14
Jun

Lupte Greco-Romane

   Posted by: admin   in DesTainuiri

heraion……….

- …chiar si razboaiele daco-romane au fost defapt… un episod dintr-un Conflict milenar intre greci si romani; de la aventura lui Pyrrhus pana la isaurianul Leo. Acest conflict este, la randul lui, doar un aspect al unei incleshtari bi-milenare in interiorul Lumii Grecesti; lumea euro-mediteraneana fiind doar o himera greceasca.
- … lume greceasca disputata intre Pythagorei si Dionysiaci. Ce vezi tu “grecesc” la “daci”… cand aristocratia lor era medica?
- … de la insasi numele lor plecand; trecand prin inscriptzii; prin arhitectura; prin culte… si ajungand la consecintzele cuceririi… Etnic, erau un mixaj colosal: aristocratie medica, sacerdotziu grecesc si talpa conglomerata intre celti, greci, sarmati, slavi si gotzi. Indo-europeni clar.
- … inscriptzii?
- … da… Exceptand shtampilele cu “Decebalus” si “Perscorilo”… restul inscriptziilor din pietrele “dacilor” sunt litere sau grupuri de litere grecesti.
- … cand spui arhitectura te referi la zidurile elenistice?
- … ma refer, in primul rand, la sanctuarele absidale care sunt defapt… Sanctuare Tip Heraion de Perioada Geometrica.
- … invoci… “Conexiunea Samiana”??.
- … pe buna dreptate; acolo apare Geometria, acolo este cel mai renumit Heraion, acolo este Maestrul… lui Zalmoxis…
- … Sarmi si Samos sunt despartite de 900 de ani si 900 de kilometri.
- … exista si astazi pythagorei iar chihlimbarul si-l luau de la Marea Baltica; ca sa nu mai amintesc de aur… in perioada helladica; aur Transilvan.
- … in Samos ai primul hekatonpedon dar nu ai absidale!
- … chiar daca modelele de lut pentru cele absidale imi vin din Perachora iar cel din Argos este celebru… Samos-ul era cu totul “inchinat” Sfintei; pentru ca… asta inseamna Hera,.. pentru ca Eroii erau campionii Ei,.. pentru ca Hierogamia se refera la relatia Ei cu Dyaus Pitar. Oricum… “Celebri Nostri” au numit-o “Bendis” din dorintza de “tracizare” si lipsa de sange’n “Hera’s Cock”. Ideea hekatonpendon-ului o ai si’n Sarmi - stalpi de lemn peste plinte de piatra.
- … piroanele alea cu “cap de lebada”… macane!
- … pentru cine o arde pe balta… ca grecii prin Samos. P’acilea se’ nchinau la Hera Acraia; pe la altitudinile alea @ 900 m.
- … bine-bine… asa se leaga si “soarele de andezit”… de Samos…
- … este un Soare Pythagoreic incremenit in Miazanoaptea Lumii Grecesti; HyperBoreea Lor de Greci!
- … cu se impaca sacrificiul soliei si suiciderea lui Decebal cu pythagoreismul?
- … exista si o “Conexiune Arcadiana” care ne spune ca sacrificiul uman la fiecare patru ani este defapt Lykaia asa cum Dansul Fetelor de la Capalna este defapt “tsakonikos horos” in amintirea lui Tezeu. In ce priveste sinuciderea lui Decebal… este o imagine mithraica pe Columna; o aluzie la credintza “inutila” a regelui. Fara nicio legatura cu realitatea lui Tiberius Claudius Maximus.
- … prin culte… te referi la mithraism si… mai Ce?!
- … Mithraism si asa-zis-ul “Cult al Cavalerilor Danubieni”. Este vorba despre varianta arhaica de mistere grecesti; varianta ce reuneste Samothrace cu Eleusis si Delphi.
- … ce cautau “Proto-Grecii” prin Carpatzi?
- … ce au gasit Romanii… Un Refugiu in Timp pentru DecaLogoi.
- … Zece povetze…
- … conteaza ca erau Zece ashezate in Triunghi de Patru!.. in memoria “Celui Prevestit de Pythia” - dupa Nume.
- … iar Tetraktys!?
- … iar caciulitza… Semper. Conteaza altceva? Nu! Doar ca… neo-pythagoreii au interpretat gresit asignarea genurilor in Tetrada.
- … adica?…
- … unul este Ea, doi sunt Ei, trei sunt Ele - tripod… si patru sunt Ei - roata.
- … Unul este Ea?
- Da. Iar ceea ce “privim” noi… ca El… Sunt defapt Doi!
- … asta’i gnosticism in toata regula!
- … asta’i pythagoreism de toata frumusetzea! Te rog! Am confirmarea in Facerea vetero-testamentara… cu pluralu’ ala… aparent bizar; in Traditia Regala Spartana; in Janus…
- … ziceai ceva despre “consecintzele cuceririi”…
- … ma refeream la faptul ca Mithraismul Roman este Consecinta Cuceririi Daciei. Odata cu Dacia, romanii se Re-Fundeaza Pythagoreic.
- … daca ar fi sa inteleaga romanashii asta…
- … si daca ar intzelege… Ce?!
- … ca apartin de Lumea Greco-Romana in ce are ea mai bun! Ca “dacii” sunt nishte barbari educati de pythagorei… asa cum au fost la inceputuri si romanii! Ca au datoria sa…
- … revino-ti in fire… Frate! N-or sa intzeleaga nimic!.. Or sa Creada doar… ca sunt buricu’ pamantului… si-o sa se comporte ca nishte badarani cu “Cei care au intzeles demult Ce Nu Sunt” si se mira de imbecilitatea “Celor care Au Fost Odata”. Noi suntem doar o poveste frumoasa… care trebuie povestita mai departe in speranta celor care vor fi odata si odata vrednici sa se transforme in ceea ce sunt menitzi sa fie.
- … mi-e greatza…
- … ia cu lamaie…
- … si asta’i greceasca!..
……….
V. T. & L. R.
This entry was posted on Sunday, June 14th, 2015 at 9:11 pm and is filed under DesTainuiri. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed at this time.