Achile.

Dar Cine!!?… sa mai inteleaga… astazi…

……………………………………………………………..

Asa ca… cel putin d.p.d.v. “numeric”, Civilizatia Romana este: “Sir de Secvente Etrusce in Masura Greceasca”.

Cu toate acestea, nu trebuie sa pierdem din vedere ca Romanii sunt din urmasii lui:.. Numitor… din Alba Longa… in Latium.

De ce?!… Pentru ca… Pacurarii Romani trebuiau sa Stie pe Dinafara… Trei Lucruri:

1. Sa se Bata… ca sa fie.

2. Sa Numere… ca sa stie.

3. Sa se Futa… ca sa ramaie.

… asa cum stiu inca,.. Mocanii Rumâni.

……………………………………………………………..

In concluzie: Numerologia a fost la Inceput… O Cale.

Ceea Ce ar trebui sa Ramana!

.

.

.

Vlad Totoianu

8
Oct

Spirit Romanesc

   Posted by: admin

.

Motto:Memor incipe Clio, Saecula te quoniam penes…” Publius Papinius Statius, Thebaid

.

MocanTot ce-o  mai ramas din Noi, Românii… o fost Limba, Colindele si Pastoritu’…

Si-o fost destul! Tara se numeste Romania; Limba este cea Stramoseasca-Romaneasca; Noi ne chemam Români.

Chiar daca Imparatia s-o dus pe Apa Sambetei; Chiar daca ne-or potopit venitúrile; Chiar daca ne-or numit Vlahi; Chiar daca ne-au smuls limbile ‘ca vorbeam romaneste; Chiar daca ne-or bagat pe gat Pravoslavia; Chiar daca am ajuns, o vreme, straini pe fostele noastre pamanturi… astazi suntem Români!

Colindele nostre sunt dovada vie ca o Mana de Romani Batrani… totusi,.. o ramas prin Munti… sa cante spre NeUitare… Vremea Sfantului Soare:

Sus la Cheia Raiului
Buna ceata mi-e adunata
Tot de sfinti de aceia sfinti
Si-mi citeau, prooroceau,
Si-mi citeau de Dumnezeu
Si pe Dumnezeu nu-l stiu.
- Iar Ion Sint-Ion
Din gura asa graia…
Voi cititi, proorociti,
Si-mi cititi de Dumnezeu
Si pe Dumnezeu nu-l Stiti
,
Iar eu viu si bine-l stiu
Jos la Cheia Raiului
In Stilp de Cheatra mi-e-nCheiat.
- D-unde Sfintii c-auzea,
Ei saltara si zburara,
Sus mai sus se ridicara,
Cu norii s-amestecara,
Jos mai jos ca se lasa,
Pe stilp de cheatra cadea;
Cind acolo c-ajungea
Carti pe brate ca-si lua,
Si citea, proorocea,
De trei zile si trei nopti,
Stilp de Cheatra in Patru Creapa
Iata Dumnezeu ca Scapa.

…………………………………………………………….

“O ceata de sfinti marunti
Lerului Doamne, Domn din ceriu,
Intreba de Dumnezeu
Intrebara, nu-l aflara,
Dar Ilie bine-l stie…
Si-mi graira si mi-l spuse…
Vedeti voi cea Stana de Peatra,
De departe sa-mi cadeti,
De-aproape sa va rugati,
Peatra in Patru s-o Faceti,
Dumnezeu de-acolo naste,
Dac-o naste-l veti cunoaste,
In aripioare sa-l luati,
Sus mai sus sa-l ridicati
Sus mai sus la lighion
Ca-acolo-i sfintu Ion…”

……………………………………………………………

Ca Dumnezeu ca preainalt
Pe mine, Ion Sint-Ion m-o lasat
Sa Masur pamintu,
Pamintu cu umbletu
Si Ceru cu stinjenu
…”

…………………………………………………………….

“Pe fetele muntilor
Sus in telia zorilor,
Nu e telia zorilor,
Ci-i de-o Dalba Manastire.
Mare-i mare pe picioare,
Pe Noua Stilpuri de ceara
Si pe-atitia de tamiie
Cu usciorii de faclie
,
Da-i purcesa de demult,
Din afara-i muschiu prins,
Pe dinlontru-i zugravita,
Zugravita aurita…”

…………………………………………………………….

Sa faca Manastire mare
Cu Noua Usi, cu Noua Altare,
Cu Noua Raze de sub Soare.

……………………………………………………………

Vremea Sfantului Soare… si a lui DumneZau Nascut din Piatra ‘n Patru…

Intelegeti?.. Venitúrilor din Pustii de borfasi pravoslavnici ce sunteti!.. Intelegeti?

Intelegeti ca Roma… paraseste Dacia… cand Religia Imperiului este ‘a lui “Mithras Sol Invictus”?..

…………………………………………………………..

Voi… cioloveci nenorociti… care ne-ati pustiit spiritul timp de un mileniu… si inca o faceti!

Voi… cu tot cu ai vostri dintre noi - cei care nu vor sa lecturam Istoriile Daciei Traiane scrise de Români:

“Întoarcerea Românilor dela Creştinismul roman la cel bulgar a fost datorită unei apăsări exterioare, căci nu exista nici un motiv care să fi făcut pe Români a lepăda o formă de religie pe care o înţelegeau, şi a lua pe una pentru care nu aveau nici o înţelegere… Ce motiv ar fi putut împinge însă pe Români a înlătura forma poporană a religiei lor şi a adopta una din care nu înţelegeau nici o singură vorbă? Dinaintea puterii însă şi a autorităţii trebuia să se plece acel supus şi îndată ce câţiva preoţi bulgari vor fi găsit o vieaţă uşoară şi mănoasă între Români, numărul lor va fi crescut pe fiece zi: apostolii bulgari se vor fi adaus fără încetare, pentru a răspândi învăţătura lor între Români. Astfel în puţin timp, sprijinit pe braţul autorităţii seculare, pe care totdeauna clerul a ştiut să-l iee în ajutorul său, s’a lăţit şi întărit Creştinismul bulgăresc între Românii din Dacia Traiană”.

„Există o tradiţie la Români, care ne-a fost păstrată de Dimitrie Cantemir. Ea spune că: „înainte de sinodul dela Florenţa, Moldovenii, după exemplul celorlalte naţii cari îşi trăgeau limbile lor din graiul roman, întrebuinţau literile latine. Dar fiindcă în acel sinod mitropolitul Moldovei trecuse în partea Latinilor, urmaşul său Teoctist, diaconul lui Marcu Efesianul, de neam bulgar, pentru a desrădăcina cu atât mai mult din Moldova sămânţa catolicismului şi să ridice totdeauna tinerilor putinţa de a ceti sofismele Latinilor, a încredinţat pe Alexandru-cel-Bun că, nu numai să surgiunească din ţară pe oamenii de altă credinţă, ci să scoată şi literile latine din toate scrierile şi cărţile, şi să întoarcă în locul lor pe acele slavone”.

„Legenda este de o mare importanţă. Se vede din ea că poporul moldovenesc pe timpul lui Cantemir, punea în legătură o ceartă între biserica latină care fusese mai înainte la el, şi acea slavonă, cu schimbarea alfabetului latin în acel cirilic”.

