29
Mar

Destin Marginal

   Posted by: admin   in Morala Minimala

Via Militaris & Egnatia

Axul strategic al Europei de Sud-Est este acelasi de pe vremea Romanilor: Byzantium - Serdica - Singidunum - Poetovio… respectiv: Istanbul - Sofia - Belgrad - Ptuj.

Fata de acest Ax, România a fost - este - si va fi… MARGINALA.

Este ruta cea mai scurta si facila intre Asia Mica si Europa; este ruta fireasca de legatura energetica intre Caucaz si Germania.

Numai ca… aceasta ruta a fost compromisa in sec. VII e.n. prin Invazia Avaro-Slava; prin barbarizare orientala. A ramas compromisa, dupa Razboi, printr-o Iugoslavie “Sovietica”, ostila Europei… si este inca, spre marele nostru noroc, printr-o Serbie “Sovietica”.

Serbia trebuie “ocolita” prin România si Ungaria.

Norocul nostru are insa, o perioada limitata…

Avem,.. cu optimism,.. “cativa” Ani!

In cativa ani… Serbia va fi “rezolvata”. Si atunci, noi vom re-deveni PERIFERICI.

Avem la dispozitie cativa ani… sa devenim o Putere Regionala… tranzitata de Gazoductul Caucazian.

nabuco-south-stream-nord-stream

Proiectul American - “Nabucco” aduce Turcia, Bulgaria, România, Ungaria si Austria in Sfera Euro-Atlantica. In schimb, izoleaza Grecia si Serbia. Miza este Germania si Italia; Economica si Culturala.

Proiectul Rusesc - “South Stream” aduce Bulgaria, Grecia, Serbia, Ungaria si Austria in Sfera Euro-Continentala. In schimb, izoleaza România, Moldova si Turcia. Miza este Italia si Germania; Economica si Religioasa.

Al Treilea Razboi Mondial se Desfasoara Pasnic… avand implicatii Dramatice pentru Europa.

Obiectivul Americii este o Europa Multipolara, Independenta energetic.

Scopul Rusiei este o Europa Unita de State “Independente”,.. Federata si Marginala CSI.

………………………………………………..

Cand sa inceapa, in Iulie 2009, Edificarea Arhitecturii Euro-Atlantice… “se intampla” Grecia! cu Athos-ul ei cu tot… si Ungaria! cu Nationalism-ul ei cu tot. “Se mai intampla” si suspendari nereusite de presedinte prin Romania; “se intampla” o eroare de pilotaj care decapiteaza Polonia; “se face ca prin minune” o deschidere de negocieri pentru aderarea Serbiei la UE… “se intampla” multe prin Spatiul Ex-Sovietic.

De trei ani suntem intr-un Razboi Total - Economic si Politic. Rumânu’… bineinteles… Habar-Nu-Are de Nimic.

Rumânu crede ca “imperialishtii ne fura tzarishoara”; ca Americanii aia rai, vor sa ne exploateze resursele; ca tre’ sa ne conduca “oricine da’ nu Basescu”; ca suntem la “sapa de lemn”… desi, sincer, o “huzurim” fatza de Bulgari, Sarbi, Unguri, Ucrainieni si Moldoveni.

Ideologii agresiunii Rusesti asupra României se sprijina vartos pe aceasta Pegra interna… Pegra Infecta si Ostila Civilizarii la orice nivel social. Au si de ce sa o faca! Este vorba de o mare parte din populatia acestei Tari.

O populatie degenerata, brutala, dezorientata… si frustrata.

Caile de a Domina acest teritoriu numit România sunt simple; Ciolovecii gandesc simplu si eficient. Cumperi Politicieni si Ideologizezi Istoria. Amandoua caile vor avea “sprijinul” populatiei… prin incultura politica si orgoliu national fundat pe ratare individuala.

Segregarea de Valorile Europene a fost-este-si va fi intretinuta de Rusia in aceasta parte a Europei… prin incurajarea Nationalismului. Incurajare facuta… prin Crestinismul Oriental si Mediatizarea Teoriilor Protocroniste.

De ce… “Crestinismul Oriental”…?! Pentru ca in 927 e.n., Constantinopolis-ul abandoneaza in mod execrabil Pentarhia Crestinismului Universal - dand “autocefalia” Bisericii si titlul de “Cezar”… Bulgarilor si Khanului lor. Cu alte cuvinte - Constantinopolis-ul a dat “Romanitatea” pentru “Nationalitate”; o natiune Turanica Slavizata.

