25
Dec

Traditii Romanesti

   Posted by: admin   in Morala Minimala

Motto: “Tovarasi, principala noastra problema este lipsurile noastre!” Gheorghe Pintilie 01.03.1950

romania-stramoseasca

“Viitor de AUR Tara noastra are… Ne este clar acum Tuturor cred.

…Vaaai… cum a fost posibil?! Noi nu suntem asa! Noi suntem Toleranti si Pro-Vestici… si minunatzi… si patrunshi… pana’ n maduva oaselor de valorile Europene.

Ei na!.. Sa fim Sinceri. Nu putem fi decat rezultatul unor 45 de ani de National-Comunism plus inca 30 de ani de Capitalism Mimat si Indoctrinare Religioasa.

Comunismul romanesc a fost o bestie aparte; caracterul sau revolutionar fiind indreptat impotriva Taranimii si Identitatzii Colective in aceeasi masura cat a fost indreptat impotriva Intelectualilor si Culturii Occidentale. De asemenea, National-Comunismul Romanesc a avut un puternic filon Xenofob - ura impotriva tiganilor, ungurilor, sasilor, evreilor… era inoculata sistematic printr-un discurs ne-oficial dar prezent la orice pas. Inca un element specific acelei perioade a fost tolerarea ritului ortodox si intolerantza fata de orice alta manifestare de credintza - greco-catolici, catolici, protestanti, discipline orientale.

Dupa ‘90 asistam la o inlocuire treptata si bine coordonata a unei Autoritatzii Laice - Statul… cu una Clericala - BOR. Totul a fost facut, la inceput (pana prin anii 2000) sub pretextul ca Statul Comunist a prigonit Credintza. Fals! Credintza nu inseamna, chiar si pentru romani, doar “Ortodoxie” iar BOR nu a fost prigonita de Stat. Bisericile “ortodoxe” sunt bine-mersi in picioare si nu au fost nici macar ocupate de alte culte sau rituri. Pun intre ghilimele “ortodoxia” pentru ca BR, istoric vorbind, nu este de limba greaca. Intr-adevar ritualul este ortodox dar Limba Bisericii… pana la Cuza a fost Bulgara iar Datinile din popor si Limba vorbita au fost Romanice/Romana.

In prezent, increderea in Stat este prabusita. Romanul are incredere in Armata - Autoritate Militara… si BOR - Autoritate Clericala. Este exact ceeea ce se intampla in Statele Islamice. Romanii acorda defapt Incredere unei Autoritatzi Religioase si Armate… inca separate. Asta se intampla in Europa sec. XXI!

Dincolo de inlocuirea treptata si de mare succes… a Statului cu Biserica si Armata, s-a petrecut, dupa ‘90 si o Profunda Mistificare a Traditiilor Romanesti. Aceasta mistificare a fost coordonata in sensul Slavizarii si Ruperii de Romanitate. Tot acest blog, inca de acum 10 ani, se refera la fenomenul amintit.

Daca ar fi sa amintesc doar cateva dintre aceste mistificari; ele se refera la:

1. Fenomenul Dacopat - “Noi nu suntem urmashii Romei”

2. Inlocuirea Sf. Petru/Sf. Ion/Sf. Vasile… cu Sf. Andrei “Ocrotitorul Romaniei”

3. Inlocuirea Martisorului cu Dragobetele “Dacic/Tracic/Slavic”

4. Dacizarea Obiceiului romanic al Calusarilor

5. Dacizarea Binecuvantarilor Romanice numite Colinde

6. Aparitia unor “pelerinaje” la moashte “sud-dunarene”

…si…

7. …mai nou… Inlocuirea Craciunului cu Sarbatoarea nasterii domnului

………………………………………………………………………………………………………………..

Ce ma uluieste in toata skema asta pusa la cale de pseudo-intelectualii nostri… ajutatzi si incurajati de GRU… este Eficientza!

Ceea ce nu au reusit 2000 de ani de Istorie… Complicata - vasalitatzi, iobagie, invazii, prigonire pe criterii etnice facute impotriva noastra, a romanilor… au reusit Intelectualii Nostri in 30 de ani. Bravo… voua/noua! Noi si numai noi… Din lipsa crasa de cultura si bun-simt.

App de Cultura… sunt curios catzi dintre “ideologii dacopatzi” au avut curiozitatea sa rasfoiasca - “Sarbatorile la Romani - Simion Florea Marian 1899/1901″?

Sunt sigur ca niciunu. Asa cum niciun membru al Tineretului de Aur de aici sau de aiurea… habar nu are ca Strabunicii lor stiau sa povesteasca intamplare cu intamplare din: “Alexandria/Lisandria” (…aia despre AlexandruMacedon) sau “Istoria Troadei” (…aia de o jucat smardoi Brad Pitt).

