28
Feb

Romanitatea Românilor

   Posted by: admin   in Morala Minimala

Abominatiunea Comunista

Traim Vremuri in care… Abominatiunea Comunista ameninta din nou… Spiritului European.

In aceste conditii… de resurgenta isterica a gruparilor anarhiste, comuniste, fanatice, orientale - Romania trebuie sa insemne Echilibru Stabil!

Educatia istorica,.. Identitatea si Motivatia “Aparatorilor Patriei” … sunt insa, Precare.

Unul!.. nu stie!.. cine a fost… de exemplu:

Georg Soterius - cel care… in 1714… promova Ideea Romanitatii Românilor… inainte cu 250 de ani de Adolf Armbruster. Sau…

Martin Felmer - cel caruia… in 1779… i se publica postum lucrarea: “Primae lineae…”

…unde aparea, pentru prima data, denumirea de ROMANIA - ca teritoriu actual, populat de români!

Aceasta precaritate se constituie intr-o bresa enorma de Securitate Nationala… si Individuala!

Sa va explic:

De pe la 1900, dupa exagerarile latiniste,.. incepe sa se cante doina intitulata: “Dacii si Romanii”. Cu cat ne apropiem de Actualitate, predomina, clar - Dacii, in “defavoarea” Romanilor. Observam o glisare treptata - de la ideea Poporului Romanic ce apartine Lumii Occidentale… la… Natiunea de sorginte Dacica, Independenta si Neatarnata Imperiilor.

Aceasta Pozitionare Identitara, sprijinita fatis de “Est” - in varianta Tarista, Sovietica sau Comunitara… ne transforma intr-un Schweitzer Permeabil din toate Directiile! Cand promoveaza “Internationala”,.. “Esticii” lovesc in Romanitate; cand promoveaza “Anti-Imperialismul”, se ‘ncurajeaza Dacismul. Noi “o muscam” de fiecare data.

“Baietzii Nostri”… nu au cum sa Reziste. Nu au cum sa Apere Eficient interesele Romaniei. Sunt structurati Vulnerabil,.. asa cum este si Populatia,.. asa cum este si “Elita”.

Daca ne-am Replia pe Fundamentele Romaniei; adica…

Romanitate, Limba Romanica, Obiceiuri Romanice, Drapel Romanic, Tara numita Romania… Punct!.. Am fi Inexpugnabili.

O Romanie,.. populata de un Neam cu identitate Romanica, aparata de Structuri ce Afirma Romanitatea… ar fi Cosmarul cel mai Negru al tuturor “Vecinilor”.

Ar insemna - Sfarsitul Prostiei pe Plaiurile Mioritice!

Cum insa,.. Prostia are un “capital de seductie” colosal in Romania,.. nu avem, inca, nicio sansa.

Sa va mai explic:

Cand vin unii si spun: “Mai lasati-o drek ‘u dacii… ca i-a rezolvat Trainel demult si de tot”… Baietzii Nostri zic: “… Propaganda Anti-Nationala!..”.

Cand vin altii si spun: “Voi sunteti niste ramasite de colonisti - ramasi fara Imperiu, prin Balcani, pe la 600″… Baietzii Nostri zic: “…Propaganda Catolica si mana ungureasca!..”

Insa…

…cand vin unii de la Rasarit si spun: “Erati Crestin-Ortodocsi de pe vremea lui Andrei - inainte de Cucerirea Daciei de Romani iar Dacii Liberi au continuat sa traiasca Nestingheriti prin restul de 2/3 din Dacia Neocupata”… Baietzii Nostri Aplauda Frenetic!… Mai mult - promoveaza asemenea “trompete sovietice”, in rol de oameni de cultura - prin Directii, Muzee si Ministere!

… Sau…

…cand vin unii (… tot din Rasarit…) si spun: “Nu se poate vorbi de o Romanizare in Provincia Dacia… mai ales in Moldova si Basarabia; este vorba doar de niste importuri facute de Barbari prin Stepele Scitice”… Baietzii Nostri ciocnesc un pahar de Vodka si zic: “Vedeti bah,.. Romanii au facut un kkt in Dacia Noastra! Tot noi am fost p’ acilea”… Si adorm fericiti, pan’ a doua zi - cand se reapuca de vigilentza marita… la adresa “papistashilor” si “vandutzilor” catre Straini.

