6
Jun

Dion-Isus

   Posted by: admin   in Morala Minimala

dionysus-my-assjesus-my-ass……………………………………………………………………….

Contrar aparentelor… de la Dionysus la Divinul Iisus nu este o cale lunga. Cam atat de lunga… pe cat a fost de la Thammuz la Dionysus sau de la Krishna la Thammuz.

Amandoi au avut o “relatie speciala” cu: femeile, catârii, legile lumesti, moartea, nasterea, invierea si idiotzii.

Un lucru este evident:

Atunci… ca si acum… gloatele au nevoie sa creada in altceva decat vad in fiecare zi: putoare, brutalitate, minciuna, barfe si hoituri.

Atunci… ca si oricand… in momentul cand Pegra incepe sa Creada, apare la folie des masses indreptata, evident, impotriva Normelor-Autoritatii-Cetatenilor.

Din acel moment… devine serioasa; pana atunci fiind o fanfaronada. Seriozitatea trebuie intampinata cu maxima responsabilitate pentru Urbe…

Adica:

Executie Exemplara.

Fie ca-l pironesti de-o cruce,.. il sagetezi de un copac,.. il imprashtii’n patru - legat de cai…

Fie… il chemi pe Eroul Mitologiei Grecesti… numit Perseu… sa te scape de Nebuni&Nebunie.

PerseusPerseus era un Voinic din Cetatea Argos, care s-a luptat… si a invins demonii lumii cucerite de Ahei: Gorgonele, Marea, Bacchantele, Satyrii si… mare-Fapta-mare… pe DionYsus.

L-a omorat pe Dionysus si a pus pe fuga o intreaga armata de sceleratzi - compusa din satyri si menade… in momentul cand acestia amenintau Cetatea stramosilor lui si Sanctuarul din Delphi.

L-a omorat pe DionYsus asa cum se omoara un Taur… Cu Fieru! Exact asa cum scapase Lumea de Cosmarul numit Medusa. Ce mult conteaza experienta!..

Dupa ce la omorat… pe Cel numit - “taurogenes” (i.e. “nascut-din-taur”…i.e. din Zeus)… a dispus de cadavrul acestuia in mai multe feluri; parerile Povestitorilor Greci fiind impartite… intre: ingropare in Delphi sub templul lui Apollon,.. aruncarea solitara in apele lacului Lerna… sau aruncare impreuna cu Selene, intr-o lada, in apele Marii Mari.

…………………………………………………

Paradoxal,.. cu toate ca Perseu a facut o treaba-buna…

Lumea continua sa-l creada pe Sarmanul-Dionis… Viu!..

Ce sa-i faci?!.. lumea e bolnava de maladii incurabile - romantismul si prostia.

.

.

.
Vlad Totoianu


P.S.1

Romantismul nu trebuie confundat cu tandretea, sensibilitatea sau curtoazia. Romanticul este un boschet creativ. Si atat.

P.S.2

Inevitabil… RotileTimpului se misca; o Constelatie “Moare”… doar pentru ca… o Alta sa Apara in Lumina Equinoctiului.

Majoritatea oamenilor, debilizata de profeti apocaliptici,.. crede in “Victima” numita - Frati Gemeni, Taur Ceresc, Miel dumnezeiesc, Peste Christic, Varsator al Noii Ordini,.. etc.
Majoritatea oamenilor, debilizata de profeti apocaliptici,.. crede ca a sosit Sfarsitul Timpului… odata cu moartea “victimei lor dragi”.

Acesti imbecili… se roaga de mii de ani sa vina Unul care sa-i scape de viata mizerabila in care orbecaie orice ar face; oricum ar face; oricat ar face. O Victima-tuturor-Victimelor care sa Prajeasca acesta Lume… pe care nu au cum sa o inteleaga! Pentru simplul motiv ca… ei… aleg sa creada.

Ei, saracii,.. au avut o tentativa… de a intelege… la un momenta dat - ceea ce nu se poate intelege; pentru ca nu este nimic de inteles in Ea. In Moarte. Nu este nimic de inteles atunci cand vine o mana de “calareti ai apocalipsei” si spulbera o asezare de oameni.

Moartea se Traieste; nu se intelege!.. iar… Nemurirea se Faptuieste; nu se astepta!.. In cazul in care nu vrem sa fim Cretini.

Dar… daca tot… nu ne putem abtine; N-am putea “sa credem” in Cel care face rotile sa se miste?!… sau in Mechanism?!… Sau in Cel care a proiectat mechanismul?!…

Asa ca Idee… mai buna… si mai elevata. Asa ca Treime… superioara. Superioara celor Doua treimi… intre care suntem macinati la pulbere.



This entry was posted on Thursday, June 6th, 2013 at 10:03 pm and is filed under Morala Minimala. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed at this time.