„Păstrarea acestei tradiţii, în o altă formă şi pe o altă cale, ne va lumina însă şi mai mult asupra adevăratului ei înţeles. În o carte tipărită la Buda în limba bulgară în 1844 întitulată Tarstvenica, în care se cuprind biografiile domnilor bulgari, autorul ei, raportându-se la nişte manuscripte vechi spune:

„S’au însemnat în nişte cărţi vechi scrise de mână că după reposarea patriarhului bulgar, Sfântul Ioan carele a ridicat pe Asan la împărăţie, a chemat Asan dela Ohrida pe părintele Teofilact, a luminat şi a curăţit toată Bulgaria de eresurile de cari multe se aflau atunci în ea. După aceea a invitat pe împăratul Asan de a trecut în Valahia, să o cucerească şi să o cureţe de eresul roman, care pe atunci domnea în ea; şi Asan s’a dus şi a supus amândouă Valahiile sub stăpânirea sa, şi a silit pe Valahi, cari până atunci citeau în limba latină, să lese mărturisirea romană, şi să nu citească în limba latină, ci în cea bulgară, şi a poruncit ca celui ce va citi în limba latină să i se taie limba, şi de atunci Valahii au început a citi bulgăreşte”.

„Paralela bulgară a legendei române este mai raţională. Ea spune anume că Asan ar fi scos limba latină din biserica română, pentru a îndepărta eresul roman şi a introdus limba bulgărească. Mai notăm şi că legenda bulgară urcă mai sus în timp înlocuirea Creştinismului latin la Români prin acel bulgar, punându-o pe timpul Asăneştilor”.

„Asemenea concordanţă deplină între două legende păstrate la popoarele române şi bulgare, cari ambele arată, că înainte de a fi limba bulgară în biserica română, era cea latină, dobândeşte o însemnătate mult mai mare decât s’ar cuveni a se da unor simple poveşti. Potriveala cea neaşteptată a două izvoare atât de deosebite, dar cari puteau fi atât de bine informate, deoarece se raportau la fapte petrecute între ambele popoare, dă acestor legende valoarea unor mărturii istorice, care nu pot fi trecute cu vederea. Putem deci privi ca un punct stabilit, acela că înainte de Creştinismul bulgar, fusese la Români unul de formă romană, cu limba latină ca limbă a predicării, încât se adevereşte şi astfel inferenţa trasă mai sus din cercetarea terminologiei bisericeşti. Mai departe ambele legende atribue schimbarea limbii liturghiei din latină în slavonă, unui act de autoritate: cea moldovenească lui Alexandru-cel-Bun, cea bulgărească lui Asan, împăratul Bulgarilor. Ambele legende conţin însă neexactităţi istorice. Astfel sinodul dela Florenţa s’a ţinut tocmai în 1437, când Alexandru-cel-Bun murise acum de patru ani; iar împăratul Asan care se răsculase contra Bizantinilor, numai de cuceriri nu avea timp la nordul Dunării. O singură dată trecu el peste Istru “în vecina Scitie”, nu însă cucerind, ci fugind bătut, înaintea împăratului Isaac Angelul. Apoi pe timpul lui Asan, 1185-1196, nici nu exista o Valahie la nordul Dunării, cu atât mai puţin două, ci numai o Scitie era cunoscută, încât se vede foarte lămurit caracterul legendar al ambelor arătări, adică tocmai îmbrăcarea unui adevăr în concepţii posterioare, contimporane cu naşterea acestor poveşti”.

„Desbrăcând îndoita legendă de partea cea adausă de neştiinţa poporului, rămâne ca miez al ei, faptul că înainte de Creştinismul bulgar era la Români Creştinismul roman, care tocmai fusese scos cu violenţă de către un împărat bulgar, ceea ce însă se petrecu mult înaintea lui Asan, pe timpul tocmai a regelui Bogor sau a urmaşului său Simion”

Alexandru D. Xenopol, Istoria Românilor din Dacia Traiană

………………………………………………..

…Vedeti voi… Timpul v-a invins… Memoria Noastra este moartea voastra.

………………………………………………..

claves-imperii

.

Vlad Totoianu

10
Mar

Leru’i Doamne

   Posted by: admin

Semiramis Tammuz

Ne-stiinta este remediabila.

Iremediabila este incapatanarea.

De vreo suta de ani… ne incapatanam sa nu vedem o explicatie clara pentru cuvantul “Ler”; o tot dam aiurea cu Aurelian, Galeriu, Aleluia, Tara Luanei si alte ciudatzenii.

Pentru incapatanare… remediul ar fi… des-capatanarea.

………………………………………………………

De unde “vine” oare zicerea: “…Leru’i Doamne Ler…”?

Ea apare in multe colinde… ca de exemplu:

“La o piatra neslovata,

Lerui Doamne,

Sade Maica-ngenuncheata

Ca sa nasca fiu din piatra.

Fiu din piatra si-a nascut…”

………………………………………………………

Recunosc,.. este un exemplu “rau-intentionat”; in sensul ca ” nu suna a bine” pentru multi dintre… noi (…sa zicem).

Imi pare rau… Asa o fost sa fie… No-acuma!

……………………………………………………….

Homer stia care’ i treaba cu “Leru’i Ler”; pe vremea lui se spunea “ailinon”.

Grecescul “ailinon” venea din Syriacul “ai-lenu”… adica “Vai Noua!”

Era vorba despre o tanguire a bocitoarelor lui Tammuz… devenit intre timp refren popular.

Refren, teoretic, “rotacizat” de romanici… in “Oi, Leru”(i, Doamne).

Vaaai!.. ce “blasfemieee!”… Ce treaba avem “noi” cu Tammuz? Noi, care ne-am nascut Crestini!

Pai… Tammuz-asta era “ruda” cu Attis si Adonis cu mult inainte de Cristosu’ lu’ Pavel; starpit oricum, si el, de “reformist” ce era - intr’ ale Timpului… pe la 748 i.e.n… in Assyria.

Haosul creat in Regatul Neo-Assyrian de “ideile” lui Tammuz este intrerupt de Tiglath-Pileser III care ia Puterea de la Ashur-Nirari V.

Tammuz - “Zeul” Nascut si Asteptat sa Invie,.. de origine Syro-Feniciana,.. era plans in fiecare An prin Asia Mica; inclusiv prin zona de unde “se trag” dacii noshtrii de getzi-begetzi.

Adica zona Syro-Caucaziana.

Aualeeeu! Era sa uit!……..

Ce Corinda fainaaa!……….

Cat de “frumos” spus:… “Fiu din Piatra… nascut”

Oare ce-o vrut a zice cu asta?.. Oare nu-i scris bine?..

No… mah!.. amu’ i’ amu!

Amu’ i nasol… ca si asta “vine de-departe”… si totusi, de aproape.

Nu oricum… ci, prin Romani - aia cu “Mithras” nascut din “piatra seaca” prin “metoda” Agni.

De unde vine Mithras?.. Nu se stie exact. Dar “vine” pe vremea lui Traian…

…Si… incepe sa se stinga odata cu Retragerea Aureliana. Incepe sa se stinga in Imperiu… pentru ca la Noi… RAMANE in COLINDE:

Dupa dealul cel mai mare
R: Valerim si Valer, Doamne
Rasarit-a mandrul Soare R:
Mandru Soare nu era R:
Ci era o manastire R:
Cu paretii de-alamaie R:
Si cu usa de tamaie R:
Dar intr-insa cine sade R:
Mos Craciun cu Mos Ajun…

……………………………………………

…Tanguiala Orientala devine… in Dacia Traiana: Colinda Soarelui Puternic…

Iar “Ler” devine… Valer… din valere, valeo.

Hai… Craciun Fericit!

……………………………………………

P.S.

…tot am uitat io ceva…

Tammuz… s-o nascut si el-saracu’ …de Craciun!

Spre deosebire de Mithras care “sta” pe Equinoctii… in Equilibru. Nascut de “Martisor”… cand apar…

…”Florile Dalbe”…

Am zis.

Gata.

No.

Vlad Totoianu

10
Oct

Arcanum

   Posted by: admin

Plaudite Cives

Hai sa ne Jucam!..