………………………………………………………..

Noi - atat ca Popor,.. Clasa Politica,.. Servicii,.. nu avem Educatia Necesara unei atitudini pro-occidentale firesti… venita dintr-o Constiinta Romanica Vie, Clara, Manifestata.

Nu avem cum! Suntem prea tembeli. Mult prea tembeli.

Si fiindca suntem atat de tembeli,.. putem fi, in continuare, de peste o mie de ani,.. doar folositi de Occident - pe termen limitat.

Intregi “Categorii Socio-Profesionale”… sunt filo-ruse… fara macar sa realizeze! Este vorba de… majoritatea romanilor Bugetari!

Cu majoritatea asta bugetata, nu ar fi o Problema asa mare… daca ar fi orientata ‘n directia Civilizatiei de catre niste Creiere din Servicii… daca tot sunt, si astia, bugetati. Dar… nu se intampla asa!

……………………………………………………………..

Romanitatea Românilor nu trebuie exagerata; trebuie doar Afirmata.

Ea Este Certa!

Simplul Nume… de Roman, face sa inghetze sangele ‘n “cioloveci” printre mesteceni.

Singur,.. auzul limbii romane, face sa se astearna tacerea suicidara ‘n inimile “turanice”.

Romanitatea Românilor face sa dispara, ca prin “minune”, nationalismul românesc odata cu prostia româneasca; facand loc Patriotismului si Civilizatiei.

Vom avea, oare,.. curajul sa renuntam la prostie?

………………………………………………………………………………

Revenind… la zicere:

Pozitionarea Identitara - Nationala si Individuala, in Fundamentele Romaniei… va ridica bezna in care orbecaim de un secol!

In plus:

1.     Apararea Patriei va fi mult mai Eficienta - printr-o identificare naturala si spontana a “discursurilor otravite”.

2.     Societatea isi va gasi Coherenta Interioara - necesara Dominarii Viitorului.

3.     Stabilitatea Politica in Regiunea S-E Europeana va avea cauza si reper in Romania.

………………………………………………………………………………

Mai pe intelesul… “organelor”:

In acest moment, suntem Vulnerabili… si ne vulnerabilizam Partenerii printr-un “blind-spot” oribil… in Strategia de Aparare a Tarii.

Suntem impanziti de “trompete” ale Interesului Estic…

…Iasi, Brasov, Sfantu Gheorghe, Cluj, Alba Iulia, Ploiesti… (…e plin!).

Din pacate,.. din nestiinta sau reavointa,.. asa-zisii “intelectuali” ai Scarii Sociale, se fac purtatorii principali ai Mesajului Anti-Romanesc.

In mod neasteptat… si salutar!.. Clasa Antreprenoriala, o parte a spectrului Politic, o parte a “Oamenilor Simpli”… si… o mana de Specialisti(…din Economie si Servicii)… joaca bine.

In mod neasteptat… si salutar!.. cuvintele Celui caruia I.C. Bratianu ii spunea: “Ai faurit Romania; numai acum putem zice ca ea are viitorul asigurat.“… revin in actualitate. El se numeste Petre Carp!

El a spus: “Acolo Unde sunt Ginţile Latine, Acolo va fi şi Inima României

Vlad Totoianu

This entry was posted on Tuesday, February 28th, 2012 at 9:14 pm and is filed under Morala Minimala. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

4 comments so far

miki
 1 

Buna ziua,

Am citit toate articolele dvs, si vreau sa va felicit in primul rand pentru ele.
In al 2 lea rand as avea o nelamurire in privinta unuia din argumentele date de cartile de istorie (semi-comuniste) in ideea continuitatii, si acela al cnezatelor romanesti din secolele IX-XII.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:FormatiuniPoliticeRomanestiSecolele_IX_XIII.svg

