10
Jan

Memoria Focului

   Posted by: admin   in DesTainuiri

Lupa Capitolina

“- Novem Ordo Seculorum; Decem Ordo Terrarum; Tres Ordo Deorum…”

- Ce vrei sa spui cu asta?

- Ca… ne-am lasat focurile calcate’n picioare de “fachiri” si prostiti de “profeti” apocaliptici. Ca… am uitat sa ne cautam Strabunii prin Cuvant. Ei stapaneau Arta Zeilor - Se Transformau… in Cuvant.

- Si totusi.

- Ai Nostri imparteau Locul in Patru… si-l masurau in Zece. Aveau Trei Sfinti… si Noua Ceruri.

- Atunci… de ce Traim in Sapte cu Doisprezece?

- Pentru ca sunt si altii. Ei sunt in Alta Masura.

- Cine suntem “Noi”?

- Candva… acum peste 4000 de ani… ne numeam Arya; ceea ce astazi numim Cultura Andronovo.

- Apoi?

- Din Iranieni s-au desprins doua neamuri; unii au plecat spre Indus,.. altii spre Mediterana - Ahei, Hittiti, Mitanni. Candva… acum peste 2500 de ani… la iranieni a venit un Profet urat de Magi… din Neamul Celorlalti.

- Cei care au Sapte Ceruri si Douasprezece Luni?

- Chiar ei. Profetul asta, Zoroastru, i-a transformat in Persi; i-a adus sub Luna, le-a schimbat cuvintele, le-a schimbat Zeii…

- Zeii nostri?

- Au mai ramas… pana acum 2000 de ani cand a venit alt Profet.

- Noi?.. Ei?..

- Da. Noi am ales Soarele; Ei - Luna. Noi am ales Focul si Piatra; Ei - Apa si Lutul. Noi ne Ardeam Mortii; Ei si-i Ingropau. Noi umblam prin Munti si pe Plaiuri; Ei - pe langa Marile Ape. Zeii Nostri erau Oameni; Ei - cand au renuntat la Taur si jucarika lui sau alte Animale, au trecut brusc la… Un… Om Rau. Noi preferam Armele; Ei - Comertul. Noi ne luam cu cate o Femeie; Ei - mai multe. Noi incepeam Anul de Equinoctiu iar Ziua Dimineata; Ei - de Solstitiu iar ziua le era Noapte… Si tot asa!

- Trei Caste - Brahmana, Ksatriya si Waisya

- Interesante sunt denumirile astor Caste..: BagaMan - “Om Bogat”,.. SatTria - “Cei Trei Sute”,.. WeghYa - “Mergatori pe Cale”. Comertul era legat de Drumuri, Seniorii Razboiului erau Trei Sute iar Domnia era sinonima Sacerdotiu si Bogatia.

- Imperator/Pontifex/Divus… totul se leaga!  Totul… de la Origini. Unii s-au Nascut din Piatra si Foc; altii din Ape si Lut.

- E Mare Taina de inteles! Femeile Noastre sunt Sfinte ca Piatra de Hotar. Oamenii sunt niste Scantei cazute prin Ceruri din Focurile Aprinse de Zei. Ajunsi pe pamant, ei devin Pietre. Cand doua pietre anume se lovesc cum trebuie… ele prind viata. Facand Focul Nostru… Renastem din Noi Insine prin Celalalt. Doar asa ne putem transforma din nou in Scantei. Scanteile din Focurile Noastre se ridica spre Zei… si Focurile Lor.

- Din Femei ne nastem Pietre; Intre ai nostri, ne nastem prin Foc - Oameni, Luminati, cu Fierul in mana.

- Asa e. Intelegi, acum, de ce ne ardem atunci cand murim?

- Ne ridicam Noi, prin “ai nostri”,  la Ceruri - pentru a fi “in aeternum”… printre Facatorii Nostri.

- Este!.. o Cale Si(n)gura: Piatra - Om - Fier si Lumina. Fierul si Lumina trebuie sa ne insoteasca in Moarte. Prietenii ne “fac scantei” si ne trimit in Ceruri “odata cu fierul”; fie ca trag salve de sageti, fie ca trag salve de tun. Suntem Eroi!.. intelegi?!.. Traim si murim asemenea lui Hercule.

- De ce l-a omorat Romulus pe Remus?

- A trecut peste ce era Hotarat de Romulus. A intrecut Masura… lui Romulus.

- Sapte Coline,.. doisprezece Vulturi,.. 753 i.e.n.?

- Povesti “magice”! Roma este pe Zece Coline… iar A.U.C. - ul este la 816 i.e.n… Remus a trecut Hotarul; hotarul era Sfant… Nu a fost un conflict iscat din “bird-watching”; a fost batjocura unui Ritual de Fundare.

- Sabinele?

- Femeile trebuie “facute” Familie. Femeile trebuie aduse la Vatra… casei Barbatului. Ele pazesc Vatra. Fiecare este Vestala propriei Casa.

