10
Oct

Mitocanul

   Posted by: admin   in Morala Minimala

Minerva Lux MeaMitocanul este copilashul  “nevinovat  si modest”" al Mojicului “teleportat” la Oras. Pe mitocan il mirosi usor… si de la distanta. In el, “conditia”, “metabolismul” si “educatia” se combina nefast spre un rezultat “puturos”.

Conditia lui este din nastere un kitsch - imitatie proasta, miniaturizata si inadecvata a unei realitati culturale preexistente. Metabolismul este accelerat (inca) in ritmul muncii fizice intense a predecesorilor, ceea ce genereaza exces de sudoratie si pilozitate. Educatia lui este insuficienta pentru a intelege notiunea de Toaleta; si atunci el:..face baie, merge la buda(…si nu la closet), se spala pe dinti, se barbiereste,.. etc.

Chiar daca mitocanul nu-si da seama, exista multe Diferente… si o Singura Explicatie:.. “…pentru ca orice ai face, ramai un taranuc…”. E ok sa faci baie dar este mai igienic sa te speli intr-o apa care curge… rau sau dush. E ok sa mergi la buda si sa nu te c..i in curte dar este mai igienic sa folosesti closetul, sa tragi apa, sa-l cureti si sa te speli “dupa aia”… nu numai sa te stergi. E ok sa te speli pe dinti dar este mai igienic sa folosesti si apa de gura cu ata dentara. E ok se te barbieresti dar este mai igienic sa nu te limitezi la fata,.. ci sa te epilezi.

Daca a citit destule reviste sau… a avut noroc de prieteni “civilizati”… si face diferentele in ce priveste Igiena, nu pute… Totusi il poti mirosi. Si asta in toate “celalalte feluri”.

Mitocanul este Perspicace, Smecher, Simpatic si Saritor… trebuie sa fie asa pentru a se adapta la un mediu ostil - Orasul.

Mitocanul este ferm convins ca: Istoria incepe cu El;.. El este egal cu Toti;.. El are Dreptul - in general… si la tot;.. Nu-l intereseaza ce a fost - pentru ca oricum nu-i foloseste la nimic util… decat  doar… sa realizeze non-stop limite insurmontabile; Isi uraste in sinea lui parintii -   Mojici… desi, la “suprafata”, are o foarte mare grija de ei, vrand oarecum sa-i “modernizeze”, sa-i “trateze”,.. sa-i “aduca la oras”.

Mitocanul este Bolsevicul… sau Enoriasul Perfect. Faptul ca bolsevicii au prigonit biserica… nu inseamna decat ca…si-au eliminat brutal “concurenta”. Asa cum facuse in trecut biserica… dar cu Civilizatia.

Mitocanul prefera shpritzul. Este un reflex Launtric. Taranucul DILUEAZA Esentele… aducand la concentratia proprie… tot ce atinge. In relationare, “dilutia” se manifesta  prin glumitze. Mitocanul este un glumetz notoriu. Glumeste oricand si pe orice tema. Defapt…Viata… pentru el… este oarecum “serioasa”… dar vede in Viata altora o gluma la adresa lui.

Atunci cand nu este simpatic, taranucul este grobian… ca nota dominanta. De ce este mitocanul grobian?

In mijlocul izbelor, relatiile sexuale erau ritualizate si strict familiale. Sexualitatea era drastic legata de Casatorie si Procreatie. In oras, apare Cosmarul numit Seductie. Acest cosmar, il orienteaza pe Mitocan catre zoofilie sau homosexualitate de uzina. Din lupta mitocanului cu acest Mecanism de aparare si selectie - al civilizatiei manifeste in oras, apare grobianismul sau - dupa caz,  perpetuarea in limitele diferentei de clasa. Acest tip de perpetuare, genereaza resentiment; din resentiment apare… din nou grobianismul - de aceasta data indreptat impotriva partenerului.

Sunt si unii Mitocani care se blocheaza in refuz: nu “se iau” cu mitocani de-ai lor si nici nu pot relationa cu “cei frumosi”. Astia raman mult timp - chiar de tot, necasatoriti. Ratarea in plan intim o disimuleaza prin “pretentii” si “selectivitate”. De multe ori sunt “angajati model” ai Uzinelor, Regiilor sau Multinationalelor. Daca se hotarasc, intr-un tarziu sa o faca,.. o fac de gura lumii si… prost.

Inevitabil, emotia lui dominanta… a mitocanului… este Ranchiuna. Oricat ar avea - nu are destul, se imprumuta masiv pentru nimicuri, se roaga Bunului (lui) Dumnezeu sa castige multi bani sau… sa promoveze… sau… sa crape “vecinul” cu capra si casa cu tot. Marele lui vis… de altfel, este sa stea “la casa”. Prima lui intrebare,.. “spontana si nevinovata”… in orice chestiune, se refera la:… cat a costat?.. cand vizeaza un lucru sau… cat castiga?.. cand se refera la o persoana.

Una din marile lui frici este singuratatea… Dispretuieste pe masura fobiei - Insingurarea. In contramasura, simte “nevoia organica” de a fi inconjurat de lume, vecini, amici, oricine… Mitocanul… este un Frotteur. Se freaca pana este satisfacut. Se freaca “la coada”, “la biserica”, “de colegii”, “cu oricine”… pentru ca - nu-i asa?… “Este mai Frumos”.

Mitocanul, in nevoia lui maladiva de includere, atunci cand iti vorbeste - te atinge, iti prinde mana, te pupa, se apropie de tine la un cap distanta. El nu are inoculata Diferenta si Distanta. Nu are cum.

Una din marile lui spaime este Omul-Reper… sau Creatorul. Il aduleaza, il uraste… il omoara, il regreta… il proclama, il detroneaza… il urmeaza, il tradeaza. Prezenta Unuia care Ordoneaza doar prin fiintare… il sfasie. Convietuirea mitocanului cu oamenii civilizatiei este o sfartecare permanenta.

Mitocanul NU se dezminte! Oricat se “educa”… oricat l-ai iubi… orice ar face - la un moment dat, va incerca sa te zdrobesca. Reusita lui (chiar si in viata) nu depinde de el… ci de slabiciunile, lacunele, dezinteresul celorlalti sau a sistemului.

Cum poate - Totusi!!!- un mitocan sa Evolueze in mod real?..

Uneori, Sansa - si nimic altceva!- face posibila o Mutatie Spontana. Aceasta “mutatie” are nevoie de Conditii. Si anume:

  1. Intalnirea cu un Om care sa-l “elibereze”… si…
  2. Sacrificiul pentru Libertate(a) - Castigata prin ReCunoastere si Implinita prin Asumare.

Eliberarea se face 1:1… din pacate… sau din fericire. Paradoxal… sau nu, cu cat “Elitele” sunt distruse, cu atat sansele de “Eliberare” pentru gloata se diminueaza. Mojicul intuia asta; Mitocanul - dimpotriva.

Mitocanul… si-a pierdut orientarea si instinctul… Este o creatura abominabila si contagioasa.

Un mitocan veritabil, reuseste sa corupa facil un Om-Reper aflat intr-o situatie delicata. Vorbim aici de Seductia Morbidului… de Mila… de Crima impotriva Umanitatii.

Esenta unui Mitocan este Totul in afara Lui. Esenta unui Om Real este in El si ai Lui.

Vlad Totoianu

This entry was posted on Monday, October 10th, 2011 at 11:58 am and is filed under Morala Minimala. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed at this time.