Iata:

Pentru Inceput, impatrim Asii:

Cruce, Caro, Cupa, Spada.

……….

Jokatorii vad cum Riga se Uita pe Masa… si dincolo de Asi… vede Regina.

Vorbeste cu Ea,.. si Adoarme.

Apoi:.. Stang-Doi-Trei-Patru… Zece… si e gata/iata.

Gata/Iata… Apare… Valetul.

ESTE!

Valetul devine Rege… si…

Riga se trezeste… Jokrator.

……….

Suntem Trei deja… Cum Numim Acest Joc?

Pur si Simplu..: Alt Joc!

Hai sa Ne Jucam…

………..

Vlad Totoianu

10
Sep

Ars Vitae

   Posted by: admin

Calauza

Premerge-Te!

Asemeni Cautatorului.

Asemeni Vanatorului.

Asemeni Calatorului.

Asemeni Tie.

Fii!

*

Premergerea este Instinct.

Nu-i mai spune “deja vu”… pentru ca este vorba de un “deja vecu”.

Se intampla cand… “pur si simplu Stii”… Ce va urma sau Cine va urma.

Se intampla cand… “pur si simplu Stii”… Ce a fost sau Cine a fost.

Premergerea nu este Atunci… este Acum.

Premergerea nu este Dincolo… este Aici.

Deschiderea ei… fara Sens dar Esentiala.

Distanta este in Joc si Legatura Vitala… Intre Tine si Sine.

Multi merg… Putini, insa,  merg usor spre departe… Asadar: Mergi Inaintea Ta!

Sufletul Ti-e Calator. Calatoriti Impreuna. Mergi pe urmele Lui.

Lasa-L…

Sa Vada - El Primul… Se se Bucure - Ea Prima…

Sa Cada pentru Tine - El Primul… Sa Invinga - Ea Prima.

*

Asa cum Proportiile Umbrei Tale nu depind de Tine… ci, de SOARE…

Asa cum Tu vii Dinspre… cu impresia ca te indrepti Catre…

Asa cum Timpul Tau este legat… de Distanta la care Te Urmezi…

Asa Se Intampla.

*

Fii Insuti… INAINTE sa fii Tu.

Se numeste PREMERGERE.

Se numeste ca Respecti Viata.

……………………………………….

Vlad Totoianu

10
Aug

Mensura Rerum

   Posted by: admin

Dodecahedron Roman

Idealul exista. Rezulta din proportii si le genereaza. Valoarea Lui este: 1,618033988…

Perfectiunea exista. Prima Ei Valoarea Aritmetica este: 6. Singura ei Valoare Geometrica este: 6,283185307…

Masura exista in toate. Precum spune Vitruvius: “…nu mai mult de Trei Cuburi din CCXVI parti”

***

Cubul este HexaHedronul. Al doilea Solid Pythagoreic.

Cubul Cubului este egal cu Suma Cuburilor primei Treimi Pytagoreice.

Intelepciunea are un Nume: Mercurius Ter Maximus.

Lumea Romana se invartea odata cu Dodecahedronul… cu Phi spre Icosahedron.

***

Cine poate avea nerusinarea sa “damneze” … Idealul, Perfectiunea si Masura?!

Cine sunt Bestiile Suficiente intr-o Singura Carte… si’ntr-un Singur Verb: A Crede…?!

… si…

Demonizarea Civilizatiei Continua…

Vlad Totoianu

10
Jul

Aeternitas

   Posted by: admin

Aeternitas

Avem Ore… pentru ca sunt IX Musae si III Gratiae - legate’n Horae.

Avem Zile… pentru ca sunt VII vazuti in Cer - Sol, Luna, Mars, Mercurius, Iuppiter si Saturnus. Intre care… Sfant este Soarele. Intre care… Primul este Soarele.

Avem Luni… pentru ca sunt XII Olimpieni - Mars, Venus, Mercurius, Iuno, Neptunus, Volcanus, Iuppiter, Ceres, Diana, Apollo, Minerva, Vesta.

Avem Ani… pentru ca avem XII Constelatii - Pisces, Aries, Taurus, Gemini, Cancer, Leo, Virgo, Libra, Scorpio, Sagittarius, Capricorn, Aquarius.

Avem Eternitatea… pentru… Aeon…

“E Pluribus Unum”.

Vlad Totoianu

10
Jun

Jocul Focului

   Posted by: admin

Motto:

“”- De ce Unu… si nu Trei?.. De ce Sapte… si nu Noua?.. De ce Doisprezece… si nu Zece?

- Pentru ca ASA vrea Domnul!.. Pentru ca ASA a spus Profetul!.. Pentru ca ASA scrie in Carte!..”

.

Attar

Cautandu-ne Zeii… inevitabil,.. ajungem printre “Demoni”.

Este normal… si deloc dramatic; pentru ca… Zeii au “suferit” demonizari.

Demonizarea dusmanului - cu zeii lui cu tot… este un procedeu “propagandistic” des folosit; incepand cu “Revolutia” lui Zarathustra… si terminand cu “Revolutia” lui Lenin, cu includerea (bineinteles) a “Revolutiei” Crestine.

………………………………………….

Odata cu Zoroastru, o parte din Zeii Vechilor Iranieni “devin” Devas - adica Demoni;

Triada Varuna-Mitra/Indra-Agni/Gemenii Ashvini… este “Revolutionata”… si inlocuita de Ahura-Mazda impreuna cu cele Sapte Emanatiile ale Lui;

Focul este Re-Numit At(t)ar,.. numele aryan al Focului fiind undeva intre Ignis si Agni;

Apare preceptul preeminentei liniei materne - xvaetvadatha, care justifica incestul;

Odata cu Zoroastru, populatiile iraniene plonjeaza intr-o Teologie Skizoida; Cu Bine si Rau… cu Ingeri si Draci… cu Prea-Intzeleptul Barbos… cu Sfarsitul Timpului… etc.

Suna cunoscut? Bineinteles!

Ideile astea, de tip “Alba-Neagra”… propovaduite de un “Mare Pacalici” (Profetu’ lu’ Mosh-Nick)… care face din Religie un Hokus-Pokus, au… o sursa Clara… si Aceeasi peste milenii.

De unde venea acest “Mare Magician”?.. Dintre Urmia si Van, prin sec. IX i.e.n… din locurile unde era cunoscut Zeul Attar(click) .

Dupa ce a “bagat dihonia” in Iranieni… de s-au apucat sa se casapeasca astia intre ei ca turbatzii,.. Marele Profet s-a ridicat, impacat, la Cer; nu inainte…

…de a le da o “inestimabila” Carte Sfanta - Avesta… si de a se slobozi in Apele Timpului de dragul celor Trei Profeti ai Viitorului.

Aryenii se inprastiasera in “cele patru vanturi” cu mult timp inainte de Zoroastru;  Unii au apucat-o spre Rasarit: Indo-Aryenii,.. Altii spre Apus - viitorii Grecii, Latinii si Germani,.. Iranienii - viitorii Persani (Syro-Iranieni) spre Sud,.. Slavii spre Nord.

Scitii au ramas locului, in contact cu neamurile “Turan”.

“Europenii” si “Indienii” si-au pastrat Triada,.. Vechii Zei,.. Cultul si denumirea Focului - Ignis/Agni.

Foc Scaparit din Piatra.

Mai mult, Romanii au pastrat sensul firesc al cuvantului… Divus/Daeva; acela de “Divin”… si nu “demonic”.

Persii zoroastrieni l-au pastrat… din Verchea Triada… pe Mitra.

…………………………………………..

Pana in sec. I e.n. , Romanii isi aveau Panteonul Zeilor Consensuali… Reuniti in jurul Focului.