……………………………………………….

Astfel, urmatorul mandat politic este CRUCIAL… pentru urmatoarea Perioada Istorica a României.

Vom face Istorie Regionala sau vom recadea in… Anistorie!?

Ceea ce traiesc românii in prezent este… PLEASCA MILENIULUI… iar dupa cum arata “lucrurile” - suntem pe cale sa o ratam cu mandrie si nesimtire.

Ne-ar sta in fire… sa fim niste Ratati din Prostie prin Istorie… dar!..

… poate totusi, ne vom iesi din fire… cumva…

SI VOM FI.

————————————————————————————————–

Update (27.04.2012):

… sau… poate… NU.

A trecut doar o singura luna.

… pe 24… “Razboiul” s-a incheiat dezastruos pentru “Europa Libera”… odata cu Declaratia lui Viktor Orban in favoarea South Stream (click).

… pe 27… USL-ul… Socialistii au preluat Guvernarea in Romania (click).

Uneori este… groaznic sa vezi clar… inainte!

————————————————————————————————–

Vlad Totoianu

This entry was posted on Thursday, March 29th, 2012 at 11:43 pm and is filed under Morala Minimala. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

8 comments so far

Dan
 1 

Buna ziua!
Am citit ultimele dumneavoastra postari, si am simtit ca e momentul sa imi spun parerea.
Romania se afla intre Orient si Occident, si, tot penduleaza intr-o parte sau alta. Mi se pare gresit, cel putin in parte, sa dam vina pe apartenenta noastra la ortodoxie sau si mai mult pe “fibra” noastra de cioloveci, brutali, dezorientati si frustrati.
Putem sa dam vina pe faptul ca suntem un neam destul de numeros dar niciodata unit, in asa fel incat sa nu faca altii politica pentru noi. Pot spune ca de-a lungul istoriei ne-am aratat atasamentul pentru vest de multe ori, si tot de atatea ori am fost lasati de izbeliste (de la ajutoare promise de Papa, Polonia sau Ungaria voevozilor romani in lupta lor cu Poarta, ajutoare care veneau prea tarziu daca veneau, pana la rezistenta anticomunista din munti, alimentata de propaganda vestica, cu toate ca se stia clar ca daca rusii decideau sa depopuleze romania in 3 zile, vestul nu ridica nici macar o spranceana. Acea jertfa a fost, pana la urma, doar ca sa nu permita nimanui sa spuna ca suntem un popor de… , cum multi incearca sa ne convinga.
Am observat in ultimul timp un adevarat curent de daramare a miturilor romanilor si inducerea unei idei ca suntem doar niste “marginali” fara nici o valoare.
Lider in aceasta campanie este revista “Historia”, dar am mai citit si opinii venite din alte parti dar pe linia indicata. Cele mai nastrusnice idei sunau de genul: “oamenii de stiinta din Anglia au ajuns la concluzia ca inteligenta unui popor este invers proportionala cu gradul de religiozitate, deci romanii sunt cei mai tampiti” sau “un studiu de ultima ora a scos la iveala ca romanii au penisurile cele mai mici din Europa”, etc.
Interesant de urmarit scopul final… In Historia am gasit un material despre perceptia vestului in est. Asta poate explica alegerea religioasa facuta la un moment dat de catre romani: http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/occidentalii-sursele-bizantine-vipere-aducatoare-moarte.
Si ca sa nu credeti ca mint in ceea ce priveste “studiile” facute, aveti aici si adresa: http://constantincretan.wordpress.com/2011/11/04/dumnezeu-si-romania-si-iq/ , cat despre celalalt studiu… nici nu cred ca voi incerca sa-l caut.
Am un prieten din copilarie care m-a sfatuit, in soapta, sa am mare grija ce vorbesc… O minte stralucita, manager de proiecte la o mare companie multinationala (ceva cu microprocesoare, etc - nu stiu prea multe detalii, doar ca e cu tehnicul) si foarte religios omul. Citit in multe domenii. Iar el m-a sfatuit sa identific curentul principal spre care se indreapta treburile si sa nu ma impotrivesc curentului decat daca simt cu adevarat ca am sorti de izbanda sa schimb ceva, caci altfel risc sa ma regasesc intr-o baza de date (lista neagra mai pe romaneste) doar pe dat din gura (sau din degete). Iar istoria ne-a demonstrat ca se repeta destul de des.
Poate ar trebui sa-l ascult, si sa-mi gasesc alte preocupari, doar ca bucuria de a-ti spune parerea sincer si cu inima deschisa este ca un drog de care ma bucur cu inconstienta poate. Pre mult timp parintii, bunicii, strabunicii au avut de suferit ca au afirmat ceea ce sunt, si asta la ei in tara, pentru ca eu sa nu ma bucur ca pot face acest lucru fara sa fiu impiedicat.
Sunt roman din Romania,o tara frumoasa si cu oameni minunati (ca toti prietenii mei, chiar daca sunt si multi tembeli care ies in fata in politica, televizor, viata publica in general) cred in Dumnezeu, ma rog Lui in stil crestin ortodox si nu am de ce sa ma rusinez cu asta!
Asa, acum ma simt mai bine :) .
Multa sanatate va urez si daca sarbatoriti Pastele, va urez Paste Fericit!
Daca nu, va urez sanatate si succes!