In articolul “Sacra Corona Hungariae” ati descris ce insemna de fapt Gyula , dar sunt curios si in privinta celorlalte formatiuni prestatale ce informatii aveti. In orice caz, este destul de greu de determinat exact natura sau chiar si existenta acestora dat fiind faptul ca in 1241-1242 invazia mongola a maturat intreaga Transilvanie, conform ( a se citi articolul domnului Radu Oltean si traducerea lucrarii “Carmen Miserabile” a calugarului Rogerius — > http://art-historia.blogspot.com/2011/11/invazia-mongola-din-1241-1242-si.html )

March 5th, 2012 at 10:20 am
 2 

Buna Ziua.
Va multumesc pentru opinia exprimata si timpul acordat citirii acestui blog.
Inteleg nelamurirea dumneavoastra legata de titlul acelei harti.
Formatiuni politice romanesti, inainte de 1241, la Nord de Dunare… suna a prostie.
La 1200 il avem pe Caloian in Sud; ca exemplu de “politica romaneasca” la Sud de Dunare, evidenta prin refuzul Papalitatii.
“Politica romaneasca” la Nord de Dunare, incepe in sec. XIV – cu refuzul Autoritatii Maghiare Angevine,.. urmat de imbratisarea totala a ritului Oriental si scrierii Chirilice.
Politica inseamna Diplomatie… iar Istoria inseamna Politica.
Prezenta etnica intr-un teritoriu poate fi doar un Argument diplomatic. Un “Argument” poate exista sute de ani… degeaba!.. Daca nu exista Politicieni care sa il Foloseasca.
Prezenta Etnica poate aparea ca o Mentiune,.. undeva… prin Cronici si Hrisoave.
Informatiile din Cronici trebuie verificate prin cercetari arheologice… sau interpretate de o “terta parte”; terta de romani/maghiari sau romani/bulgari.
Va veni vremea… cand aceste Cronici vor fi interpretate de oameni normali… si arheologii profesionisti - vor confirma sau infirma acele interpretari.
Romanii… si Maghiarii exagereaza mult. Defapt… si unii si altii ar fi trebuit sa Colaboreze; sa inteleaga ce reprezinta in aceasta parte a Europei.
Niciodata nu este tarziu pentru Intelegere; unii sunt “romani” prin Religie… altii prin Origini. Si unii, si altii au venit in “aceasta zona” peste slavi.
Din pacate, pana acum,.. romanii “o tin in Prostie” cu Neatarnarea si ungurii “o tin in Prostie” cu Ungaria Mare. Romanii nu reusesc sa inteleaga statutul de Provinciali Imperiali;nicidecum de Bulgari Autonomi…si Maghiarii nu reusesc sa inteleaga Ungaria - entitate Catolica, Imperiala; nicidecum Turanica, Hunica!
………………………………………..
Invazia Mongola a insemnat un nou inceput… pentru romani si pentru maghiari deopotriva.
Pentru romani,.. pragmatic vorbind,.. Invazia de la 1241 si Expansiunea Otomana au fost favorabile. Au zdrobit Autoritati ostile vlahilor; au canalizat fluxuri de imigratie latinofone pe teritoriul romanesc; au facut imperativ un plan geopolitic Occidental, de prezenta “anti-orientala”, pe cursul inferior al Dunarii.
Vlad Totoianu

March 6th, 2012 at 8:48 pm
miki
 3 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=duj_84hnc58#!

Ultima varianta a teoriilor pro-dacice. Ce parere aveti ? Exceptand faptul ca primii asa zisi “istorici” sunt de fapt niste generali comunisti in rezerva.

March 12th, 2012 at 2:02 pm
 4 

Buna ziua.
Sincer… Nu am avut rabdarea si dispozitia sa urmaresc pana la final… aceasta mostra de… patologie - similara Delirului nesistematizat din Skizofrenia paranoida.
In sfarsit; un lucru ma frapeaza…
Atat “pan-slavismul”, cat si “pan-turanismul”… sau “dacologia” - toate vizeaza Roma si Romanitatea!
Sunt vizate Fundamentele Europene… pentru o “Identitate” “internationala”, “orientala” - dincolo de “Ara et Focus’.
Sursa acestor teorii si finantarea lor… sunt usor de intuit.

March 13th, 2012 at 7:26 pm