Dar… iata ca… la un moment dat… “se intampla minunea istoriei”…

In vremea lui Traian… “ajunge” la Roma… (unde erau inca… Arzand cele Trei Focuri)… Mithras!

Spectaculoasa Intalnire!.. “Moment Auroral” pentru Europa.

Clipa Fasta a Istoriei Noastre.

Numai ca… vine “momentul secund”… Vine Cosmarul Nebuniei peste Noi.

Vine Pavel.

Toti - Zeii,.. Focurile Sacre,.. Mithras… sunt “Demonizati”. Retzeta este veche, metoda identica, consecintzele asemenea.

Lumea plonjeaza in Haos, Intoleranta si Razboaie Religioase.

Pacat de Noi.

Totusi…

Focurile vor Arde!

Agnis

P.S.

Multi dintre noi, românii, din ignoranta sau proasta-educatie… avem emotii negative la vederea cuvantului: Aryan.

Aryan, dincolo de “anatemizarea lui postmoderna” in contextul ideologiei scelerate a nazistilor, inseamna… foarte mult pentru Europeni.

Aryan… inseamna in limba sanskrita - “Nobil”. Acest Cuvant vine din Proto-Indo-Europeanul - ArYa… inrudit cu ARTA… si inseamna: Ordine sau Asamblare Ordonata. Din acest Cuvant, avem in limba greaca - “Aristos”… si’n limba latina - “Ars”.

In lumina etimologiei aceastui Cuvant,.. noi-românii, vom avea in continuare emotii-negative.

Noua, cuvintele: Arta, Aristocratie, Noblete, Ordine… ne vor da, in permanenta frisoane. Mai bine le etichetam ca: “naziste”.

Mult mai bine AShA… decat A’RTA.

Vlad Totoianu

9
Jun

Scaparici

   Posted by: admin

Praslea cel Voinic

Cine este Scaparici?

Este…

… “Ăl mai mic”… “intors pe asta Lume”… “Mereu cu noi”… “scanteie din Adancuri”…

sau…

… Agni… Praslea… Mithras…

……………………………………………………………

Este Cel care Se Intoarce de Dincolo… Aici,.. printre Noi,.. sa Traiasca Fericit pana la Adanci Batranete.

Este un Calator prin Ceruri… pe Aripile Sufletului. El “Refuza Nemurirea” pentru a fi printre “Ai Lui”. Este Ulise care se intoarce la Ursita Lui.

……………………………………………………………..

Natura lui Scaparici… este Focul.

Arma lui Scaparici… este Fierul.

Virtutea lui Praslea… este Altruismul.

Credinta lui Praslea… este Dreptatea.

………………………………………………………………

El Face si Des-Face in Spiritul Legamantului. El se tine de Cuvant. El se intoarce printre Oameni. El face Dreptate.

El te Trazneste din Senin cu Sageata Lui daca faci Ne-Dreptatea Semenilor Tai.

El este Lumina Ta… de Dincolo,.. din Adancuri.

……………………………………………………………..

P.S.

“Celor care spun Povesti… si Merg mai Departe” (click)

Vlad Totoianu

10
May

Dincolo de Timp

   Posted by: admin

Zece

.

“Masura Syriaca” este: 1/2/7-12

Masura “Syriaca”… a Sacrului, Spatiului si Timpului… este Unu / Doi / Sapte-Doisprezece.

“Masura Arya” este: III/IV/ IX-X

Masura “Arya”… a Sacrului, Spatiului si Timpului… este Trei / Patru /Noua-Zece.

………………………………………….

Traim intr-un Sacru Syriac, “Aryanizat”; intr-un Crestinism Trinitar.

Traim intr-un Spatiu Arya - Quadripolar.

Traim intr-un Timp Syriac, Lunar - de Sapte Zile, Douasprezece Luni si Douasprezece Semne.

Traim intr-un Echilibru Nefiresc - Paradoxal.

Fie… “Spatializam” Timpul - prin Arte; fie… ne “ChronoMetreaza” ceilalti Spatiul - prin Istorie.

Daimonul Arya se manifesta in/prin Arte… iar Daimonul Syriac in/prin Istorie.

Din interferenta celor doua “viziuni” s-a nascut un Paradox - Civilizatia Occidentala… asa cu o stim.

…………………………………………..

Am fi putut avea Un An Solar din Tot atatea Zile… Dar!

Din Zece Semne, Zece “Luni” si o “Saptamana” de Noua Zile (…mai exact: 40 de Nundine si 5 Epagomene). Am fi putut avea o Treime si Noua Ceruri. Am fi putut incepe Ziua de dimineata… si nu in Miezul Noptii.

Ar fi fost mai “bine”?.. Nu stiu.

Ar fi fost “mai constructiv”?.. Da. S-ar fi Lucrat mai mult.

Ar fi fost mai coerent?.. Da.

………………………………………………………..

Nu de alta… dar:

Decembrie ar fi fost intr-adevar… “a Zecea”… si zicerea româneasca:

“Sunt in al Noualea Cer…!”… ar fi avut intr-adevar un Sens.

In plus, Sistemul Nostru Solar… este intr-adevar de “Noua plus Unu”… iar “Prima Ora” este intr-adevar dupa VI dimineata!

Patru Timpi

.

Vlad Totoianu

10
Apr

IMPERIVM

   Posted by: admin

Diocletian

Imperium nu este Regnum… iar Imperator nu este Rex.

Imperiul urmeaza Republicii si ordoneaza Republici.

Republica urmeaza Regatului si ordoneaza Regate.

…………………………………………….

Cel care a instaurat Republica se numeste: Lucius Junius Brutus.

Cel care a teoretizat Republica este Marcus Tullius Cicero.

Primul Imparat se numeste: Gaius Octavius Thurinus.

Imparatul care a gandit imperial este: Gaius Aurelius Valerius Diocletianus.

…………………………………………….

In intreaga Istorie… exista un singur Imperiu - cel Roman; Romanii fiind aceia care au creat notiunea.

Acest Imperium are un Centru - Roma… si o Periferie numita - “Romania”.

…………………………………………….

Diocletian a inteles Imperiul… A inteles cum poate fi Nimicit:

Varf Tetrarhic, Prefecturi Pretoriene, Dioceze, Provincii.

Provincii conduse de catre Praesidens care subordona un Duce. Dioceze conduse de un Vicar, fata de care era subordonat un Dux. Prefecturi Pretoriene conduse de un Prefect ce subordona un Magister Militium.

Conducere Tetrapolara; “Provincializare” si “Birocratizarea” Aparatului de Stat pana la un nivel improbabil de Secesiune; “Flexibilizarea” Fortelor Armate pana la un nivel improbabil de Lovitura de Stat; “Cresterea bugetului de Aparare” pe comanda-control si informatii; “Cresterea Fiscalitatii”; “Toleranta Religioasa si Rasiala”; “Integrare Culturala” si Progres; “Toleranta Zero” fata de manifestarile Anarhice; “Politica Externa Activ(a”)- Agresiva.

………………………………………..

Avand in vedere cele spuse…

Rastignirea este un Avertisment la adresa Regilor Impiosi.

………………………………………..

Ceea ce a savarsit Fiul lui Tarquin este Im-Pietas… la adresa Lucretiei… ca Virtute Romana.

Ceea ce a savarsit Yeshu ben Pandera este Im-Pietas… la adresa Imperiului… ca Ordine Romana.

Ce inseamna PIETAS?.. Inseamna Valoarea Fundamentala a Romei.

Inseamna: Simt al Datoriei, Loialitate, Devotiune Familiala.

………………………………………….

