5
Nov

Bucuria de a fi Roman

   Posted by: admin   in Morala Minimala

Alba

Paradoxal… luand in consideratie ceea ce traim de aproape 100 de ani, exista o bucurie, traita la nivel individual, de a fi roman. Bucurie izvorata din constientizarea complexitatii Fondului “romanesc”… dincolo de Formele modernitatii - tarista, imperiala, otomana; francofila, germanofila, sovietofila; nationalista sau proeuropeana.

Pornind de la urmatoarele premize:
………
1. Tripartitia naturii umane: constient - personal, subconstient - individual, inconstient - colectiv.
2. Impuritatea etnica a fiecarui “roman”; fiecare avand in el “sange” de: roman, ungur, sas, rrrom, evreu/khazar, armean, bulgar/sarb-slovac-rus, iranian/dac/sarmat, turc, tatar etc
3. Existenta a doua modele istorice de succes in ce priveste toleranta religioasa si coexistenta multietnica - Imperiul Roman si Khazaria.
………
Dezvoltarea ulterioara este fireasca:

Subconstientul este Mediatorul intre Lumea de Astazi si Istoria Umanitatii.
Asa cum este util sa fim racordati la Realitate… este fundamental sa stim Istorie. Din Realitatea traita de noi, putem aduce in adancurile inconstientului, idei de o mare valoare pentru Specie; idei care se arhiveaza spontan si devin, de la un moment dat, accesibile tuturor oamenilor. Din Istoria Umanitatii, putem aduce in realitatea care ne inconjoara, un plus de coerenta si sens; putem da o adancime nebanuita clipelor prezente, pe care le vom deschide spre viitor.
In mod natural, Subconstientul fiecaruia dintre noi este de gen opus Persoanei; femeile avand un Sine… iar barbatii avand… Sinea lor. Tinem cont de aceasta Realitate in Terapii, Inductii, Antrenamente sau Debriefinguri?!

Subconstientul este “locul shamanului”. Shamanul “urca” din Constient spre intalnirea cu Sinea lui… pentru a calatori impreuna cu Ea, androginic, spre Marele Om/Spirit/Cel cu o Mie de Fetze.

Ajuns in Fata Lui… si vazandu-Te Unul intr-Unul… poti face o schimbare sau un schimb… dar Judecata, Balanta si Greutatea… pot fi neobisnuite.
In fiecare zi avem sansa de a cunoaste intelepciunea Marelui Om/Metatron; a-l iubi pe Celalalt/Umbra care Iubeste in Noi; a trai o Viata Personala.
Comunicarea in Treimea Umana este continua si bidirectionala; persoana modeleaza individul iar acesta modeleaza colectivitatea… si invers. Ceea ce facem Noi il va influenta pe Celalalt… si pe Toti.
Ceea ce proiectam si la Ce ne supunem este o Supra-Realitate culturala/politica/sociala/economica; este proiectia din viitor, cu care ne intalnim perpetuu, ca Persoane, zi de zi. Spiritul Epocii este o Reflexie la limita intre vis si veghe… a Inconstientului colectiv. Este un Orizont de Convergenta a Realitatii, originar din Actualitate.

Ce facem noi, romanii?!
Suntem niste oameni dezorientati prin lumea in care traim. La nivel personal si la nivel inconstient suntem desincronizati cu Ce Inseamna… Umanitatea.
Supra-realitatea Romaniei Europene…. este una Straina de “noi”.
Istoria Culturii si Civilizatiei… ne este necunoscuta.
Lipsa educatiei serioase si instructiei spirituale… duce la conflicte grosolane in fiecare dintre noi.

Nu avem o Matrice comuna, cat de cat, in Subconstientul nostru; la fiecare 50 de km, pe orice directie, in Romania se schimba specificul istoric si etnografic. Suntem foarte diferiti. Este un dat.
Asemenea diferente pot fi inglobate de o Supra-Realitate “Imperiala”: un prezent articulat prin toleranta etnica si religioasa… un viitor comun spre bunastare comuna.
In toata istoria noastra, nu am fost stapaniti de un singur/ nu ne-am coagulat intr-un singur… Imperiu. Franta, Anglia, Germania, Turcia, Rusia… au facut-o.
Nici macar atunci cand am cazut sub Sovietici… nu am fost resoftatzi prin NLP-izarea bolshevika… din cauza Intolerantei doctrinare caracteristice. Cu alte cuvinte… comunismul, cel mai mare experiment social dupa crestinislamism, s-a ratat in shushanea, prin Romania…. din start.

Ceea ce avem noi… este Modelul Roman sau Khazar… si Viitorul.
Noi…
Noi nu am fost… inca. Noi putem fi. Noi nu am fost niciodata… asa cum ne place sa ne mintim cu orice ocazie.
Noi avem sansa sa fim in viitor!
Nu suntem… pentru ca nu suntem, inca, destui care sa fim oameni intregi.
Omul intreg este cel care parcurge, cu sau fara voia lui, cele trei etape arhaice, minim necesare, ale “individuatie”: nigredo, albedo si rubedo. Prea putina Disperare Reala; prea putina Iubire de Sine; prea putina Sete de Cunoastere… prea putini oameni printre romani!
La nivelul Persoanei ne bantuie Nevrozele; la nivelul Subconstientului ne bantuie Nostalgiile Copilariei si Fixatiile Parentale; la nivelul Inconstientului ne bantuie Ignoranta.
Salvarea noastra… poate sa rezide intr-o Educatie in Spiritul Tolerantei Etnice si Religioase… si poate rezulta in urma unei Stapaniri Imperiale Civilizate.
Cu alte cuvinte: “Romania” sau “Noul Ierusalim”.
…………..
Din pacate… Sansele unei Reale Tolerante Etnice si Religioase… in Romania sunt Minime.
In consecinta… ne ramane fiecaruia Sansa unei salvari Individuale; adica Emigrarea in Spatiul Matriceal de care Apartinem. Miza este Integritatea noastra psihica; pentru ca Romania, va ramane, in continuare, un spatiu al Anihilarii Individuale si Colective.

Imbecilii emigreaza degeaba; vor duce cu ei prostiile d’acasa. Nu vor scapa de “senzatie”. De emigrat, emigrezi dupa ce “te-ai regasit”… sau nu o faci!

Bineinteles… exista sansa de a te regasi “apartinand” romanitatii sau tzionului…

Si atunci… esti unde trebuie sa fii.

…………..

Bucuria de a fi Roman?!
Fatza de iadul imbecilitatzii din privirea trecatorilor… cu vederea - a distrugerii sistematice prin “dacizare” si “antisemitism” a “Spiritului Romanesc”… orice alt iad este o gluma!

.

.

.

Vlad Totoianu

This entry was posted on Tuesday, November 5th, 2013 at 12:46 am and is filed under Morala Minimala. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed at this time.