April 13th, 2012 at 7:12 pm
 2 

Va salut.
… Sanatate - va doresc si eu!.. cu ocazia Pastilor.
1. “Romania - intre Orient si Occident”…
R: Romania nu este… nici Buricu’ Pamantului, nici Inceputul, nici Intre, nici In Calea Tuturor (Fericirilor, Napastelor sau Misterelor). Este exact unde Este. Daca mergem pe ideea eronata - de “a fi Intre”, rezulta ca suntem un “no man’s land” - ceea ce nu este cazul :-)
Dupa cum ati citit, Romania este marginala…
Ocazional insa (…cand apare “o problema” in Balcani), devine miza startegica.
2. “Romanii au fost Multi si Ne-Uniti ca sa nu le faca Altii politica”…
R: Seamana a “destin tracic” repetat Tragic; insa nu este cazul. Conditia de a face politica nu este “unirea stransa a unei mase considerabile”. Aceasta este o conditie pentru a fi “bagat in seama”… eventual. Conditia pentru a face politica este o structurare (…sociala, culturala si economica) coerenta… pe care sa se sprijine o Clasa Politica de ordin Senatorial. Romanii sunt Recenti… insa.
3. “Romania si-a aratat Atasamentul dar a fost Tradata”…
R: Atasamentele sunt… doar atasamente. Si ca atare, pot fi “tradate”. Romania nu trebuie sa-si exhibe atasamentele; trebuie sa-si dovedeasca apartenenta la Valorile Occidentale… sau Orientale.
4. “Exista o campanie de Daramare a Miturilor”…
R: Adevarat. O fac mai multi; nu exista o directie; este periculos. Pericolul vine dintr-o relativizare ce vizeaza destructurarea - si atat… Ne-urmata de Alt-ceva. Minimul bun-simt reglementeaza orice Act printr-o “teleologie”. Prin lipsa Propunerii unei alternative, demersul este otravit… si degeaba.
……………………………………………………………………….
Citatul din Historia… ce justifica (… “da vina pe”…) alegerea crestinismului oriental… este ne-inspirat.
Chiar Dumneavoastra ati descalificat Historia - ca sursa, intr-un alineat precedent. In sfarsit,..
Bizantinii aveau “pareri bune” si despre Vlahi: Link Historia (click)
“Momentul 1204 - Byzantium”… evocat de “istoricii europei orientale”… trebuie vazut din perspectiva “394 - Frigidus”. Astfel, devine mai clar :-)
In legatura cu Studiile finantate de Soros…
O persoana… nu are cum sa discrediteze Ideea de Studiu sau Concluziile rezultate din Numere. O persoana… poate sa-si doreasca acest “fenomen” - sa se intample in mintile ne-pregatite ale unei “populatii”.
Daca o Lichea - de exemplu… publica o carte, la o editura; nu trebuie “sa rezulte automat” ca Editura este Compromisa si Cartea - unealta Diavolului. Trebuie sa rezulte ca… O Lichea se Exprima Conform cu Structura ei.
………………………………………………………………….
5. “Sunt roman in Romania”…
R: A fi “roman in Romania”… inseamna multe. Sunt (mai) multi prin Romania asta a “noastra”.
A fi “roman in Romania”… se invata… a fi…! Se invata in generatii.
Nu este “Un Dat”; este O Sansa - de mult prea multi ne-inteleasa. Este “un dat” care trebuie “castigat”.
Este Un Dat - de Parintii acestei Patrii… ce trebuie Castigat de Fiecare dintre Noi.
Castigat in Competitia cu… Idiotenia Fireasca.
.
Va multumesc pentru sansa de a clarifica unele aspecte legate de Ideile Expuse.
Sarbatori Fericite.

April 14th, 2012 at 10:08 am
Georg Schoenpflug von Gambsenberg
 3 

ROMÂNUL mai sus comentator si CRESTIN, face in patriotismul lui sincer, impotriva caruia nu am nimic, o greseala dubla: atat incorectitudine ca Limba ROMANA, cat si ca Exprimare de Doctrina Crestina Greco-Orientala (Ortho-Dox, de DREAPTA CREDINTA, pretind TOTI ca sunt in polemica reciproca, primii sunt CATOLICII care afirma ca reprezinta ORTHO-DOXIA, fara a mai vorbi de linia EBRAICA ORTHO-DOXA, asa ca este un TERMEN PARTINIC si SUBIECTIV-ACAPARATOR)…
…dar sa revenim la OAIA noastra care PASTE pe IMASURILE IGNORANTEI…
Paste, exista ca injuratura… ca verb pentru rumegatoare,..in niciun caz pentru O SARBATOARE CRESTINA…
Si asta pentru ca de PASTI (pl.) se amintesc MAI MULTE EVENIMENTE, deci SUNT PASTI(pl.), SARBATORILE PASTILOR, iar cuminecatura se numeste PASTI (pl.); - Ai luat PASTI?
Deci LA PLURAL: PASTI…
Si asta (PL.) in toate limbile europene: DIE OSTERN, LES PAQUES….
Asa ca Patriotii, romanii verzi, si CRESTINII si cei ce AFIRMA aceasta, combatand vârtos in dreapta si stanga, sa-si CULTIVE IN PRIMUL RAND LIMBA ROMANA…altfel DISPAR ca ETHNOS.
Pathos-ul nu salveaza Ethnosul…mai trebuie si munca…

August 28th, 2012 at 11:02 am
 4 

Avem nevoie de Re-Educarea sub Aripile unui Spirit European.
Avem nevoie sa abandonam notiunile de: munca, treaba, truda… niste slavisme ordinare care nu fac decat sa pestilentieze Notiunea de - LUCRUM.
TREBUIE SA LUCRAM.
Avem nevoie de ochi… dincolo de lumina.
Va multumesc.