Oricat ne-am dori… sa fi fost altfel… I.N.R.I. inseamna un singur lucru:

Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum

Oricat ne-am dori… sa fi fost altfel… Regnum Tuum… inseamna un singur lucru:

“…regatul tau…”

Oricat ne-am dori… sa fi fost altfel… Dioecesis… inseamna un singur lucru:

“Unitate Teritoriala de Administrare Fiscala”

Oricat ne-am dori… sa fi fost altfel… Basilica… inseamna un singur lucru:

“Cladire de Interes Public”

……………………………………………

IMPERIVMtine de CIVILIZATIE.

Regnum… tine de Taxonomie.

.

Vlad Totoianu

10
Mar

Quo vadimus, Pater?

   Posted by: admin

Pater.

Raul a fost Facut…

Acceptati Raul… sa Intre in Lumea Noastra; Va sfarsi in Timpul Lor,.. intr-un Spatiu Ordonat de Noi. Aduceti Raul Inauntru!

Luptati pentru victoria dincolo de Timpul Lor. Vedeti Timpul Lor!

Luptati cu armele Noastre;  Alegeti Ratiunea. Singura - Ratiunea!

Nu faceti “rau”… “impotriva Raului”. Nu-i martirizati!

Aveti Masura la indemana; masurati cuvintele lor. Cautati… din Ce vin, de Unde vin, de la Cine vin. Tineti cont de Masura!

Cuvintele Noastre, pastrati-le cu Pietate; traduceti… Cartile Lor Sfinte. Traduceti superstitiile lor in Limba Noastra si a Maestrilor Nostri. Traduceti-le vorbele!

Inceputul Zilei si Zilelor pastrati-le Soarelui; Nu Lasati Inceputul - Lunii!

La lumina Lunii se spun Povesti care Adorm; Aduceti-I in Lumina Soarelui. Jucati PrinSoare!

Invatati Poporul - Stiintele si Artele… in numele credintei in “PreaInteleptul” lor Zeu. Invatati Poporul!

Nu luptati cu Ei; luptati pentru Lume. Aduceti Lumina in Gandurile celor care aprind lumanari in plina Zi. Aduceti Lumina!

Transformati-va in Argumente adresate Ratiunii celor Ne-Nascuti inca; veti ajunge la ei in Contra-Argumente… dar veti ajunge. Adresati-va Ratiunii!

Fiti mai “Buni” decat Ei… in ce vor sa faca. Veti fi inaintea Lor - Si-i veti conduce. Fiti mai buni!

Aveti incredere in Cei mai presus de Noi; Cei care Poarta Focul - zi si noapte; Cei din Inalt si Cei Ascunsi. Dincolo de noi, “Raul” nu va trece!

………………………………………..

Vlad Totoianu

10
Feb

Mister European

   Posted by: admin

Sol InvictusVechii Greci i-au avut pe Tezeu si Prometeu; fiind mai eficienti, Romanii l-au facut pe Mithras - Taurocton si Prometeic .

Soarele Invinge Luna… prin Mithras care omoara Taurul.

Victoria inseamna Fertilitate… iar Fertilizarea inseamna Omor prin Avatari.

Aparenta ordonare heptadica ascunde ordonarea nonadica… cu doi “nevazuti”: “Arcani” si “Vultures” - posibil Cautes si Cautopates?

Purtatorii Focului Etern sunt Martorii Dramei Umane.

Mithra coboara “meteoric” Cerurile… ca Lapis ExCaelis; pentru a se ridica, Ignis ExPetra… “scanteietor” spre Stele.

Ipostazele Calatorului prin Ceruri sunt Noua.

Morala:

Europa este in permanent “pericol” de a fi… “furata” de Taur.

Europa

Ea trebuie salvata de un “cowboy” venit din “departari” cu “scaparici” prin calcaie si doritor de “trofee”.

Invictus

In Concluzie:

Asa cum… exista multimi de vite care traiesc - rumegand pe sub Luna; exista cativa oameni bravi… care fac prinSoare cu Timpul.

Cand vedeti Stele Cazatoare… Bucurati-va! Coboara Prieteni!

.

Vlad Totoianu

9
Feb

Razbunatorul Titanilor

   Posted by: admin

AtlasCine si-ar fi inchipuit asa ceva?..

Un Erou… cu mult peste Deucalion, Prometeu, Hercule si Perseu!.. Un Erou care sa faca Dreptate Titanilor.

Un Erou… care sa-l omoare pe Zeus in ipostaza lui InUmana, Tauromorfa; care sa-l deposedeze pe Helios de atributele lui Solare - Coroana si Quadriga; care sa aminteasca Europei de Ordinea Varstei de Aur; care sa aduca Dreptatea in Timp.

Cine si-ar fi inchipuit, in zilele noastre, ca a existat un Cult… care sa se Fundamenteze pe asemenea Idei?..

Greu… foarte greu… sa poti gandi in asemenea fel astazi, dupa doua mii de ani de Crestinism.

Greu… dupa Doua Mii de Ani… de Frica, Vina si Griji Nenorocite!

Greu… si Atunci,.. dupa o mie de ani de povesti cu ΔΩΔΕΚΑ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΘΕΟΙ.

…………………………………………………………………………..

A fost intr-adevar o revelatie sa vad ca in tot Eposul Mithraic nu este vorba de Olimpieni… ci, doar de… Titani si Fapte Eroice.

Sa vad ca Iconografia Mithraica figureaza un “Univers European Pre-Olimpic”.

Sa realizez… ca este vorba de o Revitalizare a unei Ordini Pierdute… dar niciodata… Uitate.

………………………………………………………………………….

Imaginea cu care incepe Mithraismul nu este “Nasterea din Piatra Seaca”… asa cum se crede. Exista un prolog ignorat… un Cronos Impietrit in Ganduri, avand inca la indemana Arma de Cremene cu ajutorul careia instaurase Ordinea Varstei de Aur. Un Cronus exilat in haurile Tartarului.

Cu o Piatra data de Rhea… incepuse Sfarsitul Titanilor…

cronos

… Tot cu o Piatra,.. avea sa inceapa Amurgul Zeilor si Rasaritul Soarelui Dreptatii.

saturnusmitras

.

Mithras… se va naste din acea Piatra… si va pune capat Domniei lui Zeus… prin Miscarea Timpurilor. Se va naste cu Arma si Lumina… in Maini. Se va naste cu un Destin: …Restitutio Orbis.

Se Naste din Vointa lui Cronus; prinde si Sacrifica Taurul… din Vointa lui Cronus; il “degradeaza” pe Helios… in memoria Tradarii lui Cronus; se Ridica in Ceruri ca Soare Invincibil al Dreptatii… din Vointa lui Cronus.

………………………………………………………………………….

Ce fel de Oameni puteau gandi in asemenea fel?!

Ce fel de Oameni reveneau printre oameni… cavalerii initiati in asemenea Mistere?!

Cu siguranta… Unii care…

…Gandeau… Luptau… Traiau… asemeni Leilor!

Hercule

.

Vlad Totoianu

7
Feb

“IO ALEXANDROU”

   Posted by: admin

Multi români s-au intrebat: “De unde particula IO - inaintea numelor de Voivozi din Valahia si Moldova… sau… de Tzari din Bulgaria?!”. Majoritatea au atins cu raspunsul lor - Byzantul sau Al Doilea Tzarat.

Am putea insa,.. mai mult.

…………………………………………………………….

Io… pentru “noi”, vine de la Alexandru… Macedon; Eroul “Lisandriei”… povestite de to(th)ti prin Ardeal.

De la aceasta Drahma…

io-alexandrou

… avand un IO sub Tronul lui Zeus…

… monograma IO… a fost repetata in asociere cu numele basileilor pana la Caderea sub Romani… si de la “renasterea Comneniana” pana la Prabusirea sub Otomani.

Imperiul este un Vis. Grecii l-au infaptuit ca… Satrapie Occidentala. Romanii l-au creat… dupa Republica.