- Casatoria?

- Este Legare in Trei.

Legile:… I. Se Dau,.. II. Sunt Legaturi,.. III. Legi in Trei si nu in Doi!

In Casatorie este idem si ibidem cu Trecerea. Un om (popa) ia in mainile lui doua pietre si… le ciocneste cum trebuie, cum faceau Strabunii. Orice legatura este facuta in fata unui Martor. Principiul legiferativ este Triadic; Stalpii Lumii sunt Trei. “Mirele” si “Mireasa” sunt “rotacizari” din Miles si Milesa.

- Mitraism?

- Femeile ajung “Leoaice”… Barbatii ajung “Parinti”… Daimonii ajung pana la “Vulturi”.

- Si Ghilgames a omorat Taurul Ceresc!

- Mithras il “razbuna” pe Enkidu. Mithras si Ghilgames sunt fundamantal opoziti. Din Taur s-a intrat oricum in Berbece; din Pesti se va intra… oricum in Varsator. Atitudinea fata de aceasta Trecere a Timpului este fundamental diferita!

Pentru “noi”, Trecerea este Fireasca iar Sacrificiul este un Act Eroic si conditia Nemuririi; pentru “ceilalti”, trecerea timpului este nefireasca - ei vrand sa “opreasca timpul”… Sacrificiul este sacrilegiu si cauza “damnarii” - ca disperare in fata mortii; “moarte” adusa de un “pacat fata de zei” . In fata Timpului - noi suntem Eroi; ei sunt Credinciosi. Noi ne Cucerim Nemurirea; Ei si-o Implora…

- Ei se vor… Salvati. Dupa ce, singuri, se “damneaza”!

- Este o atitudine Feminina in fata Inevitabilului: Angoasa-Supunere-Suferinta-(Re)Nastere. De aici, nevoia unui “Mire-Profet-Mantuitor”.

- Ce s-a intamplat cu Romulus?

- El le-a dat Romanilor… cam tot. Roma, Senatul, Legiunile, Timpul, Directiile.

- Directiile?

- Nord-Sud se numea Cardo si insemna: Ax, Incheietura. Perpendicular pe Ax, din Zece-in-Zece, se articula… Decumana.”

- Hiram…

- Manole!.. Poti sa ridici piatra si fara pecetea solomonica. Iti trebuie doar un punct de referinta. Manole a zidit biserica in jurul Anei. Manole a ridicat un “Tholos”.

- Ei erau Noua… si cu el, Zece.

- Intocmai! El a construit “Vitruvian”; Voda era “Solomonar”. Ei au prins Aripi… si Ea a ramas Ascunsa.

- Practic… este… HelioCentrism vs GeoCentrism si AnthropoCentrism vs TheoCentrism.

- Nu suntem intr-un raport de adversitate. Pe noi ne exprima Pythagoras, Aristarch si Arhimede; suntem in Lumina Amiezii. Ei sunt exprimati de Platon, Aristotel si Socrates; sunt in Lumina Apusului.

- Cupa de Cucuta..?

- Portia de Masura Certa! Nu ai cum sa fii Sceptic in ce priveste Viata; in plus,.. sa o si “predai” tinerilor-viitori-cetateni. In fata Vietii poti fi Stoic - Descoperi Legile Umane, Naturale si Universale,.. le Accepti - ordonandu-ti astfel Viata. Schimbi felul in care te raportezi… si nu felul in sine. Scepticismul se aplica Mortii… Nu Vietii! Poti fi Sceptic relativ la o Dogma (in masura in care “lumea ta” este dogmatica)… dar nu poti fi Sceptic in legatura cu Ce Este Clar - ca… Buna Ziua.

- Totusi,.. Romanii l-au omorat pe Arhimede…

- Trebuie sa fii atent cand iti vorbesc “oamenii”… Ne-Atentia te poate costa Viata. Totusi,.. a fost Re-Descoperit si Eternizat de Marcus Tullius Cicero.

- Solidele Platonice!?

- Solidele sunt Pythagoreice.

- Aeneas… venea din Troia!

- Aeneas, eroul Aeneidelor,.. venea de “dincolo de Orizont”… din Enneada. El era Principiul de Noua si dincolo de el - Decada;  Noua erau Cartile Sibyline; Nonadica era masura sibilinica refuzata de Tarquin. Pe de alta parte, originea lui Romulus si Remus este in NumItor si AlbaLonga; in Fluxul Numeric al Infinitatii Pure.

- Lupul - stramos mitic Eurasiatic?

- Mai mult. Este amintirea Erei Gemenilor - cand traiam prin Hude si vanam in Haite ca Lupii. Sacrificiul Gemenilor, sub forma Fratricidului… a facut posibila trecerea in Era Taurului.

………………………………………………………………………..

Vlad Totoianu si Lucian Comsa

This entry was posted on Sunday, January 10th, 2010 at 10:27 am and is filed under DesTainuiri. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed at this time.