5
Aug

Fierul de Balta… si Rumunu’

   Posted by: admin   in Morala Minimala

cuptoare-pentru-fier-de-balta

.

.

.

Inteleg si eu, acum, la o distanta de zece ani - de ce unii istorici si arheologi au tendinta sa “ingroape” ceea ce… ar trebui sa ramana dezgropat. Spre disperarea lor, saracii,.. unele descoperiri nu au de a face cu rumunii, protorumunii sau dacii. De exemplu….

…”Cele peste 120 de cuptoare de redus minereul din Poiana Brasov si Noua-Baciu”…

1. Zacamintele de Fier erau din Mlastini… Asa numitul “Fier de Balta”… despre care au auzit… cel mult 20 de rumuni;

2. Cei care il exploatau erau de neam germanic…si anume - Goti si Gepizi;

3. Bisericile lor erau de Piatra… si Crestinismul - Arian;

4. Cei care trebuiau sa le cerceteze erau niste incompetenti-alcoolici-servili-comunistoizi-ratati.

…………………………………………..

Chiar daca noi nu stim despre el… Fierul de Balta(…Bog Iron…click) a reprezentat principala sursa de Fier a Europei in perioada Antica si Medievala.

Este o sursa regenerabila in aproximativ 30 de ani. Rezulta prin actiunea bacteriilor din mlastini asupra suspensiilor de fier. Precipitarea lor se face in agregate de Goethit.

Pentru genul acesta de exploatare… este nevoie de Munti si Mlastini, Mangal si Calcar - pentru ameliorarea calitatii fierului… spre otel. Este nevoie, bineinteles, si de oameni priceputi la ridicarea unor cuptoare in care sa avem temperaturi spre 1500 grade Celsius.

Astia nu erau scheienii dintre Chietrii sau rasnovenii din Dobrici,.. sau darstarii din Noa,.. sau “protorumunii de plai” din Sacele.

Astia erau altii… de care nu vor sa auda rumunii-verzi.

Pentru specia numita “rumun-verde”… in toata istoria Rumuniei… doar Dacii erau in stare sa faca Fieru-fier! El nu vrea sa auda de Kelti… de Goti… de Gepizi… … Adic’ aia… cu adevarat meseriasi intr’ ale Fierului. Keltii fiind cei de la care au invatat Dacii sa faca unelte din Fier… iar Gotii & Gepizii fiind cei care au continuat sa bata fieru’ pe teritoriul Rumuniei - de la Retragere pana la Slavi.

Zona Brasovului este Ingrozitoare pentru Istoriografia Rumuneasca: Kelti, Gepizi, Kazari, Pecenegi, Teutoni… shock & awe..!

P.S.

De asta va era frica… bah?!… De Lipsa Traditiei Rumunesti a… “Cultivarii”, “Recoltarii” si “Prelucrarii”… Fierului de Balta?!

Lasati bah mahnirea!.. Era Traditia Altora!..

.

.

.

Vlad Totoianu

This entry was posted on Monday, August 5th, 2013 at 10:33 pm and is filed under Morala Minimala. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed at this time.