Domnitorii Români,.. instinctiv si nefast,.. au ales “Lisandria”.

…………………………………………………………………………..

Dincolo de Alexandru, adica - acolo unde românii,.. din incultura… nu prea ajung, IO inseamna mult pentru Europa.

IO… si-a gasit alinarea in damnare si salvarea prin cunoastere… alaturi de Prometeu.

Un Prometeu… devenit pragmatic in “mentalul grecesc” si pramatie in “mentalul Românesc“. Un Prometheus “venit” din Aryanul - Pramathyus.

prometheus

Prezentul arata clar:

…Grecii nu mai sunt Ce au fost; sunt o Periferie a Rusiei dupa ce au fost Periferie Turca.

…Românii sunt niste pramatii bolshevice… care se hlizesc la Flacara Cunoasterii.

………………………………………………………………………….

Flacara asta,.. a Cunoasterii,.. nu este violet - asa cum credem noi… de la teveu… de neprihanitzi ce suntem!

Ea este Aurie… asa ca Pyrrha-Focului!.. din inima lui Deucalion.

In Lume,.. Ea… isi are Drumul Ei:

Olimp - Caucaz - Egypt - Europa - Caucaz - Olimp.

Adica:

Zeus - Prometeu - IO/ISIS - Hercule - Stele

isis

ISIS fiind IO ajunsa in Egypt… purtand cu Ea… Cunoastere Prometeica.

Cunoastere… ce va “eleva” omenirea din statutul “bovin”, oriental.

Cunoastere… ce se va Intoarce la Prometeu, prin Eroul numit Hercule.

Erou… care va Elibera Focul de Piatra… unde era legat prin Vointa Zeului.

Pentru ca Vointa,.. chiar si-a Zeului,.. poate fi Anulata prin Ananke.

……………………………………………………………..

Cunoasterea este Titanica… iar… Credinta este in Zei.

Pentru Conducatorii Nostri,.. preacuviosi,.. Cunoasterea ramane o chiestie scremuta sub tron.

Pentru Noi,.. pravoslavnicii,.. Cunoasterea ramane un prilej de hlizeala.

…………………………………………………………………………..

Chiar si asa,.. prin Ras sau… intr-o Doara,.. se pare ca atingem intelesuri originare si nebanuite.

Vlad Totoianu

10
Jan

Memoria Focului

   Posted by: admin

Lupa Capitolina

“- Novem Ordo Seculorum; Decem Ordo Terrarum; Tres Ordo Deorum…”

- Ce vrei sa spui cu asta?

- Ca… ne-am lasat focurile calcate’n picioare de “fachiri” si prostiti de “profeti” apocaliptici. Ca… am uitat sa ne cautam Strabunii prin Cuvant. Ei stapaneau Arta Zeilor - Se Transformau… in Cuvant.

- Si totusi.

- Ai Nostri imparteau Locul in Patru… si-l masurau in Zece. Aveau Trei Sfinti… si Noua Ceruri.

- Atunci… de ce Traim in Sapte cu Doisprezece?

- Pentru ca sunt si altii. Ei sunt in Alta Masura.

- Cine suntem “Noi”?

- Candva… acum peste 4000 de ani… ne numeam Arya; ceea ce astazi numim Cultura Andronovo.

- Apoi?

- Din Iranieni s-au desprins doua neamuri; unii au plecat spre Indus,.. altii spre Mediterana - Ahei, Hittiti, Mitanni. Candva… acum peste 2500 de ani… la iranieni a venit un Profet urat de Magi… din Neamul Celorlalti.

- Cei care au Sapte Ceruri si Douasprezece Luni?

- Chiar ei. Profetul asta, Zoroastru, i-a transformat in Persi; i-a adus sub Luna, le-a schimbat cuvintele, le-a schimbat Zeii…

- Zeii nostri?

- Au mai ramas… pana acum 2000 de ani cand a venit alt Profet.

- Noi?.. Ei?..

- Da. Noi am ales Soarele; Ei - Luna. Noi am ales Focul si Piatra; Ei - Apa si Lutul. Noi ne Ardeam Mortii; Ei si-i Ingropau. Noi umblam prin Munti si pe Plaiuri; Ei - pe langa Marile Ape. Zeii Nostri erau Oameni; Ei - cand au renuntat la Taur si jucarika lui sau alte Animale, au trecut brusc la… Un… Om Rau. Noi preferam Armele; Ei - Comertul. Noi ne luam cu cate o Femeie; Ei - mai multe. Noi incepeam Anul de Equinoctiu iar Ziua Dimineata; Ei - de Solstitiu iar ziua le era Noapte… Si tot asa!

- Trei Caste - Brahmana, Ksatriya si Waisya

- Interesante sunt denumirile astor Caste..: BagaMan - “Om Bogat”,.. SatTria - “Cei Trei Sute”,.. WeghYa - “Mergatori pe Cale”. Comertul era legat de Drumuri, Seniorii Razboiului erau Trei Sute iar Domnia era sinonima Sacerdotiu si Bogatia.

- Imperator/Pontifex/Divus… totul se leaga!  Totul… de la Origini. Unii s-au Nascut din Piatra si Foc; altii din Ape si Lut.

- E Mare Taina de inteles! Femeile Noastre sunt Sfinte ca Piatra de Hotar. Oamenii sunt niste Scantei cazute prin Ceruri din Focurile Aprinse de Zei. Ajunsi pe pamant, ei devin Pietre. Cand doua pietre anume se lovesc cum trebuie… ele prind viata. Facand Focul Nostru… Renastem din Noi Insine prin Celalalt. Doar asa ne putem transforma din nou in Scantei. Scanteile din Focurile Noastre se ridica spre Zei… si Focurile Lor.

- Din Femei ne nastem Pietre; Intre ai nostri, ne nastem prin Foc - Oameni, Luminati, cu Fierul in mana.

- Asa e. Intelegi, acum, de ce ne ardem atunci cand murim?

- Ne ridicam Noi, prin “ai nostri”,  la Ceruri - pentru a fi “in aeternum”… printre Facatorii Nostri.

- Este!.. o Cale Si(n)gura: Piatra - Om - Fier si Lumina. Fierul si Lumina trebuie sa ne insoteasca in Moarte. Prietenii ne “fac scantei” si ne trimit in Ceruri “odata cu fierul”; fie ca trag salve de sageti, fie ca trag salve de tun. Suntem Eroi!.. intelegi?!.. Traim si murim asemenea lui Hercule.

- De ce l-a omorat Romulus pe Remus?

- A trecut peste ce era Hotarat de Romulus. A intrecut Masura… lui Romulus.

- Sapte Coline,.. doisprezece Vulturi,.. 753 i.e.n.?

- Povesti “magice”! Roma este pe Zece Coline… iar A.U.C. - ul este la 816 i.e.n… Remus a trecut Hotarul; hotarul era Sfant… Nu a fost un conflict iscat din “bird-watching”; a fost batjocura unui Ritual de Fundare.

- Sabinele?

- Femeile trebuie “facute” Familie. Femeile trebuie aduse la Vatra… casei Barbatului. Ele pazesc Vatra. Fiecare este Vestala propriei Casa.

- Casatoria?

- Este Legare in Trei.

Legile:… I. Se Dau,.. II. Sunt Legaturi,.. III. Legi in Trei si nu in Doi!

In Casatorie este idem si ibidem cu Trecerea. Un om (popa) ia in mainile lui doua pietre si… le ciocneste cum trebuie, cum faceau Strabunii. Orice legatura este facuta in fata unui Martor. Principiul legiferativ este Triadic; Stalpii Lumii sunt Trei. “Mirele” si “Mireasa” sunt “rotacizari” din Miles si Milesa.

- Mitraism?

- Femeile ajung “Leoaice”… Barbatii ajung “Parinti”… Daimonii ajung pana la “Vulturi”.

- Si Ghilgames a omorat Taurul Ceresc!

- Mithras il “razbuna” pe Enkidu. Mithras si Ghilgames sunt fundamantal opoziti. Din Taur s-a intrat oricum in Berbece; din Pesti se va intra… oricum in Varsator. Atitudinea fata de aceasta Trecere a Timpului este fundamental diferita!

Pentru “noi”, Trecerea este Fireasca iar Sacrificiul este un Act Eroic si conditia Nemuririi; pentru “ceilalti”, trecerea timpului este nefireasca - ei vrand sa “opreasca timpul”… Sacrificiul este sacrilegiu si cauza “damnarii” - ca disperare in fata mortii; “moarte” adusa de un “pacat fata de zei” . In fata Timpului - noi suntem Eroi; ei sunt Credinciosi. Noi ne Cucerim Nemurirea; Ei si-o Implora…

- Ei se vor… Salvati. Dupa ce, singuri, se “damneaza”!

- Este o atitudine Feminina in fata Inevitabilului: Angoasa-Supunere-Suferinta-(Re)Nastere. De aici, nevoia unui “Mire-Profet-Mantuitor”.

- Ce s-a intamplat cu Romulus?

- El le-a dat Romanilor… cam tot. Roma, Senatul, Legiunile, Timpul, Directiile.

- Directiile?

- Nord-Sud se numea Cardo si insemna: Ax, Incheietura. Perpendicular pe Ax, din Zece-in-Zece, se articula… Decumana.”

- Hiram…

- Manole!.. Poti sa ridici piatra si fara pecetea solomonica. Iti trebuie doar un punct de referinta. Manole a zidit biserica in jurul Anei. Manole a ridicat un “Tholos”.

- Ei erau Noua… si cu el, Zece.

- Intocmai! El a construit “Vitruvian”; Voda era “Solomonar”. Ei au prins Aripi… si Ea a ramas Ascunsa.

- Practic… este… HelioCentrism vs GeoCentrism si AnthropoCentrism vs TheoCentrism.

- Nu suntem intr-un raport de adversitate. Pe noi ne exprima Pythagoras, Aristarch si Arhimede; suntem in Lumina Amiezii. Ei sunt exprimati de Platon, Aristotel si Socrates; sunt in Lumina Apusului.

- Cupa de Cucuta..?

- Portia de Masura Certa! Nu ai cum sa fii Sceptic in ce priveste Viata; in plus,.. sa o si “predai” tinerilor-viitori-cetateni. In fata Vietii poti fi Stoic - Descoperi Legile Umane, Naturale si Universale,.. le Accepti - ordonandu-ti astfel Viata. Schimbi felul in care te raportezi… si nu felul in sine. Scepticismul se aplica Mortii… Nu Vietii! Poti fi Sceptic relativ la o Dogma (in masura in care “lumea ta” este dogmatica)… dar nu poti fi Sceptic in legatura cu Ce Este Clar - ca… Buna Ziua.

- Totusi,.. Romanii l-au omorat pe Arhimede…

- Trebuie sa fii atent cand iti vorbesc “oamenii”… Ne-Atentia te poate costa Viata. Totusi,.. a fost Re-Descoperit si Eternizat de Marcus Tullius Cicero.

- Solidele Platonice!?

- Solidele sunt Pythagoreice.

- Aeneas… venea din Troia!

- Aeneas, eroul Aeneidelor,.. venea de “dincolo de Orizont”… din Enneada. El era Principiul de Noua si dincolo de el - Decada;  Noua erau Cartile Sibyline; Nonadica era masura sibilinica refuzata de Tarquin. Pe de alta parte, originea lui Romulus si Remus este in NumItor si AlbaLonga; in Fluxul Numeric al Infinitatii Pure.

- Lupul - stramos mitic Eurasiatic?

- Mai mult. Este amintirea Erei Gemenilor - cand traiam prin Hude si vanam in Haite ca Lupii. Sacrificiul Gemenilor, sub forma Fratricidului… a facut posibila trecerea in Era Taurului.

………………………………………………………………………..

Vlad Totoianu si Lucian Comsa

9
Jan

Cercul

   Posted by: admin

Cerc

.

.

.

.

.

Cercul nu are 360 de grade.

Anul nu are 360 de zile.

Nu am cum sa Cred in ASA Ceva!

………………………………………………….

In schimb, stiu… ca:

Cercul are 2 Pi radiani sau 400 grade centesimale… adica Tau (click).

Realitatea tine de: un Punct,.. o unitate - Raza… si o constanta -Tau. Atat!

………………………………………………..

Geometria si Chronologia au ramas in Credinta “Geocentrica” si’n baza “Duodecimala”.

Geometria si Chronologia trebuie aduse in Heliocentrism si baza Decimala.

…………………………………………………

Geometria si Chronologia sunt Discipline!

Geometria si Chronologia nu sunt Credinte Orientale!

………………………………………………….

Cercul nu “se face”… cu Diametrul!.. Cercul se face cu Raza!.. Cercul este o extensie a Luminii!

Cercul nu “se face”… cu Raportorul!.. Cercul e facut de Om, prin Mana, prin Compas.

Pentru Sectiune… ai nevoie de… Echer.

Pentru Inceput… ai nevoie de un Punct… Luat!

……………………………………………………

Umanul este un Dat. Umanul este QuintEsential. Umanul este Masura.

Trebuie sa Luam Ce este Dat.

……………………………………………………

Vlad Totoianu

2
Jan

Theologia

   Posted by: admin

Theologia si “Doctrinele Teozofice” derivate din ea,.. pornesc de la o Eroare Astronomica!

Eroarea se numeste: Geocentrism.

Eroare continua… de la Chaldeeni pana la Iudei si Crestini.

……………………………………………………………………..

Expresia Geometrica a Conceptiei Geocentrice este urmatoarea:

hexagrama

… adica Sapte Corpuri Ceresti.

Un Sapte compus din Sase “Planete” plus Soarele; Sase plus Unu.

Eroare de Proportii Astronomice!

………………………………………………………………….

Dupa cum bine Stim, din Mosi-Stramosi… cel putin unii dintre noi… Traim intr-un Sistem Heliocentric.

Ordinea Heliocentrica poate fi exprimata astfel:

Enneada

… adica Noua Planete plus Soarele; Noua plus Unu…

Enneada si Decada.

…………………………………………………………….

Zeii Consensuali, reuniti in jurul ‘ARTei… au fost: Iuppiter, Neptunus, Pluto si Demeter; Apollo si Diana; Minerva si Vulcanus; Vesta si Mars.

Iuppiter - Cerul senin

Neptunus - Cerul de furtuna

Pluto - Cerul instelat

Demeter - Pamantul…

… si Cei nascuti din Ei:

Apollo - Soarele

Diana - Luna

… ai Cerului Senin;

Vesta - Focul

Mars - Tunetul

… ai Cerului de Furtuna;

Minerva -  Intelepciunea

Vulcanus - Faurirea

… ai Cerului Instelat.

Ca Zei Tutelari ai fiecarei “luni”… se ordoneaza astfel: Martius - Mars, Aprilis - Minerva, Maius - Demeter, Junius - Apollo, Quintilis - Neptunus, Sextilis - Vulcanus, September - Iuppiter, October - Diana, November - Pluto, December - Vesta.

…………………………………………………………….

Imi pare rau… ca spun tocmai eu asta… Sincer. Exista un Destin… sau mai bine spus: Exista o Ratiune.

