10
Sep

Dragutzii de noi

   Posted by: admin   in Morala Minimala

Scapare

Spiritul nostru este mic, inofensiv,..  shi  simpatic - pana la inevitabila tzeapa contrarie dupa care devine si antipatic.

Suntem plini de consistenta si tarie ca Piftia - unde Zgarciu’ si Tremuriciu’ produc o simbioza digerabila doar de Sarbatori…

Maximul nostru este diminutivul. Paroxismul este oftica. Excelenta derizorie.

Kitsch-ul  a patruns adanc (finalmente)  in Toata structura noastra interioara. Avem oroare de metoda, ne repugna simplitatea. Falsificam prost ce intra’n interactiune cu noi… incepand cu Visele si terminand cu Identitatea. Nativ, suntem cei mai potriviti pentru Religie, Dictatura si Patologie psihiatrica… statisticile confirma.

Relatia noastra cu Sacrul nu este verticala… nu ai cum in bisericutze.  Suntem facutzi pentru binomul: credintza - tradare!.. si nu pentru Incredere - Confirmare.

In fata Dictaturii, noi facem bancuri despre Capcaun. Ne multumim cu raul mai mic. Votam licheaua simpatica si cretinul religios. Curva e cea mai dorita Femeie si Securistul cel mai sexy Barbat.

Nu avem un Spatiu Public de Dialog… Nu ne ingrijoreaza asta. Nu avem ce respecta la parintii nostri, la prietenii nostri, la statul nostru…Nici o grija! Suntem OK asa KO cum suntem. Pulbere in noi si’n noi toti…dar zambim sau hahaim - depinde de audientza.

Cand iesi in evidentza… din latentza… te trezeshti cam solitar si expus agresiunilor prin dos. Evidentza este un “loc” depopulat - asta explica buimaceala generala… Daca te hotarashti sa ramai “acolo”, viatza devine asceza - asta explica cei cativa oameni sclipitori vazuti de dincolo… aici, printre orbetzi, sansele fiind minime.

…DIMINUTIVELE… ne spulbera si ultimul nostru refugiu natural - Graiul… atat de Spectaculos odinioara pe buzele Autorilor de Romanie…

…DIMINUTIVELE se revarsa ca o  garla infecta in viata fiecaruia dintre noi… si… ne sfarsesc.

Banutz, Prostioara, Branzica, Supica, Maricel, Micutz, Dragutz, Finutz, Casutza, Gradinitza, Tzarishoara, Mashinutza, Fetitza, Puiutz, Painica, Paharel, Cruciulitza, Maicutza, Oitza, Salamior, Vacutza, Fatzuca, Pixuletz, Foicica, Scrisorica, Suculetz, Stradutza, Vilutza, Portitza, Ghiorghitza, Carticica, Pasarica… si multe alte gramezi  de utze si itze.

Ce semnifica ele?.. Sa fie oare din politetze?.. retard?.. infantilism?.. lichelism?.. afectiune?.. frica?..

Din pacate,.. cred ca este vorba de o devalorizare spre comprehensiune. Exprimam Ce si Cum Suntem. Cand esti un diminutiv biped… nu intelegi lumea decat in limitele kitsch-ului. Explicatia istorica… si iar din pacate… este Mugetul Carpatic al “Spiritului Slav”.

Ce ne facem cu… Noi… totusi?!

Poate ca la orice barza chioara, un dumnezeu de gashca ii va face cuibul… si barza cea neaosh - etnogenetica… il va sfintzi cu dejectii.

Poate vor veni americanii… ca rusii au fost si vor fi inca.

Poate ne va da U.E. mult; sa ne fie de ajuns… la atata foame care ne roade ca ‘ndoim coshurile prin super-market-uri.

Poate s-o trezi vr’unu mai dashtept sa stinga lumina;.. ca prea se vad toate de c…t cum s’ ele da fel p’acilea.

…Sau!.. cel mai sigur… vom fi mantuitzi de toate disperarile in doua generatii cand Imnul va fi o manea si nomadismul transcarpatic.

Un mare Fasss si Disperarea Asta!..

Vlad Totoianu

This entry was posted on Saturday, September 10th, 2011 at 12:07 pm and is filed under Morala Minimala. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed at this time.