1
May

Calusarii

   Posted by: admin   in DesTainuiri

Motto:

“Haidetzi sa incercam… sa nu mai fim Cretini”

Calusarii

.

Calusarii au devenit o problema; parte a Marii Noastre Probleme: Identitatea

In momentul cand incepem sa ne aberam in dileme de genul “Apollinic sau Dionysiac in Ritualul Calusarilor”… ne jucam aiurea cu Fundamente Identitare Nationale si Individuale.

Daca o dam pe dionysiac si gasim tot felu’ de kkt-uri daco-geto-tracice… mergem spre Eurasia… si ne inshurubam in Pravoslavie. Din ce in ce mai multzi idiotzi utili muskovei si fascinatzi de tulburatoare adevaruri kotkodacite de caporali… scriu despre “moshtenirea tracica” evidenta la Calusari.

Problema nu o constituie imbecilii de autobaza cu profesionala de istorie; problema sunt universitarii lu’ arsenie care sunt mandri de “Pashtele Nostru”… Universitari care habar nu au ca “pashtele” lor si a mamicii lor este o ramashitza de pravoslavie petrecuta in 1927… cand “inima noastra bulgareasca” a batut tare de tot… si ne-am intors cu “pashtele nostru” la “stilul vechi”. In lumea crestina se spune oricum… Pashti… la plural; oricum suntem pe nicaieri.

Revenind la Calusarii nostri:..

Daca o lasam asa cum este Ea - de Lege Stramoseasca… Romanica!.. Latina chiar!.. ramanem in Europa Veche; in Europa Noastra.

.

Collini Salii

.

Intelectualii lui Arsenie…(pentru ca… in romanika… Arsenie este mai tare decat “…Peshtele prajit…” de Romani pe Stauros) habar nu au de Collini Salii… Colina fiind Quirinal.

Calusarii… acesti patricieni-sacerdoti-luptatori creati de Hostilius, dupa ce Numa i-a infiintat pe Salii Palatini… aveau rolul de Pazitorii ai Ordinii Martiale din ROMA.

Erau condusi de un Magister/Mutu,.. un Vates/Vataf,.. si un Praesul/Stegar…

Vataful ii purifica in apa adusa de la NOUA izvoare,.. ii aduna intr-o raspantie de TREI DRUMURI,.. ii LEAGA la propriu si la figurat cu LEGAMANT pe Salii… in fata IRODESEI… numita si… ARADA.

Aradia di Toscana sau Herodias… sau Diana Nemorensis… sau Hekate Trioditis…

Irodeasa este Dusmanul Crestinismului care incepe cu Ioan - cel de pe tava… dincolo de Ben Pandera.

Mutu’… nu este Dionysus… “academicienilor”..! Chiar daca este pentru voi - irefutabila dovada.

Este HERMES. Un Hermes care’si flutura “herma” sculatoare de mortzi… peste cei bolnavi si saraci cu duhu’…

Pentru ca “herma” greceasca a devenit “sermo latinus”… in Orbis Romanorum. Exact asa… Kavirii au devenit Salii.

…..

Sa judecam… zic… Si mai departe:

Daca bat ColliSalii Nostri de TREI ori din bate spre Apus si apoi spre Rasarit; daca inconjoara o movila de TREI ori cand cimpoierul canta “JOCUL SOARELUI la Rasarit”; daca pe la 1600 Calushul se juca de o CEATA (din lat. centum) de feciori intr-un Cerc de DOISPREZECE stalpi… este Apollinic sau Dionysiac?

Buna Ziua… mai neaoshilor,.. mai rusofililor!.. Dragi “intelectuali rumani”. Ce va mai placea in UTC!.. Mai-mai-mai ce harjoneala mai era!.. Cata poezie!.. Cata substantza printre fibre sintetice!.. Ce miresme de libertate meschina in versuri!… fabulos…

…daca tot va place numele de Guevara… cititzi-l pe Antonio de Guevara… sau macar “Una Decada de Cesares”… sau macar primul capitol…

…dacopatzilor!.. dionysiacilor!.. cotetzarilor!..

.

.

.

Vlad Totoianu

P.S.

…”Urata meteahna”… (precum va place sa zicetzi pe forumuri)… pravoslavia asta!.. imanenta si co-substantiala cu “duhu vostru”.

This entry was posted on Sunday, May 1st, 2016 at 4:36 pm and is filed under DesTainuiri. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed at this time.