“Ordinea Syriaca”… de “Sapte Ceruri” si “Douasprezece Luni”… simbolizata in Hexagrama… este o EROARE TOTALA!

Intreaga Teologie este o Iluzie; asa cum Noaptea este o Iluzie a Zilei si… Luna - a Soarelui si… Visul - a Starii de Veghe.

Din punct de vedere… Astronomic SI Matematic… Teologia este Nula.

Cercul este Echidistanta fata de Punct… iar in cazul unei Raze Unitare, Cercul este Tau.

Cercul este Irational.

Cercul poate fi APROXIMAT la 6R; in realitate fiind vorba de 6, 283185307…

Un ZEU APROXIMAT… naste o RELIGIE!

Un Zeu Irational… este Muzica Insasi (click).

…………………………………………………………..

Tau

……………………………………………………………..

Neamurile Arya stiau de Ordinea Enneadica si Impartirea Decadica.

“Teologia” Europeana se numea Mitologie!…

Erau Noua Muze legate’ n Hora… imprejurul lui Apollo:

Apollo si Muzele

Doar ca… la un moment dat, diferit pentru fiecare neam european, am abandonat Ordinea Fireasca… pentru o Scorneala Teologica… a unor “Mari Intelepti” syro-fenicieni.

Saptamana de Sapte Zile; Douasprezece Luni intr-un An; 360 de Grade ale Cercului… sunt un Miraj.

Vlad Totoianu si Lucian Comsa

1
Jan

Zodiacul European Decan

   Posted by: admin

.

Asa cum… pe vremea lui Romulus, Anul avea Zece Luni: Martius (1 Martie - Equinoctiul de Primavara), Apriliis, Majus, Junius, Quitillis, Sextillis, September(iis), Octomber(iis), November(iis), December(iis)…

Asa cum… pe vremea Eroilor lui Homer… Anul avea… tot Zece Luni…

…………………………………………………………

Tot Asa… trebuia sa fie si Zodiacul:

Zodiac European Decan

Uitandu-ne cu atentie… observam doua elemente surprinzatoare:

Fecioara este unita cu Balanta… rezultand imaginea Zeitei Themis - Justitia.

Berbecul dispare, Pestii raman… iar Varsatorul “devine” mai degraba… Ganymede - Purtatorul Cupei.

………………………………………………………

Orbi… suntem noi; Justitia aduce Echilibrul… iar… Cupa…

Graalul trebuie readus in Olimp,..

Recuperat din “revolta” lui Ganymede; Returnat Zeitei Juventas!

Cu alte cuvinte:

Din moment ce Sabia este scoasa din Piatra…

Ceea ce Returneaza Arktos… Zanei Lacului… este Graalul.

……………………………………………….

Astfel… cand este Facuta Justitia in Ceruri,.. “Varsatorul” Devine Juventas!

.

Vlad Totoianu

30
Dec

Theogonia

   Posted by: admin

Oceanus.

Cei Zece Titani au fost inlocuiti de cei Zece Zei.

Cei Zece, Deka Theoi… au devenit, mai apoi,.. Dodeka Theoi - Doisprezece.

Dar… Cine erau cei Zece… si… Cum au fost generati?

……………………………………………………..

A inceput intre Cer si Pamant. Cerul a fost ipostaziat Trinitar in spiritul patriarhal indo-european. Cerul Senin, Cerul Instelat, Cerul de Furtuna si Pamantul au fost prima generatie; generatie de Patru, urmata de o alta, secunda, de Sase. Cei Sase au fost generati serial in cazul Titanilor si imperechiat in cazul Zeilor.

Iata:

In cazul Titanilor avem Prima Generatie compusa din: Hyperion, Kronos, Okeanos si Gaia. Generatia Secunda celor patru genitori este compusa din: Eos, Sol, Luna (pentru Hyperion); Atlas si Themis (pentru Kronos); Dione (Venus) - fiica lui Okeanos.

In ce priveste Zeii… avem Prima Generatie compusa din: Zeus, Pluton, Poseidon si Demeter. Generatia Secunda celor patru genitori este compusa din: Apollon, Artemis (pentru Zeus); Athena si Hephaestus (pentru Hades); Ares, Hestia (pentru Poseidon).

…………………………………………………………….

Schimbarea de Paradigma, Titani/Zei, se produce la trecerea in Epoca Fierului.

Orientalizarea, Zece/Doisprezece, se produce in a doua Epoca a Fierului.

Schimbarea aduce un plus de Agresivitate; Orientalizarea aduce un plus de Mistere.

…………………………………………………………….

La ce ajuta Theogonia?.. Pe cine mai intereseaza?..

Chiar asa!..

Primim reducere la tigaia magica daca stim teogonia?!..  Sau ce?

…………………………………………………………….

Sa stii Ce si Cum pierzi… este cu mult mai devastator decat Pierderea in Sine.

Nu ne meritam… doar Sfarsitul; ni-l meritam acopaniati de Phobos si Deimos.

De ce asa?

Am siluit Muze si Hore laolalta, ca niste Brute… cand, unele erau Noua - fiice ale Memoriei si altele Trei - fiice ale Ordinii Juste.

… Si asta… in Numele unui Zeu Tanar ce dispare si apare pe Scena in ritmul sordid de antrenare al Sperantei si Disperarii… spectatorilor devitalizati.

Zeu al Ordinii Naturale,.. Zeu al Invierii,.. sfartecat si mancat de “Cei cu Fetele Albe”; Zeu nascut din blestemele “Sarpelui” invins de Titani;

… Pentru ca Serpii se zdrobesc cu Pietre.

… Pentru ca Euharistia este o Sarbatoare a Victoriei - unor HI Eroi asupra Abominabilului.

…………………………………………………………….

Ce este Abominabil?

… Sa CREZI ca Regenerarea este Cheia Nemuririi!

… Sa UITI Ordinea!

… Sa gasesti Lumina in Exilul Oriental… si sa NU o RETURNEZI Patriei Apusene!

.

.

.

Vlad Totoianu

25
Dec

Romanii,Vlahii si Velsii

   Posted by: admin

.

Vlahii din Balcani si Romania, Valonii din Belgia si Velsii din Britania… sunt cu totii Romani… deveniti la un moment dat… “straini” in fostele Provincii Imperiale.

Straini… pentru Germani si Goti; cei care i-au numit in acest fel - walha.

…………………………………………………………….

Trecand rapid peste introducere; zic sa intram adanc in problema spre un happy-ending neasteptat:

Traditiile din Wales dau o nesperata confirmare Ideii:… Timpul Varstei de Aur…; An din Zece Luni si Saptamana de Noua Zile.

Pe langa, o superba mostra de corespondente intre limbile indo-europene (Engleza/Velsa/Romana), calendarul expus ne aduce spre o imagine de Crestere in Timp pe o Verticala ramificata, de ordin vegetal… si o Numire-Numerotare Arhaica a Lunilor Anului - asa cum este banuita ca a fost in Latium.

.

calendar-welsh

.

Pe langa faptul ca… Velsii ne “amintesc” despre Ordinea Temporala Pierduta, ne lamuresc si lumineaza in Intelesurile unei prezente mitologice.

Athena.

…BLODEUWEDD (FLOWER FACE / WHITE FLOWER): Lily maid of Celtic initiation ceremonies. Also known as the Ninefold Goddess of the Western Isles of Paradise.  She is the Maiden form of the Triple Goddess; Her symbol is the Owl

Blodeuwedd leaga Sanziana InNoita (ca numar de ipostaze “Soimane”)… de Athena.

Ele sunt Una si Aceeasi mereu Innoita “Zeita Alba” a Soarelui.

Ei sunt, cu totii… Zece. Asemenea unui Inel cu Nestemata legat pururi in An.

Finis.

.

.

.

Vlad Totoianu