Da!… mai…dacilor…dragilor. Strabunicii vostri tarani sau iobagi…povesteau din cap despre Alexandru si Hector!.. nimic despre Burebista, Zalmoxe si Decebal! Mai sa fie!.. I-auzi ia si hop-asha! Pai daca este sa vorbim cu onestitate de Traditzia Orala Poporana de sec. XIX… de ce nu spunem de astea doua macar?! In schimb, inventam traznai si prapastii, vehiculate in cercuri de “mari initziatzi”, de “calibrul”celei numite: “Legile lui Zalmoxe”. Incultura crasa!… kamarazi!.. resursa umana lasa de dorit!.. avem probleme mari prin glave.

…………………………………………………………………………………….

Sa le luam pe rand, spre aflare si informare corecta:

1. Fenomenul Dacopat - “Noi nu suntem urmashii Romei”

Pentru asta, recomand… de exemplu… postarile intitulate: Falxul dacic sau Dacia preistorica din categoria Morala Minimala.

2. Inlocuirea Sf. Petru cu Sf. Andrei “Ocrotitorul Romaniei”

Pe langa ce am spus in postarea “Dumnezeu si sfantul Petru” din categoria “DesTainuiri”… adaug cateva idei din “Sarbatorile la Romani - Simion Florea Marian 1899/1901″. Cu Andrei este simplu… el ne-fiind sarbatorit la Romani. Sfantul Andrei devine sarbatoare religioasa dupa ‘90. Nu exista o traditie religioasa pentru Sfantului Andrei; in folclorul romanesc, ziua aceasta era despre superstitzii cu varcolaci! Existau sarbatoriti: San Petru, Sf. Vasile, Sf. Ioan, San Toader,.. Mosii,..Babele. Nimic la 1900 de Sf. Andrei!

Nimic interesant despre Andrei si “lupu dacic”… din contra! Patronul Lupilor pe Teritoriul Romaniei este Sf. Petru. Lupii sunt numiti in Traditia Romaneasca… CAINII lui SAN PETRU!

Mai mult, Pestera Sfantului Andrei este inventia lui Ion Dinu din Adamclisi prin 1940. Vezi link:

https://www.vice.com/ro/article/93wk83/originile-sfantului-andrei

Acum… dupa ce am aflat ca “Traditia Sf. Andrei” este o scorneala ridicata la rang de Adevar Identitar National… putem sa ne intrebam si noi… DE CE?!

…ca de unde… stim; din rusia.

De ce BOR si “oamenii de cultura” inventeaza traditia unui Sfant care ne leaga de Rusia…desi avem o Traditie Populara Romaneasca legata de Sf. Ioan sau Sfantul Petru?! …oare… pentru ca Roma?… oare… pentru ca Occident?

3. Inlocuirea Martisorului cu Dragobetele “Dacic/Tracic/Slavic”

In Lucrarea “Sarbatorile la Romani - Simion Florea Marian 1899/1901″ aflam despre Dragobete urmatoarele:

Adica… Dragobetele era la 1900 cvasi-Ne-Cunoscut in Romania iar in Transilvania nu exista. Pentru ca el exista in cateva satuce din Jud. Gorj si Olt. Adica… de aici…pana la a face din Dragobete - Sarbatoarea Iubirii la Romani este o cale foarte lunga sau imposibila pentru oameni rezonabili. Noi nu suntem rezonabili.

Noi avem o problema cu Martisorul:

Martisorul…adica un obicei din Bucovina, Moldova, Muntenia, Dobrogea…dar si Transilvania. Adica… din toata Romania.

Preferam o elucubratzie de-a lui Hashdeu: Andrei -Cap de iarna si Dragobete - Cap de Primavara… unei Realitati Traditionale Romanesti la 1900.

Realitatea asta se numeste: Martisor!.. de la Marte… “cap de Primavara”.

…v-au mai zis-o si rhushii prin ‘50: kamarazi!.. avetzi mari probleme cu resursa umana! Aia erau proletari prin NKVD/KGB… dar nu erau idiotzi! Vedeau problema noastra clar.

4. Dacizarea Obiceiului romanic al Calusarilor

Aici va recomand postarea “Calusarii” din “DesTainuiri”

5. Dacizarea Binecuvantarilor Romanice numite Colinde

Am abordat subiectul in mai multe postari; sper eu explicite: Spirit Romanesc, Leru-i Doamne, Etnogeneza Romanilor, O Laie… Bucalaie.

6. Aparitia unor “pelerinaje” la moashte “sud-dunarene”

Mai nou…plin de moashte prin Romania. Chiar si’n Carantina. Mai ales in Carantina! Adica… aia prin Occident se dau cu capu’ de ceasu’ mortzii sa gaseasca vaccinuri si strategii eficiente de sanatate publica iar noi avem dileme… legate de moashte si botnitze pe guritza enoriashilor.

Care moashte… sunt ale Paraskevei imaginata de Patriarhu’ Eftimie din Tarnovo (..din Bulgaria) - Vezi:

https://www.vice.com/ro/article/qjpdx7/povestea-reala-a-moastelor-sfintei-parascheva

…si ale lu’ Dimitrie Basarabov (…tot din Bulgaria) - Vezi:

https://www.vice.com/ro/article/4adyqg/originea-moastelor-sfantului-dimitrie-cel-nou

DE CE tocmai nishte moashte pravoslavnice sunt in asemenea hal promovate unui popor…si asa vitregit de lipsa educatiei si culturii… in general si’n particular deopotriva?