August 30th, 2012 at 11:35 am
Dan
 5 

Mi-am dat si eu seama, tarziu, de aceasta gresala (si nu este singura). Greselile de exprimare, ortografie si punctuatie le consider printre cele mai amare. Sunt ca niste palme date profesorilor mei. Nu imi voi gasi scuza in faptul ca vorbesc romaneste destul de rar, dar atunci cand o fac, am pretentia sa ma exprim clar si corect. Dupa cum bine spunea distinsul domn Georg Schoenpflug von Gambsenberg, “…sa-si CULTIVE IN PRIMUL RAND LIMBA ROMANA…altfel DISPAR ca ETHNOS.”
Cat despre ignoranta…, depinde din ce unghi privesti. Sunt convins ca in anumite cercuri nici macar nu ar avea rost sa deschid gura cum tot atat de bine as putea fi considerat un “ganditor” in altele. Eu ma vad un om care incearca sa se bucure de fiecare moment, fara a face rau celor din jurul lui. Daca pot sa ajut, sa fac un bine, nu ma dau in spate, dar nici nu-mi fac din asta un scop. In nici un caz nu-mi voi sacrifica familia, sanatate sau mai stiu eu ce pentru binele altora. Ma mai revolta cand vad o nedreptate, mai am cate un puseu nationalist, dar nu sunt chestiuni care sa ma framante fara incetare. Imi dau seama ca viata e prea scurta pentru a ma incrancena pe probleme in care nu am nici o putere.
Observ tonul superior, indreptatit probabil, al distinsului domn de la Sibiu, daca am inteles eu bine. Nu sunt un adept al exprimarilor “tari”, daca nu e cazul. Deci o fraza de genul “…dar sa revenim la OAIA noastra care PASTE pe IMASURILE IGNORANTEI…” mi se pare cam deplasata. Probabil ca distinsul domn s-a simtit ofensat de continutul comentariului meu precedent sau de dubla gresala de exprimare. Chiar nu era asta scopul meu.
Sunt cam nelinistit de faza cu “Re-Educarea”. Ca e in spirit European, ca e in spirit vestic, ca e in spirit Nord-Atlantic, dar sa fie repede si fara durere, iar daca se poate, si nu cer prea mult, cu pastrarea putinei demnitati care ne-a mai ramas. Modele de Re-Educare de tipul Ip, Treznea, Moisei, si lista poate continua, infaptuite de un popor “mai” european decat noi, sau cele de la Auschwitz si Dachau, organizate magistral de “cei mai” europeni la ora actuala, poate ne vor ocoli de data asta. Nici modelul de Re-Educare american, ce se desfasoara acum in Irak si Palestina nu mi se pare atractiv. Poate nu stiu eu sa apreciez la justa valoare TOATE binefacerile vestului, dar as vrea sa cred ca poate scapam de Re-Educare si doar vom avea parte de o continuare a educatiei, in mod pasnic si civilizat.
P.S.: Exemplele date, eu consider ca transced o anumita conjunctura politica de moment, si fac parte din fibra unei natiuni, sunt porniri latente, care sunt oricand repetabile. Din cate stiu, asemenea manifestari au cam lipsit romanilor, acestor marginali abrutizati si lipsiti de valoare.
Cu respect,
Dan

September 11th, 2012 at 6:18 am
 6 

… Nu vad alt model in afara celui Euro-Atlantic; nici macar cel Eurasiatic.
Un viitor Euro-Atlantic, Bruxelles-Washington, in Spiritul Lateran I… reflecta, pe verticala, un Orbus Cruciger; un viitor Eurasiatic, Moscova-Berlin-Paris, imi rezulta intr-o Conjuntio ancorata in Venus.
… In legatura cu “putina demnitate ramasa” in “fibra acestei natiuni” - depinde Ce inseamna aceasta Demnitate.
Daca inseamna Nationalism sau Nostalgie National-Comunista… trebuie starpita… cu tot cu “natiune”, eventual. Daca Demnitate inseamna Patriotism in Numele Romaniei… trebuie ocrotit.
… In legatura cu Principiul: “Nu-mi sacrific familia si sanatatea pentru binele altora” - pot spune: Din Contra!
Cand vezi bine, nu este suficient sa-ti vezi de p…la ta; trebuie sa vezi cat mai departe!

September 11th, 2012 at 8:26 am
Dan
 7 

De multe ori nu sunt convins ca vad bine, asa ca mai bine-mi vad de p…la mea. Iau in considerare si ipoteza ca gresesc. Asta e si motivul pentru care ma bag in seama cu persoane a caror idei nu le … simpatizez. Poate ei stiu ceva ce mie imi scapa. Daca e cineva gata sa faca sacrificii pentru binele altora, ei bine sa le faca. Dar sa sacrifice ce ii apartine.
Cand ma gandesc ca sunt persoane care cred ca daca ceva vine din Occident, fara a exclude posibilitatea unor masacre si atrocitati pentru a adopta un asemenea model, ma cutremur. Incrancenarea, frustrarile si ura ce se regasesc in postarile dumneavoastra, ar putea avea un aer trist, demn de mila in multe cazuri. Asta daca nu s-ar incadra intr-un curent care tinde sa devina curentul principal.

September 11th, 2012 at 7:25 pm
 8 

In “logica” dumneavoastra, masacrele din Ip,Treznea, Moisei,.. Auschwitz si Dachau au fost savarsite de un Occident Feroce.
In “simpatiile” dumneavastra se numara: Monarhia, Teoria Conspiratiei, Miscarea Legionara, Mistica Nationalista.
………………………………………………………..
Va rog sa nu va mai chinuiti. Este inutil. Nu va ajuta cu nimic ceea ce stiu si dumneavoastra”va scapa”. In plus, mila nu ajuta la nimic… si pe nimeni.
Nu mai cititi acest Blog. Alegeti altul.

Va multumesc.

September 12th, 2012 at 5:43 pm