13
Jan

Unii cu Libertatea, altii cu mamika

   Posted by: admin   in Morala Minimala

jesus-charliesursa: www.cagle.com

Intr-un mod abject… o mare parte din opinia publica romaneasca “omoara” inca o data pe acei tineri eroi din ‘89; pe acei tineri care strigau: “Libertate!”; pe acei tineri care insumau sub 1% din populatia Romaniei. Bineinteles… romanii nu sunt singulari; exista un intreg curent de opinie la nivel international… Dar asta nu ne scuza.

La 25 de ani… opinia publica romanesca este de acord sa se ingradeasca libertatea de exprimare.
La 25 de ani… o gramada de enoriashi spun cu “intzelepciune milenara”: ” …lasa bah ca nici aia nu erau departe! Si-au meritat-o! Ce!.. daca unu te injura de mama, tu nu-l “rezolvi”?..”
Am nishte intrebari dragi enoriashi romani:
1. De ce numai… ” de mama”?.. De ce nu si “de Tata”?.. De ce nu si de “Nevasta”? De ce nu si “de Copii”?.. Familia inseamna Mama?..
2. “De Cristoshi” este egal cu “de Mama”?.. Punem egal intre Religie si Familie?.. Spatiul Public este egal cu Religia si Spatiul Privat?
3. Injuratura este sinonima cu Ironia? Blasfemia este sinonima cu Pamfletul?
4. Renuntam la libertatea de exprimare si preferam Cenzura atat de facil?.. Preferam sa numim Frica - Modestie sau Cumintenie?.. Este de “bun-simt” controlul?
5. Consideram Teroarea un raspuns adecvat Cuvantului rostit dintr-un Crez Etic?.. Empatizam spontan cu niste fanatici ai unei Religii apropiate… in fata “atacului” dat de dusmanul comun - Ratiunea Caustica?
………………….
Probabil… Raspunsul predominant este “Da!”… Si atunci… diferenta intre noi si Ei este colosala:
…noi ne-o cautam “cu lumanarea” (ca enoriashii) fara sa ne-o gasim.
… Ei si-au gasit-o prin scris… exprimand-o.
Pentru ca Libertatea nu se cauta si nu se ingradeste. Libertatea se exprima si se asuma. Libertatea este protejata prin Limita data de Lege intr-un Stat Laic.
…………………..
Din pacate… aceasta atitudine a publicului romanesc nu “exprima” doar primitivism; este vorba aici… si de un “instinct istoric primar” teribil de precis. Tocmai pentru ca vine din strafundurile promiscuitatii zgandarite in pegra.
Este vorba de anticiparea sinistra a unei viitoare victorii. Victoria Religiei asupra Statului; victoria fervorii islamice asupra Europei Vechi; victoria barbariei orientale (ruso-asiatice) asupra decadentei vestice (romano-germanice). Inconstient… abrutizatii din Romania stiu ca acest fapt s-a mai petrecut. S-a petrecut cu Imperiul in fata Crestinismului din Sud si Barbariei germanice din Est.
Este vorba de simpatia inconstienta… manifestata la adresa unui fenomen care i-a facut posibili astazi.
Occidentul ramane Strainatate iar Religiozitatea ramane de Bun-Simt.
Suntem intr-un tipar istoric teribil pentru Civilizatie.
Greseala noastra, asa cum a fost Greseala Romanilor, este martirizarea lor; ei - cu sabia in arena, noi cu drona pe internet. Fanaticii asta vor; este reclama pe care si-o fac cel mai facil. Calendarul Crestin este plin de fanatici executati cu 2000 de ani in urma. Nu mai avem sansa Romanilor - de “oficializare” si deturnare a crestinismului de la scopul declarat - Anarhia. Nu mai putem “aranja” Scripturile in Favoarea Noastra; n-o mai putem strecura p’aia cu : …Cezaru’i cezar si yeshu e Bogu…
……………………….
Din pacate… Trebuie sa ne repliem pe Familie/Natiune Republicana si Cetatean/Patrie Republicana. Daca vrem sa Supravietuim Istoriei.
Este un pas inapoi… fata de o Constructie Imperiala Tripolara… Dar… Merita.
Natiunea si Patria… intelese Republican… sunt “moartea” fanatismului Religios.
Monoteismele nu “inteleg” Identitatea Familiala, Cetateneasca si Nationala.
Monoteismele nu “inteleg” Politica dusa din Ratiuni de Stat.
Monoteismele nu “inteleg” Ironia, Dialogul si Indoiala.
……………………….
Natiunea si Patria trebuie recuperate din “confiscarea” Eurasiatica. Ele sunt Valori Europene… prost intelese de Adversarii Nostri din Rasarit. Barbarii nu inteleg politica. Barbarii inteleg biciul si supunerea; suspiciunea si nostalgia.
……………………….
Ne-vindecati de Crestinism… riscam caderea in Islamism. Este razbunarea la scara istorica… a unui Crestinism Confiscat si a unui Mozaism Persecutat.
Solutia este: Statul de Drept, National si Republican… Adica…
Revenirea la Themata… Unde Tema… este Republica.
Este vulgar de simplu: Cand Totul este Unul, totul se poate Prabusi; cand Unul este Pluralitate, Totul sta in Fiecare.
.
.
.
Vlad Totoianu
P.S.
Familia vine din latinescul Famulus si oscanul Fama - inrudit cu grecescul Thema si sanskritul Dhama… toate insemnand casa/de’al casei.
Spatiul Public este un spatiu al Libertatii Civice; libertate civica compusa din Libertatea de Exprimare, Dreptul de a Vota, Dreptul de Confidentialitate… printre altele. In ultima perioada se incearca, in mod repetat, incalcarea acestor trei aspecte ale Libertatii Civice.
Spatiul Privat este un spatiu al servitutii fata de interesele personale si familiale.
P. S. 2
…hop!.. si Papa; cu mamika… si un eventual “pumn in gura” dat secretarului personal.
Nici macar Vaticanu’…
…Sub Tiara Popularitatii,.. cu glumitze in programul artistic… si agenda anti-capitalista… E de Rau.
Poate ca… in loc sa incurajeze Tangoul curcubeu - varianta originala,.. mai bine s-ar apuca de o Tarantella sanatoasa cu Mogherini.
D’aia zic io… ca “suntem pa!”
Care Vatican… aflam din nou, da acces unor targovetzi la manuscrise deja traduse in ‘66… pentru a fi “re-interpretate dacologic & tulburator” in lumina pravoslavnica. Manuscrisele se refera la o ancheta facuta de Fostul Vatican, prin sec. XV, in legatura cu sifonarea unor “fonduri europene” de catre Matei Corvin & Co… adica Vlad Tepes. Banii nu erau dati pentru autostrazi; erau pentru lupta anti-otomana. Cata naivitate!
This entry was posted on Tuesday, January 13th, 2015 at 9:19 am and is filed under Morala Minimala. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed at this time.