De ce face BOR asa ceva?.. De ce facem noi asa ceva?.. De ce lasati voi sa se “intample” asa ceva?… Pentru ca Mama Rusia?!..

7. …mai nou… Inlocuirea Craciunului cu Sarbatoarea Nasterii Domnului

Mai nou…mi-a fost dat sa aud pe la radio, pe facebook si prin lectzii “deschise” pe zoom o alta mare traznaie. “Craciunul si Bradul de Craciun sunt Obiceiuri recente si imprumutate din Occident. Romanii sarbatoreau Nasterea Domnului”. Nu spune nimeni ca nu se poate celebra de Craciun si Nasterea Domnului… Dar…

Craciunul exista pe la noi de cel putin 2000 de ani. Iata niste extrase interesante din Colinde romaneshti Verzi ca Bradu’

„În casa lui Moş Ajun, / Şade fiul lui, Crăciun, / Lângă el Sfântul Vasile, / La un cap de An Nou vine. / Mai colea, Sfântul Ioan, / Strângea masa, şi-o ştergea, / Maica Sfântă îi privea, / Pentru lume se ruga, / Cu toţi sfinţii la un loc, / De belşug şi de noroc. / De Crăciun, Fiu a venit, / Sărbătorile-a-nceput. / Sfântul Ion le sfârşeşte, / Cu veselii şi ospeţe.”

Dupa dealul cel mai mare
R: Valerim si Valer, Doamne
Rasarit-a mandrul Soare R:
Mandru Soare nu era R:
Ci era o manastire R:
Cu paretii de-alamaie R:
Si cu usa de tamaie R:
Dar intr-insa cine sade R:
Mos Craciun cu Mos Ajun…

„La vârful a nouă meri, / Hai, lerunda, lerului Domnului, / Îmi ard nouă lumânări, / Sus îmi arde, jos îmi pică, / Picătura ce-a picat, /Trei pâraie a format, / Un’ se scaldă Moş Ajun şi Moş Crăciun. / S-au scăldat, s-au îmbăiat, / Veştmânt nou au îmbrăcat.”

Avem si o mare traditie a Bradului; apare chiar si’n Mioritza - aia de care nu ati auzit; Brad legat de Viatza si Moarte… de Nunta si Ingropaciune

“…Cand vantul a sufla

Fluierul a fluiera

Si Bucinul a bucina

Numai rasunul

Ca mi-a rasuna

Peste munti numai la ai mei doi Parinti

Si rasunul de me-a merje

Peste brazi la ai mei Frati…”

…………………………………………….

“……Cine a veni sa ma scoata

Vina frate si vina Tata si vina Maica

Oile mi le-au luat

Si mana mi-au taiat

Si m-au legat

Cu spatele la Brad.

Avem colinde, dragi patriotzi, dragi neaoshi ai unei generatzii de tot hauru…si legate de Nasterea Domnului. Doar ca nu sunt prin “metoda porumbelului”…

“La o piatra neslovata,

Lerui Doamne,

Sade Maica-ngenuncheata

Ca sa nasca fiu din piatra.

Fiu din piatra si-a nascut…”

este vorba de “metoda ler”… Ler adica  Valer… din valere, valeo.

………………………………………………………………………………………..

Revenind, in incheiere, la mirarea de inceput - Cum de… ceea ce nu au reusit 2000 de ani de Istorie… Complicata - vasalitatzi, iobagie, invazii, prigonire pe criterii etnice facute impotriva noastra, a romanilor… au reusit Intelectualii Nostri in 30 de ani?

Este dramatic sa vezi cum sunt luate drept Traditie Milenara… niste inventzii ridicole de acum 30 de ani.

Este dramatic pentru cativa oameni din aceasta tara care nu-si iau diplomele prin plagiat si nu se documenteaza de pe feisbuk.

Din pacate… dau intru-totul dreptate celor care spun ca Intelectualii de astazi sunt sub nivelul Taranilor de la 1900. Nu este Nostalgie si nici exaltarea valorilor traditzionale… Este Evidentza anului 2020.

Voi!… intelectualilor de doi lei…care va confirmatzi intre voi…cily-sha in batatura… Voi suntetzi Responsabili pentru tot ce s-a intamplat cu Romania Noastra in ultimul Secol. Taranii si Proletarii v-au urmat cu incredere.

Visul unitatzii Nationale spulberat in 1940; forma oribila de comunism instaurat in Romania din ‘45-’47; mimarea democratizarii de dupa ‘90 si indoctrinarea religioasa evidenta in 2020…. sunt rodul Lasitatzii si Educatiei Voastre Precare.

Acesta Romanie de… “doamne’ajuta” care inlocuieshte Salutul cu blagoslovirea… este creatia voastra pioasa. Inchinatzi-va si va crucitzi in continuare… “academicilor”.

Am zis… si-o sa mai zic.

.

.

.

Vlad Totoianu

This entry was posted on Friday, December 25th, 2020 at 7:38 pm and is filed under Morala Minimala. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment