7
Apr

NERO CLAVD CAESAR AVG GER

   Posted by: admin   in DesTainuiri

neroNero…

Daca Nero avea dreptate?!

Aveau oare… “primii crestini” motive sa incendieze Roma?

Ooo Da!… primii crestini erau inainte de toate - niste zeloti ratati. Acestia aveau un singur mare dor - distrugerea Romei; distrugere profetzita de tot felul de secte apocaliptice; de tot felul de “cristoshi” si “messiah-like wannabes”. De alfel… dupa “caderea Romei” sub focurile purificatoare de “pacate” in 64… iudeii se vor revolta in 66; Iudeea va fi pierduta cativa ani de Imperiu. Vespasian, trimis de Nero, va rezolva problema spre 70… Din temelii…

Avea motive Nero sa arda Roma?!..

NU!..

Nu,.. pentru ca niciun Imparat nu-si risca pielea intr-o catastrofa umanitara si sociala… previzibila dupa asemenea incendiu in chiar inima Imperiului. Nu,.. pentru ca un Imparat scelerat nu-si lasa lyra si resedinta din Antium pentru a se intoarce in Roma; in mijlocul iadului dezlantuit. Nu,.. pentru ca-l ardea la buzunar refacerea celor 2/3 din Urbs. Nu,.. pentru ca un “nebun” nu se comporta cum s-a comportat Nero. Adica…

Un nebun de legat… nu plateste din buzunarul lui refacerea Romei,.. nu deschide portile palatelor pentru sinistrati,.. nu coordoneaza personal eforturile de ajutorare, cautare si reconstructie - asa cum scrie Tacitus in Anale… pe la XV. 39.

Nebunii de legat erau altii… Si erau multi…

Iudeea va continua sa fie o problema si dupa rezolvarea adusa de Vespasian in 70. Radacinile si temeliile erau adanci…

In 135 Hadrian practica eradicarea; Jerusalimul a fost ras de tot si reconstruit sub denumirea de Aelia Capitolina iar Iudeea devine Syria Palaestina; iudeii devin o diaspora si o prezenta minoritara prin Galileea. Drept consecinta apare Talmudul - Traditia Orala Evreiasca. Tot atunci,.. crestinii incep sa se diferentieze de galileeni.

In concluzie… Romanii au rezolvat militar si administrativ o Provincie dar au pierdut, pe termen lung,.. Imperiul.

Edificatoare, in acest sens, sunt cuvintele lui Yasser Arafat din 1983:

“Am fost sub imperialismul roman. Am trimis un pescar palestinian, numit Sf. Petru, in Roma. El nu numai ca a ocupat Roma dar a mai castigat si inimile oamenilor. Noi stim cum sa rezistam imperialismului si ocupatiei. Ysus Christos a fost primul fedayin palestinian care si-a purtat sabia pe aceeasi cale pe care astazi isi poarta crucea palestinienii.”

Daca in Primul secol… “crestinismul” poate fi privit drept o razbunare a unei secte judaice pe “Imperiul Asupritor”, in secolul Doi… “crestinismul” poate fi vazut drept o “miscare anarhista”. In secolul Trei devine o “problema Identitara” cu implicatii considerabile; persecutiile lui Decius rivalizeaza cu cele facute de Nero. Lor li se adauga cele organizate de Valerian si Diocletian.

Pliniu cel Tanar, pe cand era Legatus Augusti in Bithynia si Pontus avea nelamuriri in ce-i priveste pe crestini… daca sa-i execute si pentru “nomen”-ul ca atare sau numai pentru fapte? De asemenea cataloga “doctrina” crestina drept o… “superstitie excesiva si depravata”.

Tacitus defineste Crestinismul drept o “superstitie morbida” care venereaza un executat… iar pe crestini drept… o categorie dispretuita pentru abominatiile comise si pentru ura lor fata de ce este uman (”…odium humani generis…”).

Exista un conflict ireconciliabil, pana in sec. IV cand le-au “rezolvat” evangheliile,.. intre Romani si crestini. Dezideratul Imperiului era Pax Romana iar aceasta era sustinuta de Pax Deorum. Imparatul, in calitate de Pontifex Maximus, era garantul Pacii… din Cer si Pamant. Pentru ca in Cerul Romanilor exitau Dii Consentes… iar in Lumea Romana exista Concordia.

Sa ne imaginam…

…cum in aceasta Lume… intra brusc nishte “martori a lu’ cristos” - “martures tou christou” in limba greaca… viitorii “martiri”. Intra ca incendiatori… si traiesc pentru o apocalipsa incendiara. Patologic!.. o patologie originara in sectarismul din Iudeea; o patologie indreptata impotriva Templului si Romei deopotriva. Pentru ca da!… prima tinta a “sectei galileenilor” a fost Templul!.. O spune chiar Petru in Evanghelia lui “apocrifa”:

“Eu sufeream laolalta cu ai mei, dar ne tineam ascunsi, cu toata durerea din inima noastra. Caci eram cautati ca raufacatori si ca unii care vroiau sa dea foc Templului.”

Petru nu face decat sa-si urmeze idolul - pe Yesu ben Pandera… in furia indreptata impotriva Templului care “colaboreaza” cu “imperialishtii”.

…………………………………………..

Defapt… Nebunia s-a declansat cu Octavian. Cultul Imperial era “monoteismul” Lumii Greco-Romane.

Drept “raspuns” la Caesar… lumea greco-romana l-a dat pe Mithras. Acesta era in fond un… Sicarius. Raspunsul a fost unul Conceptual.

Drept “raspuns” la Nero… iudeii au nascut Sicarii. Respunsul a fost unul Sangeros.

Drept “raspuns” la “raspuns”… Imperiul s-a reinventat prin Crestinism. Raspunsul a fost unul Devastator.

Imperiul Roman “a devenit” Imperiu Bizantin odata cu mutarea Capitalei Imperiale in 330. Bizantul inseamna Crestinism Imperial; inseamna Tzarism. Roma va ramane ostila Imperiului iar senatorii vor deveni Patres. Crestinismul latin va deveni unul doctrinar - in Vest… si unul popular - in Est.

…………………………………………..

Revenind la momentul 18.07.64 e.n… acel 9/11 al Romei antice.

Nero i-o adunat si… i-a dat la caini, i-a crucificat si i-a prajit pe post de faclii in “noaptea imperiului”. A facut “rau”?.. A facut bine?..

Sa ne imaginam…

Ce s-ar intampla daca… 2/3 din Moscova sau Washington ar fi distruse de nishte fanatici religioshi?! Probabil ca rusii ar nivela urgent Caucazu’ si americanii ar transforma Orientul Mijlociu intr-o mare… Mare Rosie - cu Israelul pe post de insula. Ganditi-va ce-au facut americanii pentru doua blocuri daramate in NewYork… si cum “negociaza” rusii cu teroristii care iau ostatici in Moscova sau Beslan…

Asa ca… Nero… “cred” ca avea dreptate.

Dar… Istoria este scrisa de invingatori…

…iar Nero va deveni, in cel mai bun caz, un program de “ars” CD-uri.

.

.

.

Vlad Totoianu

This entry was posted on Tuesday, April 7th, 2015 at 7:58 am and is filed under DesTainuiri. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed at this time.